Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 78.561
|
čitano: 15.909.863
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Auti - ultimativna tema
dombak1608 kaže...

To je sigurno, da, vozim se većinom u nekakvom cruise modeu, ali imam momente kad odem na određene brdske ceste di nema žive duše i volim se provozati nešto brže (sa nešto većim bočnim silama). 

Vezano za poklon, kvalitetnih microfiber krpa nikad dosta...
Izabrati određeni vosak ili sredstvo za interijer, ako mu se ne svidi, doslovno si bacio novce u vjetar (tu možda jedino određeni kupon za partes.hr ili forea-ocd ili tako nešto).

to sam i sam volio prije, imam kuću u lici, a živim u zadru, pa sam često znao po staroj velebitskoj se malo brže provozati

nažalost, zadnjih godina izgubio sam volju za bržom vožnjom, jednostavno mi više nije to to

hvala za prijedlog, uzet ću mu onda sonax krpe za unutra i izvana, plus nekakav paket ovih od microfibre

sredstva neka si sam uzima po volji

17 godina
picajzla0707 kaže...

hvala za prijedlog, uzet ću mu onda sonax krpe za unutra i izvana, plus nekakav paket ovih od microfibre

sredstva neka si sam uzima po volji

Umeš mu i nekakav kvalitetan miris za auto, jedni od najboljih po meni su ti ovi u limenci, pronađu se ugl. u konzumu, kauflandu, sparu,... Slika
Preporuka za miris limete, limuna u tom stilu jer je više muževan za razliku od voćnih i slatkastih.

9 godina
tolka kaže...

Osim povremenih odlazaka iz Zga u Slavoniju, cura bi ga najvise koristila kao prijevoz do posla (60ak km dnevno). ... protegnuli bi se do max 18k eur i ne bi uzimali stariji auto od 2018.

https://www.njuskalo.hr/auti/skoda-octavia-2.0-tdi-150-ks-style-1-vl-nije-uvoz-kamstvo-1-g-oglas-42068791

Hvala!

Za točno te novce dobiješ Toyotu Corollu Sedan sa upola manje km i 6 godina jamstva, pa ti vidi. Za 60km dnevno ne bi preporučio dizel, pretpostavljam da je to 30km u jednom smjeru - jadan se niti ne ugrije kako treba, ne treba vam to.

14 godina
Nuclear_Phoenix kaže...
tolka kaže...

Za točno te novce dobiješ Toyotu Corollu Sedan sa upola manje km i 6 godina jamstva, pa ti vidi. Za 60km dnevno ne bi preporučio dizel, pretpostavljam da je to 30km u jednom smjeru - jadan se niti ne ugrije kako treba, ne treba vam to.

Ovo je teska glupost od izjave

11 godina
Auti - ultimativna tema

Ja sam na Mazdi 6 2004 imao PC6 pred 5 godina i gume su bile top. 2021 sam naručio nove PC6 za novu Mazdu 6 i kad padne kiša ja sa semafora doslovce ne mogu nikog pratit. Bio pored mene stari Clio ili novi Fukaškaj, ostave me na semaforu jer čim dodam gasa auto nede s mjesta. Ova Mazda je jača, 165ks spram 136 al ima 30% manje momenta ak ne i više. Ne kužim to. Doslovce moram kretat ko jebeni penzić u drugoj da ne prokližem. 

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.
9 godina
domac5 kaže...

Po tebi ima smisla daviti dizel tako da ga upališ, voziš 20-30 minuta i ugasiš? Moje dvije Mazde 6 se ne slažu sa tobom. Na obje DPF bye-bye od takve vožnje.

Ok, ugrije se, nisam doslovce na to mislio, nego na generalno zdravlje motora.

17 godina
Nuclear_Phoenix kaže...
domac5 kaže...

Po tebi ima smisla daviti dizel tako da ga upališ, voziš 20-30 minuta i ugasiš? Moje dvije Mazde 6 se ne slažu sa tobom. Na obje DPF bye-bye od takve vožnje.

90% ljudi tako vozi dizele, nisu od stakla pa da crknu sljedeći dan. Znam da je Mazda imala dosta problema s tim, ali valjda su riješili.

60 km dnevno je fina cifra, samo za posao je to preko 15kkm godišnje, još se lako nakupi koja tisuća pa se prebaci 20k. A to je onda jako isplativo.

14 godina
Auti - ultimativna tema

Dizel motor mora postiči radnu temperaturu ako se vozi svaki dan na posao, postoji previše razloga zašto, od potrošnje goriva do začepljenja i usisa i ispuha kao i stvaranja kondenzata u ulju.

Modernom dizelu treba max. 10km da postigne radnu temperaturu, sad naravno nije isto 10km gradske vožnje i 10km otvorene ceste.

U gradskoj vožnji, dizelski motor koji nije previše star, i ima npr 15tis km, može cca. raditi do 100tis km bez stvaranja ozbiljnijih problema, no zato će sljedeći vlasnik imati puno glavobolja, dok neki izvozan star 15 godina sa 250tis km, kako je kod nas situacija, neće baš dobro podnjeti takav režim rada... Dok će benzinac, koliko god bio star i koliko god imao kilometara služiti.

Ja bi generalno preporučio benzinca ako živite u gradu, ili pak u selu ali pretežito vozite kraće rute, do 30ak km na dan bez obzira na kilometre.

Dizel je idealan za sve drugo, čak i u gradu ako se više vozite a pogotovo ako ste na otvorenoj cesti

14 godina
timmyzg kaže...
duracell kaže...

Slazem se, ali pss je odnosno te cup gume su mi bas za nesto od 500+ hp, sve ostalo sam probao, jedino evo kolega jos sto je naveo continental gume, njih nisam jos al sam cuo isto da su jednako dobre, sve ostalo jedno veliko razocarenje u mojim ocima, a i nisam neki ekstremni gaser sto je najgore... mozda auto ima previse momenta 

Na meganeu sam imao conti sport contact 6, jako puno gripa ali se jako brzo potrosile, onak u 10tkm ceste i staze, csc7 ima par prijatelja i doslovce svi ju jako hvale, ja sam na bmwu ostao na michelin makar sam si mislio možda uzeti csc7 i malo mi je zato što nisam  ali sve u svemu top gume razlike su nijanse, jedino goodyear supersport imaju od navedenih najtvrdu bocnicu a što se tiče gripa tu je negdje sa ps4s

Koji bmw koji bmw? Fan bmw-a zeli znati 

14 godina
Nuclear_Phoenix kaže...
domac5 kaže...

Zato se ode 2 puta mjesecno na otvorenu cestu i malo ga "propuses" da ti ne zacepi DPF od konstantne voznje gradom. Vrlo jednostavno, a sto se tice generalnog zdravlja motora, radi redovno servise i pazi na motor i bit ce ti zahvalan. Sigurno ne na 30.000 mijenjati ulje kako kazu neki servisni intervali.

9 godina

Svakih 10-12k je islo ulje po Mazdinoj spec. Jednom do dva puta mjesecno na autocestu, 120km u komadu. I svejedno je otisla u q, ova prva dosta rano, na oko 170k, druga na 230k.

Bas gledao na mapsima, svaki dan 24km jedan smjer, 24km drugi, 5 dana u tjednu, cijelu godinu 6 godina. Uz to spomenuta autocesta i par puta godisnje duza putovanja.

14 godina
neaktivan
duracell kaže...

m2 competition 

11 godina
timmyzg kaže...
duracell kaže...

m2 competition 

Jaoo, cekaj, pa mislim da sam tog BMWa (bar sa tom bojom i ZG tablama) vidio kod mishe na videu, budem probal nac di

14 godina
neaktivan
hahhaajaads kaže...
timmyzg kaže...

Jaoo, cekaj, pa mislim da sam tog BMWa (bar sa tom bojom i ZG tablama) vidio kod mishe na videu, budem probal nac di

Prijatelj si je dobar s njim pa smo se upoznali i ok smo si :)

Bili smo ga napili prije 2 godine kad smo rostiljali kod njega hahaha

Idemo bar jednom godišnje zadnjih par godina, gore je raj za nas 

Tu sam ja bio uljez s meganeom, makar bi si ga volio kupiti kao track auto opet Tu sam ja bio uljez s meganeom, makar bi si ga volio kupiti kao track auto opet
Ekipa na okupu Ekipa na okupu
14 godina
Nuclear_Phoenix kaže...
domac5 kaže...

Tebi se to nije dogodilo od tvojih kilometara nego zato sto mazda ima lose rijesen dpf i to svi znaju tako da si bas previse napuho oko kilometara koje dnevno moras radit da bi se smio kupit dizel, ako imas mazdu dizel imas i dpf off obavezno. Da si kupio auto koji ima normalnije napravljen dpf sustav nebi imao problema sam tak, dpf nije vjecan u nijednom autu al ne mora ni crknut bezveze ko u mazdi..

Gledam svaki dan kak jedan kolje n47 u bmw voznjom od 5 min do posla i nakon 4 godine kak to gledam jos nije crklo, zna nekad izbaciti poruku da nastavi vozit jer je u tijeku ciscenje.. Jel sad vidis da to nije od pekmeza da crkne sutra? Istina je da ni taj dpf nije bajan i vecina bmw s tim motorom ima sve ugaseno i mapirani na stage 1 al to je drugi par rukava sto je kod nas vecina bmw ubijena cast izuzecima koji drze te aute u urednom stanju uz dpf/egr off. 

I onda vise ni 60 km dnevno samo do posla nije dovoljno? A di je ostatak zivota u kojem ces koristit taj auto? 

Pa ko onda kupuje dizele po takvom razmisljanju? Trgovacki putnici u lizingu i taxi? A vecina hrvatske na dizel vozi. Ide dok ide, kad rikne gasi. I to ne zato sto neko nema para za drugi dpf, nego zato sto se tako moze i koji ces kurac placat vise nego treba ako prolazi i ovako, to se radi i vani ko i tu ( dezurni forumasi sa izjavom kako po novom zakonu od sljedece god vise nece prolazit molim da me postede s govorom jer neda mi se od 2014 citat jedno te isto a nista se ne mijenja po pitanju toga).. Osobno do nekih 10 000 godisnje bi mozda gledao benzinca i to ne neka atmo glupost sa 150 nm momenta.. Ovo sa 60 km dnevno moras bit ludak da vozis na benzin, pogotovo zato jer ne kupujes auto od 2000e nego imas novce za dobar auto, samo si ga trebas znat nac

13 godina
Auti - ultimativna tema

Ekipa trebao bi poslati 4 18" felge iz Slavonije u Dalmaciju, na koji način mi je najlakše/povoljnije?

HP, GLS, DPD ili nešto drugo?

13 godina

Moj F10 530xd 2012 ima 363tkm i još je na njemu original dpf, tj sva ekologija. Frend ima 535xd 2012 i sva ekologija radi sa 480tkm. E60 535D mi je imao 313tkm na satu 2006 pa je sva ekologija radila

5 godina
Auti - ultimativna tema

Pozdrav, imam Mazdu 3 1.6 cd 85kw 2012 godina, uskoro mi zamjena ulja dolazi na red i znam da motor po speficikacijama traži a5/b5 5w30 ulje... Da li bi imao kakav benefit da se prebacim na acea c3 ulje? Koliko sam vidio, sa c3 bi dobio efektat na očuvanju dpf-a, dok sa a5/b5 čuvam okoliš kao jelte... Auto ima 210tkm, radi uredno ko sat pa eto čisto informativno pitam... U auto se sada toči mazda ultra dpf 5w30 ulje

8 godina
mrbean kaže...

Ekipa trebao bi poslati 4 18" felge iz Slavonije u Dalmaciju, na koji način mi je najlakše/povoljnije?

Poslovao sam u posljednje vrijeme sa svima navedenima.

#1 GLS

#2 DPD

#3 baba Juliška

# ...

# 9999 HP

12 godina
Auti - ultimativna tema

Bok, preporuka za mehaničara za Škodu Octaviu u Zagrebu i okolici? Ovlašteni mi je preskup, a trebam dosta toga mijenjati (spojka, zamašnjak, diskovi, pločice, amortizeri). Hvala

9 godina
mrbean kaže...

Ja bi čak razmislio i o slanju busom.

Dođe čovjeku isti dan, a vozaču uvališ 5€ i svi sretni 😁

14 godina
hrčak kaže...

Bok, preporuka za mehaničara za Škodu Octaviu u Zagrebu i okolici? Ovlašteni mi je preskup, a trebam dosta toga mijenjati (spojka, zamašnjak, diskovi, pločice, amortizeri). Hvala

Za mehanicara ne znam ali za dijelove mogu preporuciti fransoa ducan u dubravi, majstor ak ti bude narucivao dijelove sa svojim "rabatom" ispast ce te i dalje puno vise nego bi platio kod fransoe. 

12 godina
Auti - ultimativna tema

Ekipa,

Peugeot 308, 2015., 1,6 BlueHDI 120ks, 210tkm
Trebao bih zamjeniti set kvačila sa zamašnjakom, počinje lagano lupkati. VŽ-ZG, koga preporučate?

Koji proizvođač? Ako je tko mijenjao, koliko Vas je otprilike izašlo? Da li postoji još nešto što bi bilo dobro preventivno servisirati kad se već mjenja sve?

11 godina
Iamdanny kaže...

Ekipa,

Trebao bih zamjeniti set kvačila sa zamašnjakom, počinje lagano lupkati. VŽ-ZG, koga preporučate?

Koji proizvođač? Ako je tko mijenjao, koliko Vas je otprilike izašlo? Da li postoji još nešto što bi bilo dobro preventivno servisirati kad se već mjenja sve?

Za mehanicare ne znam, ali valeo set kvacila+zamasnjak ti je 597€ kod autofransoa... cisto ono da te nebi tam neki majstor sa svojim "rabatom" spustil na 700€ + onda jos za svoje ruke 200€...

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.11.2023 17:45 (hahhaajaads).
13 godina
hahhaajaads kaže...
Iamdanny kaže...

Ekipa,

Za mehanicare ne znam, ali valeo set kvacila+zamasnjak ti je 597€ kod autofransoa... cisto ono da te nebi tam neki majstor sa svojim "rabatom" spustil na 700€ + onda jos za svoje ruke 200€...

https://impexautodijelovi.hr/autodijelovi/peugeot/308-ii/1.6-hdi-bluehdi-115-85kw/spojka-prikljucni-dijelovi/komplet-spojke?productId=64230&sort=byPriceDesc
Može to i jeftinije - 512 Valeo komplet na impexu. 

Ili odvojeni sachs 530
https://impexautodijelovi.hr/autodijelovi/peugeot/308-ii/1.6-hdi-bluehdi-115-85kw/spojka-prikljucni-dijelovi/zamasnjak?productId=69551&sort=byPriceDesc

https://impexautodijelovi.hr/autodijelovi/peugeot/308-ii/1.6-hdi-bluehdi-115-85kw/spojka-prikljucni-dijelovi/komplet-spojke?productId=934186&sort=byPriceDesc

Ili evo neka si pogleda sam, čak ima i set za pretvorbu sa plivajućeg na obični zamašnjak

https://impexautodijelovi.hr/autodijelovi/peugeot/308-ii/1.6-hdi-bluehdi-115-85kw/spojka-prikljucni-dijelovi/komplet-spojke?sort=byPriceDesc

12 godina
Auti - ultimativna tema

Imao sam odličnog i pouzdanog majstora ali nažalost više ne radi.

Sjećam se da mi je on jednom govorio da mrzi kad mu ljudi nose dijelove jer se često dogodi da donesu krive i onda on troši vrijeme bezveze, zauzima mu auto dizalicu i slično

Ovako njemu došla dostava dva puta dnevno i ako je i bilo šta drugačije, odma je zamjenio.

Par puta sam provjeravao dijelove i uvijek su bili prikazani jeftinije nego što bih ih ja mogao kupiti.

Pretpostavljam da niste imali slična iskustva pa zato upozoravate...

A ja vjerujem da ću teško opet takvog naći 🤣

15 godina
Iamdanny kaže...

Imao sam odličnog i pouzdanog majstora ali nažalost više ne radi.

Sjećam se da mi je on jednom govorio da mrzi kad mu ljudi nose dijelove jer se često dogodi da donesu krive i onda on troši vrijeme bezveze, zauzima mu auto dizalicu i slično

Ovako njemu došla dostava dva puta dnevno i ako je i bilo šta drugačije, odma je zamjenio.

Par puta sam provjeravao dijelove i uvijek su bili prikazani jeftinije nego što bih ih ja mogao kupiti.

Pretpostavljam da niste imali slična iskustva pa zato upozoravate...

A ja vjerujem da ću teško opet takvog naći 🤣

Pametan čovjek

13 godina
Auti - ultimativna tema

Rijedak slučaj. Nažalost, kod većine je priča obrnuta i dijelovi su znatno skuplji nego što ih mi direktno platimo u Autokreši, Impexu i sličnima, jer eto oni te rabate ne dobivaju zato što ne kupuju preko webshopa. ;D 

Vrlo je jasno što je tu posrijedi. Više cijenim kad kaže ruke su toliko, pa si misli nego ovako, pa onda tako i gledam dalje majstore izabrati, ali s obzirom na gužve kod svih u zadnje vrijeme dođe mi nekad da budem sretan kad je i bilo gdje i bilo koliko.

Pucaaaajjjj :)
13 godina

Nemam takvih problema. Ne znam jel ostali proizvođači imaju tako šta, ali za bmw je tu REAL OEM. Nađeš svoj auto preko broja šasije i izlista ti točno sve kombinacije dijelova ovisno o premi, pronades pravi i prema kataloskom broju si pronađem šta treb

15 godina
Auti - ultimativna tema

Osobno dijelove tražim u tvorničkom katalogu i još se nije dogodilo da ja krivo naručim dio, ali se dogodilo da dodatno čekam na servis jer su oni krivo naručili dio.
Veliki nedostatak gledanja u tvorničku servisnu dokumentaciju je što vidiš da ti je naplatio 22 sata radove za koje po WISu treba 8,5 sati (brojke nisu izmišljene!). 

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.11.2023 16:54 (jozef).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice