EU? Nikad cuo za to? Europski standard? I tako te ostale stvari na slovo "E".
Tip govori da je jadno sto se neko ima zalit na cijene kad je u HR toliko lose. Zar se tu mjeri granica tko ima pravo zugat, a tko ne?
Pa taman da gledas samo EU, Idalje ima 1/3 clanica koji manje litara mogu uzet sa svojom placom nego prosjecan Hrvat, i sta sad? Zar nije to licemjerno kad ne das drugom pravo na zaljenje?
I kad vec spominjes Europski standard, nisu oni iz EU birali vladajucu garnituru niti su unistili industriju, niti oni zahtjevaju toliki porez na gorivo.
Po BDPu(per capita), mi placamo debelo najvise po litri. Rumunjska i Bugarska imaju veci BDP, a nizu cijenu goriva. Tako da, mi jesmo najgori u EU.
Edit: average salary i to ne vrijedi bas, u 2 godine se puno toga izmjenilo + siva zona koja ne ulazi u average pay. Po nekakvom standardu, mi i trebamo biti najgori jer se na turizmu najvise zaraduje, pa tako i preko goriva.
Nije se licemjerno zaliti, svatko ima pravo na to. Utjecem li ja na Afriku? Ne. Utjece li Afrika ne mene? Minimalno. Utjece li EU na mene? Da. Logika.
Zaboli vecinu kako je u Afganistanu i takvim zemljama, tom logikom ti ne bi pisao na kompjuteru nego bi na pisacem stroju jer bi poslao sad taj kompjuter ljudima koji nemaju. Prozivas, a sam si veci licemjer nego vecina ovdje koja se zali na gorivo, tako da ostavi se ove teme.