Furmark 1.8 Hot Like Hell Bench

poruka: 267
|
čitano: 89.058
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
protjeran
RE: Furmark 1.8 Hot Like Hell Bench
Kvod kaže...

Kaj će bit tak zahtjevna, pa rekli su navodno da će biti bolje "optimizirana". Znam da neće bit na gamer postavkama, ali na medium mi je malo premalo...

Zato se u principu držim atija, baš zbog temperature i potrošnje...

Jer su izbacili zahtjeve tipa game o meter? Da baš cekiram...

Mada kažem meni je Kriza baš da vidim gdje sam sa hardverom...

Pa Gamer su ti odmah iznad Mediuma u Krizi:D nmvz Ja sam isto rekao da će biti dosta i slabiji GPU samo tu su neki to oštro demantirali..xD Zato sam i postao gore pesimistično

izjavio kao neće.. Kriza te Metro2033 su dobro kažeš baš da čekiraš HW inače zaš nećeš game-o-meter čekirati?

btw Trebao si imat seriju 4000 ATi da tek onda vidiš kao grije se kao u paklu, idle 78..itd

Niti ova moja nVidia nije loša po pitanju potrošnje i grijanja tek one prije 470/480! I ove nove serije 500 su OK;)

sell the kids for food-weather changes moods
15 godina

Onda brijem da je entuzijast, ili kak već... Metro me ubio, došlo mi da pustim suzu... Nove Krize još nema na game-o-meteru, da mogu testirat da vidim gdje sam. Seriju 4000 sam preskočio s 3780 na 5850.

Da nvidia serije 5 mi izgleda jako zanimljivo. To bih volio imat. Niš, kad dobijem ovu kištru na nagradnoj igri, riješit ću se svih problema, da ne moram non stop cekirat temperature i slušat hoće li napajnje preživjet.

Vidjet ćemo...{#}

14 godina
neaktivan

GTX460 768 MB  OC @ 875/2100

score :4800

P.S evo jos jedan bench ali sada jos malo OC na 880/2200

score:4950

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.12.2010 17:38 (Breksi).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Moj je jako los,ali eto:

Core clock:735 - tvornicki je 675Mhz

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.1.2011 11:39 (ivanoile).
17 godina
protjeran
Kvod kaže...

Onda brijem da je entuzijast, ili kak već... Metro me ubio, došlo mi da pustim suzu... Nove Krize još nema na game-o-meteru, da mogu testirat da vidim gdje sam. Seriju 4000 sam preskočio s 3780 na 5850.

Da nvidia serije 5 mi izgleda jako zanimljivo. To bih volio imat. Niš, kad dobijem ovu kištru na nagradnoj igri, riješit ću se svih problema, da ne moram non stop cekirat temperature i slušat hoće li napajnje preživjet.

Vidjet ćemo...{#}

Ja ti kažem ja sam prodao 5850 jer sam znao da Crysis neće ići na njoj kažem znao mislim da će biti zahtjevan

a drugi razlog je bio što je pala cijena poslije izlaska 6800 serije, a ja sam hvala Bogu dobio čitavih 1600 krznenih za gdn dana stari HW

I za te novce sam si uzeo low-enda GT240 za PhysX i ovu sada a što se tiče Krize 2 mislim da sa GTX460 ili bila to i HD5850 OC razlika

bi mogla biti oko 5-6 FPS ova i to AKO jer je to nVidia TWIMTBP igraxD

17 godina
stoncin3 kaže...

Ja ti kažem ja sam prodao 5850 jer sam znao da Crysis neće ići na njoj kažem znao mislim da će biti zahtjevan

a drugi razlog je bio što je pala cijena poslije izlaska 6800 serije, a ja sam hvala Bogu dobio  čitavih 1600 krznenih za gdn dana stari HW

I za te novce sam si uzeo low-enda GT240 za PhysX i ovu sada a što se tiče Krize 2 mislim da sa GTX460 ili bila to i HD5850 OC razlika

Joj nemoj započinjat. Bum ti se smijao kak nemožeš krizu 2 igrat na very high, a ja budem. Sam mi nemoj govorit GT240 za pissX kojeg ni ne koristiš, a GTX460 ga je sama sposobna vrtit.

ivanoile kaže...

Moj je jako los,ali eto:

Core clock:735 - tvornicki je 675Mhz

Ja ništa nevidim na slikama ili sam možda slijep? Izreži rezultat jer bug-ov resizer se jako pogoršao.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | Battlestar Galactica 75 -The Bucket- and Battlestar Pegasus 62 -The Beast-
Poruka je uređivana zadnji put čet 30.12.2010 9:42 (Hyperion).
15 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

a drugi razlog je bio što je pala cijena poslije izlaska 6800 serije, a ja sam hvala Bogu dobio čitavih 1600 krznenih za gdn dana stari HW

Here we go again {#}

Care, uyebao si i kraj priče. Prošao si vraški dobro s 5850 za 1600 kn, ja trenutno ne mogu tražit više od 1200 kn za nju. Da nisi tako brzopleto i nepromišljeno postupio, sad bi imao unlockanu 6950 za 2300 kn.

17 godina
protjeran
Hyperion kaže...
stoncin3 kaže...
Joj nemoj započinjat. Bum ti se smijao kak nemožeš krizu 2 igrat na very high, a ja budem. Sam mi nemoj govorit GT240 za pissX kojeg ni ne koristiš, a GTX460 ga je sama sposobna vrtit.

Joj da. Kriza 2 na very high sa kojim GPU? A taj PhysX ako budem igrao priznam da ga ne koristim dobio sam Mafia 2 coupon sa GTX-icom pa da ne pofali. btw zar nije bolje da ga GT240 vrti?

stoncin3 kaže...

Here we go again {#}

Care, uyebao si i kraj priče. Prošao si vraški dobro s 5850 za 1600 kn, ja trenutno ne mogu tražit više od 1200 kn za nju. Da nisi tako brzopleto i nepromišljeno postupio, sad bi imao unlockanu 6950 za 2300 kn.

Haha.. Uyebo a prošao vraški dobro... omg

nmvz jesam ako sam dobio 10% slabiju karticu a i da jesam nez ako će Krizy 2 ići bolje na GTX460 ili na HD5850 ipak je to nVidia game?

I joj koja ti to 6950 unlockana po toj cijeni?{#}

15 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

Haha.. Uyebo a prošao vraški dobro... omg

nmvz jesam ako sam dobio 10% slabiju karticu a i da jesam nez ako će Krizy 2 ići bolje na GTX460 ili na HD5850 ipak je to nVidia game?

I joj koja ti to 6950 unlockana po toj cijeni?{#}

20%

Nema veze što je TWIMTBP, Kriza ne radi ništa bolje na nVidia-i

Imaš u zagria 6950 za 2300 kn. Kažu da im Gigabyteice stižu početkom sljedećeg tjedna pa bih mogao upiknuti jednu. Dosad se svim 6950 može unlockati 1536 shadera tako da računaj 6970 za 2300 kn. Jedina bitnija razlika je 8-pin konektor na 6970, dok ga 6950 nema. To bi moglo biti potencijalno problematično pri OC-u no na frekvencije 6970 će ići bez problema.

17 godina
protjeran

Hvala ti..

Ako niš drugo nisam dobio TD na ova dva posta gorexD

btw Jer ti stvarno misliš da će ta 6950 aka unlocked 6970 moć Crysis novi vrtjeti na maxed out?

Ako je rastajem se od ove dvije kartice jer opet to je HD6970 high-enduša po 2300 kuna

i to ona super high-end kartica

a sad ćete opet reć reko je neće mijenjat GTX460 ne treba mu..

ROFL kad se uvijek dogodi onda neko 6970 unlocked za 2300 kn?{#}

17 godina
stoncin3 kaže...

Hvala ti..

btw Jer   ti stvarno misliš da će ta 6950 aka unlocked 6970 moć Crysis novi vrtjeti na maxed out?

Ako je rastajem se od ove dvije kartice jer opet to je HD6970 high-enduša po 2300 kuna

Ti trebaš vidovitom milanu otić i u rehabilitacijski centar za odvikavanje od very high efekata u crysisu.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | Battlestar Galactica 75 -The Bucket- and Battlestar Pegasus 62 -The Beast-
Poruka je uređivana zadnji put čet 30.12.2010 19:14 (Hyperion).
16 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

Hvala ti..

btw Jer ti stvarno misliš da će ta 6950 aka unlocked 6970 moć Crysis novi vrtjeti na maxed out?

Heboga i Crysis2, šta će samo Crsysis2 izać sljedeče godine kad si toliko zapeo za tu igru?

Šta je Dragon Age2, The Witcher2, Mass Effect3 i ostali za koje neće trebati uber cool HD6970?

I biti će dobro ako ću ja moč igrati Maxed Out sa GTX580,a ne sa HD6970 koja je 20% sporija.

Imam doma HD6950 i HD6970 i mogu potvrditi da se može otključati u HD6970, no mušićava je pri Furmarku,al u igrama stabilna. OC je problematičan i Max takt je drastično smanjen u odnosu na neotključanu. Isto tako kad je otključana ima izraženo nisko frekventno zujanje što me doista iritira.

I'll be back
17 godina
protjeran
Hyperion kaže...
stoncin3 kaže...
Ti trebaš vidovitom milanu otić i u rehabilitacijski centar za odvikavanje od very high efekata u crysisu.

Zaš ne bi i tu igru kad se daje po 2300kn?

microman kaže...
stoncin3 kaže...
Heboga i Crysis2, šta će samo Crsysis2 izać sljedeče godine kad si toliko zapeo za tu igru?

Šta je Dragon Age2, The Witcher2, Mass Effect3 i ostali za koje neće trebati uber cool HD6970?

I biti će dobro ako ću ja moč igrati Maxed Out sa GTX580,a ne sa HD6970 koja je 20% sporija.

Imam doma HD6950 i HD6970 i mogu potvrditi da se može otključati u HD6970, no mušićava je pri Furmarku,al u igrama stabilna. OC je problematičan i Max takt je drastično smanjen u odnosu na neotključanu. Isto tako kad je otključana ima izraženo nisko frekventno zujanje što me doista iritira.

Ma Hvala ti na svemu!

:-)

U to sam i sumnjao. Dakle otpada..{#}

15 godina
neaktivan
microman kaže...

Jesi li stavio Powertune na +20%?

I jel OC-ana problematična samo u Furmarku ili i u igrama/benchevima?

16 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...
microman kaže...

Jesi li stavio Powertune na +20%?

I jel OC-ana problematična samo u Furmarku ili i u igrama/benchevima?

Da

Nije ona problematična nego jednostavno ima manji max takt za nekih 30Mhz nego kad je zaključana.

Inače šta se tiče HD6950 sve pet, odlična grafa za te pare, samo je pitanje vremena kada će AMD početi laserski rezati čip, mislim ipak to njima stvara gubitak jer koja će budala kupit HD6970 ako se ove daju otključati bez ikakvih posljedica.

HD6970 sa druge strane nije toliko impresivna.

I'll be back
15 godina
neaktivan
microman kaže...

Da

Nije ona problematična nego jednostavno ima manji max takt za nekih 30Mhz nego kad je zaključana.

Inače šta se tiče HD6950 sve pet, odlična grafa za te pare, samo je pitanje vremena kada će AMD početi laserski rezati čip, mislim ipak to njima stvara gubitak jer koja će budala kupit HD6970 ako se ove daju otključati bez ikakvih posljedica.

HD6970 sa druge strane nije toliko impresivna.

A dobro, 30MHz i nije tako strašno.

Prednost 6970 u odnosu na 6950 u najvećem dijelu otpada na takt dok 128 shadera i 8 texture unita više donose dvostruko manje od 80 MHz višeg takta

U principu 6970 pored 6950 za parsto kuna manju cijenu nikako nije isplativa.

16 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...

A dobro, 30MHz i nije tako strašno.

Prednost 6970 u odnosu na 6950 u najvećem dijelu otpada na takt dok 128 shadera i 8 texture unita više donose dvostruko manje od 80 MHz višeg takta

U principu 6970 pored 6950 za parsto kuna manju cijenu nikako nije isplativa.

HD 6950 na istim taktovima kao i HD6970 daje u prosijeku 1000 bodova manje u Vantage-u, a razlika u igrama je nekih 2FPS-a, Pošto HD6950 ima jednak broj Faza na regulaciji nije problem Overclockirati na te taktove.

Dok pak HD6970 nije isplativa ni pored GTX570, a GTX570 nije isplativa pored HD6950. Trenutno na tržištu ne vidim bolje kupnje od HD6950, dok pak HD6970 neide ni u rit ni mimo, jednostavno se postavila u lošu sredinu između GTX570 i GTX580, nažalost HD6970 se i dosta grije u odnosu na 20% jaču GTX580, također mi nije jasno čemu toliko dugi PCB kad je i sa njime zagrijanija, a ima i jače izraženije niskofrekventno zujanje u odnosu na GTX580.

Uglavnom  koliko sam se uspio poigrat sa tim grafama HD6950 dobiva ocijenu 10/10, a HD6970 6/10.

I'll be back
14 godina
neaktivan

Evo imene

Sa Vaporx 5770 :D

Evo i mene Evo i mene
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Evo moj rez sa svime na stock. Nažalost Overclockiranje grafe samo još smanji score. Izgleda da mikrokontroler za nadziranje potrošnje radi svoje

GTX 580 SCORE: 6636

I'll be back
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Popravljeno:1. radio na manjoj rezoluciji(pravoj,a ne na 1600x1050)

2.jos malo OC

Neznam dali da jos malo OC da dostignem 5000

- {CRO}IvanoiLe http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/%7BCRO%7D%20IvanoiLe/
Poruka je uređivana zadnji put ned 30.1.2011 17:42 (ivanoile).
14 godina
neaktivan

Evo mog {#}

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Blizu GTX 470{#}:

Mislim da moze ona do 900Mhz.Mozda drugi put.

- {CRO}IvanoiLe http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/%7BCRO%7D%20IvanoiLe/
Poruka je uređivana zadnji put ned 30.1.2011 18:07 (ivanoile).
16 godina

Evo moj!

ButcherCRO @ Cod2, Cod4, Cod MW2, Battlefield BC2 and COD:BO!!!!
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.2.2011 18:51 (Butcher).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Butcher kaže...

Evo moj!

Grafa ti throttla, stavi slider na +20

Ili radije ostavi kako je pa ugasi Furmark jer ćeš još grafu skurit

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.2.2011 19:04 (ATiGamer).
15 godina
neaktivan

Je li ovo ok?

1st run 1st run
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

@ ATIGAMER Nemoj pričati gluposti pogledaj max gpu temp! Podesio sam vent ni nakon pola sata neide preko 56 stupnjeva!

Evo jedna sa sliderom na +20! A i proc nije na 3.6 nego na 3.2, ali kod clocka 400x8 pokazuje tako!!

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.2.2011 20:22 (Butcher).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Butcher kaže...

@ ATIGAMER Nemoj pričati gluposti pogledaj max gpu temp! Podesio sam vent ni nakon pola sata neide preko 56 stupnjeva!

LOL jel ti znaš šta znači throttlanje?

Ja sa grafom na 810/1250 dobijem veći score od tebe

Zato trk u CCC i podesi slider na +20 ili ugasi

I nije problem GPU temp već VRM-ovi...

16 godina

Znam ja dobro što je throttlanje, samo što mi se driver resetirao nakon isprobavanja clockova u Heaven Benchmarku , pa nisam znao da je slider na 0! Inače će sutra biti 3 tjedna rada kao 6970 bez greške!

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Evo i moj skromni score......4197 points

Hd6850@900mhz

Athlon x2 4400+ v2.3ghz

Koči me procesor :P ;)

Start playing,stop being played!!!!
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.2.2011 20:59 (RaZ0R9111).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Butcher kaže...

Znam ja dobro što je throttlanje, samo što mi se driver resetirao nakon isprobavanja clockova u Heaven Benchmarku , pa nisam znao da je slider na 0! Inače će sutra biti 3 tjedna rada kao 6970 bez greške!

I moja je pokazivala znakove throttlinga nakon unlocka.

Btw Ja imam Gigabyteicu. Kada sam stavio OCCT GPU Stress TestxD

To valjda zato ipak šta to nije org 6970 grafa:P

edit

Evo sad sam stavio Power Control u AMD Overdrive na +20 i radi bez greške:D

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.2.2011 23:49 (stoncin3).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice