postoji li kabel sa vga s jedne strane i hdmi sdr.

poruka: 30
|
čitano: 34.749
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

el mogu spojiti laptop koji ima vga utor sa tvom kojim ima hdmi in,

znaci postoji li kakav kabel koji ima s jedne strane vga a s druge hdmi za ustekat

pa da mogu ono kaj je na laptopu gledati na lcdu

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Postoji adapter.........

The quieter you become, the more you are able to hear / where there is a shell , there is a way...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

kakav adapter i koja mu je namjena,opsirnije mi objasni posto se ne kuzim u takve stvari

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.6.2010 12:09 (pixote).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: postoji li kabel sa vga s jedne strane i hdmi

Ne postoji jer VGA koristi analogni signal a HDMI digitalni, postoje neki konverteri ali su prilično skupi. Imaš li možda neki drugi izlaz na laptopu, S-Video ili kompozitni?

17 godina

Ako već nema VGA -> DVI onda zasigurno nema ni VGA -> HDMI.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | FAN of Neon Genesis Evangelion | Downloading High Definiton Content
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.6.2010 12:12 (Hyperion).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Mozda nesto ovako.........

The quieter you become, the more you are able to hear / where there is a shell , there is a way...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Ivan 992 kaže...

Mozda nesto ovako.........

E, takvo nešto. Ajd' baci link ako nije problem. Zadnji put kad sam gledao takve proizvode bili su po 150$ najmanje, koliko se sjećam

15 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

To je druga stvar, ovo je kao zasebna grafička kartica koja se spaja na USB, a ono prije je bio konverter, ali moglo bi se i s ovim spojit no ne znam šta bi bilo s grafičkim performansama itd.

15 godina
neaktivan

Fino ti sve pise ispod slike na linku...........

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Nije baš da piše o grafičkim performansama nešto pametno. Našao sam recenziju tog proizvoda, i kao što sam i mislio, ne mogu se baš igrati novije igre s tim: http://www.dragonsteelmods.com/index.php?option=com_content&task=view&id=13292&Itemid=1

I malo je bezveze što nema fullHD, niti uostalom bilo kakvu 16:9 rezoluciju ako je vjerovat popisu na tom linku.

15 godina
neaktivan

A sta da ti kazem, trazio sam link za onaj i nemogu nac, al tako ti je to, vjerujem da postoje i bolji od ong sto sam dao link za njega kod nas u Hrvatskoj al opet neznamIzlanuo se...............

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Ivan 992 kaže...

A sta da ti kazem, trazio sam link za onaj i nemogu nac, al tako ti je to, vjerujem da postoje i bolji od ong sto sam dao link za njega kod nas u Hrvatskoj al opet neznamIzlanuo se...............

Ja sam uopće već odustao od traženja takvih stvari u Hrvatskoj, mislim da je to gotovo nemoguće naći kod nas Belji se

Ovo je najjeftinije što sam ovakvoga uspio naći na netu: http://www.amazon.com/VGA-HDMI-Converter-LR-Audio/dp/B0015YWV1G. Ali je ograničen na 720p koliko vidim po komentarima dolje, ali i to je nešto. Iako je i dalje puno bolje ako autor ima S-Video konektor i neka s njim jednostavno spoji.

17 godina
neaktivan

Ovo nabavi: DVI (ženski) na VGA (muški) adapter i onda kupi HDMI na DVI kabel koji ćeš priključiti u taj adapter.Ili možeš kupiti ovo ako imaš HDMI kabel: DVI na HDMI adapter.

Eto za male pare ovo možeš napraviti.Smijeh

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tešku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.-----Što se dogodi Facebook profilu kad čovik krepa?

0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
lzgr kaže...

Ovo nabavi: DVI (ženski) na VGA (muški) adapter i onda kupi HDMI na DVI kabel koji ćeš priključiti u taj adapter.Ili možeš kupiti ovo ako imaš HDMI kabel: DVI na HDMI adapter.

Eto za male pare ovo možeš napraviti.Smijeh

I to mu sve skupa neće raditi jer ima VGA izlaz koji je isključivo analogni, a HDMI je isključivo digitalni. DVI podržava i jedan i drugi.

17 godina
neaktivan

Pa da, ima VGA izlaz.I kupi adapter za VGA kojim ga pretvori u DVI.A onda na taj adapter priključi HDMI adapter.

Nacrtao sam da bude jasnije.

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tešku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.-----Što se dogodi Facebook profilu kad čovik krepa?

0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
lzgr kaže...

Pa da, ima VGA izlaz.I kupi adapter za VGA kojim ga pretvori u DVI.A onda na taj adapter priključi HDMI adapter.

Nacrtao sam da bude jasnije.

Ali to ne može raditi tako. Kao što sam rekao, VGA koristi isključivo analogni signal, koji dođe u DVI adapter i nema dalje kuda jer HDMI nije kompatibilan sa takvim signalom. Znam ja što ti hoćeš reći ali to ne može funkcionirati.

17 godina
neaktivan

A onda ništa.Nisam proao tako da neznam. Mršti se

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
lzgr kaže...

A onda ništa.Nisam proao tako da neznam. Mršti se

Jbg, pobrinuli su se oni da naprave što više nekompatibilnih konektora tako da nam bude zabavnije u životu.

14 godina
neaktivan

A jel neko zna kako da taj kabel napravim doma???

Jer sam gledo u trgovini meni tog kabla treba 5 m a to je pre skupo kupovat.

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

imam isti problem ,,,stari laptop i nova led tv...,,dali bi ovo radilo  ? http://www.ebay.com/itm/White-HDMI-female-to-VGA-Converter-Adapter-1080P-With-Audio-Cable-For-PC-TV-NEW-/380755997854

0 0 hvala 0
15 godina
moderator
Re: postoji li kabel sa vga s jedne strane i hdmi
dezus kaže...

imam isti problem ,,,stari laptop i nova led tv...,,dali bi ovo radilo  ? http://www.ebay.com/itm/White-HDMI-female-to-VGA-Converter-Adapter-1080P-With-Audio-Cable-For-PC-TV-NEW-/380755997854

Nebi.

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
16 godina
dezus kaže...

- možda. Ovisi dali je točno što piše.

- ako je konverter (aktivna elektronika) tad bi radilo (ako je ispravno), sam adapter ne može raditi, nije isti signal. Postojanje kabla-adaptera koji ima sjedne strane neki konektor s druge neki drugi je sporedno, tj možeš sad prerezati npr Scart kabel i spojiti na njega HDMI.. i dalje ne radi, mada 'imaš kabel'. Signal koji kroz njega ide mora biti odgovarajući. Pošto je VGA analogni (uz par drugih razlika, npr nije jednak TV-PALu ali je sličniji), moraš ga konvertirati u neki digitalni. Sam HDMI je sporedan jer npr jednako može biti DVI ili DisplayPort (ili banaliziram scart).

- teh.specifikacije i trgovački opis nisu iste stvari, greške, neznanje..

- btw, ima tema (gađeti dana i sl..) gdje ima takvih sitnica.

- Ili proggoglaj za ovaj model točne specifikacije, možda je konverter, tad bi radilo. (ako se ne pojavi neki drugi teh.problem jer online ima svašta)

edit: ista tema, tamo RADI.. konkretan model, ali ostaje razlika u cijeni kao sumnja da to vrijedi u ovom slučaju.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.7.2014 21:18 (ihush).
15 godina
moderator
ihush kaže...

- možda. Ovisi dali je točno što piše.

- ako je konverter (aktivna elektronika) tad bi radilo (ako je ispravno), sam adapter ne može raditi, nije isti signal.

Ako je točno što piše onda sigurno nebi radilo :)

Ovo je  HDMI > VGA, njemu treba VGA > HDMI.

Da je konverter imao bi vanjsko napajanje - dakle nije :)

- Zapravo čak je i gotovo moguće (teoretski) da je aktivni i da se napaja sa HDMI +5V, ali nemoguće je da radi sa samo 55mA koje HDMI standard dozvoljava (bar mislim, malo je to struje). Također, da je ta situacija moguća, opet je jedina mogućnost da je preko HDMI dolazni signal, nikako odlazni (receiver (tv) ne daje napajanje na +5V, bar nebi trebao).

EDIT:

Onaj u drugoj temi je aktivni, tj. ima napajanje preko usb porta pa je logično da radi. Ovaj sa linka iznad to nema.

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.7.2014 21:29 (XXX-Man).
16 godina
XXX-Man kaže...
..

Ovo je  HDMI > VGA, njemu treba VGA > HDMI.

Da je konverter imao bi vanjsko napajanje - dakle nije :)

..

i to što kažeš..

- treba biti precizniji kod traženja (pogotovo kod čitanja i odgovaranja).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
11 godina
neaktivan
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.7.2014 21:23 (dezus).

0 0 hvala 0
15 godina
moderator

Za taj postoji mogućnost da radi u tvojem slučaju. Po opisu bi trebalo raditi.

Da li će raditi ili ne - nemoguće znati dok ne probaš.

11 godina
neaktivan

da..neznam dali toga ima kod nas za kupiti uopce.. ok riskirati 20 tak $  nesto sam kao nasao kod nas  da ima ali to su cifre po 400 kn i preko...ipak je to prevelika razlika...

14 godina
10 godina
neaktivan

Molim Vas ista stvar i meni treba pa ako si isprobao nesto reci jel radi i kako si to rijesio...hvala puno unapred... 

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice