Kao što naslov govori i ja sam još jedna žrtva u prevari prodavača.Ja jednostavno nemogu vjerovati da po trgovinama prodaju smeće
Dakle da počnem po danima
1. Dan - Četvrtak
Sve pet. Sjetim se ja kako bih mogao pogledati gume sa jednog bicikla koji stoji iza šupe već jedno petnaestak godina. Provjerim ja gume,zapišem njihov broj i pogledam u dvije trgovine. U obadvije sam vidio cijenu i odlučim se ja za drugu trgovinu jer u prvoj je dakako sve samo smeće a to mogu potvrditi iz iskustva. Odem ja u tu drugu trgovinu i zapišem cijene guma:
Unutarnja: 24kn
Vanjska: 96kn
------------------
Ukupno: 120 kn
Kad sam došo kući stari je rekao kako ćemo to sve srediti sutradan
2.Dan - Petak
Kupili i stavili gume. Primjetili smo da zadnji točak malo krivuda. Otišli do jednog čovjeka koji popravlja tako stvari i dogovorili posao.
3. Dan - Subota
Ujutro odvezli bicikl oko 9h i do navečer oko 19h bicikl je bio sređen i popravljen. Čovjek je stavio novi točak i zadnju kočnicu te mi promjenio zvono. Sve ukupno to je stajalo 70kn. Kasnije sam se vozao po mjestu i sve je bilo OK. Malo smo kasnije ostavili bicikle i prošetali se a navečer kad je pala noć ja sam odgurao ga do kuće od svoga prijatelja jer još nisam stavio svijetla.
4. DAN - NEDJELJA [DANAS]
E tek tu sada počinje pravi triler. Danas sam išao kod svoga prijatelja [a do njega ima dobrih 1.5km] i sad ja sam došao do njega ali njega nije bilo doma. Kada sam se vračao primjetio sam da mi je prednja unutarnja guma top prazna. Ali nije to sve,jedno sat i pol vremena prije guma se ispustila i ja sam ju napumpao i sve je bilo uredu. Guma mi se ispraznila,srećom,na pola puta do majstora koji mi je jučer popravio bicikl. Kada sam došao to je bila prava drama:
Majstor je rekao kako se vjerojatno guma nije ispustila nego sam ju ja probio. Znam da sam prije jedno par sati prešao preko nekog stakla ali na vanjskoj gumi nije bilo nikakve štete,a da stvar bude još gora,prije nego što sam prešao preko tog stakla dogodilo se to da mi se prvi put ispraznila guma i da sam ju ja napumpao. Majstor je,kad je skinuo točak,mislio da je guma za dva broja veća jer se ona poduplala između točka i vanjske gume,no na kraju je utvrdio kako je to bio odgovarajući broj. Kada je izvadio vanjsku gumu vidio je kako se ventil malo ukrivio ali tek kad ju je cijelu izvadio i napumpao ustaonovio je da guma ima bruh. On je to polijepio i rekao je kako sumnja da će to do jeseni izdržati.Ispustio je gumu,vratio na mjesto te ponovno napumpao i vratio cijeli točak na mjesto. Primjetio je kako uz sami rub vanjske gume ona pucketa pod prstima. Dok sam se vraćao kući sreo sam prijatelja i nije prošlo ni 7 minuta prednja guma je totalka popustila.
Nakon tog nemilog događaja od majstora do kuće sam prehodao cijeli kilometar. Putem sam bio ljut na sebe i prodavača. Dok sam prolazio kraj njegove trgovine došlo mi je da mu polupam sve prozore. Neznam što ću,dal da šaljem na reklamaciju ili ponovno kupim gume ili jednostavno budem bez bicikla no on mi je potreban.
Za reklamaciju nisam siguran jer sam zalijepio gumu i sad neznam dal će htijeti primiti za to. Uh neznam više ni sam što da radim ali toliko sam se naživciro da sam skoro razbio čašu. Htio sam podijeliti ovo iskustvo s vama i pitati vas ova postavljena pitanja s time ŠTO ĆU DALJE. Idući put tom prevarantu neću ni zaći u njegovu trgovinu makar morao ići u drugo mjesto. Bacio sam pare u vjetar i prevarantu u džep!