Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.015
|
čitano: 16.510.660
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Auti - ultimativna tema
Et_Tu_Brute? kaže...
ivanoile kaže...

EU? Nikad cuo za to? Europski standard? I tako te ostale stvari na slovo "E". 

Tip govori da je jadno sto se neko ima zalit na cijene kad je u HR toliko lose. Zar se tu mjeri granica tko ima pravo zugat, a tko ne?

Pa taman da gledas samo EU, Idalje ima 1/3 clanica koji manje litara mogu uzet sa svojom placom nego prosjecan Hrvat, i sta sad? Zar nije to licemjerno kad ne das drugom pravo na zaljenje?

I kad vec spominjes Europski standard, nisu oni iz EU birali vladajucu garnituru niti su unistili industriju, niti oni zahtjevaju toliki porez na gorivo.

Po BDPu(per capita), mi placamo debelo najvise po litri. Rumunjska i Bugarska imaju veci BDP, a nizu cijenu goriva. Tako da, mi jesmo najgori u EU.

Edit: average salary i to ne vrijedi bas, u 2 godine se puno toga izmjenilo + siva zona koja ne ulazi u average pay. Po nekakvom standardu, mi i trebamo biti najgori jer se na turizmu najvise zaraduje, pa tako i preko goriva. 

Nije se licemjerno zaliti, svatko ima pravo na to. Utjecem li ja na Afriku? Ne. Utjece li Afrika ne mene? Minimalno. Utjece li EU na mene? Da. Logika.  

Zaboli vecinu kako je u Afganistanu i takvim zemljama, tom logikom ti ne bi pisao na kompjuteru nego bi na pisacem stroju jer bi poslao sad taj kompjuter ljudima koji nemaju. Prozivas, a sam si veci licemjer nego vecina ovdje koja se zali na gorivo, tako da ostavi se ove teme.

Di2 & EPS FTW!
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.3.2022 11:03 (ivanoile).
15 godina
Auti - ultimativna tema

općenito mislim da se najviše žale oni kojima bi "problem" cijene goriva trebao biti nepojmljiv, ali nije. Nedavno čitam komentare Amerikanaca koji se žale i pišu kako je 3,61$/gal (0,86€/litra) neizdrživo. Amer od prosječne plaće može kupit 4500 litara goriva. To je kao da se kod nas netko žali jer mu pun rezervoar više nije 80 nego skoro 90kn.

16 godina
Kad ti stari ide pomaknut motor po garazi (asfaltirana).....
#fsb
15 godina
Uff... Pa čime ga je micao, bagerom?
-
17 godina
Et_Tu_Brute? kaže...

Koliko litara mlijeka sa svojom placom moze uzet netko iz Nigerije, a koliko ti?

Ili ako te bas gorivo zanima, koliko Filipinac ili Pakistanac moze uzet goriva sa svojom placom, a koliko ti?

Po tvojoj logici nemas se pravo zalit na... ista, s obzirom da ogromni postotak ljudi na planeti zive losije od tebe.

Pa ti yebi sunce i žali se na jadnost

Pa ne žalim se, gdje si vidio da se žalim? Zato to i kažem, isto je kao da bi se žalio na cijenu mlijeka npr. Sunce ti yebem.

Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran - Einstein
13 godina
ivanoile kaže...

Po BDPu(per capita), mi placamo debelo najvise po litri. Rumunjska i Bugarska imaju veci BDP, a nizu cijenu goriva. Tako da, mi jesmo najgori u EU.

Edit: average salary i to ne vrijedi bas, u 2 godine se puno toga izmjenilo + siva zona koja ne ulazi u average pay. Po nekakvom standardu, mi i trebamo biti najgori jer se na turizmu najvise zaraduje, pa tako i preko goriva. 

Nije se licemjerno zaliti, svatko ima pravo na to. Utjecem li ja na Afriku? Ne. Utjece li Afrika ne mene? Minimalno. Utjece li EU na mene? Da. Logika.  

Zaboli vecinu kako je u Afganistanu i takvim zemljama, tom logikom ti ne bi pisao na kompjuteru nego bi na pisacem stroju jer bi poslao sad taj kompjuter ljudima koji nemaju. Prozivas, a sam si veci licemjer nego vecina ovdje koja se zali na gorivo, tako da ostavi se ove teme.

Objavljene su cijene goriva u DE, ovaj dosao prozivat da se ekipa iz de, at i nl nemaju pravo zaliti i da je jadno sto se zalu, zato sto hrvat moze manje priustit. Prozvao sam licemjernost.

A i ti izgleda nisi skroz tu, odbijas korelaciju prosjeka place i koliko litara mozes kupit(koja nije perfektna nit blizu, al prakitcno neces tocnije mjerilo naci), ali zato si vise nego voljan hebeni BDP uvlacit u tu jednazbu? BDP?? Cherry picking at its finest.

Mene neces vidjet da govorim nekome sto ima vise od mene, da je jadan sto se zali, ja sam veoma zahvalan na svoju situaciju.

Do tad, odskoci dalje s tom forom da odem na pisaci stroj.

EU utjece, no ipak ces morat na Markov trg prosjedovat ako zelis promijene za gorivo, a ne u Brussel

Sjedi jedan.

Ubi bene, ibi patria.
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.3.2022 13:39 (Et_Tu_Brute?).
17 godina
Auti - ultimativna tema

Cijena goriva 2,30€
ali pala nafta za 20 posto pa mozda treba cekati i docekati pojeftinjenje.

13 godina
unknown kaže...

Cijena goriva 2,30€
ali pala nafta za 20 posto pa mozda treba cekati i docekati pojeftinjenje.

Emirati podizu opskrbu, dodatni bonus je jedan FU putinu.

https://boereport.com/2022/03/09/oil-plunges-as-much-as-17-as-uae-iraq-set-to-boost-output/?fbclid=IwAR0_2UugLsrieeboNO1G8qsStqUROWSRDSaqfKUSZEvO9Ya0t-EeZia09KQ

Ubi bene, ibi patria.
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.3.2022 18:28 (Et_Tu_Brute?).
17 godina
Et_Tu_Brute? kaže...

A i ti izgleda nisi skroz tu, odbijas korelaciju prosjeka place i koliko litara mozes kupit(koja nije perfektna nit blizu, al prakitcno neces tocnije mjerilo naci), ali zato si vise nego voljan hebeni BDP uvlacit u tu jednazbu?

Usporedba plaće i cijene goriva je potpuno besmislena, a ne točno mjerilo.

13 godina
Old Iggy kaže...
Et_Tu_Brute? kaže...

A i ti izgleda nisi skroz tu, odbijas korelaciju prosjeka place i koliko litara mozes kupit(koja nije perfektna nit blizu, al prakitcno neces tocnije mjerilo naci), ali zato si vise nego voljan hebeni BDP uvlacit u tu jednazbu?

Kao sto pise u zagradama, "(koja nije perfektna nit blizu, al prakticno neces tocnije mjerilo naci)".

Zar nitko vise ne cita prije nego pocne stavljat rijeci u moja usta? Nisam nikad ni rekao da je tocno mjerilo.

A i mislim da nije skroz besmislena usporedba, kad gorivo ima direktan utjecaj na svakodnevni zivot.

Slika je stara 3 mjeseca*

Ubi bene, ibi patria.
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.3.2022 19:34 (Et_Tu_Brute?).
17 godina
Et_Tu_Brute? kaže...
Old Iggy kaže...

Kao sto pise u zagradama, "(koja nije perfektna nit blizu, al prakticno neces tocnije mjerilo naci)".

Zar nitko vise ne cita prije nego pocne stavljat rijeci u moja usta? Nisam nikad ni rekao da je tocno mjerilo.

A i mislim da nije skroz besmislena usporedba, kad gorivo ima direktan utjecaj na svakodnevni zivot.

Slika je stara 3 mjeseca*

Možda da se i ja ponovim: potpuno besmislena, nije nikakvo mjerilo.

13 godina
Old Iggy kaže...

Ok :D

Moram povuc sve sto sam rekao do sad, slazem se sa skroz sa @Pero Dinamit

Svi vi sto si mozete priustit vise goriva od mene, nemate se pravo zalit na te cijene.

Sunce ti yebem, imate placu visu od moje. To mi je stvarno jadno

Ubi bene, ibi patria.
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.3.2022 19:47 (Et_Tu_Brute?).
17 godina
Et_Tu_Brute? kaže...

Ok :D

Moram povuc sve sto sam rekao do sad, slazem se sa skroz sa @Pero Dinamit

Svi vi sto si mozete priustit vise goriva od mene, nemate se pravo zalit na te cijene.

Sunce ti yebem, imate placu visu od moje. To mi je stvarno jadno

Nije bitno uopće koliku plaću tko ima. Usporedba na takvom nivou je besmislena jer nema direktne povezivosti ni s ekonomijom, snagom pojedinca i slično.

Bez goriva pojedinac može, može se i prilagoditi i slično. Ne može bez vode, hrane itd.

Kako si s goriva došao do visine plaće, ne bih znao.

15 godina
Et_Tu_Brute? kaže...
ivanoile kaže...

EU utjece, no ipak ces morat na Markov trg prosjedovat ako zelis promijene za gorivo, a ne u BrusselSjedi jedan.

BDP per capita je najizravniji podatak o stanju u drzavi. Prosjecna placa je "marketing", da neuki ljudi mogu lakse shvatiti. U prosjecnu placu ne ulazi nista bitno zapravo, osim place. Ako sam ja jedan, ti si vec u "posebnom programu" jer se jedino tamo moze gledati placa u usporedbi s gorivom.

I krivo je da moram na Markov trg prosvjedovat, naime EU je organizirana poprilicno drugacije. Pa recimo mozes poslati nasem zastupniku u EU poruku, email i izjasniti se o svom misljenju, nadalje on moze pokrenuti raspravu na tu temu itd itd.  (da, zvuci smjesno, no u teoriji zato imas zastupnike u EU parlamentu)

Da ne govorim o ekonomiji dalje, nema veze s temom, ali ovaj tvoj stav je bio i ostao, los.

Di2 & EPS FTW!
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.3.2022 9:17 (ivanoile).
15 godina
Auti - ultimativna tema

Ide li tko na WRC? Gdje planirate?

15 godina
Genoxxx kaže...

Ide li tko na WRC? Gdje planirate?

negdje uz cestu svaki dan se seliti kamo budu vec vozili...

platak pod obavezno

ove godine ne idem raditi jer mi se prosle godine nije svidjela organizacija i jos neki drugi detalji, ove godine idem uzivat uz pive janje prase...

15 godina

I ja planiram na Platak u subotu... Dal' se isplati fan zona? Malo me pati bus, zadnji ide u 8 što bi značilo da moram u 6 krenuti od doma

15 godina
Auti - ultimativna tema

Zanimaju me jedne felge koje bi stavio na octaviu 2.

Felge su sa audija 5x 112 8Jx17EH2 ET45.. Zanima me di se moze vidjet promjer centralne rupe da znam jel cu trebat prstenove. Nasao sam neki broj 50 na slikama felgi s neta ali ne znam jel to oznacava promjer centralne rupe.. Moja je 57.1

14 godina
Auti - ultimativna tema

Ima li koja slika di piše kataloški broj felge? Ili s kojeg je Audija.

Malo što sam na brzinu proučio vidim da Audi ima ili 57.1 ili 66.5 tako da ili će ti pasat ili češ trebat prstene

15 godina
Tony1999 kaže...

Ima li koja slika di piše kataloški broj felge? Ili s kojeg je Audija.

Malo što sam na brzinu proučio vidim da Audi ima ili 57.1 ili 66.5 tako da ili će ti pasat ili češ trebat prstene

To je sa audija tt.. Onda dobro, cak i imam doma plasticne prstene sa 66.5 na 57.1

14 godina
Auti - ultimativna tema

Koliko vidim on je 57.1. A i to je ista platforma kao Octavia 2 i Golf 5

17 godina
domac5 kaže...

Zanimaju me jedne felge koje bi stavio na octaviu 2.

Felge su sa audija 5x 112 8Jx17EH2 ET45.. Zanima me di se moze vidjet promjer centralne rupe da znam jel cu trebat prstenove. Nasao sam neki broj 50 na slikama felgi s neta ali ne znam jel to oznacava promjer centralne rupe.. Moja je 57.1

Ovdje imaš detalje kaj se tiče kotača i specki pa prouči.

https://www.wheel-size.com/

15 godina
Auti - ultimativna tema

Sinoc kasno se vracam doma autoputom, isao sam 160 nigdje zive duse na cesti.. Na jednom izlazu stajala je policija, ne znam jesu snimali ili tak bzvz stajali.. Nista nije blicnulo pa mogu pretpostavit da nisu snimali jel? 

15 godina
domac5 kaže...

Sinoc kasno se vracam doma autoputom, isao sam 160 nigdje zive duse na cesti.. Na jednom izlazu stajala je policija, ne znam jesu snimali ili tak bzvz stajali.. Nista nije blicnulo pa mogu pretpostavit da nisu snimali jel? 

Ocekuj cestitku.

Di2 & EPS FTW!
14 godina
domac5 kaže...

160 po cajgeru? Ako je ogranicenje tamo 130, nemas brige.

14 godina

ako je izlaz onda bi trebalo biti 100 ogranicenje?

17 godina
zeryx kaže...

ako je izlaz onda bi trebalo biti 100 ogranicenje?

Zašto?

Ako je i išao van s autoceste, ograničenje su manje, ali i sumnjam da je išao 160 u zavoju.

14 godina

mislim da po njegovom nije on izlazio na tom izlazu nego je policija stajala na izlazu. a on je prosao kraj njih sa 160. a obicno su svi izlazi/ulazi/čvorovi ograniceni na 100.

sama izlazna traka je od 40-60 ovisno kako gdje (tako nesto)

17 godina
zeryx kaže...

a obicno su svi izlazi/ulazi/čvorovi ograniceni na 100.

Pa i nisu baš, a i nema potrebe.

15 godina
Auti - ultimativna tema

Ma nisam ja izlazio, nije to ni bio izlaz s autoceste nego skretanje za odmoriste.. Nije bilo osvijetljeno i to im je idealna pozicija za stat neprimjetno.. Sreca pa su mi svijetla bila malo podignuta i vidio sam plave trake reflektivne po autu i pustio gas ali ko zna kolko daleko hvata taj njihov uredaj za snimanje, ako su me uopce i slikali jer velim blicnulo nije nista, jedino ako imaju neke infracrvene kamere na pistolju za snimanje 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice