Kupovina rabljenog automobila

poruka: 14
|
čitano: 1.958
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina

Kupujem renault clio 2003 godiste, 1.2 benzin,  ovako izgleda iznutra motor, sto mislite o tome?

Na dosta dijelova ima poljepljenih dijela/ zica pretpostavljam, ali zvuk motora je solidan, auto ne trese, ne dimi iz auspuha itd.. 

Poslao bi i video da cujete rad motora ali izgleda da tu nemogu slat video.

Cijena je pristupacna, auto mi treba na krace relacije od posla i nazad. Svidja mi se pristupacnost dijelova za ovaj auto jer ih ima puno.

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.9.2023 13:55 (ToonyY).
4 godine
Re: Kupovina rabljenog automobila
ToonyY kaže...

Kupujem renault clio 2003 godiste, 1.2 benzin,  ovako izgleda iznutra motor, sto mislite o tome?

Na dosta dijelova ima poljepljenih dijela/ zica pretpostavljam, ali zvuk motora je solidan, auto ne trese, ne dimi iz auspuha itd.. 

Poslao bi i video da cujete rad motora ali izgleda da tu nemogu slat video.

Cijena je pristupacna, auto mi treba na krace relacije od posla i nazad. Svidja mi se pristupacnost dijelova za ovaj auto jer ih ima puno.

Moze upaliti i to je dovoljno za model nize klase star 20 godina.... ;)

13 godina

Motor se cini ''suh'', a sto se tice tih poljepljenih dijela zica to ti je normalno da francuz cesto ide u posjetu auto elektricaru, a sad je pitanje koliko je taj auto elektricar profesionalan, dobar auto elektricar ce ti staviti nove termo buzire kao sto je na autu, neki ce izolirkom to rijesiti na brzinu kao na slici... Al dobro mislim da za ovo auto ne treba sada davati toliko novaca i ulagati (placati tu ''dodatnu'' uslugu). Posuda vode mi se isto cini dobra, nadam se da nije pomijesao vodu i ulje, svakako otvori cep, vidi unutra malo, ti autici su dobri, jeftini za odrzavat i isplati se imat jednoga u kuci samo za prebacit se negdje na brzinu. Osobno imam u garazi Clia 1.2 al MK1, nikad nista s njim, jedina mana sto nema klimu, ovo ostalo... savrsenstvo, ne osjecas lezece kad prodes 30-40 kmh. 

Pogledaj je li ravan na volanu, posudu vode, zakoci malo jace, vidi jel trese jel odstupa i to je to. Pali i vozi

Ako ga kupis, zbog sebe napravi mali servis (ulje+filteri), provjeri si gume i kocnice i to je to. 

14 godina

16 godina sam vozil punta, 1.2 benzin 2002 g. vozil se skoro svaki dan,nikad se nije pokvaril.

Odprilike isto izgleda ispod haube kao i tvoj Clio.

Pošto je to stari auto,pazi samo da nije trul.Dobro pregledaj pragove,blatobrane i obavezno od ispod.ako je trul nebuš prošal na tehničkom.

Popravak limarije se ne isplati,došao bi te duplo više nego vrijedi auto.

Ako i kaj nebu štimalo,dijelovi su doslovno badave.

U najgorem slučaju,motor možeš promjenit za 200 eura,tak da nemaš baš puno brige sa mehaničke strane.

10 godina

Hvala puno na odgovorima .

Ovako, neki dan sam skoro kupio auto, vozimo se, pricamo, i ja se sjetim idem jos provjerit dali radi grijanje, to nisam ni previse obraco paznju jer znam da skoro uvijek radi grijanje,

i kad ono upalim ja cekam cekam, i puse samo hladno, htio bi da napomenem i da auto ima klimu koja radi, pa sam probo ugasit klimu i stavim da puse, okrenem ono da puse toplo, cekam

cekam i nece grijanje radit, nikako da puse toplo, i u tomu svemu je sudjelovao i vlasnik, onda smo skuzili da ne radi grijanje,  i onda je vlasnik tvrdio da on to nije znao i ispricavao se , pošto je auto od njegovog sina

a sin mu to nije rekao, nakon toga vlasnik nije nista forsirao prodaju auta ili nesto slicno,  vlasnik je sam rekao da on tak nemoze prodat auto, i rekao je da ce se on pobrinut za to i odvest ga na servis da slozi to grijanje, sto se od mene cini

sasvim pristojno. Nakon toga sam ja rekao da cu ga kupit ak se to rjesi.

Htio bi napomenut da je na autu gore apsisala, po blijedila boja onak dosta jako, gore na krovu.

ono kako se zna desavat na starim twingo/clio autima. Zanima me koliko kosta prefarbanje takve boje?

Da li su to veliki troskovi ?

Sto znaci Motor se cini ''suh'' ? Kao da nema kapanja ulja?

"Pogledaj je li ravan na volanu" Pogledao sam kolko ravno ide, nema nekog prevelikog odstupanja, neide bas savrseno al ide solidno. Kocnice rade okay.

"nadam se da nije pomijesao vodu i ulje, svakako otvori cep, vidi unutra malo"  Otvarao te razne cepove nisam, jedino sam provjerio razinu ulja, ona sipka koja se izvuce i cinilo se okay.

Trul nije nigdje.

10 godina

I još bi htio napomenut da iz prednjeg dijela iznutra ispod volana malo nekakve tekucine curi, to se isto ustanovilo dok smo isprobavali to grijanje.

Ali jako malo vode, jedva da se primjeti,  ja dok sam gledao nisam primjetio ali je vlasnik reko da mu je sin reko da je nes malo curilo, tj malo vlazno bilo. ispod tepiha,

ali jako malo.

I još jedna stvar, zazori na autu, oni mali prazni dijelovi izmedju limarije, nisu baš kako treba, na haubi se jako primjeti razlika. I vidi se da je puno stvari oko limarije mijenjano ili samo bojano.

I na nekim dijelovima fale tj popucale su neke one gume koje su izmedju lima i stakla. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.9.2023 11:14 (ToonyY).
13 godina

Koliko para daješ za to?

10 godina

900 eura.

15 godina
ToonyY kaže...

I još bi htio napomenut da iz prednjeg dijela iznutra ispod volana malo nekakve tekucine curi, to se isto ustanovilo dok smo isprobavali to grijanje.

Ali jako malo vode, jedva da se primjeti,  ja dok sam gledao nisam primjetio ali je vlasnik reko da mu je sin reko da je nes malo curilo, tj malo vlazno bilo. ispod tepiha,

ali jako malo.

I još jedna stvar, zazori na autu, oni mali prazni dijelovi izmedju limarije, nisu baš kako treba, na haubi se jako primjeti razlika. I vidi se da je puno stvari oko limarije mijenjano ili samo bojano.

I na nekim dijelovima fale tj popucale su neke one gume koje su izmedju lima i stakla. 

Za pretpostaviti je da to što malo curi vezano s grijanjem, lako moguće da je negdje nešto zaštopano od cijevi ispod kontrolne table i da se stvara pritisak pa je tekučina pronašla slabu točku i tu polagano pušta, ako kažeš da je ispod tepiha vlažno, na tom djelu bi trebalo pogledati u kakvom je stanju pod iznutra da ga nije krenula hrđa jesti. S obzirom na cijenu samog automobila za tebe bi to bio poprilični trošak i danas je teško pronaći osobu koja će se s time zezati na tako starom automobilu.

Razlika između zazora ti govori da je automobil u svojem životu sudjelovao u sudaru, a tome u prilog ide i to što si i skužio da je dosta limarije mjenjano i bojano.

Ovo na krovu što je izbljedilo ti je otišao clear coat sloj radi sunca i bojanje za samo taj element bi ti okvirno iznosilo kojih 100e osim ako nemaš nekog svojeg poznanika pa da te ispadne povoljnije.

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.9.2023 13:54 (Branimir2412).
5 godina
na servo volan treba obratit pažnju to je dosta velika stavka kod takvog starijeg modela da ne pojede pola ili cijelu vrijednost zamjena letve
10 godina

Ovo sto je izblijedilo na krovu, dal postoji nekakav sprej za to? da ga rjesim dok ce doc vrijeme za tehnicki pregled pa da prodje. 100 eura mi je dost puno za to.

13 godina
ToonyY kaže...

Ovo sto je izblijedilo na krovu, dal postoji nekakav sprej za to? da ga rjesim dok ce doc vrijeme za tehnicki pregled pa da prodje. 100 eura mi je dost puno za to.

Ako ti je ispucao lak, to ti moze netko polirati i malo usminkati, al to ti je opet 30-50 eura zavisi.... Mozda imas nekoga koji se bavi poliranjem pa ti to sredi za 2 pive  Razumijem te sto zelis reci, auto 900 eura, a to kosta 100... al tako je kako je..

To je standarno kod malo starijih auta koji su konstantno na suncu, koji se ne odrzavaju kako treba.

Cep od posude vode otvori i provjeri kakva je voda unutra, jel cista, jel ima antifriza ili ti izgleda kao kava (emulzija), ako ti je kao kava onda znas da je imao nekakvu proslost sa brtvom glave, ako ti je narancaste boje, znaci da je auto ''kuhao'' ili dizao temperaturu. Ako je sipka ulja cista odnosno crno ulje, to ti je okej, mislim za 900 eura i ne trebas ocekivati puno, to ti je 2 godine registracije, da toliko odvozis isplatio si ga debelo.

5 godina

Tehnički pregled sa ispucanim lakom prolazi. 900 eura je ok cijena, ako ima tehnički godinu dana nemoj ni gledat puno. Trulež, ako je trul, nikako se ne isplati kupovat, ali ako je registriran još dugo, 6, 9 mjeseci, isplati se i kupit za 900 eura, voziš, prodaš na otpad i kupiš opet drlju. Tada, ulagat minimum minimuma. Što se grijanja tiče, vjerojatno zaštopan mali kiler, ako je vlažno pod nogama, onda je i šupao, ili je problem termostat, ali tada auto ne dolazi na radnu temperaturu.

AMD,........is that baba Su trying to sell us dog sh*t or what?
10 godina

Hvala puno ljudi na svim odgovorima, zakon ste.     

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice