Temperature vaših PC grijalica

poruka: 3.535
|
čitano: 608.091
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Temperature vaših PC grijalica
ana28 kaže...

Evo moj dell inspiron 1420. Ne znam zasto mi speedfan pokazuje jednu temepraturu a ova druga dva programa drugu!? Kolika je na kraju temeratura? Kad igram obicnu igricu temperatura graficke mi ide preko 90 pa se ne usudjujem nista ni igrati!!!

Prati ova druga dva programa, da li su to temperature pod opterećenjem ili bez opterećenja. Ako je to pod opterećenjem onda su ok.

Inače za prećenje temperatura potreban ti je samo HW monitor, ništa drugo.

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.2.2013 16:24 (Valentin17).
12 godina
neaktivan

Hvala vam obojici. Temperature su bez opterecenja. Instaliracu ovaj program pa cu da vidim a sto se tice ovog napona i toga drugog, ne znam o cemu pricas, ali cu se potruditi da saznam. Laptop sam dobila, polovan i koliko sam vidjela oni imaju neku serijsku gresku. To sam sve procitala na stranim sajtovima. Kod nas ne mogu nista da nadjem o ovom laptopu

0 0 hvala 0
14 godina

Nikakav napon ti nije bitan, moj kolega samo je ukazao na program koji pokazuje temperature, napone itd, naponi su bitni kod stolnog PCa kod overclocka, za laptop ti naponi nisu bitni, samo temperature, za praćenje temperatura ti je dobar HW monitor, ništa ti više nije potrebno.

http://www.cpuid.com/softwares/hwmonitor.html

Napravi ovako, pokreni hw monitor, pusti ga neka radi, zatim pokreni neki video na youtube.com, neki malo duži video da radi recimo pola sata, zatim nakon pola sata slikaj prozor hw monitora da vidimo kako se kreću temperature, postaj sliku ovdje.

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.2.2013 16:51 (Valentin17).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Radio je 4 sata od cega 2 sata sam gledala film na internetu i ovo je temperatura. Nijednu igricu nisam upalila. Kad sam ga dobila nosila sam ga odmah na ciscenje ali mislim da ga nisu skroz rastavili i ocistili.

0 0 hvala 0
14 godina

Nisu tako loše temperature, ako hoćeš možeš ga odnest u Links, tamo ti ga budu sigurno očistili i zamjenili termalnu pastu, koštat će te oko 200 kn. A možeš si i kupit neko postolje za bolje hlađenje.

Na primjer ovo je ok:

http://www.links.hr/?naziv=hladenje-za-notebook-coolermaster-notepal-x2-do-17-crno&option=artikl&id_kategorija=016004&id_artikl=016.000.272

Valentin

1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Hvala ti na pomoci{#} . Imam vec postolje ali mislim da bas i nije pomoglo. Ma odnijela bih ja njega na ciscenje ali je problem sto ovdje gdje ja zivim ima samo par ljudi sto rade popravku racunara. Nosila sam laptop jednom od njih cim sam ga dobila, ali nije ga uopste skroz ocistio a nije mi ni rekao da bih trebala da mijenjam pastu. Ja sam tek kasnije citajuci forume vidjela da to treba da se radi.

Da li je moguca ova temperatura graficke??? Danas sam samo procitala novine, zaklopila ga i on je otisao u sleep. Poslije pola sata vratim se i nisam mogla da vjerujem kolika mi je max temperatura graficke.

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.2.2013 11:43 (ana28).

1 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Nemoguće da je 255, ugasio bi se, to je nek greska na senzoru.

MOJ YOU TUBE CHANNEL: http://www.youtube.com/user/Megatr0nHR?feature=mhee
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ovo je temperatura od pre 2 min. Ponovo max 255!!! Do cega je to, do racunara ili program iz nekog razloga ne pokazuje tacno??

0 0 hvala 0
13 godina

Ne zabrinjavaj se. To senzor krivo pokazuje temperaturu. 

Da je to stvarna temperatura, onda bi ti procesor progorijo rupu kroz laptop, a to bi bilo teško ne primjetiti.{#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.2.2013 17:06 (Mile 74).
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

hahaha....dobar komentar{#}. hvala vam na pomoci{#}

1 0 hvala 0
14 godina

Evo, da malo osvježim temu.

Intel Q6600 @2,94 (stock napon) + Scythe Yasya (High airflow postavka ventilatora) 

veće1

veće2

Keep flashing! || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.2.2013 16:43 (sudy_freak).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina

Eto mojih temp...Cpu na 4ghz i gpu je oc-ana...(max temp ofc).

To su nakon Valley bencha.

Werdum Combat Team
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.2.2013 22:46 (KrpaZG).
14 godina

evo čisto malo da osviježim temu i proluftam komp na ulazu balkona {#}

idle temperatura idle temperatura
Poruka je uređivana zadnji put sub 23.2.2013 0:14 (overlord666).
Moj PC  
0 4 hvala 0
13 godina

Evo ja na svoje oci isao vidjet koja je razlika u kvalitetnoj pasti nasuprot kineza.
Dakle narucio sam pastu sa e-bay i iskoristio sam coolermaster pastu koju sam dobio sa cm 212 evo.
Razlika je 5 stupnjeva sto je PUNO, ocekivao sam razliku od stupanj dva ali ovo me iznenadilo....
Uvjeti su isti, postavke iste, 5min occta, cpu na 4ghz.

Kineska pasta Kineska pasta
Coolermaster pasta Coolermaster pasta
Kineska pasta Kineska pasta
Coolermaster pasta Coolermaster pasta
Werdum Combat Team
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.2.2013 20:47 (KrpaZG).
13 godina
protjeran

samo sto kineska nece dugo tako, s vremenom ce bit jos visa temperatura {#}

MOJ YOU TUBE CHANNEL: http://www.youtube.com/user/Megatr0nHR?feature=mhee
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.2.2013 18:44 (MARKOcVp).
Moj PC  
5 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Nešta mi je komp počeo trokirati u zadnje vrijeme pa sam se zapitao dali su možda temperature problem, pa evo testa i volio bi čuti vaše mišljenje , u processesima nije otvoreno niša što bi usporavalo sistem, tj sve je kao i inače...

http://i.imgur.com/NEFyNxQ.jpg

Pro audio equipment
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
okej temp. nemas se kaj brinut sto se tice temperatura
Werdum Combat Team
12 godina
neaktivan

Intel core i3 2328m 2.20 ghz.Nakon igre CoD4Mw.

Lap nema 2 tjedna pa mi cudno jesul visoke? Lap nema 2 tjedna pa mi cudno jesul visoke?
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.3.2013 19:51 (Darjokooo123).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Ako su to temp pod opterecenjem onda su OK!

Werdum Combat Team
15 godina
neaktivan

Instaliraj HW Monitor i drži ga pokrenutog dok igraš!

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Evo mojih temepratura,ja mislim da mi je malo temp grafe povecana ali znam i sto.

load load
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Očito moraš čistiti prašinu sa CPU hladnjaka i zamijeniti pastu!

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
godo kaže...

Očito moraš čistiti prašinu sa CPU hladnjaka i zamijeniti pastu!

Ociseno,vodim o tome racuna,pasta takodje zamjenjena,ali eto takve su temperature.

15 godina
began kaže...

Evo mojih temepratura,ja mislim da mi je malo temp grafe povecana ali znam i sto.

Temp. grafe su ti dobre !

Music As A Weapon !!
12 godina
neaktivan
Haf932 kaže...
began kaže...

Temp. grafe su ti dobre !

Bile su manje 33 34 35°c,ali sam jedanput pokusao skinuti coller,i onaj metalni dio nez tacno kak se zove,i nije se dalo odljepit da tako kazem,onda sam ja jace povukao i ono je spalo tad sam skuzio da nije koristena obicna pasta na vga karti,neko ona silikonska,i to nemogu nikako da ocisitm sad,malo jesam da ali ne sve pretvrdo je,stavio sam novu pastu,malo su temp vece za 5 do 6 stepeni ali nikad nece preci 60stepeni,bar ja nisam zapazio da sad.Sto se tice procesora uvjek su mi takve temperature,racunar je star 4god,ali nikad nisu bile manje od 30stepeni u idileu,maximalna bude do 62°.

12 godina
neaktivan
Darjokooo123 kaže...

Intel core i3 2328m 2.20 ghz.Nakon igre CoD4Mw.

Rijesio sam problem :)

Baterija mi se od lapa previše zagrijavala te mi je to uzrokovalo zagrijavanje i proce i grafe.Sad su bolje.idle temp.Sad radi bez baterije.

:) :)
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.3.2013 17:35 (Darjokooo123).
12 godina
neaktivan

evo mojih temperatura..malo me zabrinjava ova temperatura maticne sto ide do 75 stupnjeva, pa me zanima sto da napraivm da je malo smanjim ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Dobro ispuhat prašinu ako je potrebno, stavit koji ventilator više neće škodit, malo će biti bolji protok zraka, napred jedan svakako da uvlači zrak i na zadnju stranu jedan da izvlači zrak van, ova temperatura od 75*C je vjerovatno čipset, možeš ako imaš mogućnosti kupit neki ventilator za čipset da se to malo spusti.

U Linksu imaš dobar izbor ventilatora za chipset i za case.

EDIT: Ne znam koji case imaš, ali dobar case sa dobrim cabe managmentom može značit dosta, još staviš par ventilatora da dobiješ dobar protok zraka i temperatura mora pasti.

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.3.2013 17:13 (Valentin17).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Aha, trenutno imam 2 venta unutra, jedan bocno koji upuhuje i jedan iza koji ispuhuje, sad koji case imam tocno neznam..nesto slicno ovom..nemogu naci isto, ali eto po prilici da se vidi
 http://www.china-manufacturer-directory.com/picture/computer-case.jpg 

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.3.2013 17:55 (YoYo4).
14 godina
YoYo4 kaže...

evo mojih temperatura..malo me zabrinjava ova temperatura maticne sto ide do 75 stupnjeva, pa me zanima sto da napraivm da je malo smanjim ?

Probaj skinuti najnoviju verziju CPUID HW s njihovih stranica pa provjeri ponovo temperature, malo mi je to previsoka temperatura za MBO.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice