Prometna nesreća - hoću moć išta naplatiti?! zaključana tema

poruka: 55
|
čitano: 42.584
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Prometna nesreća - hoću moć išta naplatiti?!

Noćas sam imao prometnu nesreću, bio u svatovima, poprilično popio, kad sam izlazio na put, procjenio sam da se mogu ubaciti u traku, nažalost, vozač u toj traci je išao prebrzo i više nego dozvoljeno i udario me u bok.

Kad je došla policija, nakon očevida, ja napuhao 0,9 a on(vozač drugog auta) 1,5 promila. Kažite mi po zakonu ili stavu osiguranja, da li ja ili on uopće možemo išta naplatiti? Dakle obojica smo pijani, ali ja sam skrivio nesreću.

Nemogu zaspati, a ovi moji mi govore kontradiktorne podatke.

Inače osim vozačke i kazne, šteta na autu je poprilična. Oboja desna vrata su unesena 15cm unutra, štokovi vrata također, pukli i prednji i desni bočni airbag, koji su mi razbili i vjerobran...

Imamo televune, radivone, televizije, lektrika, lektrika, sva čuda, raj na zemlji brajo... Samo nemamo pisme, ni ognjišta ni smija... E!
15 godina
odjavljen

Mislim da mozes. Ali sigurno ne puno. Jer ti cinjenica da si imao alkohola i da si ti kriv svakako smanjuju postotak novca od osiguranja.

One death is tragedy, but million deaths is statistics - Joseph Staljin [One to all Units Let's toast some russians - By James Gastovski ] // OPF Fan
15 godina
neaktivan

Mislim da ne,to moraš provjeriti kod osiguravatelja,a ako imaš kasko oni priznaju do 0,5 promila.Sve preko toga ide na tvoj trošak i osiguranje ti ništa neće isplatiti,uostalom to bi ti trebalo pisati u ugovoru kod osigravatelja.

17 godina
neaktivan
moderator
RE: Prometna nesreća - hoću moć išta naplatiti?!

Da su ti udarili odpozadi nakon sto si se ukljucio u traku prica bi bila drugacija. Jesi li imao svjedoke? Da li te udari tacno u sredini auta? Ako jeste ovo upucuje da si si bio prilicno usao na glavni put i da je on imao vrjemena da se zaustavi ako je vozio (naravno) propisnom brzinom.

Sada ostaje da vjestaci ocjene da li je on imao vremena da zaustavi ili smanji brzinu da se nesreca spreci.

Mislim da pijaniji gubi*. Koliko je on vozio? Da li je to bila dvosmjerna ulica? Inace se mozes vaditi da su te zasljepeli farovi drugog (fantomskog) auta pa nisi mogao ispravno da procjenis njegovu brzinu...ovo obicno pali na sudu

* nije valjda da ce biti u pravu i da je vozio 200. To sto je (si) na glavnom putu ne znaci da se mozes zabiti u svakoga tko ti se ukljuci sa sporednog puta.

██████████████████████
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.8.2010 11:00 (Lazarus Long).
16 godina
neaktivan

Vidi, sigurno je naišao i više nego što sam ja procjenio i nego je bilo dozvoljeno. Čak i moj kolega koji je bio s mnom u autu kaže da bi i on izašao i uključio se. Ulica jest dvosmjerna, mislim da me je lupio min. s 80km/h. Silina me je odbacila 15m i zarotirala 180 stupnjeva. A nije baš Passat tek tako lako bacit.

Imamo televune, radivone, televizije, lektrika, lektrika, sva čuda, raj na zemlji brajo... Samo nemamo pisme, ni ognjišta ni smija... E!
16 godina
neaktivan

Siguran sam da osiguranje nece nista pokriti, mozda neku sitnicu. Ti si imao krivu pretpostavku, a on je doletio prevelikom brzinom, da te udario bas od iza onda bi bilo drugacije, oba ste bili pod utjecajem...mozda ti nesto pokrije njegovo osiguranje jer je bio on bolje pijan.

Model fashion guru.
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.8.2010 11:30 (luka_cro).
17 godina
neaktivan
Ovdje se u pravilu nista ne uspije izvuci osim ako on nema dobro osiguranje, onda mozda 20%...

Od svog ne mozes nista izvuci, u to sam siguran kojih 99.997%
In Control
17 godina
neaktivan

Za početak, dobro je da se sve završilo bez ozljeda.

Drugo, definitivno je tvoja krivica. Kazna je 2.000 kn za oduzimanje prednosti i još toliko za vožnju pod utjecajem alkohola. Ako si dobio manje od toga, smatraj se sretnim.

Što se tiče osiguranja, to se klasificira kao gubitak prava iz ugovora o osiguranju, zbog čega naknada štete ide iz tvog džepa.

Ipak, u mnogim slučajevima zakonodavac nastoji ograničiti pravo osiguravatelja na ugovaranje gubitka prava, pa se može dogoditi da će osiguranje ipak pokriti štetu, ali će potom od tebe potraživati regresni dug, koji je zakonski ograničen na 12 prosječnih plaća.

Pogledaj u svom ugovoru kako je ovo definirano. Btw, o kojem se osiguranju radi?

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.8.2010 11:40 (macak).
17 godina
neaktivan

Imo si alkohola i nema ti pomoci bojim se.Jedino ak nemas neko 'specijalno osiguranje'.Vjerovatno ce tu ici svak sebi po tvom opisu situacije jer ti si uzo prednost i bio pijan po zakonu on je bio pijan i vozio prebrzo.Jos ce vas obojicu ako si ovo ispravno opiso policija 'nagraditi'

16 godina
neaktivan
macak kaže...

Za početak, dobro je da se sve završilo bez ozljeda.

Drugo, definitivno je tvoja krivica. Kazna je 2.000 kn za oduzimanje prednosti i još toliko za vožnju pod utjecajem alkohola. Ako si dobio manje od toga, smatraj se sretnim.

Što se tiče osiguranja, to se klasificira kao gubitak prava iz ugovora o osiguranju, zbog čega naknada štete ide iz tvog džepa.

Ipak, u mnogim slučajevima zakonodavac nastoji ograničiti pravo osiguravatelja na ugovaranje gubitka prava, pa se može dogoditi da će osiguranje ipak pokriti štetu, ali će potom od tebe potraživati regresni dug, koji je zakonski ograničen na 12 prosječnih plaća.

Pogledaj u svom ugovoru kako je ovo definirano. Btw, o kojem se osiguranju radi?

Euroherc, koje je njegovo, nisam upamtio. Bio sam pod stresom.

17 godina
neaktivan
Smooth Operator kaže...

A gle... boli njih briga jesi ti bio pod stresom ili ne... Oni ne zele izgubiti novac isto kao sto ni ti sada ne zelis...

Ali nazalost tesko da ce ti pokriti vise od 20%... TESKO...

In Control
16 godina
neaktivan

Hm, mehaničar/limar mi je procjenio štetu na 15,000kn, sve skupa s rukama i dijelovima.

17 godina
neaktivan
Smooth Operator kaže...

Hm, mehaničar/limar mi je procjenio štetu na 15,000kn, sve skupa s rukama i dijelovima.

Samo toliko? I bez vjetrobrana i prednjeg i bočnog airbaga opet mi se čini premalo.

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -
16 godina
neaktivan

Polovni dijelovi... S jednog frontalno razbijenog auta bi na ovo prebacio... Treba mi 2 vrata, prag ispeglati, stup zamjeniti, 2 airbaga, vj. staklo i lafetu na zadnjem točku. Vrijeme oporavka 15 dana.

16 godina
neaktivan

Ako govoriš o 'redovnom', obaveznom osiguranju, tada nema veze pijanstvo, već tko je kriv u sudaru. Znači ukoliko si ti kriv, taman i da si trijezan bio, ništa od love. Nažalost..

14 godina
neaktivan
Smooth Operator kaže...

Bio si pod utjecajem alkohola i ti si taj koji je skrivio prometnu nesreću tj. čovjeku oduzeo prednost. Stoga, na tvom mjestu bi zaboravio na bilo kakvu naknadu od osiguranja. Mislim da ovo čak ne pokriva niti Kasko pošto si bio alkoholiziran.

Vjerovatan ishod: Platiti ćeš kaznu za prometnu nesreću, za vožnju pod utjecajem alkohola, tvoje osiguranje će njega isplatiti a tebi skresati sve dosadašnje premije (ako si imao 50% pri registraciji sa time se više pozdravi) te ćeš troškove svog auta sam morati platiti. Sveukupno računaj da si ovime izgubio bar 25000 kn.

17 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...

* nije valjda da ce biti u pravu i da je vozio 200. To sto je (si) na glavnom putu ne znaci da se mozes zabiti u svakoga tko ti se ukljuci sa sporednog puta.

Nažalost, nije kriv. Logika ne radi u ovom slučaju. Možeš voziti 200 po noći sa ugašenim svjetlima i ako ti netko izađe na cestu, on je kriv. Ti si kriv za brzinu, svjetla itd., ali za sudar je on. To što te nije ni pod razno mogao vidjeti, bad luck.

PS.I meni nije bilo logično i diskutirao sam sa frendom pandurom oko toga, ali on je rekao da tako stvari stoje.

Sako cera bolje, sako jutre huje!
17 godina
Smooth Operator kaže...

Polovni dijelovi... S jednog frontalno razbijenog auta bi na ovo prebacio... Treba mi 2 vrata, prag ispeglati, stup zamjeniti, 2 airbaga, vj. staklo i lafetu na zadnjem točku. Vrijeme oporavka 15 dana.

U oba slucaja ma bilo koja to bila imao ti kasko ili ne, neces dobit niti lipe od osiguranja..

AO tj auto odgovornost ionako ne pokriva tebe nego drugog u slucaju da si ti kriv sta u ovom slucaju i jest tako da nisi ti kriv tvoj osiguranje ti nebi isplatilo stetu nego njegovo to je auto odgovornost..

AK tj autokasko je osiguranje koje pokriva tvoje vozilo bio ti krivi ili ne ali kasko ne vrijedi ako si imao vise od 0.5 promila tako da jbga..

Izgubit ces bonus po AO-u(jer se onaj koji nije kriv naplatit po tvojoj polici) a svoju stetu ces si morati pokriti sam nazalost.

16 godina
neaktivan

Ovako, ti neces dobiti sigurno nista (osim kazne).

A on ce dobiti umanjenu stetu zbog toga sto je doprinjeo prometnoj nesreci (iako se moze desiti da ne dobije nista)!

To sto je vozio brzo, za to ce odgovarati ako mu se dokaze, ali on NIJE kriv za prometnu nesrecu! Jer da tebe nije bilo, ta nesreca se ne bi dogodila! Zar ne?

Sigurno je tvoje pijanstvo utjecalo na moc zapazanje (htio ti to priznati ili ne).

Zakon je malo cudan sto se tice takvih stvari, i ja sam imao jednom prometnu na slican nacin. U neposrednoj blizini podvoznjaka je izlaz na cestu, ogranicenje je 50 kmh ali je 50m prije podvoznjaka semafor. I zena je vjerovatno stisnula gas da proleti kroz treptajuce svijetlo, kod spusta za podvoznjak dodatno ubrzala, ja sam izlazio na glavnu cestu. Samo sam provirio sa prednjim djelom auta i jos sam gledao lijevo! I nisam ju vidio zbog mosta, a kad je izasla iz udubine, imala je oko 30 - 50 metara do mene. Tako da me je bez kocenja sa 120kmh udarila u prednji lijevi kotac! Ugl da skratim, nisam bio pijan niti je bila ona! Ona je bila na glavnoj cesti, i ja sam njoj oduzeo prednost! Ja sam kriv. Ali je sutkinja to sve uzela u obzir i dobio sam samo jedan bod i 800 kn (kazna + troskovi), a minimum je bio 1500kn predvidjeno!

Osobno mislim da je dobro sto su zakoni iskljucivi,jer je puno manje ostecenih ovako, puno manje prostora za zakonske rupe i na kraju puno manje mogucnosti da nevini budu osteceni.

Uopce necu ulaziti u to zasto si vozio pijan, i koliko je to opasno i nepromisljeno! Ja vec 8 godina vozim auto SVAKI dan, i nikad nisam vozio pijan! A o motoru da i ne govorim!!!

Misljenja sam da se treba uvesti u zakon da svi oni koji voze pijani, snose kompletnu stetu prometne nesrece!

VERBA VOLANT, SCRIPTA MANENT.
16 godina
neaktivan

Ovo najboljeg opisa te večeri, a i općenito:

17 godina
neaktivan

Dobro da ste svi živi. Pleh će se poravnati.

Nemoj se nadati odšteti. Oduzeo si mu prednost i tako će ti to zakon objasniti.

Oba ćete dobiti kazne za alkohol. Brzina kojom se je kretao ovaj što te pogodio je nebitna.

Mogao je ići i 500 na sat, ali nije ulovljen u prekršaju.

Sličan slučaj imao moj stari. Nitko pod alkoholom. Usred bijela dana.

Stari skreće lijevo i misli da će uspjeti prije tipa koji ide ravno iz suprotnog smjera.

Kriva procjena i stari kad je vidio da je napravio shit umjesto full po gasu on na brenzu.

Lik se vjerojatno isto zbunio i umjesto da ga je zaobišao on po brenzi. Trag kočenja 16 metara.

Pras po sredini auta i 4k eura štete.

Presuda-oduzimanje prednosti

Davorka Ručević - Kasandra... forever :)
17 godina
Co7 kaže...
 Samo sam provirio sa prednjim djelom auta i jos sam gledao lijevo! I nisam ju vidio zbog mosta, a kad je izasla iz udubine, imala je oko 30 - 50 metara do mene. Tako da me je bez kocenja sa 120kmh udarila u prednji lijevi kotac! Ugl da skratim, nisam bio pijan niti je bila ona! Ona je bila na glavnoj cesti, i ja sam njoj oduzeo prednost! Ja sam kriv. Ali je sutkinja to sve uzela u obzir i dobio sam samo jedan bod i 800 kn (kazna + troskovi), a minimum je bio 1500kn predvidjeno!

Osobno mislim da je dobro sto su zakoni iskljucivi,jer je puno manje ostecenih ovako, puno manje prostora za zakonske rupe i na kraju puno manje mogucnosti da nevini budu osteceni.

Pa ako je ono boldano istina, onda nisi kriv. Možeš slobodno tužit onog tko je odgovoran za takvu glupost da nevidiš auto prije izlaska na cestu. Na takvim mjestima bi trebalo bit ono zakrivljeno ogledalo (neznam kako se zove) da vidiš imali auta ako je nepregledno.

A što se tiče drugog slučaja. Pa kriv si jer si oduzeo prednost i nema veze kojom se brzinom kretalo auto iz drugog smjera. Kako ćeš uopće i znat kojom se brzinom kretao, ta nemaš radar na autu.

Koliko vidim tu je najveći problem što ste obojica bili pijani ko majke, ako jedan i dobije neku odštetu teško da će pokrit i kazne koje moradne platit.

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.10.2010 13:27 (Vakaka).
16 godina
neaktivan

Ma moze se vidjeti auto ako ide normalnom brzinom, odnosno vidis ga nekih 30 - 50 metara  od tamo gdje sam izlazio. Ali je ova zena isla prebrzo, da je isla po ogranicenju ne bi bilo nista.

Ne znam da li me razumijes, podvoznjak je zbog mosta. Ti vidis u najnizi tocku ceste ispod mosta i sve do izlaza sto ima max 50 metara.  Tebi nije ometen pogled, ali ja nisam mogao vidjeti da netko ide takvom brzinom, mogao sam vidjeti tek kad se spustila pod most. Jer ispod mosta se cesta opet dize na visinu mosta. Isto tako i ona mene, ona je isla prebzo da bi stala (iako je imala 4 trak, dvije za svaki smjer), a nije me ni pokusala izbjeci.    

16 godina
neaktivan

Neznam, vidi li iko da je tema iz 8mj, to je water under bridge sada.

17 godina
Smooth Operator kaže...

Neznam, vidi li iko da je tema iz 8mj, to je water under bridge sada.

Htio sam i to komentirat ali opet sam pomislio da se možda nije sve to oduljilo, što i nije rijedak slučaj u tim situacijama pogotovu ako završi po sudovima.

PS. Pa de reci kako je završilo sve to, dali ste išta love izvukli?

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.10.2010 13:53 (Vakaka).
16 godina
neaktivan

Jbg , nisam gledao datum.

Zasto mi je to bilo medju zadnjim temama na forumu? Pretpostavljao sam da je nedavna, pogotovo zbog jedne stranice :)

16 godina
neaktivan
Vakaka kaže...

Htio sam i to komentirat ali opet sam pomislio da se možda nije sve to oduljilo, što i nije rijedak slučaj u tim situacijama pogotovu ako završi po sudovima.

PS. Pa de reci kako je završilo sve to, dali ste išta love izvukli?

Ja nisam ništa ni pitao, sud vjerojatno neće, moran na županijski, a oni još ni vlasti nisu formirali. Bi će to dugo.

17 godina

znas sta je problem... posto si bio pijan cak mislim da tvoje osiguranje ne snosi troskove tom drugom vozacu nego direktno ti...

platices kaznu plus njemu namiriti njegovu stetu pa onda sam sebi svoju a ta vasa osiguranja tu nece ni ucestvovati... jbg procitaj AO uslove kod police osiguranja pa ces vidjeti da osiguranje ne snosi stetu ukoliko si vozio pod uticajem alkohola...

evo ti isjecak taj..

Gubitak prava iz osiguranja
Članak 3.
(1) Osiguranik gubi svoja prava iz osiguranja u slučajevima iz članka 24.
stavak 1. točka 1. do 6. Zakona.
1) Iznimno, u slučaju članka 24. stavak 1. točka 2. Zakona ako vozaču
nije produžena vozačka dozvola po isteku roka valjanosti a do dana
štetnog događaja nije izgubio pravo na produljenje valjanosti, smatra
se da vozač ima odgovarajuću vozačku dozvolu za upravljanje
vozilom.
2) ako je u vrijeme prometne nezgode, vozač osiguranog vozila, bio pod
utjecajem alkohola ili pod utjecajem opojnih droga te psihoaktivnih
lijekova ili drugih psihoaktivnih tvari iz članka 24. stavak 1. točka 4.
Zakona osiguranik gubi svoja prava iz osiguranja:
a) ako se analizom krvi ili drugom metodom mjerenja količine
alkohola u organizmu vozača utvrdi da udio alkohola u krvi iznosi
0,5 g/kg i više (0,5‰ i više);
b) ako se vozač nakon prometne nezgode odbije podvrći ispitivanju
alkoholiziranosti ili utjecaja opojnih droga te dugih opojnih
sredstava.

hmmm...
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.10.2010 14:14 (ovajonaj).
16 godina
neaktivan

Oba imamo EuroHerc osiguranje i ako oni isplate, vjerojatno će tražiti od mene da platim njegovo.

16 godina
protjeran
Smooth Operator kaže...

Oba imamo EuroHerc osiguranje i ako oni isplate, vjerojatno će tražiti od mene da platim njegovo.

nema sanse da dobijes sta..osiguranje ne isplacuje nis ako si bio pod utjecajem alkohola...

jedino sto ces dobit je kazna + gubitak bonusa tj popusta na osiguranje ako si ga imao..

http://pvtorrent.org REGISTRACIJE OTVORENE
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice