Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.024
|
čitano: 16.530.044
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Auti - ultimativna tema
nine kaže...
WackyZG kaže...

@nine i dream: nije loš autić, jedino što ja priznam samo ovakvu kombinaciju sa slika

ma izgleda kao da je netko sa zadnjeg swifta (takođe gadan) poskidao pola dijelova i onda nakalemio sva ona gadna i dosadna škoda obilježja.. ali hajde, moglo bi se reći da je dizajnerski upgrade na staru fabiju koja je u mojoj knjizi mrvicu ispred multiple 

Kad je tih godina bilo popularno tako slagati male aute. Uz Pontiac Aztec i Multiplu, svaki auto izgleda mrak, pa čak i ta prva Fabia.  

17 godina
Penryn kaže...

Ma ima i E320 CDI za oko 4k €, ipak je to starudija od 15ak god..

Definiraj to "može priuštit"? Par prijatelja/poznanika je uzimalo svoje prvo auto za oko 10k € i većinom su uzimali Corse, Astre, Poliće, i30 itd. Što bi ti na njihovom mjestu uzeo, E39 M5, E55 AMG? Tko bi ti to livao, servisirao i plaćao regu? 

Ma ti si najpametniji

http://www.njuskalo.hr/korisnik/VTxCRO
10 godina
Auti - ultimativna tema

Hahahah.. Pa realno, pojedinci u ovoj temi si ocito ne mogu priustit Golfa pa s*ru po njemu, necu ni pomisljat da vjerovatno niste vozili nista iznad dvojke. 

15 godina
neaktivan
el.šef kaže...

Hahahah.. Pa realno, pojedinci u ovoj temi si ocito ne mogu priustit Golfa pa s*ru po njemu, necu ni pomisljat da vjerovatno niste vozili nista iznad dvojke. 

ja imao tricu.. jeli se to broji? 

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
16 godina
el.šef kaže...

Kak si ne mogu priuštiti Golfa, vidiš da vozim jedinog pravog, keca Sarajevca. 

(što sve neću pročitati ovdje )

16 godina
el.šef kaže...

Balkan u  (nema normalnog samo ovog strganog )

EDIT:

Ak si ne mogu priustit golfa di bi onda imali za auto 

:D
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.10.2015 19:58 (CroNk3r).
17 godina
Penryn kaže...

Ma tko nije imao mečku u životu džabe je živio..  

pls, don't. 

OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember? /// If Clarkson says that the Focus RS is brilliant, who am I to disagree..
17 godina
el.šef kaže...

Pojedinci ovdje su se navozili svega u životu i provozali poprilično kilometara pa znaju zašto ga odgovaraju od toga.

Zato i postoji samo jedan "najbolji" auto, a sve ostalo su veći ili manji kompromisi.

14 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Uuu, moje pitanje je generiralo 2 stranice rasprave na Bug forumu, ponosan sam.

Ali kako to redovito biva ovdje, tek su rijetki postovi zapravo korisni (hvala thedreamu i ostalima).

A sad, ovo bi moglo zvucati lagano bahato, posebice jer dolazi iz tipkovnice osobe mlađe od vas, ali ovo je internet i nije me briga. Da stavim novac na stednju??? Pa 18 godina stoji u banci! Ono sto je trebao biti odgovor na pitanje je li bmw dobar auto za pocetnika i ako nije koji je, pretvorio se u da bolje ne kupujem nista. Jos samo fali jakovp da mi kaze da je najbolje kupit elektricni. Ako sam odlucio potrositi 15% svoje ustedjevine na auto, to je moj problem, ovdje samo pitam savjet koji. Ako odlucim potrositi vise na bmw sa pogonom na 4 kotaca, je li to dobra ideja ili kupnja bmw-a moralni problem?

*iskljucujem bahatost*

Corolla je zanimljiva, malo cu bacit pogled na njih. Hvala.

Sto je s Mazdama (323?)?

http://luka-ivankovic.from.hr/
17 godina
Luka Ivanković kaže...

Uuu, moje pitanje je generiralo 2 stranice rasprave na Bug forumu, ponosan sam.

Ali kako to redovito biva ovdje, tek su rijetki postovi zapravo korisni (hvala thedreamu i ostalima).

Pa zato i jesmo svi to i zato ovakve rasprave i jesu "poduže". Da svi isto mislimo ne bi ih ni bilo.

15 godina
nine kaže...

nije mi jasno kako se taj auto uopće bilo kome može svidjeti, a kamoli JAKO 

Isto kao što ni meni nije jasno kako se nekome može sviđati Honda a kamoli je voziti. Merdžo isto, kak neko to može uopće voziti?

17 godina
neaktivan

@Luka

Budes li slusa ljude umisto sebe neces na kraju kupit nista ili ces kupit nesto sto ti jednostavno ne odgovara po ukusu i ne svidja ti se. ako imas para, TEBI se bmw svidja, ne kupujes radi sela vec radi sebe i imas love za odrzavanje, onda ti je najmanji problem sto ti na IT forumu hrpica ljudi koja jedino zna mantrat "vozi po ogranicenju jer ces inace poginit" govori sto da radis. cinjenica je da je JEDINI nacin da naucis vozit auto, bilo prednji, zadnji ili pogon na sva cetiri kotaca upravo da ga kupis, sidnes i vozis sto je moguce vise i vozis u svim mogucim uvjetima, dan, noc, suvo, kisa, snig. da, istina je da pocinjes, ali NIKAD neces naucit vozit auto budes li unutar granica. jednostavno, da upoznas bilo koje auto potrebno je auto dovuc na samu granicu, pa i pric je u koliko-toliko sigurnim uvjetima. naravno da to znaci da ces x puta pogrijesit, ali s vrimenom, ako si entuzijast, ako volis vozit, onda ces uvatit grif. unatoc svekolikom osudjivanju, ako si zdrav u glavi, ne tribas se brinit. 

ono sto MORAS sam prosudit nije sam odabir auta, njegovu snagu i tome slicno, vec vodi racuna da s tehnickog aspekta taj auto koji odaberes triba bit tip-top i ako nije dovest ga u red. to znaci kupit nove postene gume, uredit kocnice, ovjes, amortizere. sve to kosta i kosta dosta kako povecavas dimenzije felgi, i kako se uspinjes kroz klase auti. ako na trosak nisi spreman, tek onda idi na neko auto cije odrzavanje mozes uredno podnit. to znaci da ne budes poput tipa kojeg sam danas vidia, a koji na tek koju godinu staroj opel insignii ima 18" u seriji felge i onda je stavia STARFIRE gume. Ne triba ni govorit kako je cijena nekih postenih guma 2 do 3 puta veca od cijene tih. Mislis li ic tim primjerom, onda je i taj bmw o kojem sanjas iskljucivo za selo, a ne za tebe, pa u startu odustani. 

16 godina
Luka Ivanković kaže...

Meni osobno nije moralni problem ako ćeš kupiti BMWa. Komentar o štednji bio je zbog toga što većina ( a ti nisi napomenuo da se radi o drukčijoj situaciji), skupi  3-4 k€ i to je maksimum maksimuma što mogu potrošiti. Onda se dogodi prvi kvar i samo zinu, jer nemaju za popravak. 

Pogon na sva 4 kotača je, jer ćeš biti mlad vozač, bolja solucija od zadnjeg pogona (koliko toliko je sigurnije, jer naravno, ako ćeš kao sivonja voziti, ne pomogne ti ni gusjeničar pogon). Što god odlučiš kupiti, a pogotovo ako je zadnji pogon, moja bi ti preporuka bila uplatiti školu sigurne vožnje u Oryxu i odraditi je s tim autom. Na poligonu će te naučiti kako se ponašati u određenim situacijama, na tvom vlastitiom vozilu, pa ćeš najbolje znati kako ti auto reagira i što napraviti. 

Sad, da se vratim na tvoje pitanje o Mazdi 323. Osobno sam je vozio 3 godine, nakon što sam položio. Govorim ti o motoru 2.0 D i ni jednom drugom jer nisam probao.  Automobil je doslovno toči - vozi. Kod nas je bio sveukupno 12 godina, prvi vlasnici (godište 1998.) i nikada nije bilo problema s njime. Jedini trošak bile su gume, zamjenski dijelovi ovjesa kako su odlazili (amortizeri i opruge) i servis (gorivo ne spominjem, jer automobili još uvijek ne idu na zrak). Napravljeno je otprilike 200k km s njom.

Auto je dovoljno prostran, prtlljažnik solidan (imali smo S verziju, sedana). 

Motor kakav je bio, bio je. Dizelski atmosferac, ne ide skoro nikuda, ali ga nisi mogao zaklati. Ovjes malo tvrd, materijali u unutrašnjosti su nakon 12 godina, osim obruča volana i ručice mjenjača, gdje je plastika bila pohabana, bili kao novi. 

Vjeorojatno je tako i sa zadnjom generacijom 323ice. Kvalitetan auto, dijelovi nešto skuplji od prosjeka, ali sve u svemu pouzdan automobil s odgovarajućom ponudom prostora, te dobrim motorima. 

Nisam se htio uključivati u raspravu oko BMWa jer osobno ga nisam posjedovao, ali ajde, vidim da sam prozvan pa ti evo iskustvo mog šogora. Ima model 2001., 320d. Da, kriv je sam što je uzeo auto na brzinu, ali, čisto da vidiš stranu priče, kupio sam BMWa, a dobio leglo mačaka u vreći. 

Prvi tjedan nakon kupnje, počelo je lupkanje u stražnjem dijelu. Sumnja je pala na selene. Nisu. Kardan ima mrvicu lufta, ali ništa što bi bilo zabrinjavajuće. Nakon 3 tjedna je poludio, zajedno smo raskopali cijeli zadnji dio. Dijagnoza: slomljen (da, doslovno slomljen) nosač kardana i dio šasije na zadnjem desnom dijelu. Žao mi je što nemam sliku da pokažem, ali doslovno je nosač sa dijelom šasije bio isčupan. Gledamo i ne vjerujemo. Frajer koji ga je prodavao je dao to nekome da zavari ofrlje, pofarbao, zaprljao malo prašinom, da se ne vidi kod pregleda auta, pa koliko drži, drži. A i realno, tko bi pomislio ići to pregledavati. 

Dalo se povariti kako spada i sve je OK. 

E, onda je počelo. Klima riknula, otišli termostati, pa je počeo dimiti (turbina), pa jedna brizgaljka, pa druga, pa je počela elektronika zafrkavati, itd itb, ne sjećam se nisam što je sve bilo i što još jest. Dosta toga smo odradili sami (što god se dalo), ali auto je od kada ga je kupio, stalno u nekim sitnijim ili većim problemima. 

Rabljene BMWe koje možeš kupiti za navedeni novac su vozila iz 3., 4. ili možda i veće ruke, kod kojih se ljudi već polako prestaju brinuti toliko o vozilu kao što to čini prvi ili drugi vlasnik i tu nastaje problem s njima. Preskaču se servisi, stavljaju se dijelovi kineske kvalitete, krpa se i preslaguje, mijenja pokvareno za rabljeno i sl. 

Na kraju dobiješ vozilo poput mog šogora gdje ti auto priušta više glavobolje nego užitka u vožnjii. 

Ovim postom se mičem iz rasprave, jer nemam više ništa pametno za reći.

Što god kupio, stvarno ti želim mnogo sretnih kilometara.

P.S. ovo je forum, kao što je kolega rekao, da svi isto mislimo, ne bi bile potrebne rasprave. 

10 godina
mystik kaže...
nine kaže...

Isto kao što ni meni nije jasno kako se nekome može sviđati Honda a kamoli je voziti. Merdžo isto, kak neko to može uopće voziti?

Izvana ima jako ljepih Hondi, pogotovo zadnji Civic. To kaj ima mjenjač na krivom mjestu i nekih 48 tisuća gumbića na srednjoj konzoli i vratima je druga pjesma.

I drugi + (plus) Honde je kaj nije svaki treći auto na HR cestama, ko njemačko zlatno tele.

16 godina
Auti - ultimativna tema

Decki duja mi pije ili prosipa antifriz... Natocio sam ga do MAX oznake ima 2 tjedna i sad je opet malo ispod min palo ( i opet natocio ), vidim na rezervaru gore kod onog senzora ima antifriza pa imam osjecaj da kroz senzor izlazi ( valjda)... Moze li kroz semering bregaste izlazit antifriz?

Any idea?

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.10.2015 21:42 (Fake_Alert).
11 godina
Karlek_19 kaže...
mystik kaže...
nine kaže...

Izvana ima jako ljepih Hondi, pogotovo zadnji Civic. To kaj ima mjenjač na krivom mjestu i nekih 48 tisuća gumbića na srednjoj konzoli i vratima je druga pjesma.

I drugi + (plus) Honde je kaj nije svaki treći auto na HR cestama, ko njemačko zlatno tele.

meni se honda civic generacija 8 jako svida,ali to sta si rekao imaju tih "48 tis gumbica" jedino mi to smeta ostalo je   link

17 godina
Karlek_19 kaže...

Kolko je to dobro, tolko je i lose...

Meni samo zbog broja primjeraka Golfa na nasim cestama, isti ide na qrac...

Isto tako BMW mi ide na istu stvar, zbog supljoglavih picoka... Premda, vecina BMW-ovih modela mi je okey, osim one GT linije - ono je slaprtak...

Truth in engineering.
15 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...

Decki duja mi pije ili prosipa antifriz... Natocio sam ga do MAX oznake ima 2 tjedna i sad je opet malo ispod min palo ( i opet natocio ), vidim na rezervaru gore kod onog senzora ima antifriza pa imam osjecaj da kroz senzor izlazi ( valjda)... Moze li kroz semering bregaste izlazit antifriz?

Any idea?

Meni je baš na tom senzoru (to ti je za nizak nivo senzor) prvo počeo gubit antifriz, skinuo sam ga, namotao teflonsku traku, vratio i problem riješen.

Pogledaj i posudu da ti nije puknuta, meni je stražnja strana posude (kad stojiš ispred auta taj dio posude je okrenut prema kabini) pukla prije 2 mjeseca na spoju i tu je slinilo i pomalo je gubio antifriz, kupio sam novu posudu i sad je sve ok.

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.10.2015 22:07 (veki22).
17 godina
Auti - ultimativna tema

Penryn-e, kakav je tvoj stav o ovom modelu ?

Cini mi se kako nesto ne stima na toj seriji pa su im cijene i vise nego pristupacne...

Truth in engineering.
17 godina
neaktivan
Batista kaže...

Penryn-e, kakav je tvoj stav o ovom modelu ?

Cini mi se kako nesto ne stima na toj seriji pa su im cijene i vise nego pristupacne...

O njima ne znam baš ništa. Meni su lijepi i veliki respekt svakom tko ih kupi i vozi. Motor je baš volvov, 2.0l 5 cilindara, 1 varijabilna turbina, klasika common rail ubrizgavanje, piezo brizgaljke(češće crkavaju i skuplje su od običnih elektromagnetskih).. detaljnije ne znam.

Malo ih ima općenito u svijetu, malo slika motora po netu tako da ne mogu ništa detaljnije reći. Prošvrljaj malo po stranim volvo forumima, vjerujem da će biti korisnih informacija.

15 godina
neaktivan
wifi kaže...

@Luka

Budes li slusa ljude umisto sebe neces na kraju kupit nista ili ces kupit nesto sto ti jednostavno ne odgovara po ukusu i ne svidja ti se....

A zašto nebi slušao iskusnije ljude, kad ih je uostalom već i pitao za savjet?

Evo ima tema tu na forumu: biciklizam, oprema, staze, ljudi stalno pitaju koji bicikl kupit i 99% njih je zadovoljno kupljenim nakon preporuke, nevidim razloga zašto u ovoj temi nebi preporučili čovjeku auto koji će ga služit, lakše održavat, tankirat, osigurat...

A u ostalom koji big deal, čovjek kupuje auto, pa ne ženi se, ako mu neće odgovarat, uvjek ga može zamjenit

17 godina
1BIT kaže...
 nevidim razloga zašto u ovoj temi nebi preporučili čovjeku auto koji će ga služit, lakše održavat, tankirat, osigurat...

Možda zato jer se na biciklu "nema što" pokvarit odnosno nikakav skupi popravak dok na autu (koji si platio 3000-3500 eura) možeš potrošiti hrpu novaca za popravke....

Moraš biti vođen razumom prije svega jer auto kupuješ po svom kriteriju a ne tuđoj preporuci.

Preporučit ću ti restoran da odvedeš curu, tenisice za trčanje, autoradio ali sam auto...ne

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.10.2015 23:07 (Ziga).
13 godina
neaktivan
Luka Ivanković kaže...

Ja bi na tvom mjestu za 3.000 eura uzeo neku Lancia Lybru sa malo kilometara,dobro ocuvanu i redovno servisiranu...Meni je taj auto prelijepo uraden,detalji svana kao sto su kromirane brave,lajsne,kromirani dijelovi na prednjoj masci,oko svjetala i nazad, izgleda prelijepo,unutra su isto svugdje mekani materijali,sve lijepo uklopljeno,na sredini veliki display sa brdo informacija,lijepo uraden volan,udobna sjedista sasvim dovoljno mjesta...JTD motor,redovno servisiran auto,sto manji broj kilometara,normalan vlasnik i na konju si...Naravno ako volis "normalna auta".Za te pare ovo bi bio moj izbor,jer ja licno nisam ljubitelj sportskih auta sa dvoja vrata,spustenim na nekim niskim gumama i felnama koje bodu oci tijesnom unutrasnjoscu i zvukom kao da vuces limenke,konzerve i auspuh za sobom,a po onom gore sto si rekao mislim da nisi ni ti :)

Sadmir K
16 godina
Fake_Alert kaže...

Any idea?

Ako ne otkrijes za sad, probaj uzeti plasticne vrecice za zamrzavanje i gumicama za zimnicu ih pricvrstis uz rezervar i uz cijevi, mislim da je to najlaksi nacin da uocis slabija pustanja. Pogotovo ako do pustanja dolazi kad se motorni prostor zagrije.

Trebalo bi se na vrecici vidjeti kondenzat ili bi vrecica bila zamagljena

Nije isprobano, al prema nekaj logici mislim da bi trebalo tako biti.

17 godina
neaktivan
1BIT kaže...

A zašto nebi slušao iskusnije ljude, kad ih je uostalom već i pitao za savjet?

Evo ima tema tu na forumu: biciklizam, oprema, staze, ljudi stalno pitaju koji bicikl kupit i 99% njih je zadovoljno kupljenim nakon preporuke, nevidim razloga zašto u ovoj temi nebi preporučili čovjeku auto koji će ga služit, lakše održavat, tankirat, osigurat...

A u ostalom koji big deal, čovjek kupuje auto, pa ne ženi se, ako mu neće odgovarat, uvjek ga može zamjenit

pa isto je i sa zenom... ako mu ne odgovara, moze i nju zaminit, nije da su vezani pupcanom vrpcom... 

eto, kao coviku s iskustvom na ovom forumu i topicu, mogu samo rec da je ovaj forum jako konzervativan po pitanju auti i voznje, sto se uklapa u onih 99% ljudi na cesti. samim time, da isti dodje pitat za gume, vjerojatno bi zavrsia na zimskim savama, bas kao sad na fuckin' golfu. cudi me kako mu netko nije dosa s rabljenom daciom od 75ks kao idealnim autom za njega. na kraju ispada da mu drugi (selo) ide krojit sto ce kupit. ako mu se svidja bmw, ako ima para za posteno odrzavanje (a ne krpanje), onda je doista najmanji problem sto nema iskustva za volanom. svi smo jednog dana bili friski za volanom i iskustvo stjecali vrimenom, a jedini nacin za stjecanje iskustva je prozivit sve moguce situacije ka sta sam vec napisa. za djavla vi njemu pricali kako se vozi u teoriji kad je praksa sasvim druga prica, i jedino s vrimenom i km na nekom autu moze stec odredjenu sigurnost. 

15 godina
neaktivan
toma20 kaže...

meni se honda civic generacija 8 jako svida,ali to sta si rekao imaju tih "48 tis gumbica" jedino mi to smeta ostalo je   link

meni je taj 8th gen civic nekako za ženskice  a inače mi bolje izgleda kada nema spojene prednje farove.. OVAKO ...

Batista kaže...

Meni samo zbog broja primjeraka Golfa na nasim cestama, isti ide na qrac...

Isto tako BMW mi ide na istu stvar, zbog supljoglavih picoka...

a kaje sa audijem, s obzirom da se radi o jakoj kombinacije ove 2 boldane izjave?

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
10 godina
Auti - ultimativna tema

Meni su baš zakon ti auti za pi****, 208, taj civic, giulietta

16 godina
Auti - ultimativna tema

Novi civic bi bio odlican samo da nisu zadnju stranu sj***li...

Al ipak bi se rade u njemu vozio nego u necemu sto se svaki dan vidi na cesti 100 puta.

14 godina
neaktivan
Jel moze proci stranica teme bez da netko spominje smrdljvog golfa?
Watercooled CPU. Bubni PP, ako te nešto zanima :) Sponsored by Noiseblocker.
15 godina
Auti - ultimativna tema

Hvala bogu pa ne može.

Odoh napraviti skripticu za postanje Golf postova za svaku stranu teme.

Također, bilo bi u redu ime svetinje pisati velikim slovom.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice