To te ja pitam !!!!
Odlična temperatura.

To te ja pitam !!!!
Odlična temperatura.
Ja ne vjerujem :)
Hvala, taman sam kratak s AC Silver 5, ovo će pomoći.
Ne mijenjaj ju jer valja!
Treba kupit zaliha
PC pogledaj u Moj PC. Ukratko, kućište Fractal Node 605, Intel i5 4570 i Sapphire Radeon R9 270x Dual-X OC, većinom igre s dva đojstika - FIFA 14, Mortal Kombat i DiRT Showdown, rezolucija 1920x1080, sve max/ultra i nakon 30 min igranja temperatura bude oko 60-65 stupnjeva i proc i grafička, kućište bude dosta toplo.. u idleu je oko 35-40 C... pa me zanima je li to ok ili su ipak temperature nešto više nego bi trebale biti ? Hvala!
Ja ne vjerujem :)
Hvala, taman sam kratak s AC Silver 5, ovo će pomoći.
Ne mijenjaj ju jer valja!
Treba kupit zaliha
Sta moras kupovati? Paste za zube uvijek ima u izobilju :) :) :)
Ok su te temperature, imam sličnu konfu i slične temperature prilikom duzeg igranja.
Ok su te temperature, imam sličnu konfu i slične temperature prilikom duzeg igranja.
Onda dobro, već sam se uplašio :) ali se bojim kako će biti preko ljeta kada vani budu temperature 40 C :D
Kad bude ljeto ti onda na rijeku ili plazu i vataj cice a igre smanjis ;)
Kad bude ljeto ti onda na rijeku ili plazu i vataj cice a igre smanjis ;)
ma to je za pi*kice :P
Onda dobro, već sam se uplašio :) ali se bojim kako će biti preko ljeta kada vani budu temperature 40 C :D
Kučište ti nije baš prostrano što ne ide u prilog tempetaturama.
Kakav ti je protok zraka kroz kučište (upuh, ispuh) i koliko ventova imaš na njemu i kakva je orjentacija?
Kakav ti je protok zraka kroz kučište (upuh, ispuh) i koliko ventova imaš na njemu i kakva je orjentacija?
Imam spire kepler v2 na procesoru, ispuh ide prema zadnjoj strani kućišta van. S lijeve strane imam jedan vent (kod hard diskova) ispuh van, i napajanje. S desne strane samo jedan vent prema van ispuh, tu bi se mogao dodati još jedan vent (ima još jedno predviđeno mjesto). Uglavnom, čini mi se da je većinom toplina na desnoj strani kućišta, lijeva nekako dijeluje hladnije...
Imam spire kepler v2 na procesoru, ispuh ide prema zadnjoj strani kućišta van. S lijeve strane imam jedan vent (kod hard diskova) ispuh van, i napajanje. S desne strane samo jedan vent prema van ispuh, tu bi se mogao dodati još jedan vent (ima još jedno predviđeno mjesto). Uglavnom, čini mi se da je većinom toplina na desnoj strani kućišta, lijeva nekako dijeluje hladnije...
Koliko sam razumija svi su okrenuti prema van a to nikako nije dobro.
Onu stranu do na napajanja ostavi kako je (nek i dalje gone van) a na drugu stavi dva da gone prema unutra i neboj se lita.
Hoću reć na jednu stranu zrak ulazi a na drugu izlazi
A kako ventilatorima okrenem smjer kretanja? Fizicki moram ili mogu preko biosa?
A kako ventilatorima okrenem smjer kretanja? Fizicki moram ili mogu preko biosa?
- Fizički.
Evo jedan test od 12min sa prime95 sve je snimano tako da nema nikakvih lazi. Jedino ovako tko kod se hvali da im niske temperature neka postavi link snimke.U mene je link sa sa google drive nisam htio postavljati na youtube.AMD Cool & Quiet kod mene je ukljucen usput da pitam jeli to pametno ili ne da bude ukljucen.
https://drive.google.com/file/d/0BxDGQzg85xtJQkpzalptaEJCczA/edit?usp=sharing
zbog čeg moram ovaj tvoj link downloadati, a C&Q može biti slobodno uključen, isključen je samo kad tražiš stabilan overclock
nemoras ga skidati treba sacekati nekih par minuta
za ovaj slučaj si trebao imati isključen C&Q
to je stabilan clock mada mi je napon cpu povecan 1.416V na 1.44V kad se ukljuci C&Q
da si imao isključen C&Q napon bi bio konst 1.428V a samim tim bi i temp bila veća
Jeli normalno da novi komp ima ovakve temperature
http://i.imgur.com/iyfmeAM.png
http://i.imgur.com/ivFgTsT.png
gledajte max temp do kolko je islo, to je bilo kada sam igrao Assassins Creed 3
Specifikacije:
FX 8320
RAIJINTEK AIDOS
GIGABYTE 970A-DS3P
KINGSTON H-X 2X4 GB FURY 1866 MHZ (8GB)
SEAGATE 3,5 1TB SATA 3 SSHD
SAPPHIRE R9 280 3GB DUAL-X BOOST
LG GH24NS95 SATA
FORTRON FSP RAIDER 550W 80+ SILVER
ZALMAN Z1 MIDI ATX USB 3.0
Kupljeno i slozeno u Futuri
koje temperature?
Stavio sam slike...
vidim ja slike...ali pitam koje temperature jer to nisu temperature za takav komp :D
ukratko, imaš odlične "temperature" ;)
Pitam jer mi je malo cudno samo odjednom postane zagusljivo u sobi i na dodir je stvarno vruc
Neznam koliko je za virovat AMD procesorima, naime moj FX8350 u idle pokazuje 11c u prostoriji di ima 20c.
Tako da se nebi začudija da je i tvojih 69c u biti 79c a mozda i vise
Neznam koliko je za virovat AMD procesorima, naime moj FX8350 u idle pokazuje 11c u prostoriji di ima 20c.
Većina AMDovih procesora ima problema sa senzorima i dok temperatura pokazuje da je 11C najčešće je oko 30C.
ma nije ta ploča za tog FX, taj napon od 1.464V za koju frequenciju si treba 4.2ghz ili 4.5
Većina AMDovih procesora ima problema sa senzorima i dok temperatura pokazuje da je 11C najčešće je oko 30C.
da to je tako a i tek od ~40°C pa naviše AMD očitava dobro temp
Pitam jer mi je malo cudno samo odjednom postane zagusljivo u sobi i na dodir je stvarno vruc
daj skini http://www.alcpu.com/CoreTemp/
pa vidi s njime isto...
na dodir gore kućište? sigurno je gore, jer aidos puše na gornju stranu pa tako baca frel zrak gore
Ta ploča je ok za takav proc, naravno da nije namjenjena ocanju i obaranju rekorda kao niti aidos, čisto za def postavke je dobro to sve
Da mi je vidjeti taj proc bez aidosa, kako neki i uzimaju/prodaju :D
ma nije ta ploča za tog FX, taj napon od 1.464V za koju frequenciju si treba 4.2ghz ili 4.5
koliko ja vidim on ima def napon, 1.4V + tu je sigurno turbo mode uključen