Hash sha512

poruka: 10
|
čitano: 2.425
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Hash sha512

Cito sam zanimljiv clanak, no stvrstan je u banned publication i na kraju ima hash code koji bi trebo vjerovatno bit

izvorni text tog clanka? dali zna neko vise nesto o tom hash sha512?  Ima li ovdje neko ko moze procitat taj code? 

molio bi nekog ako ima ko moze to probit da dode do izvornog clanka?

unaprijed hvala

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Hash sha512

Nemoguće. Kriptografske hash funkcije su jednosmjerne - iz teksta generiraju hash, ali se iz hasha nikako ne može dobiti izvorni tekst.

16 godina
odjavljen
bureki kaže...

Cito sam zanimljiv clanak, no stvrstan je u banned publication i na kraju ima hash code koji bi trebo vjerovatno bit

izvorni text tog clanka? dali zna neko vise nesto o tom hash sha512?  Ima li ovdje neko ko moze procitat taj code?

unaprijed hvala

Ako ti ja pošaljem svoj otisak prsta, možeš li ti iz toga rekonstruirati kompletnog mene? Ne, jedino možeš, ako naletiš na mene, prepoznati me, odnosno identificirati na osnovu tog otiska. Hash je sažeta informacija iz koje se ne može rekonstruirati izvornik, ali ako znaš hash možeš provjeriti da li izvornik koji imaš stvarno odgovara tom hashu. Ako se promijeni samo jedan znak, hash više ne odgovara.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
11 godina
neaktivan
MrBlc kaže...
bureki kaže...

unaprijed hvala

Ako ti ja pošaljem svoj otisak prsta, možeš li ti iz toga rekonstruirati kompletnog mene? Ne, jedino možeš, ako naletiš na mene, prepoznati me, odnosno identificirati na osnovu tog otiska. Hash je sažeta informacija iz koje se ne može rekonstruirati izvornik, ali ako znaš hash možeš provjeriti da li izvornik koji imaš stvarno odgovara tom hashu. Ako se promijeni samo jedan znak, hash više ne odgovara.

a ako imam izvornik? dali je to onda kljuc uspijeha?

http://www.sos.cs.ru.nl/applications/courses/security2013/security-bachelor-slides-hash-6up.pdf

Zbilja ne kuzim ,nisu ostavili taj hash code na kraju zabezveze i napisali da je to izvor cenzurirane knjige. A ovaj link iznad je njihov text o hashingu. Pa nije valjda da su to sve stavili

a da je nemoguce vidijet izvorni text.

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.1.2014 5:02 (bureki).
12 godina
neaktivan

{#}

Izvornik je tekst o kriptograskim hash funkcijama i u drugoj rečenici piše

Intuitively, h(m) is a garbled version of m, from which one cannot reconstruct m

Istina, tekst je suhoparno matematičko štivo kojeg razumiju samo štreberi poput mene, evo ti jednostavan školski primjer:

• Definirajmo hash funkciju kao "ostatak dijeljenja težine u kilogramima brojem 3" i nazovimo je HASH-0
  • Može se izračunati da HASH-0 osobe teške 100 kila iznosi 1.
  • Ako je moj HASH-0 iznosi 2 - koliko ja imam kila? Da li ti pomaže prethodni rezultat za stokilaša?
11 godina
neaktivan

Tesko da bi mogo tak izracunt tvoju masu,al i dalje mi nije jasno zar nepostoji neki nacin npr. brut force ili nesto da se putem tog hasha nekako dode do informacije?

Uvijek za sve postoji neko rijesenje (bar se nadam) mozda postoji neka zaobilaznica da se dode do tog texta koji je sud zabranio u javnosti?

16 godina
odjavljen
bureki kaže...

Tesko da bi mogo tak izracunt tvoju masu,al i dalje mi nije jasno zar nepostoji neki nacin npr. brut force ili nesto da se putem tog hasha nekako dode do informacije?

Uvijek za sve postoji neko rijesenje (bar se nadam) mozda postoji neka zaobilaznica da se dode do tog texta koji je sud zabranio u javnosti?

Ti možeš brute force-om tražiti hash koji se podudara. Za lozinke duljine 8 - 20 znakova je to još i izvedivo (ovisno o dostupnim resursima i vremenu), a ako naiđeš na poklapanje, čak i ako nije točna lozinka, ona će raditi jer daje isti hash koji je spremljen u bazu.

Ako se u priču ubaci salt, više ne možeš ići tom logikom (osim ako znaš koji salt se koristi) već moraš naći sve varijante koje daju isti hash i to ponoviti za više lozinki i tek onda usporedbom naći koji salt odgovara. Ta priča se i dalje može još komplicirati, ali nećemo o tome...

Međutim, kad se radi o knjizi s tisućama riječi, to već postaje znanstvena fantastika, a da ne govorimo tek ako se radi o pdf formatu u kojem ista informacija može biti spremljena na više načina, pa postoje slike koje mogu imati različitu kompresiju...

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
14 godina
neaktivan
bureki kaže...

Brute force je tu potpuno neisplativ. Trebalo bi ti jednako vremena kao i od nastanka svemira pa do danas da probaš sve kombinacije (ako bi i toliko vremena bilo dovoljno).

Kada lajavci laju onda završe ovako: http://i471.photobucket.com/albums/rr77/toropreto/2012-07-0813_30_07.gif
16 godina
odjavljen

Da, u ovom primjeru nula bodova ali...

Recimo da imash hashirane passworde. Bruteforceaš hasheve za common passworde (password, 12345, god, root i sl). Kada dobiješ neki od njih, znaš što se koristilo za hashiranje ostatka. Ali, ako je salt bio u priči...

http://nighthawk-software.blogspot.com/
17 godina
Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice