Adobe After Effects tutoriali

poruka: 386
|
čitano: 148.083
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Obnovljeni su tutoriali za Pocetak koristenja After Effectsa

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pozdrav gledam ove tutoriale, sve mi super i želim načiti, no nemam vremena...jednostavno navećere mi ostane pola sata za nešto!

Meni treba nki video templet za intro videa, i prezentaciju loga, tipa: ovo za logo http://www.revostock.com/After-Effects-Project/245092/fire-logo-reveal.htm   i ovako što za intro: http://www.revostock.com/After-Effects-Project/243627/Time-Capsule.htm

neznam gdje da skinem to jer ovo se plača a meni to treba samo sad i više ne, pa ako netko zna gdje nabavit nešto slično ali free, neka mi kaže tu ili na pp :/

Hvala svima koji se potrude unaprijed

Budući Microsoftov Bill Gates...ili Applov Steve Jobs!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

obnovljena render funkcija tutorial :

0 0 hvala 0
16 godina

Korištenje Evolution Paketa:

Part1:

part 2:

1 0 hvala 1
16 godina
Adobe After Effects tutoriali - Renderiranje

Želio bi neke savjete oko rendanja videa

Dakle najbolje postavke, u koji format itd.

Da li koristiti OpenGL renderer?

Koliko pomaže Softmodanje GeForsica u Quadro tj. koje grafičke najbolje koristiti?

Naravno da ne ulazimo u profi vode sa Black Magic karticama i ostalim.

Super Secret Secret Squirrel

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Adobe After Effects tutoriali - Renderiranje
Exploder kaže...

Želio bi neke savjete oko rendanja videa

Dakle najbolje postavke, u koji format itd.

Da li koristiti OpenGL renderer?

Koliko pomaže Softmodanje GeForsica u Quadro tj. koje grafičke najbolje koristiti?

Naravno da ne ulazimo u profi vode sa Black Magic karticama i ostalim.

Ja bi ti preporucio ovako...

output module>lossless>format:quick time>video codec:photo jpeg i normalno stavit pod bassic settings 100 quality.

OpenGL ja osobno nebi koristio,osim ako nemam quadro karticu ...jednostavno ima vise losih strana nego dobrih

quadro kartice mislim da dosta pomazu,tako da se isplati po meni softmodanje. http://www.techarp.com/showarticle.aspx?artno=539 ,makar je to ja mislim vise za 3d aplikacije negoli za after effects

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.3.2011 14:38 (BugHacker).
16 godina

Probat ću tvoje postavke.

Inaće softmodao sam 8600 GT sa 256 MB i doista mi ubrzava preview ali render uredno zariba, artefakti, blending itd.

Card ID nije isti kao kod ni jedne quadro pa je možda zbog toga.

Na drugom računalu imam 8800 GT sa 512 pa ću nju ovih dana modati.

Isključivo me zanima render pošto to traje i traje.

Jesi probao multi machine rendering?

Super Secret Secret Squirrel
16 godina
Exploder kaže...

Probat ću tvoje postavke.

Inaće softmodao sam 8600 GT sa 256 MB i doista mi ubrzava preview ali render uredno zariba, artefakti, blending itd.

Card ID nije isti kao kod ni jedne quadro pa je možda zbog toga.

Na drugom računalu imam 8800 GT sa 512 pa ću nju ovih dana modati.

Isključivo me zanima render pošto to traje i traje.

Jesi probao multi machine rendering?

tocno zbog toga sto nije nijedan Card ID kod nijedne quadro...treba biti isti :)

Multimachine nisam posto nemam 2 svoja kompa,tj ima brat moj,al neda da se cacka ista po njegovom kopu

15 godina
neaktivan

Ja evo koristim quick time s h.264 codecom, pree dobro mi je, mali fajl kvaliteta perfektna..xD

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

obnovljen tutorial za color corection funkcije

0 0 hvala 0
16 godina

Riot Gear tutorial :

1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Re: Adobe After Effects tutoriali
BugHacker kaže...

Riot Gear tutorial :

Meni su ti tvoji tutorijaliu pree zakon, na hr, ono pree savršeno..{#} sad napokon mi ostaje vremena pa se bacam na redom učenje {#}

16 godina

obnovljen i optimiziran tutorial za 3d funkcije (najveca stvar je to sto sam skratio s 3 dijela na samo 1 dio :) )

1 0 hvala 1
16 godina

Novi tutorial:Koristenje After Effects Templates-a

1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Imam jedno pitanje;

Dakle, otvorio sam jednu animaciju u AE-u, treutno je to sekvenca slika u EXR formatu. Želim na toj sekvenci primijeniti color korekciju, e sad, umjesto ručne, vidim da opcije "Auto" rade odličan posao ali... Kada koristim opcije "auto" onda se cijelo vrijeme vrijednosti korekcije mijenjaju pa se desi, da mi recimo na uvodnom dijelu bijela pozadina bude plava, a kada se u kadru pojavi drugi objekt, onda je korekcija potpuno drukčija...

Moje pitanje je - mogu li vrijednosti koje zada "auto" korekcija, na određenom dijelu animacije koristiti za cijelu animaciju? Znači, odem npr. na sredinu animacije, kažem; "auto color correction" i da vrijednosti koje se zadaju na tom frame-u budu jednake za cijelu animaciju odnosno sve frame-ove.

3D dizajner
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.5.2011 1:40 (Minoza).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
hm,pada mi na pamet da keyfrejmas postavke koje ti pasu.Znaci probaj ovo :
Na samome pocetku stavi keyframe s postavkama koje su zadane od auto colora...i onda samo taj keyframe kopiras i pejstas ga na kraju kompozicije.Tako da na kraju imas jedan keyframe na pocetku i jedan na kraju s istim postavkama.
I jos mi jedan ideja pada na pamet,ako ova ne uspije je da precompos napravis od layera,znaci layer>pre-compose i onda probas istu stvar koju sam napiso u prvom koraku iznad.

Iskreno,mozda postoji tocno rijesenje,al ga iskreno neznam :D,al uvijek mozes sve rucno keyfrejmat :D.Jer fora je u tome da auto color correction i sluzi da sve napravi sam ,i sigurno nece bas bit uvijek sve najbolje na kraju s njim :)

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Minoza kaže...

Moje pitanje je - mogu li vrijednosti koje zada "auto" korekcija, na određenom dijelu animacije koristiti za cijelu animaciju?

Ne, zato se i zove auto..

U čemu je problem, staviš korekciju kakvu želiš koja nije automatska i takva je na cijelom klipu.

15 godina
neaktivan
bed kaže...

U čemu je problem, staviš korekciju kakvu želiš koja nije automatska i takva je na cijelom klipu.

Ma jasno, samo sam znatiželjan. Stvar je u tome što nekada izgubim dosta vremena na color korekciju pa mi se "auto" tada čini kao brže rješenje, iako ne uvijek i bolje.

BugHacker kaže...
hm,pada mi na pamet da keyfrejmas postavke koje ti pasu...

E al koje točno postavke? Recimo "auto color" opcija koliko vidim i nema baš neke postavke vezane za samu boju koje bih mogao keyframe-at...

3D dizajner
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.5.2011 17:32 (Minoza).
16 godina
Minoza kaže...
bed kaže...

Ma jasno, samo sam znatiželjan. Stvar je u tome što nekada izgubim dosta vremena na color korekciju pa mi se "auto" tada čini kao brže rješenje, iako ne uvijek i bolje.

BugHacker kaže...
hm,pada mi na pamet da keyfrejmas postavke koje ti pasu...

E al koje točno postavke? Recimo "auto color" opcija koliko vidim i nema baš neke postavke vezane za samu boju koje bih mogao keyframe-at...

a onda ti savjetujem najbolje je da sam koristis neke funkcije za color corekcije  :S,mislim da ti nea druge :(

15 godina
neaktivan

Ma nije frka! {#}

Samo me zanimalo dali se može.

3D dizajner
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Stavi temporal smoothing na onoliko sekundi koliko ti traje animacija. Btw. što ne postaviš pitanje na kakvom strukovnom forumu,
npr, barem kod nas na trideaer -jer nisam znao da se bug bavi compositingom, video montazom, efektima i kolor korekcijama?

15 godina
neaktivan

A eto, vidim ima i ovdje iskusnih pa sam pitao tu. Thx svejedno!

3D dizajner
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Jah sorry, moja krivica-nisam pratio cijeli thread, pa mi bilo cudno to pitanje na ovom forumu:)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Novi tutorial :

1 0 hvala 0
16 godina
novi tutorial: cod 4 lettering intro

0 0 hvala 0
16 godina

nadodana playlista sa pjesmama epic žanra

0 0 hvala 0
14 godina

Pozdrav, nov sam u ovome i zanima me kako napraviti nesto slicno ovom videu, znaci koji alati se koriste i sl.

https://www.youtube.com/user/freddiew#p/c/627F181E0CB37E19/2/mzhVAJOHgQo 

Gamers Don't Die, They Respawn ----xf:carlibas----pocetnik u LoL-----MineCraft BRO----
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.7.2011 21:22 (FiCoO).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

linko si mi na njegov kanal.Sto te tocno zanima?

0 0 hvala 0
14 godina
BugHacker kaže...

linko si mi na njegov kanal.Sto te tocno zanima?

da na kanal ali onaj intro video je taj sto sam htio pokazati
ali evo:

Gamers Don't Die, They Respawn ----xf:carlibas----pocetnik u LoL-----MineCraft BRO----
16 godina

na rubovima videa je malo zamraceno s maskom,al to je sad manje bitno.

99% sam siguran da je koristio video copilotov paket : http://www.videocopilot.net/products/action2/   za krv i pucnjeve iz pistolja

Za zvuk nisam siguran,posto se to moze bilo gdje nabavit na internetu.Ono kad ga je nabio nozem u glavu,to je malo naprednije,posto ima malo posla s photoshopom ;)

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice