@Tracer: Bome si ga preplatio.. to je kineska kopija a takvu nađeš na ebayu ili aliexpressu za manje od 300kn. Origigi je preko 3k $ i plaća se godišnja licenca za updateove.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ja uzeo iz oglasnika (800 kn) Delphi s bluetoothom 2014 R2. Definitivno overkill ako je samo za čitanje i brisanje grešaka. Za takvo što je i mali ELM sasvim dovoljan (svega cca 30kn na ebayu), a torque s njim radi bez problema. No kako imam 3 aktivna auta u dvorištu za svaki slučaj tu je Delphi. A bar s njim mogu resetirati i servisni interval, te je došao i uz Autodatu 3.39 (ima itko 3.40??).
Ja na twingu to mogu bez ikakvih dodatnih uređaja
Mogu i ja na mercu ali ne i na ostala dva auta.
@Tracer: Bome si ga preplatio.. to je kineska kopija a takvu nađeš na ebayu ili aliexpressu za manje od 300kn. Origigi je preko 3k $ i plaća se godišnja licenca za updateove.
Gluposti. Delphi nema nigdje za 300kn, kineska ili već koja varijanta, a pogotovo verzija 2014 R2. Kod nas najmanje 600kn i to bez bluetootha, s time da cijene idu i do 2000 kn ako želiš i kablove.
Update mi nije niti potreban tako da mi je svejedno je li origigi ne.
Kako je lijepo kad ide na 2200-2400 na 140km/h, ja moram skoro 3000 , doduše sad sa powerboxom je osjetno niže, već oko 2500-2600.
Na koju foru ti power box mjenja omjer brzina?

Gluposti. Delphi nema nigdje za 300kn, kineska ili već koja varijanta, a pogotovo verzija 2014 R2. Kod nas najmanje 600kn i to bez bluetootha, s time da cijene idu i do 2000 kn ako želiš i kablove.
Update mi nije niti potreban tako da mi je svejedno je li origigi ne.
A pa ne govorim napamet, svoju sam prije god-dvije uzeo za malo preko 200kn s aliexpressa, a i sad su oko 40USD 2014 R3, znači još novije nego tvoja. Jedino šta nemaju fensi bluetooth, ne znam što će ti to, jednostavno spojiš običnim usb kabelom. Svi ti s njuškala uzmu to s ebaya/aliex pa preprodaju ovdje.
Kako golfinjo ide u odnosu na tenka?
Kako golfinjo ide u odnosu na tenka?
Trebao bi bolje ici s obziroma na smrad koji proizvodi
BTW ni ja ne kuzim ovo s boxom
A pa ne govorim napamet, svoju sam prije god-dvije uzeo za malo preko 200kn s aliexpressa, a i sad su oko 40USD 2014 R3, znači još novije nego tvoja. Jedino šta nemaju fensi bluetooth, ne znam što će ti to, jednostavno spojiš običnim usb kabelom. Svi ti s njuškala uzmu to s ebaya/aliex pa preprodaju ovdje.
Ah, u pravu si. Sad sam našao nešto na aliju. Ali nisam siguran da li je to isto. Još pronaći i s besplatnim shippingom...
Svejedno, ne žalim što sam ovog kupio. Bar sam odmah na licu mjesta provjerio sve da radi.
@pen
A gle. Linearno vuce to mi je bil prvi wtf. Drugi wtf mi je bil kad se nakon 10min izgasil sred krizanja. Ja poceo psovat. Treci wtf je bil volan. Premalen za moj ukus, premekan preindirektan. Auto je udoban. Materijali su ok. Unutrasnjost je bolja od našeg mercedesa. Tiši je od tenka i mekši.
Najvise mi se sviđa osjecaj mjenjaca. Onak je tvrđi i ko da škljocne kad mjenjaš. Definitivno mi je super. Ali kolko mi se osjecaj mjenjaca dopada tolko mi se ne dopada kaj nema 6brzina. Prostora imam taman da mogu relativno ugodno vozit. Motor je 1.6tdi 105ks blue motion. Cist ok. Sve u svemu -4 od mene.

S obzirom da je 5brz još je ovih 2400rpm za ~130km/h i odlično. Kod mene je 6 brz pa mislim da je slična situacija, baš ću danas vidjet.
Turbo lag, pretpostavljam da ga skoro pa i nema tj. neprimjetno? Ima vodeni intercooler i udaljenost od turbine do usisa je pa barem duplo kraća nego što je inače kod turbotraktora.
Ne znam šta je promijenio, ali vozim se u petoj 140km/h na manje okretaja nego ranije. Do čega je ne znam, s tim da auto stvarno nešto manje troši u istom režimu vožnje, znači nešto uobičajeno, bez garenja.
Pomaže graf? Možda je samo moj placebo, pošto je razlika prilična u odnosu na stock (iz 2 u 3 posebno). Gledam u tacho i bio sam uvjeren da je rpm crticu do dvije niže nego prije..ali ako je nemoguće, valjda je.
Kad ću opet na autoput baš ću pogledati, poslikati možda.
Ne znam šta je promijenio, ali vozim se u petoj 140km/h na manje okretaja nego ranije. Do čega je ne znam, s tim da auto stvarno nešto manje troši u istom režimu vožnje, znači nešto uobičajeno, bez garenja.
Logičnije objašnjenje je da je powerbox pobrkao pokazivače brzine/okretaja, barem meni.
Nisam neki stručnjak, ali mislim da bez "mrdanja" po getribi, ne možeš mjenjati omjere brzine/okretaja. Ili da staviš dosta promjerom veće kotače.
eto, powerbox je otkria kako dobit bolje ubrzanje, vecu maksimalnu brzinu, i manju potrosnju sve u jednom i sve to tako da pokazuje bar 10km/h vise nego u stvarnosti...
omjer rpm i brzine u odredjenoj brzini je uvijek isti za rucni mjenjac s ispravnom lamelom. dakle, ako razlika sada doista postoji to je iskljucivo zbog krivog pokazivanja na instrument tabli iz nekog razloga...
Možda je problem u autu?
Koji Scenic 1 ili 2?
S obzirom da je 5brz još je ovih 2400rpm za ~130km/h i odlično. Kod mene je 6 brz pa mislim da je slična situacija, baš ću danas vidjet.
Turbo lag, pretpostavljam da ga skoro pa i nema tj. neprimjetno? Ima vodeni intercooler i udaljenost od turbine do usisa je pa barem duplo kraća nego što je inače kod turbotraktora.
Ak sam dobro zapamtil. Golf ide u 3 brzini na 2000okretaja tocno 60. Dok moj onda vrti 2250 okretaja.
Koji turbo lag? to nkj za jest? šalu na stranu. Odaziv gasa nije instantan ali je onak sitan delay, totalno zanemarivo. Dok kod mene je onak turbo krater. Ali zanimljivo je to kaj iznad 3k je ko crknena kokoš a tek na 5k pocne crveno. Naravno neda se turirat na mjestu, eventualno do nekih 2500okretaja. U recimo ubrzanje jest prividno brzo pošto mu je 100kmh na pol sata, tj na velikim razmacima. Ali kad pređe 100 hmm
I da ne ljepi ni približno ko moj. Osjeti se, ali nije to to.
Sve u svemu ok autic. Dali bih ga kupio? Možda. Dali bih ga kupio novog po cijeni kakva je bila ovom? Ni u ludilu.
Ne znam šta je promijenio...
Da nije tebi lamela bila tolko potrosena da je konstantno klizila pa kad si stavil novu i taj box da te to zavarava?
Ak sam dobro zapamtil. Golf ide u 3 brzini na 2000okretaja tocno 60. Dok moj onda vrti 2250 okretaja.
Koji turbo lag? to nkj za jest? šalu na stranu. Odaziv gasa nije instantan ali je onak sitan delay, totalno zanemarivo. Dok kod mene je onak turbo krater. Ali zanimljivo je to kaj iznad 3k je ko crknena kokoš a tek na 5k pocne crveno. Naravno neda se turirat na mjestu, eventualno do nekih 2500okretaja. U recimo ubrzanje jest prividno brzo pošto mu je 100kmh na pol sata, tj na velikim razmacima. Ali kad pređe 100 hmm
I da ne ljepi ni približno ko moj. Osjeti se, ali nije to to.
Sve u svemu ok autic. Dali bih ga kupio? Možda. Dali bih ga kupio novog po cijeni kakva je bila ovom? Ni u ludilu.
Kod mene je 6 brzinka i na 130km/h motor se vrti na ~2600rpm, jednostavno preprekratki omjeri. Znači kod te sedmice peta pošteno duža od moje šeste, ne mogu onda ni zamislit koliko tih 250nm i 105ks uz tako 5 dugih brzina djeluje tromo..
malo je trom. fali mu šusa još. al kaj ocekivat od 1.6. premali motor. Ali kak je žilav na niskim okretajima, pa to nije istina. Kreneš u brdo uz autohold sam tak. A da ne govorim kolko me na pocetku šlagiralo kad je auto krepal na križanju. Ja sam mislio da sam ga ja zagutil. Kad ono start stop. S vremenom sam se naviknul i na kraju mi je cist ok. Ali kaj sam jos zakljucil da puno bolje kresne nego moj traktor. Ima jako brz anlaser.
Okrenut gume u 2 nema šanse. A jos ima 195 širinu. A ja s overbustom vrtim bez frke. Esp nisam uspjel zapalit danas. A kod tenka svjetli stalno. I recimo potrošnju sam uspjel nadrukat na 5.9L. Ili laže ili tenk pri istim nacinom vožnje pije sigurno 1l više ak ne i 2.

malo je trom. fali mu šusa još. al kaj ocekivat od 1.6. premali motor. Ali kak je žilav na niskim okretajima, pa to nije istina. Kreneš u brdo uz autohold sam tak. A da ne govorim kolko me na pocetku šlagiralo kad je auto krepal na križanju. Ja sam mislio da sam ga ja zagutil. Kad ono start stop. S vremenom sam se naviknul i na kraju mi je cist ok. Ali kaj sam jos zakljucil da puno bolje kresne nego moj traktor. Ima jako brz anlaser.
Okrenut gume u 2 nema šanse. A jos ima 195 širinu. A ja s overbustom vrtim bez frke. Esp nisam uspjel zapalit danas. A kod tenka svjetli stalno. I recimo potrošnju sam uspjel nadrukat na 5.9L. Ili laže ili tenk pri istim nacinom vožnje pije sigurno 1l više ak ne i 2.
Eh, je i ti sad očekuješ da u drugoj provrti, tvoj em ima više momenta em ima dosta kraće brzine. Za sedmicu je 2.0TDI 320Nm 150ks taman, kad treba potegne a po spritmonitoru prosjek 5.66l.
Dream ako su ovi omjeri točni onda ti stvarno pri 140km/h motor vrti malo preko 3k rpm. I to remap/chip ne može nikako promijenit..

Velikodušno ću se odazvati tom pozivu ak os mozemo se sastat kod wg-a, ja radim u Zaboku pa poslje posla doletim tam. Možda nam se pridruži 9 i ostatak ekipe s teme?
Eh, je i ti sad očekuješ da u drugoj provrti, tvoj em ima više momenta em ima dosta kraće brzine. Za sedmicu je 2.0TDI 320Nm 150ks taman, kad treba potegne a po spritmonitoru prosjek 5.66l.
Moj je stariji 7 godina, ima samo 255tkm vise od ovoga, te je teži (golf po knjizici ima cca 1230kg ) i jos k tome ima šire gume
E da, uzasno me nervira paljenje auta. Znaci prvi zub je kratak, drugi zub (kontakt) je isto kratak. Ali za anlasanje moras okrenut kljuc za 180 stupnjeva da primi i ujedno pigaš ruku do bola. Barem u mojem slučaju.
Da se rijesim dugova.
Po redu
150tkm benz
65tkm benz
dizelas u puno vremena
Za 2. sam se ugodno iznenadio...
Ovo zadnje je golf četvorka?
Ovo zadnje je golf četvorka?
I meni se čini, al što je ovo prvo?
@CroNk3r
1. Opel garant. Astra g? 1.4?
2. Je nekaj novije. Clio?
3. Imt 533 deluxe ili 539?
NIKAD VISE NA INU. Isli na voznju i 3 motora su stala ukljucujuci i moj. Krepal je doslovce 400m od benzinske. I od frendova isto. Poceli najprije trokirat pa spucavat i onda komplet gecrk. Cak imam i video. Budem zrezal jedan dan pa dignem na yt. Usuli od Petrola! euro 95. Skihali malo to govno iz sebe i gas... Samo da velim, bilo je mekano.
Video vožnje ce bit jedan dan isto..
@CroNk3r
NIKAD VISE NA INU. Isli na voznju i 3 motora su stala ukljucujuci i moj. Krepal je doslovce 400m od benzinske. I od frendova isto. Poceli najprije trokirat pa spucavat i onda komplet gecrk. Cak imam i video. Budem zrezal jedan dan pa dignem na yt. Usuli od Petrola! euro 95. Skihali malo to govno iz sebe i gas... Samo da velim, bilo je mekano.
Stalno sam se nabrijavao na bajk kako bih volio se voziti svugdje i kroz prirodu i tako... Do jucer kada sam vidio jedan video i toliko su mi se ti 4x4 svidjeli da sam surfao i "njuskao" koliko dodu, mislim da cu si kupiti jednog dana jedan a bajk "uskladištit"
Enivej, golf bio na špuru a prije špura bio kod mehe na mijenjanju lezaja na sva 4 kotaca. Svaki put kada sam kod mehe uvijek doznam nesto novo sto treba promijeniti majketi... Zadnji amortizeri popiškili, sajla rucne samo sto se ne zaglavi, ljevi kocioni zadnji zablokirao, zadnje desne pakne masne jer je propisao zadnji desni prije tjedan dana ( i nije nitko ocito posusio tj meho kada je promijenio kocioni ... super meho! ... )...
Al sve u svemu golfic super sluzi, od nedjelje prosao 420 km i sad je kazaljka na pola rezervara
E da ne znam primjeti li se na slikama, ali zadnji kraj kao da je nizi od prednjeg... naravno "špurista" je odmah rekao da nisu njegovi original prednji amortizeri ni opruge i zato je tako
@CroNk3r
1. Clio Storia 1.2
2. Auris 1.33
3. Prototip golfa 8, al prije nego su izbacili chip za varanje, neznam kako ce biti s finalnov verzijom. 533 deluxe
Da nisi pisao 1,2,3 Clio bi ti priznao, ovako samo IMT