Temperature vaših PC grijalica

poruka: 3.535
|
čitano: 608.073
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran

imas za 29kn komprimirani zrak za ciscenje i to ti je to! ak vec smatras da ti je vlastiti kompresor prejak!

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Moj PC  
2 0 hvala 3
14 godina
neaktivan
Re: Temperature vaših PC grijalica
Endymon kaže...

Imam jos jedno malo pitanje.Posto kada cistim racunalo sa kompresorom,neke stvari nemogu se ocistiti sa njime a niti ne smiju se izlagat tolikom pritisku zraka (graficki hladnjak,procesorski hladnjak i sl).Pa me zanima,sa cime vi cistite te stvari koje su delikatne pri ciscenju?Jer ova moja grafa,ispod one maske ima puno prasine,al istrah me cistiti sa bilo cime,da ne bi ostetio nesto.

Kompresirani zrak je najbolji. Imas u chipoteke, kao sto je kolega vec rekao za 29kn, dosta sam ga puta koristio i danas ocekujem paket(potrosio zalihe). Ako zelis ostetiti neku komponentu sa kompresiranim zrakom stvarno se trebas potruditi. Samo polako, nista se nece pokvariti.

Never let a computer know you are in a hurry.
13 godina
protjeran

naravno to sve raditi dok je komp potpuno istekan iz struje!{#}

Moj PC  
2 0 hvala 4
13 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

naravno to sve raditi dok je komp potpuno istekan iz struje!{#}

i prekidac od napajanja na off {#}

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
13 godina
protjeran
chaselol kaže...
Stjepanj kaže...

naravno to sve raditi dok je komp potpuno ištekan iz struje!{#}

i prekidac od napajanja na off {#}

procitati podcrtano jos jednom{#} naravno da bus ugasio komp, stisnuo iza prekidac i ištekao kabal ne?{#}

15 godina
neaktivan

Postovanje imam problem s visokom temperaturom cpu-a stavio sam novu pastu i isto se dogada, radi se o Hp probook 4515s http://prntscr.com/43myhl nakon 15 min gledanja filma http://prntscr.com/43ztez

ivan.buti@gmail.com
Poruka je uređivana zadnji put pet 18.7.2014 21:10 (kl1203).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Da li neko ima HP-evo 470 GO laptop sa i7 procesorom 

http://www.notebookcheck.net/Review-HP-ProBook-470-G0-H6P56EA-Notebook.104032.0.html

Zanimaju me kakva su iskustva sa temperaturom i grijanjem istog, da li se grije, koja je uopšte "normalna" temperatura za ovaj laptop. Moj je star par mjeseci, jako je malo radio, medjutim imam osjecaj da mi je topliji lijevo od touchpada gdje mi stoji dlan lijeve ruke.

Volio bih da čujem komentare i iskustva ostalih korisnika istog laptopa, kao i komentare ostalih na ove temperature u prilogu...

Dženan

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
kl1203 kaže...

Postovanje imam problem s visokom temperaturom cpu-a stavio sam novu pastu i isto se dogada, radi se o Hp probook 4515s http://prntscr.com/43myhl

Procesor je na 80c, to je puno. Je si stavio previse paste, jer za pastu vrijedi ''manje je vise'', je si li vratio hladnjak kako treba, ocistio prasinu?

dzenan kaže...

Da li neko ima HP-evo 470 GO laptop sa i7 procesorom 

http://www.notebookcheck.net/Review-HP-ProBook-470-G0-H6P56EA-Notebook.104032.0.html

Zanimaju me kakva su iskustva sa temperaturom i grijanjem istog, da li se grije, koja je uopšte "normalna" temperatura za ovaj laptop. Moj je star par mjeseci, jako je malo radio, medjutim imam osjecaj da mi je topliji lijevo od touchpada gdje mi stoji dlan lijeve ruke.

Volio bih da čujem komentare i iskustva ostalih korisnika istog laptopa, kao i komentare ostalih na ove temperature u prilogu...

Temp su odlicne za laptop ljeti. Procesor na je malo topliji ali nije zabrinjavajuce nimalo. Intelovi procesori se inace griju na te temperature što je sasvim u redu, ako bude preko 80c onda mozes otvoriti, ocistiti, promjeniti pastu...

To što imas osjecaj je u redu jer se tu nalazi neki od ''proizvodjaca topline'' , procesor, hdd, graficka... Maksimalna temp je 105c pri kojoj se racunalo gasi. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.7.2014 9:49 (IVOX).
15 godina
neaktivan
treci put vec sam otvarao svoj . vent stoji savrseno a paste sam stavio onak tocku velicine zrna rize
ivan.buti@gmail.com
14 godina
neaktivan
kl1203 kaže...
treci put vec sam otvarao svoj . vent stoji savrseno a paste sam stavio onak tocku velicine zrna rize

Onda je do procesora koji stvara vise topline nego sto procesira! Meni isto tako na laptopu temp idu do 80-90 u loadu...

15 godina
neaktivan

i sto onda predlazes, dal ako dode do neke temp. bude resetirao, jer mi se ne gleda svakih min kolika je temp

ivan.buti@gmail.com

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
kl1203 kaže...

i sto onda predlazes, dal ako dode do neke temp. bude resetirao, jer mi se ne gleda svakih min kolika je temp

Ugasit ce se ako se pregrije ... Ako ne vozi dalje. Nemoj se zamarati temperaturom...

14 godina
kl1203 kaže...

Ja predlažem da si uzmeš nešto ovako, KLIK, pa si to malo spustiš dok su ovako vrući dani.

Svakako pogledaj u power options da ti je odabrano BALANCED, a ne slučajno HIGH PERFORMANCE.

kl1203 kaže...

Količina zrna riže je malo previše za laptop, ipak je kod laptopa ta površina procesora koja je u kontaktu s hladnjakom

puno manja, ponovi postupak, svakako stavljaj neku kvalitetniju termalnu pastu, npr. AC MX-4 je odlična,

pazi da do kraja ukoniš staru pastu (inače stvaraš kontra efekt), pazi da vijke hladnjaka stežeš ravnomjerno i u križ

da se pasta jednoliko rasporedi po procesoru.

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.7.2014 18:11 (Valentin17).
11 godina

Imam slijedeću konfiguraciju:

i7 2630qm procesor

4 GB ram memorije

nVidia GeForce GT635m grafičku

1 TB Seagate HDD

Problem je što su temperature poprilično visoke. Sa otvorenim Chromeon sa dva taba (forum i fejs) temperature su navedene dolje na slici. Znači samo Chrome sa dva nezahtjevna taba i to je pod Balanced.

Morao sam napraviti novi Power plan da koliko toliko smanjim temperature u idle.

Proceror je zamjenjen sa i3 na i7 (tako sam ga kupio) i znao sam da mogu očekivati nešto veću temperaturu jer ipak i7 više troši, ali nisam očekivao da će ovako biti.

Ventilator je ispravan i vrti stalno na niskim okretajima, a pojača se po potrebi iznad 55 stupnjeva.

Najviše me zabrinjava temperatura HDD-a koja je u idle iznad 45 stupnjeva, a ponekad nakog običnog surfanja zna doseći i 55 stupnjeva.

Bojim se da bi dugotrajnije korištenje na tim temperaturama moglo dovesti do nekih kvarova i gubitka podataka, te sve više razmišljam da ipak kupim i stavim ponovno i3 procesor unutra.

Nažalost, to su mi neplanirani troškovi, ali priznajem da je moja greška jer se prije kupnje nisam dovoljno o tome informirao.

Ima tko kakav savjet kako da pokušam srediti ovo ili je mjenjanje procesora neizbježno?

Napominjem da je laptop očišćen iznutra i promjenjena je pasta kad je stavljan drugi procesor (kao što rekoh, tako sam ga kupio, nisam ja mjenjao) i koristi se na stolu na podignutom postolju da ima mjesta za strujanje zraka.

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.7.2014 19:47 (Igzy20).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

evo ga 4 put stavljam pastu na CPU al ovoga puta stavio vrlo malo paste  al temperature ponovo iste: http://prntscr.com/43z1c8

ivan.buti@gmail.com

0 0 hvala 0
14 godina
kl1203 kaže...

evo ga 4 put stavljam pastu na CPU al ovoga puta stavio vrlo malo paste  al temperature ponovo iste: http://prntscr.com/43z1c8

Pa sad je to OK, spustio si to za 10*C što je odlično.

Ako želiš bolje, uloži u hlađenje.

15 godina
neaktivan

ovo je u stanju mirovanja i dodatnim ventom http://prntscr.com/43zhs8, jos cu ga pod optrcenjem isprobat. hvalaa nakon 20 min gledanja filma http://prntscr.com/43ztez

ivan.buti@gmail.com
Poruka je uređivana zadnji put pet 18.7.2014 21:11 (kl1203).

0 0 hvala 0
13 godina

zz... šta točno predstavlja ovo uokvireno na mojem ss-u?

HWMonitor HWMonitor
 nisam naletio niti na jednu sličnu situaciju na ostalim screenovima od ostalih forumaša...

weedafuqyee
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Lose ti je napajanje, umisto 12v na glavnom railu ne daje niti 10v.

koristimo dijalekte kojih je Hrvatski jezik prepun a ne Englesko smeće
Moj PC  
6 0 hvala 2
13 godina
nicky.sl kaže...

Lose ti je napajanje, umisto 12v na glavnom railu ne daje niti 10v.

hvala na odgovoru.

a tu pretpostavljam nema pomoći u biosima ili slično?

samo kupnja novog napajanja?

weedafuqyee
14 godina
SR3CKO kaže...
samo kupnja novog napajanja?

Samo kupnja novoga napajanja, KLIK.

Požuri pa možda uhvatiš dok je na akciji.

12 godina

da iskoristim priliku, čisto me informativno zanima je li sve ok i sa temperaturama, napajanjem i sa svim ostalim 

hvala unaprijed

Moj PC  
2 2 hvala 0
13 godina
neaktivan
Igzy20 kaže...

Imam slijedeću konfiguraciju:

i7 2630qm procesor

4 GB ram memorije

nVidia GeForce GT635m grafičku

1 TB Seagate HDD

Problem je što su temperature poprilično visoke. Sa otvorenim Chromeon sa dva taba (forum i fejs) temperature su navedene dolje na slici. Znači samo Chrome sa dva nezahtjevna taba i to je pod Balanced.

Morao sam napraviti novi Power plan da koliko toliko smanjim temperature u idle.

Proceror je zamjenjen sa i3 na i7 (tako sam ga kupio) i znao sam da mogu očekivati nešto veću temperaturu jer ipak i7 više troši, ali nisam očekivao da će ovako biti.

Ventilator je ispravan i vrti stalno na niskim okretajima, a pojača se po potrebi iznad 55 stupnjeva.

Najviše me zabrinjava temperatura HDD-a koja je u idle iznad 45 stupnjeva, a ponekad nakog običnog surfanja zna doseći i 55 stupnjeva.

Bojim se da bi dugotrajnije korištenje na tim temperaturama moglo dovesti do nekih kvarova i gubitka podataka, te sve više razmišljam da ipak kupim i stavim ponovno i3 procesor unutra.

Nažalost, to su mi neplanirani troškovi, ali priznajem da je moja greška jer se prije kupnje nisam dovoljno o tome informirao.

Ima tko kakav savjet kako da pokušam srediti ovo ili je mjenjanje procesora neizbježno?

Napominjem da je laptop očišćen iznutra i promjenjena je pasta kad je stavljan drugi procesor (kao što rekoh, tako sam ga kupio, nisam ja mjenjao) i koristi se na stolu na podignutom postolju da ima mjesta za strujanje zraka.

Ako se i7 tako grije onda ti je jedini nacin da smanjis temp da ga zamjenis nazad sa i3.

Jesi razmisljao o postolju za hladjenje? To je isto varijanta...

11 godina

Da, nažalost sve više razmišljam da kupim i3 i stavim natrag. To me vodi u nepotrebne troškove, ali izgleda da je to jedina solucija.

Što se coolera tiče, već sam gledao i za to, ali problem je što je laptop sa donje strane gotovo u potpunosti zatvoren, ima tek dva 3 manja proreza tako da velike koristi od toga ne i bilo. 

Sad kad sam doma donji poklopac skidam, ali ni to baš ne pomaže puno. 

Probat ću se još malo poigrati sa nekim stvarima, ali ako ništa ne uspijem mislim da će unutra ipak i3. Lijepo je imat i7, ali nije vrijedno kvarova i dodatnih troškova.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran

a da mu ugasis koju jezgru, undervoltas ga itd{#}!

neznam dali intel extream tuning utility podrzava prijenosnike, s njim to lako napravis ili kroz bios ak imas te opcije?

Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

a da mu ugasis koju jezgru, undervoltas ga itd{#}!

neznam dali intel extream tuning utility podrzava prijenosnike, s njim to lako napravis ili kroz bios ak imas te opcije?

da i to je opcija!
Da se napravi "zelen" procesor sto bi se reklo, da manje trosi malo se ugasi itd.

Mada taj laptop nije predvidjen za i7, a to povlaci i temperature, potrosnju itd 

11 godina
neaktivan

Pozdrav svima!Jesu li ove temperature normalne tijekom ovih vrućina? LP!{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Normalne su ( ako si ih uslikao tijekom rada browsera ili slicno ) ako nisi, propiri grafičku malo , možda bi mogla još koji stupanj dolje u idle-u.

1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Inace sam razmazivao pastu prije postavljanja coolera, danas sam stavljao novu ( po prvi put xD ) mx-2.. i nisam razmazao nego samo poklopio... i temperature su u idle 2 stupnja vece... sto mislite isplati li se opet sve ispocetka stavaljat? xD 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neeero kaže...

To je ništa, ostavi kako je, ne mora biti da samo zbog toga imaš 2 stupnja više temp.

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.7.2014 20:56 (Valentin17).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice