Hoćete li se cijepiti protiv Covida-19? zaključana tema

poruka: 8.491
|
čitano: 1.473.366
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Hoćete li se cijepiti protiv Covida-19?".
14 godina
Re: Hoćete li se cijepiti protiv Covida-19?
Entry Point kaže...

Najviše regulirana industrija je farmaceutska industrija. Dakle, da ponovim za sve one koji ne razumiju - to je industrija koja se najviše kontrolira i koja ima vrlo stroga pravila postavljena od strane nacionalnih i nadnacionalnih (međunarodnih) tijela.

Farmaceutska industrija nije kriva što jako puno novaca ide baš njoj. Da bi živjeli bez problema do 65-70 godine potrebna vam je farmaceutska industrija i njihovi lijekovi. Svaki puta kad vam je dijete bolesno treba vam farmaceutska industrija.  

Jel proklinjete farmaceutsku industriju kad vas glava boli i popijete tabletu? Kad otac ili majka imaju visoki tlak pa moraju piti tablete za tlak, jel proklinjete farmaceutsku industriju? Kad imate infekciju pa trebate antibiotik? Kad imate visoku temperaturu, paracetamol ili neki antipiretik?

Proklinjete k****.

Ali cijepivo, jedno od najvećih dostignuća znanosti, a to ne. Prokleta farmaceutska industrija koja zarađuje miljarde. Još da barem razumijete da su te miljarde zarađene na svakom brufenu bez recepta, lekadolu, maxflu i ostalim pizdarijama, bilo bi super. Na cijepivima zarađuju pa skoro pa ništa.

10 000 stručnjaka kažu da su sigurna. Ne, ajmo vjerovati onom jednom britanskom luđaku, anonimusima s jutjuba, ruskim trolovima i kineskim botovima.

Zastrašujuće da kad znanost i tehnologija najbrže napreduju, budala nikad više. Koji koriste tu istu tehnologiju da bi svoju glupost ostavili dostupnu svima na svijetu.

Samo ću se referirati na jednu riječ, jedan pojam u vašem poduljem tekstu kolega, a to je CJEPIVO 
Slažem se da je ono jedno od najvećih dostignuća generalno znanosti, ali i ljudske civilizacije! 
ALI; sve može proći osim CJEPIVA kojem je sadrźaj nepoznanica, koji se skriva od onih kojima ga se treba metnuti! 
Imate jedan video kako se gospođa u Australiji kao cjepi, a sestra nije skinula navlaku igle, i kao cjepila se, morgen malo! 

ATJ Lučko
5 godina
protjeran
Louis Pluto kaže...
strixfm4 kaže...
Louis Pluto kaže...

i što će ti faliti, moguće dobiješ blagu temperaturu, lagani osip oko uboda i potpuno bezopasne nuspojave koje su svojstvene za 10% cijepljene populacije a time ćeš pomoći da se stvori imunitet krda i da na što bezbolniji način izađemo iz ove situacije, ukoliko to ne učiniš zajedno s drugima koji se nisu cijepili bit ćeš odgovoran za sve nepotrebe smrti koje će se dogoditi ukoliko procijepljenost ne bude dovoljna... i to je to, vrlo jednostavno i napisano već desetak puta

Zasto bih ja bio odgovoran za nepotrebne smrti ako su ti ljudi cijepljeni? Zar im nece cjepivo pomoci?

ajde čitaj polako moguće ćeš shvatiti uzročno posljedičnu vezu.. 15 puta sam to ponovio probaj nije teško

Citam polako i ispada da nemas nikakav protuargument na ovo :)

8 godina
neaktivan
strixfm4 kaže...
Louis Pluto kaže...
strixfm4 kaže...
Louis Pluto kaže...

i što će ti faliti, moguće dobiješ blagu temperaturu, lagani osip oko uboda i potpuno bezopasne nuspojave koje su svojstvene za 10% cijepljene populacije a time ćeš pomoći da se stvori imunitet krda i da na što bezbolniji način izađemo iz ove situacije, ukoliko to ne učiniš zajedno s drugima koji se nisu cijepili bit ćeš odgovoran za sve nepotrebe smrti koje će se dogoditi ukoliko procijepljenost ne bude dovoljna... i to je to, vrlo jednostavno i napisano već desetak puta

Zasto bih ja bio odgovoran za nepotrebne smrti ako su ti ljudi cijepljeni? Zar im nece cjepivo pomoci?

ajde čitaj polako moguće ćeš shvatiti uzročno posljedičnu vezu.. 15 puta sam to ponovio probaj nije teško

pa ne čitaš, to se vidi iz tvog odgovora, napisao sam i govorim o necijepljenju tebe i ostalih koji se neće cijepili a ne samo o tebi, već sam ti spočitao da se ponašaš kao da nisi dio društva, shvati da nisi sam...

dakle ako se radi tebe i ostalih koji se neće cijepiti neće napraviti imunitet krda, procjene su da se imunitet krda stvara nakon 60 do 70 % procijepljenosti, tada će se bolest nastaviti širiti i ljudi će i dalje umirati u ostatku necijepljene populacije ali i kod onih koji će biti cijepljeni ali nisu dobili imunitet jer niti jedno cjepivo nije 100% i kod onih koji se ne smiju cijepiti radi bolesti, dakle vi koji se nećete cijepili bit ćete odgovorni za sve te naknadne smrti, nastavak mjera i daljnju ekonomsku stagnaciju... je li ti sada jasnije

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.12.2020 18:48 (Louis Pluto).
15 godina
neaktivan
Louis Pluto kaže...
pa ne čitaš, to se vidi iz tvog odgovora, napisao sam i govorim o necijepljenju tebe i ostalih koji se nisu cijepili a ne samo o tebi, već sam ti spočitao da se ponašaš kao da nisi dio društva, shvati da nisi sam...

dakle ako se radi tebe i ostalih koji se ne cijepe neće napraviti imunitet krda, procjene su da se imunitet krda stvara nakon 60 do 70 % procijepljenosti, tada će se bolest nastaviti širiti i ljudi će i dalje umirati u ostatku necijepljene populacije ali i kod onih koji su cijepljeni ali nisu dobili imunitet jer niti jedno cjepivo nije 100% i kod onih koji se ne smiju cijepiti radi bolesti, dakle vi koji se niste cijepili bit ćete odgovorni za sve te naknadne smrti, nastavak mjera i daljnju ekonomsku stagnaciju... je li ti sada jasnije

Ti odbijaš bilo kakvu odgovornost za naknadne nuspojave cjepiva, ali i dalje nabijaš odgovornost za naknadnu smrt.

Jesi li moguće da si toliko potkapacitiran i ne vidiš epsku dvoličnost? Ili je auto-pilot jednostavno prejak?

10 godina
neaktivan
Louis Pluto kaže...
strixfm4 kaže...
Louis Pluto kaže...
strixfm4 kaže...
Louis Pluto kaže...

pa ne čitaš, to se vidi iz tvog odgovora, napisao sam i govorim o necijepljenju tebe i ostalih koji se nisu cijepili a ne samo o tebi, već sam ti spočitao da se ponašaš kao da nisi dio društva, shvati da nisi sam...

dakle ako se radi tebe i ostalih koji se ne cijepe neće napraviti imunitet krda, procjene su da se imunitet krda stvara nakon 60 do 70 % procijepljenosti, tada će se bolest nastaviti širiti i ljudi će i dalje umirati u ostatku necijepljene populacije ali i kod onih koji su cijepljeni ali nisu dobili imunitet jer niti jedno cjepivo nije 100% i kod onih koji se ne smiju cijepiti radi bolesti, dakle vi koji se niste cijepili bit ćete odgovorni za sve te naknadne smrti, nastavak mjera i daljnju ekonomsku stagnaciju... je li ti sada jasnije

Kad si se ti cijepio? Koji kurac?

7 godina
kad se budem cijepio...budete dobili selfie od rupice:)
mnogo mudrosti,mnogo jada...što više znanja, to više boli.
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Hoćete li se cijepiti protiv Covida-19?

Dakle, cijepivo protiv covid-19 ne smije biti obavezno. To je razumljivo. Ono što mora onda biti na snazi da za ljude koji se nisu cijepili i dalje vrijede epidemiološke mjere. Nošenje maske, samoizlolacija i slično.

Nadglednik dina
Moj PC  
3 1 hvala 0
12 godina
Entry Point kaže...

Dakle, cijepivo protiv covid-19 ne smije biti obavezno. To je razumljivo. Ono što mora onda biti na snazi da za ljude koji se nisu cijepili i dalje vrijede epidemiološke mjere. Nošenje maske, samoizlolacija i slično.

Da možda stavimo necijepljene u logore?

PSN - DeniZg80; Xbox - DeniZg#5788
16 godina
DeniZg kaže...
Entry Point kaže...

Da možda stavimo necijepljene u logore?

Naravno da ne, jer tamo nema mogućnosti distance. Arena će biti dovoljna.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
8 godina
neaktivan
neutrino kaže...
Louis Pluto kaže...

Ti odbijaš bilo kakvu odgovornost za naknadne nuspojave cjepiva, ali i dalje nabijaš odgovornost za naknadnu smrt.

Jesi li moguće da si toliko potkapacitiran i ne vidiš epsku dvoličnost? Ili je auto-pilot jednostavno prejak?

pa šta je bolje? smrt je najgora čovječe, upali mozak!

zar misliš da bi cjepivo bilo pušteno u promet da su teške nuspojave češće od nuspojava oboljenja da ne govorim o smrti?

pola teme ti tupim o Cost–benefit analysisRisk–benefit ratio i još nisi shvatio, počni misliti

šta ti je? cjepiva su prošla sve tri faze testova, molim te prestani mi se obraćati s glupostima! nevjerojatno je iritantno odgovarati na gluposti i konstantno se ponavljati, upiši bar jednom nešto smisleno i prouči ostale moje postove što sam ti još ranije preporučio jer se više ne namjeravam ponavljati

Kolacic kaže...

Kad si se ti cijepio? Koji kurac?

trebalo je pisati u budućem vremenu, nervozan sam već od silnog ponavljanja pa griješim, sad ću ispraviti... ispravljeno

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.12.2020 19:22 (Louis Pluto).
13 godina

Ne samo ne cijepljene nego sve teoretičare zavjere. Tolika količina pameti na jednom mjestu može samo dobro donijeti, možda napokon napravimo učinkovit fuzijski reaktor uz pomoć tolike pameti, neće nam ni trebati super kompjuteri kada ćemo imati njih. 

Moj PC  
7 1 hvala 0
11 godina
neutrino kaže...

Ovo sa cijepljenjem sebe i djece je vrlo zanimljiva izjava. Okružen sam liječnicima sa svih strana, jer ih imam gomilu u familiji. Vjerovao ti meni ili ne, većina njih je bez mojeg znanja i bilo kakve rasprave na tu temu samoinicijativno izjavilo da nisu sigurni kako se žele cijepiti. Nisu kategorički odbili, ali u tom trenutku definitivno ne bi pristali. Radi se o ljudima od 30+ do 80+ godina, neki su kronični bolesnici, koje bi korona mogla koštati života. Na pitanje "zašto?" su naveli cjepiva koja su imala grde nuspojave, a koje su oni gledali tokom svog rada. Oni recimo žele vidjeti razvoj situacije kroz godina dana upotrebe cjepiva. Naravno, ne možeš očekivati da će liječnik pacijentu savjetovati tako nešto, zar ne? Licemjerno?! Apsolutno! Ali i razumljivo. Moraš čuvati posao, od love se živi. Osim toga, nekome ga moraš uvaliti da bi vidio eventualne nuspojave.

Među penziniranima neki od njih još uvijek rade po privatnim poliklinikama, jer su traženi. Valjda se slažemo da bar oni nisu pokupili pamet na jubitou, fejzbuku, niti su antivaxeri, ravnozemljaši i slično. Teoretski bi oni trebali imati najviše koristi od cjepiva.

Čisto da razjasnimo, ja sam svoj stav formirao prije toga, neovisno o njihovom mišljenu, jer je bilo jednostavno za pretpostaviti financijsku pozadinu priče i gramzivost koju je farmacija pokazala još u doba svinjske gripe. Samo je ljudima to odavno isparilo kao i masa drugih stvari.

Čekaj, druže jel' si ti ozbilljan?

Doktor, pa da se neće cijepiti? Pa kaj se svi zdrastveni radnici ne moraju po difoltu se cijepiti?

Kakve nuspojave? Koliko ljudi je stradalo od nuspojava i umrlo, a koliko od tih zaraznih bolesti za koje već postoje cjepiva?

Od C-19 umrlo je preko milijun ljudi, a sada ovi pametni se neće cijepiti radi nuspojava. Radi se o životu i smrti.

-----------------------------------------------------------------

Danas postoji Internet, te ogromna količina informacija, gdje svaka budala može naći za svoje strahove, nekakve "dokaze". Nije čudno da su na nekim mjestima zabranili rasprave o necijepljenju. Naime, konstantno budaletine šire laži, te obmanjuju ljude sa nekakavim teorijama zavjere, te se budale inate, kao da su popili svu pamet svijeta.

Kao što i svatko isli da se kuži u nogomet, a nemre razumijeti strategiju niti sportski napor, ni da pročitata sve knjige svijeta. Tako i sa C-19.

U prilog necijepljenja, nemojte zaboraviti da je onaj jedan katolički pop rekao za jedno cijepivo da je testirano na fetusima, te zato ne možemo kao kršćani to cijepivo koristi.

Zato da spasite svoju katoličku dušu i ne skrenete mimo raja, nemojte se cijepiti sa tim tipom cijepiva. A i drugo mu je sumnjivo.

Zato ljudi u vezi medicine i znanosti, informirajte se kod popova, na Internetu, kod šamana, kod kumice na placu,...

I ostanite živi i zdravi.

Panzerkampfwagen.dzg-C++-USA. :-) CZ-75
Poruka je uređivana zadnji put sub 12.12.2020 19:46 (PzKpfw).
10 godina
neaktivan

Jel moze netko objasniti? Po internetu u RH se otvaraju kafici za nekoliko dana. 

Ovdje gdje sam ide policijski sat,ukidaju se druge i treceg smjene,zatvoriti ce se i ducani,kafici odavno ne rade. 

Cjepivo dolazi. 

Koji je ovo racku? 

0 0 hvala 0
12 godina
Treba ograničiti razmjenu informacija na Internetu da se ne truju mase. Recimo uspostaviti jedno centralno tijelo koje će to nadzirati. Kao npr. CCP.
Može biti i naddržavno tijelo osnovano i kontrolirano od najbogatijih i najutjecajnijih ljudi. Npr. neka UN organizacija. Ili neki uglednik. Kao npr. Mark Zuckerberg.

A vidim da neke smetaju i popovi, iako nisam vidio da je crkva protiv cijepljenja.

Jel' se može bit ateist i necjepiša? Pitam za frenda.
Poruka je uređivana zadnji put sub 12.12.2020 20:04 (DeniZg).
11 godina

@DeniZG

Gle, Deny druže,...ne radi se jel' "frend" vjernik, ateista, agnostik, itd, nego o zdravoj pameti Medicina nije područje vjere.

Popovi nikome ne smetaju, sem kada se guraju u stvari koje ne kuže.

I režimima demokracije, postoje zabranjene teme oko kojih nema spora. Rasizam, recimo....Tako treba i biti za ove neznalice koje šir laži radi svojih niskih atrati.

Reci frendu da se cijepi i kontra pneumokoka.

Po mojem privatnom mišljenju dobro je što sm nekada i imali to "centralno tijelo" koje je svima upravljalo, pa je ove narodne neprijatelje slalo na preodgoj.

Mnogima je pomogao Goli otok.

Panzerkampfwagen.dzg-C++-USA. :-) CZ-75
12 godina
Ne volim ni ja kad se popovi guraju u svjetovne stvari.
Niti kad se propali studenti Harvarda osuđeni za monopol, guraju u medicinu.
Niti kad mi kradljivci i preprodavači ukradenih osobnih podataka govore što smijem govoriti i što je ili nije istinito.
Ali eto tu smo gdje jesmo.
14 godina
neaktivan
Dotle ide da se Gatesa naziva propalim studentom?
Kamo sreće da sam ja propao ko on.
Smeta ti informatičar u medicini? Zanemari što govori, slušaj liječnike. Oni su plaćenici? Onda ti ostaju veliki umovi ko Cetinski, Vitasović, Sandra Dabo i slični.

4 0 hvala 1
12 godina
Stoka sitnog zuba uvijek treba nekog slušati.
Bio to Bill Gates, Bozanić, Đikić ili Cetinski.
Samo nastavi, pa nam reci tko je tvoj vođa.
14 godina
neaktivan
Kako tko mi je vođa? Pa zar nije očito da su to Gates, Soroš, Đikić i Jelena Veljača?
10 godina
neaktivan

Hocu. Jk

0 0 hvala 0
12 godina
ATJLučko kaže...
Entry Point kaže...

Najviše regulirana industrija je farmaceutska industrija. Dakle, da ponovim za sve one koji ne razumiju - to je industrija koja se najviše kontrolira i koja ima vrlo stroga pravila postavljena od strane nacionalnih i nadnacionalnih (međunarodnih) tijela.

Farmaceutska industrija nije kriva što jako puno novaca ide baš njoj. Da bi živjeli bez problema do 65-70 godine potrebna vam je farmaceutska industrija i njihovi lijekovi. Svaki puta kad vam je dijete bolesno treba vam farmaceutska industrija.  

Jel proklinjete farmaceutsku industriju kad vas glava boli i popijete tabletu? Kad otac ili majka imaju visoki tlak pa moraju piti tablete za tlak, jel proklinjete farmaceutsku industriju? Kad imate infekciju pa trebate antibiotik? Kad imate visoku temperaturu, paracetamol ili neki antipiretik?

Proklinjete k****.

Ali cijepivo, jedno od najvećih dostignuća znanosti, a to ne. Prokleta farmaceutska industrija koja zarađuje miljarde. Još da barem razumijete da su te miljarde zarađene na svakom brufenu bez recepta, lekadolu, maxflu i ostalim pizdarijama, bilo bi super. Na cijepivima zarađuju pa skoro pa ništa.

10 000 stručnjaka kažu da su sigurna. Ne, ajmo vjerovati onom jednom britanskom luđaku, anonimusima s jutjuba, ruskim trolovima i kineskim botovima.

Zastrašujuće da kad znanost i tehnologija najbrže napreduju, budala nikad više. Koji koriste tu istu tehnologiju da bi svoju glupost ostavili dostupnu svima na svijetu.

Samo ću se referirati na jednu riječ, jedan pojam u vašem poduljem tekstu kolega, a to je CJEPIVO 
Slažem se da je ono jedno od najvećih dostignuća generalno znanosti, ali i ljudske civilizacije! 
ALI; sve može proći osim CJEPIVA kojem je sadrźaj nepoznanica, koji se skriva od onih kojima ga se treba metnuti! 
Imate jedan video kako se gospođa u Australiji kao cjepi, a sestra nije skinula navlaku igle, i kao cjepila se, morgen malo! 

prvi bold - lažeš

drugi bold - lažešhttps://faktograf.hr/2020/06/17/ne-premijerka-queenslanda-nije-lazirala-primanje-cjepiva-protiv-gripe/

lučko, moram priznat da si prava boomerčina

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.12.2020 3:32 (Del_Boy97).
14 godina
Entry Point kaže...

Proklinjete k****.

Kako onda objašnjavaš da se jedan popriličan dio doktora neće cijepiti? Nebi li oni trebali biti prvi koji će podržavati tu industriju i tako bez razmišljanja pristati na cijepljenje?

14 godina
Del_Boy97 kaže...
ATJLučko kaže...
Entry Point kaže...

Proklinjete k****.

prvi bold - lažeš

drugi bold - lažešhttps://faktograf.hr/2020/06/17/ne-premijerka-queenslanda-nije-lazirala-primanje-cjepiva-protiv-gripe/

lučko, moram priznat da si prava boomerčina

Uvijek sam se trudio biti korektan, a ti sada pokaži kojeg je sadržaja cjepivo, jer ako ja lažem, KOMPLETAN sadržaj cjepiva MORA biti dostupan za objavu 

U onom videu što sam ja vidio, nije se cjepila, a faktograf kao medij, morat ću ga pogledati, makar nisam nešto baš uvjeren. 

ATJ Lučko
11 godina
ATJLučko kaže...

Uvijek sam se trudio biti korektan, a ti sada pokaži kojeg je sadržaja cjepivo, jer ako ja lažem, KOMPLETAN sadržaj cjepiva MORA biti dostupan za objavu 

U onom videu što sam ja vidio, nije se cjepila, a faktograf kao medij, morat ću ga pogledati, makar nisam nešto baš uvjeren. 

BCG cjepivo:

https://www.medicines.org.uk/emc/product/9890/smpc

Nadglednik dina
11 godina
Hazar kaže...

Kako onda objašnjavaš da se jedan popriličan dio doktora neće cijepiti? Nebi li oni trebali biti prvi koji će podržavati tu industriju i tako bez razmišljanja pristati na cijepljenje?

Osobni odabir? To što je netko doktor ne znači da nema svoje mišljenje, svoj odabir, ali isto tako ne znači da je uvijek u pravu i da zna sve o medicini i farmakologiji.

Nadglednik dina
12 godina

https://healthycanadians.gc.ca/recall-alert-rappel-avis/hc-sc/2020/74543a-eng.php

https://www.technologyreview.com/2020/12/09/1013538/what-are-the-ingredients-of-pfizers-covid-19-vaccine/

eto ti za pfizerovo cjepivo

tako da mi nemoj tu prodavat maglu, podjelio si dvije notorne besmislice koje sam u DVIJE minute guglanja debunkirao

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.12.2020 10:37 (Del_Boy97).
14 godina
BlueMax kaže...
Smeta ti informatičar u medicini? Zanemari što govori, slušaj liječnike. Oni su plaćenici? Onda ti ostaju veliki umovi ko Cetinski, Vitasović, Sandra Dabo i slični.

Kako mozes zaboravit Lovrena? Njega je nemoguce zaboravit.

8 godina
neaktivan
Del_Boy97 kaže...

https://healthycanadians.gc.ca/recall-alert-rappel-avis/hc-sc/2020/74543a-eng.php

https://www.technologyreview.com/2020/12/09/1013538/what-are-the-ingredients-of-pfizers-covid-19-vaccine/

eto ti za pfizerovo cjepivo

tako da mi nemoj tu prodavat maglu, podjelio si dvije notorne besmislice koje sam u DVIJE minute guglanja debunkirao

eto, sad kad ljudi znaju moći će dati cetinskom i lovrenu na stručnu analizu, već vidim što ne valja s njom, sadrži šećer a svi znamo da je on tihi ubojica pa će je isto tako tiho zaobići, lipidi, a ja već imam plaka po žilama, to je štetno, ćao idem se naždrat svinjetine

btw. da je ikoga od njih interesiralo već bi bilo izguglano iako stvarno ne znam što će s tim informacijama, ali ne rađe kakati po internetima i uokolo kako su unutra zavjere i čipovi

Hazar kaže...
Entry Point kaže...

Proklinjete k****.

u srbiji su dvije najglasnije protivnice cijepljenja psihijatrice, teoretičarke zavjere s odokativno nekoliko f dijagnoza... zašto doktoru oduzeti mogućnost da bude idiot? kod ove dvije trebalo bi samo licencu

pa živimo u demokraciji, svatko može misliti što hoće... da ne ispadnem opet staljinist

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.12.2020 11:16 (Louis Pluto).
14 godina
neaktivan
JohnnyBlaze kaže...
BlueMax kaže...

Kako mozes zaboravit Lovrena? Njega je nemoguce zaboravit.

Ako njega spomenem u sukobu sam interesa. Ne pitajte kako, nema veze sa ženom.

6 godina
protjeran

Hrpa plačenika, šarlatana nam objašnjava kako je cjepivo ljekovito te jos na kraju teksta dodaju: "Potpisnici ovog dokumenta izjavljuju da nemaju nikakav materijalni interes od farmaceutskih kompanija koje su proizvele cjepivo protiv COVID-19, navode na kraju priopćenja."

A onda ti google izbaci: Pfizer optužen u SAD-u za podmićivanje hrvatskih liječnika

Naravno to je sve terorija zavjere, gdje bi znanstvenici i liječnici primali mito da propagiraju lijekove/cjepiva i ideologiju.

2 2 hvala 2
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice