Hoćete li se cijepiti protiv Covida-19? zaključana tema

poruka: 8.491
|
čitano: 1.472.187
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Hoćete li se cijepiti protiv Covida-19?".
12 godina
Re: Hoćete li se cijepiti protiv Covida-19?
Horatio_Hornblower kaže...

Ja sam prvi protiv mjera stozera i smatram ih neutemeljenim u normalnom modernom drustvu ali cijepit cu se jer bez toga necemo se nikad vratit u normalu. Ne vidim problem bit pokusni kunic jer sve lijekove sto uzimam ionako sam vec pokusni kunic... 

Tko ti garantira da će cijepljenje donijeti "normalu"?

Evo, u Kanadi spominju kako mjere ostaju na snazi i nakon cjepiva.

Uostalom, koliko se sloboda treba odreći da bi se vratilo u "normalu"? Gdje je granica?

Danas je Covid 19, sutra će biti Covid 20.

Evo sad opet spominju propusnice.

Ovo će se ili samo riješiti kroz imunitet ili će biti nereda po cijelom zapadnom svijetu.

PSN - DeniZg80; Xbox - DeniZg#5788
Poruka je uređivana zadnji put sub 12.12.2020 12:35 (DeniZg).
8 godina
neaktivan
DeniZg kaže...
Horatio_Hornblower kaže...

Ja sam prvi protiv mjera stozera i smatram ih neutemeljenim u normalnom modernom drustvu ali cijepit cu se jer bez toga necemo se nikad vratit u normalu. Ne vidim problem bit pokusni kunic jer sve lijekove sto uzimam ionako sam vec pokusni kunic... 

Tko ti garantira da će cijepljenje donijeti "normalu"?

Evo, u Kanadi spominju kako mjere ostaju na snazi i nakon cjepiva.

Uostalom, koliko se sloboda treba odreći da bi se vratilo u "normalu"? Gdje je granica?

Danas je Covid 19, sutra će biti Covid 20.

Evo sad opet spominju propusnice.

Ovo će se ili samo riješiti kroz imunitet ili će biti nereda po cijelom zapadnom svijetu.

mjere tj. njihov intenzitet ovise o količini novooboljelih i to je jedini princip, ako je novooboljelih više mjere će biti strože a ako je manje bit će labavije, jesi li primijetio tu međuovisnost ili misliš da se one donose napamet?

što će ti dakle mjere ukoliko nema novooboljelih, ja i elementarna logika ti garantiramo da će se mjere ukinuti nedugo nakon što procijepljenost dođe na 60-70% procijepljenosti u određenoj populaciji a za one koji u tu populaciju dođu izvana, kad se procijepljenost kod njih podigne na sličan nivo

strixfm4 kaže...

nikad se nisam cijepio protiv gripe, ne zato jer sam nekakav anti-vaxer, nego nije bilo potrebe, nisam je nikada ni imao hvala bogu, tako da se vjv necu ni protiv korone cijepiti.. eventualno ako se pokaze za koju godinu da stvarno nema nikvih opasnih posljedica, pa bih mozda i razmislio, ali do tad, sretno ovima koji prime cijepivo! nadam se da nece biti nikakvih problema :)

imaš li ti i malo društvene odgovornosti, empatije, solidarnosti, pa ne živiš sam na svijetu, postoje i drugi, živiš u društvu, ljudi su za njega davali živote a ti se za njega ne bi ni cijepio, cijepljenjem ćeš osim sebi pomoći i drugima

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.12.2020 13:03 (Louis Pluto).
12 godina
Ja ti garantiram da nakon Covida-19 dolazi Covid-2x.
A kad se jednom pristane na prisilno cijepljenje, nema natrag.
U diktaturu se može ući kroz demokratske izbore, ali se izlazi samo oružjem.
A priče o solidarnosti puše samo naivci. Ginulo se za svaku državu i društvo, pa se uvijek lagalo, kralo, utajivalo porez, prolazilo kroz crveno i trpalo susjedovu ženu. Ima puno gorih stvari od necijepljenja.
Ti se cijepi ako misliš da te štiti i nemoj drugima govorit šta da rade sa svojim životima.
PSN - DeniZg80; Xbox - DeniZg#5788
Poruka je uređivana zadnji put sub 12.12.2020 13:13 (DeniZg).
5 godina
protjeran
Louis Pluto kaže...

imaš li ti i malo društvene odgovornosti, empatije, solidarnosti, pa ne živiš sam na svijetu, postoje i drugi, živiš u društvu, ljudi su za njega davali živote a ti se za njega ne bi ni cijepio, cijepljenjem ćeš osim sebi pomoći i drugima

naravno da imam, doma sam vecinu vremena, nosim masku gdje god da idem, pazim se, itd... ali definitvno se necu jos cijepiti, ponavljam, eventualno kad se ispitaju dugorocne posljedice, i ako se pokaze da ih zaista nema, onda cu razmisliti :)

8 godina
neaktivan
strixfm4 kaže...
Louis Pluto kaže...

naravno da imam, doma sam vecinu vremena, nosim masku gdje god da idem, pazim se, itd... ali definitvno se necu jos cijepiti, ponavljam, eventualno kad se ispitaju dugorocne posljedice, i ako se pokaze da ih zaista nema, onda cu razmisliti :)

morat ću te izvijestiti da bude li većina kao ti gajila ovakvo nepovjerenje prema znanosti i medicini iz pandemije ćemo izaći moguće za par godina (odnosno dok se ne ispitaju dugoročne posljedice kako kažeš) a možeš li i pretpostaviti koliko ćemo se u tom roku srozati kao društvo, koliko će biti nepotrebnih smrti, koliko će nam se srozati ekonomija? umjesto da nas se cijepi što više i nastavimo živjeti normalno, rizik od nuspojava je nebrojeno puta manji od štete koja će nastati ukoliko se ne cijepimo u što većem broju, razmisli o svojoj odluci da se ne cijepiš, time ćeš nanijeti štetu svima a ne samo sebi

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.12.2020 13:22 (Louis Pluto).
14 godina
neaktivan
NEW_MAN kaže...

Lako moguce da u Zg nije napeto ali ovi u Vz a pretpostavljam i u Cakovcu imaju drukciju sliku. Zg ima vjerojatno 20x vece kapacitete od Vz posto ima 20x vise stanovnika ali Zg ima samo 2x vise bolesnih od Vz. Ovi gore na sjeveru su najvise popusili jer su se najvise zajebavali a svi imaju gorice i kolinje pa kad se ekipa skupi odma imas festu. Bilo je Martinje i opcenito se ljudi glupiraju te ignoriraju preporuke distanciranja. Smrtnost je mala pa se svi ponasaju nist mi ne bude, a roditelje i starce od roditelja ko jebe. 50% ljudi ni ne skuzi da su bolesni i hodaju okolo jer im nist nije i u nist ne vjeruju a paralelno s tim sire zarazu.

Radite kak vas je volja. Ne mislim vise sudjelovat u raspravi jer se sve vrti u krug i uvijek jedno te isto. Cinjenica je da je mozda i to mozda 5% prebolilo virus a to nije ni blizu imunosti krda. Ako vam se ceka jos dvije tri godine umjesto da se cjepite onda cekajte pa vidite kak bude gospodarska slika u RH.

Nakon proljetnog dijela epidemije koji je bio neusporedivo slabiji od trenutnog, testiranjem je utvrđeno kako je 2% populacije (koja nije službeno evidentirana) bilo zaraženo ili u kontaktu sa znatnom količinom virusa (prisustvo antitijela). Kroz ljeto kad je virus kružio asimptomatski nije se na taj način testiralo niti se testira sad na vrhuncu pandemije. Čisto matematički ispada da je sad postotak takvih već na 20% a do ljeta bi kompletna populacija koronu trebala odraditi. Kad bi preboljavanje značilo trajni imunitet onda bi se na to moglo gledati kao na svjetlo na kraju tunela (uz teške posljedice dolaska do tog svjetla) no imunitet nije trajan, virus konstantno mutira i malo i nimalo nam koristi od trenutne situacije.

Nažalost, to znači da ni cjepivo neće biti trajno rješenje problema već da će se sezonski morati prilagođavati, kao što je slučaj s trenutnim cjepivima protiv gripe.

Ružno je govoriti na način "ovi na sjeveru su si sami krivi". Tako bi i Istrijani mogli upirati prstom u Zagreb. I redom. Neki krajevi imaju kolinje pa je u vrijeme kolinja zaraza u usponu. Neki su krajevi više okrenuti crkvi pa su crkve epicentri. Neki su okrenuti turizmu pa imaju ogroman unos slučajeva iz vana. Ljudi se u evidenciju unose po mjestu prebivališta a ne boravišta pa je u mjestu odakle sam ja porijeklom kad je evidentirano 20 slučajeva u samom mjestu nije bio niti jedan. Četveo se zarazilo u Splitu a šesnaestoro u Zagrebu. Skoro svi studenti. Kad se bolest stvarno pojavila ispalo je da su je donijeli oni koji su pobjegli od zaraze i potresa iz Zagreba u svoje vikendice ili rodne kuće. Jel bi ja sad trebao upirati prstom u njih i prozivati ih? Jel u redu bilo ono zatvaranje Krčkog mosta i nedozvoljavanje ljudima da dođu do svoje imovine?

Danas Varaždin, sutra opet Zagreb i Split.

14 godina
strixfm4 kaže...

nikad se nisam cijepio protiv gripe, ne zato jer sam nekakav anti-vaxer, nego nije bilo potrebe, nisam je nikada ni imao hvala bogu, tako da se vjv necu ni protiv korone cijepiti.. eventualno ako se pokaze za koju godinu da stvarno nema nikvih opasnih posljedica, pa bih mozda i razmislio, ali do tad, sretno ovima koji prime cijepivo! nadam se da nece biti nikakvih problema :)

U ovih do sada 50+ godina, nekoliko puta su me "saštihali", što kao bebača, koji puta u školama, prije vojske, bilo je situacija 

Isto tako, imao jednom dva puta gripu, jednom  tešku, raspadao sam se kako sam se osjećao, tamo u doba između osnovne i srednje škole, imam li kakav i na što imunitet, pojma nemam, možda i imam! 

U sebe primiti ili ne primiti "NEŠTO" što privremeno daje imunitet, oko šest mjeseci, vjerojatno neće primati u prvom ešalonu. 

Uvjeren da zdravom čovjeku primarno NE TREBA prije svega nametati takvo nešto, sačekat ću da se uvodni dio onih koji su ugrožena skupina pobroje, pa ako ostanu nozrmalno, tko živ tko neživ?! 

Dok čekamo početak, budemo se pozabavili temama kao što su; "što je virus konkretno" i "pravilnik EU o obavezama vezanim za neke stvari, u koje ulazi i pojam cijepljenja"! 

ATJ Lučko
13 godina
neaktivan
Hoćete li se cijepiti protiv Covida-19?

Mjere nemaju nikakav ucinak i sami su kontraproduktivne i lose po kvalitetu života.  Sa mjerama i bez mjera skoro sve se svode na isto.  Kao distanca maska prat ruke a koja distanca je u graskom prijevozu kad su smanjili broj linija pa su autobusi jos vise pretrpani trgovacke centre necu uopce komentirat. 

Ja cu se svakako zbog posla morat cijepit volio to ili ne ali opet cijepit cu se zbog posla. 

Moj PC  
0 1 hvala 0
5 godina
protjeran
Louis Pluto kaže...
strixfm4 kaže...
Louis Pluto kaže...

morat ću te izvijestiti da bude li većina kao ti gajila ovakvo nepovjerenje prema znanosti i medicini iz pandemije ćemo izaći moguće za par godina (odnosno dok se ne ispitaju dugoročne posljedice kako kažeš) a možeš li i pretpostaviti koliko ćemo se u tom roku srozati kao društvo, koliko će biti nepotrebnih smrti, koliko će nam se srozati ekonomija? umjesto da nas se cijepi što više i nastavimo živjeti normalno, rizik od nuspojava je nebrojeno puta manji od štete koja će nastati ukoliko se ne cijepimo u što većem broju, razmisli o svojoj odluci da se ne cijepiš, time ćeš nanijeti štetu svima a ne samo sebi

Hvala sto se brines za mene! Nije to nepovjerenje prema znanosti, dapace, vjerujem znanosti vise nego icemu, ali ipak cu biti oprezan kad se radi o farmaceutskim divovima poput ovih o kojima je rijec. Inace, cijepljen sam i u osnovnoj i u srednjoj skoli, tako da to stvarno nije problem.

14 godina
neaktivan
strixfm4 kaže...
Louis Pluto kaže...

Definiraj dugoročno. Za znati hoće li nešto kod tebe stvoriti posljedice za 20 godina treba proći 20 godina.

Da li o korištenju mobitela, jedenju hamburgera, ispiajnu Red Bullova, pijenju lijekova... razmišljaš na isti način? Možda ćeš od nošenja mobitela u džepu postati sterilan, od hamburgera dobiješ rak, od Red Bulla srčani a od aspirina ti narastu rep i rogovi. samo to svrstavaš u prihvatljivi rizik jer od korištenja nabrojanih stvari imaš trenutnu i osobnu korist dok od cijepljenja vidiš opasnost za sebe a ne vidiš korist za zajednicu. ili vidiš ali te boli qrac.

14 godina
BlueMax kaže...
strixfm4 kaže...
Louis Pluto kaže...

Definiraj dugoročno. Za znati hoće li nešto kod tebe stvoriti posljedice za 20 godina treba proći 20 godina.

Da li o korištenju mobitela, jedenju hamburgera, ispiajnu Red Bullova, pijenju lijekova... razmišljaš na isti način? Možda ćeš od nošenja mobitela u džepu postati sterilan, od hamburgera dobiješ rak, od Red Bulla srčani a od aspirina ti narastu rep i rogovi. samo to svrstavaš u prihvatljivi rizik jer od korištenja nabrojanih stvari imaš trenutnu i osobnu korist dok od cijepljenja vidiš opasnost za sebe a ne vidiš korist za zajednicu. ili vidiš ali te boli qrac.

Malo da analiziramo kolega! 

Dugoročno korištenje mobitela?! U zadnjih 24 godine imam mobilne gadgete, volio bih da se mogu usporediti SAR vrijednosti ondašnje i danas?! Sterilitet, moguće vjerojatno se može "zaraditi", ali zato ja nosim ljeti pederušu, zimi jakne sa puno džepova. 

U slučaju hamburgera, špeka ili onog iz Mc.......-a?! Prvog jedem sezonski, kada je vani debela zima, kao i čvarke, to je to. Ali "one" hamburgere od kada su se pojavili prvi puta u Jurišićevoj u Zgb, jeo sam dva puta svjesno ja sam naručio, jednom bio ponuđen. 

Red Bull, nisam uzeo u ruke zadnjih 20 godina, ili koliko već postoje, uglavnom, nisam niti neću koristiti, dok ima hladne vode! 

ATJ Lučko
5 godina
protjeran
BlueMax kaže...

Da li o korištenju mobitela, jedenju hamburgera, ispiajnu Red Bullova, pijenju lijekova... razmišljaš na isti način? Možda ćeš od nošenja mobitela u džepu postati sterilan, od hamburgera dobiješ rak, od Red Bulla srčani a od aspirina ti narastu rep i rogovi. samo to svrstavaš u prihvatljivi rizik jer od korištenja nabrojanih stvari imaš trenutnu i osobnu korist dok od cijepljenja vidiš opasnost za sebe a ne vidiškorist za zajednicu. ili vidiš ali te boli qrac.

ako treba proci 20 godina, onda neka prode 20 godina..

korist za zajedincu? trebalo bi barem pricekati i saznati neke osnovne informacije prije cijepljenja, pa tek onda vidjeti kako i sto dalje.. ali za sad definitvno preskacem cijepljenje :)

5 godina
protjeran
ATJLučko kaže...

Dugoročno korištenje mobitela?! U zadnjih 24 godine imam mobilne gadgete, volio bih da se mogu usporediti SAR vrijednosti ondašnje i danas?! Sterilitet, moguće vjerojatno se može "zaraditi", ali zato ja nosim ljeti pederušu, zimi jakne sa puno džepova. 

U slučaju hamburgera, špeka ili onog iz Mc.......-a?! Prvog jedem sezonski, kada je vani debela zima, kao i čvarke, to je to. Ali "one" hamburgere od kada su se pojavili prvi puta u Jurišićevoj u Zgb, jeo sam dva puta svjesno ja sam naručio, jednom bio ponuđen. 

Red Bull, nisam uzeo u ruke zadnjih 20 godina, ili koliko već postoje, uglavnom, nisam niti neću koristiti, dok ima hladne vode! 

potpisujem!

14 godina
neaktivan
strixfm4 kaže...
BlueMax kaže...

Da li o korištenju mobitela, jedenju hamburgera, ispiajnu Red Bullova, pijenju lijekova... razmišljaš na isti način? Možda ćeš od nošenja mobitela u džepu postati sterilan, od hamburgera dobiješ rak, od Red Bulla srčani a od aspirina ti narastu rep i rogovi. samo to svrstavaš u prihvatljivi rizik jer od korištenja nabrojanih stvari imaš trenutnu i osobnu korist dok od cijepljenja vidiš opasnost za sebe a ne vidiškorist za zajednicu. ili vidiš ali te boli qrac.

ako treba proci 20 godina, onda neka prode 20 godina..

korist za zajedincu? trebalo bi barem pricekati i saznati neke osnovne informacije prije cijepljenja, pa tek onda vidjeti kako i sto dalje.. ali za sad definitvno preskacem cijepljenje :)

I prođe tako 20 godina, u međuvremenu zaraziš i ubiješ nekoliko sebi dragih ljudi, i što sad? Dokazalo se da nakon 20 godina cjepivo ne izaziva posljedice, ali možda ih izaziva nakon 30?

Osnovne informacije se znaju. Kako ne znaš kakvu će reakciju na cjepivo organizam imati za 20 godina isto tako ne znaš kakvu će za 20 godina reakciju imati na 4G radio valove kojima se izlažeš svaki dan.

Sve ove priče o štetnosti cjepiva (izmjenične struje, radiovalova, klima uređaja, drkanja...) su oduvijek prisutne a mi smo još uvijek tu. Da je ijedna bila osnovana odavno bismo svi pomrli. Jedina razlika je što danas svaka budala ima pristup medijima pa se širi panika.

Ako su ljudi prije 150 godina bili u stanju proizvesti cjepivo koje će biti učinkovito i sigurno stvarno ne vidim razlog da to ne bi mogli napraviti 2020.

14 godina
neaktivan
ATJLučko kaže...
BlueMax kaže...
strixfm4 kaže...
Louis Pluto kaže...

Možda ti baš pederuša dođe glave :)

U zadnjih 24 godine imaš mobilne gadgete? Zašto nisi čekao da se dokaže kako su sigurni (ispada da u 24 godine jesu no jesu li u 30?) nego si ih odmah prihvatio iako se od početka govori o potencijalnoj štetnosti? Zato jer si od njih imao vlastitu korist. Sad korist ne vidiš pa se nećeš cijepiti. Ja pod "osobnu korist" uvrštavam i da mi majka ne crkne od korone pa ispada da je tvoje necijepljenje i moje cijepljenje plod sebičnosti. Samo drukčije razmišljamo.

16 godina

Sreća u nesreći je što je jako teško dokazati da si zarazio, a time i ubio nekog, inače bi sudovi bili zatrpani tužbama.

A mislim da je teško utjecati na takve sebične osobe moralnim argumentima, jer na njima to ne pali :-)

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
Poruka je uređivana zadnji put sub 12.12.2020 14:30 (Bitanga).
16 godina

Masa vas je pala na "foru" odgovornosti i brige za druge. Pazi ti to, od početka se ljude uvjerava da svojom neodgovornošću mogu ubiti drugu osobu. Svakako, ali tako ne možemo promatrati svijet. Jer to onda vrijedi od uvijek -  od kada je ljudi i bolesti. Samo što smo se sjetili u zadnjih 10 mjeseci to tupiti iz dana u dan. To je postao doslovno "buzzword". Budi odgovoran, štiti druge itd. Pazi da svojom neodgovornošću ne UBIJEŠ drugog. E, pazi ti to, da ne bi ubili nekog slučajno... Pranje mozga.

Moj PC  
4 1 hvala 0
8 godina
neaktivan
strixfm4 kaže...
Louis Pluto kaže...
strixfm4 kaže...
Louis Pluto kaže...

Hvala sto se brines za mene! Nije to nepovjerenje prema znanosti, dapace, vjerujem znanosti vise nego icemu, ali ipak cu biti oprezan kad se radi o farmaceutskim divovima poput ovih o kojima je rijec. Inace, cijepljen sam i u osnovnoj i u srednjoj skoli, tako da to stvarno nije problem.

koji su te divovi cijepili u osnovnoj i srednjoj? misliš li da se svjetska populacija cijepi cjepivima patuljaka ili misliš da navedeni divovi koji broje milijarde cijepljenja i provjereni su tisućama puta mogu i smiju na tržište donijeti cjepiva loše kvalitete, pa kako su uopće postali takvi divovi ako pored ostalog nisu zadovoljavali sve potrebne kriterije i pokazali se pouzdani... i onda kao nismo svi zajedno upali u krug nepovjerenja i nezdrave atmosfere napamet...

tko te uopće pitao što misliš kada si se cijepio u srednjoj školi, svi smo u to vrijeme smatrali i učili su nas da je to društveno korisna dužnost i odgovorno solidarno ponašanje, od onda se nije promijenilo ništa i danas je to društveno korisna dužnost i odgovorno solidarno ponašanje samo što danas imaš tone predrasuda koje se šire internetom, protivnici cijepljenja svojim zavjereničkim, štetočinskim sugestijama i izmišljenim opasnostima ugrožavaju kompletno čovječanstvo i stvorili su ozračje nepovjerenja i straha na temelju fejk njuza, malicioznih neprovjerenih ili potpuno lažnih informacija... svi smo podlegli glupostima, internet umjesto da nam je pomogao u obrazovanju od nas je stvorio idiokraciju koja za lijekove misli da su otrovi a od otrova očekuje izliječenje... antuntunizam

samo sumnjajmo u ono u šta ne bi trebalo biti nikakve sumnje u ono iza čega stoji struka i znanstvena metoda, dok sumnjamo još milioni će umrijeti upravo radi naše sumnje

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.12.2020 16:01 (Louis Pluto).
5 godina
protjeran
Louis Pluto kaže...

koji su te divovi cijepili u osnovnoj i srednjoj? misliš li da se svjetska populacija cijepi cjepivima patuljaka ili misliš da navedeni divovi koji broje milijarde cijepljenja i provjereni su tisućama puta mogu i smiju na tržište donijeti cjepiva loše kvalitete, pa kako su uopće postali takvi divovi ako pored ostalog nisu zadovoljavali sve potrebne kriterije i pokazali se pouzdani... i onda kao nismo svi zajedno upali u krug nepovjerenja i nezdrave atmosfere napamet...

tko te uopće pitao što misliš kada si se cijepio u srednjoj školi, svi smo u to vrijeme smatrali i učili su nas da je to društveno korisna dužnost i odgovorno solidarno ponašanje, od onda se nije promijenilo ništa i danas je to društveno korisna dužnost i odgovorno solidarno ponašanje samo što danas imaš tone predrasuda koje se šire internetom, protivnici cijepljenja svojim zavjereničkim, štetočinskim sugestijama i izmišljenim opasnostima ugrožavaju kompletno čovječanstvo i stvorili su ozračje nepovjerenja i straha na temelju fejk njuza, malicioznih neprovjerenih ili potpuno lažnih informacija... svi smo podlegli glupostima, internet umjesto da nam je pomogao u obrazovanju od nas je stvorio idiokraciju koja za lijekove misli da su otrovi a od otrova očekuje izliječenje... antuntunizam

tocno to, nitko me nista nije pitao, nije bilo izbora.. nisam gledao na to kao "društveno korisna dužnost i odgovorno solidarno ponašanje", nego nesto sto se jednostavno mora napraviti, rekli su nam u skoli "ej djeco, cijepljenje vam je za tjedan dana" i to je to.. ali sad kad mogu birati, preskocit cu, neka se prvo cijepe svi koji zele, pa bih onda mogao i ja

5 godina
protjeran
BlueMax kaže...

I prođe tako 20 godina, u međuvremenu zaraziš i ubiješ nekoliko sebi dragih ljudi, i što sad? Dokazalo se da nakon 20 godina cjepivo ne izaziva posljedice, ali možda ih izaziva nakon 30?

Osnovne informacije se znaju. Kako ne znaš kakvu će reakciju na cjepivo organizam imati za 20 godina isto tako ne znaš kakvu će za 20 godina reakciju imati na 4G radio valove kojima se izlažeš svaki dan.

Sve ove priče o štetnosti cjepiva (izmjenične struje, radiovalova, klima uređaja, drkanja...) su oduvijek prisutne a mi smo još uvijek tu. Da je ijedna bila osnovana odavno bismo svi pomrli. Jedina razlika je što danas svaka budala ima pristup medijima pa se širi panika.

Ako su ljudi prije 150 godina bili u stanju proizvesti cjepivo koje će biti učinkovito i sigurno stvarno ne vidim razlog da to ne bi mogli napraviti 2020.

da, slazem se, te price o cjepivima su stvarno smijesne, isto tako moze ispasti da i npr. 4g/5g/Xg imaju stetne posljedice za 10, 20,... godina, ali dokle god imam izbor hocu li se cijepiti ili ne, radije bih bio u onoj grupi koja se nije cijepila (kad se gleda postotak procijepljenosti populacije da cjepivo bude ucinkovito)

8 godina
neaktivan
strixfm4 kaže...
Louis Pluto kaže...

tocno to, nitko me nista nije pitao, nije bilo izbora.. nisam gledao na to kao "društveno korisna dužnost i odgovorno solidarno ponašanje", nego nesto sto se jednostavno mora napraviti, rekli su nam u skoli "ej djeco, cijepljenje vam je za tjedan dana" i to je to.. ali sad kad mogu birati, preskocit cu, neka se prvo cijepe svi koji zele, pa bih onda mogao i ja

pa tako će i biti ukoliko nisi zdravstveni radnik, pripadnik ugrožene populacije... ne znam točan redosljed, vojska, policija itd. i tada ćeš doći ti na red...

i što će ti faliti, moguće dobiješ blagu temperaturu, lagani osip oko uboda i potpuno bezopasne nuspojave koje su svojstvene za 10% cijepljene populacije a time ćeš pomoći da se stvori imunitet krda i da na što bezbolniji način izađemo iz ove situacije, ukoliko to ne učiniš zajedno s drugima koji se nisu cijepili bit ćeš odgovoran za sve nepotrebe smrti koje će se dogoditi ukoliko procijepljenost ne bude dovoljna... i to je to, vrlo jednostavno i napisano već desetak puta

15 godina
neaktivan
BlueMax kaže...

Ne znam di si sebe pronašao u mom postu? Kakvi ravnozemljaši? Ko s tobom uopće komunicira? Ako baš trebam crtati što sam napisao: svjestan sam da opasnost od cjepiva postoji, ali ne iz namjere nego iz greške. Evo danas je obustavljen razvoj australskog cjepiva jer je kod određenog broja ljudi na kojima se testiralo izazvalo false positive na HIV testu. Je li Pfizerovo cjepivo testirano u tom pogledu i je li do ovog otkrića došlo sasvim slučajno ili je dio testne procedure, nigdje ne piše.

Ne znam zašto se osjećaš prozvanim u mom postu. Upravo sam ja prije par postova upozorio da se ne etiketira ljude zbog različitog mišljenja. 

Mislim da gramzivost i financijsku stranu priče totalno pogrešno shvaćaš. Ko proizvede sigurno i učinkovito cjepivo zaradit će. Ko proizvede nesigurno i neučinkovito ne da neće zaraditi nego će možda i propasti. Jel shvaćaš da tvojom logikom farmacija nikad ništa dobro ne bi proizvela jer sve je možeš tumačiti ko gramzivost. Nije Pfizer proizveo Viagru zato jer brine za tvoj seksualni život nego zato da zaradi. To je svima jasno. No da bi zaradio napravio je učinkovit proizvod kojeg ljudi kupuju. Da ne valja, ne bi ga kupovali. Da ti se sutra ne može dignuti ne bi te bila briga koliko će Pfizer na tebi zaraditi ili hoće li ti se za 20 godina pojaviti nuspojave nego bi Viagru kupio. Ja nigdje nisam napisao da je odluka o necijepljenju glupa. Vrijeme će pokazati je li odluka o cijepljenju gluplja. Samo kažem da je sebična i kukavička.

Ti i tvoj soj ste najveće sebične kukavice u povijesti čovječanstva. Prozivanje drugih zbog toga vas čini licemjernijima od svih političara na svijetu zajedno.

Uslijed straha za vlastitu guzicu fašističkom ideologijom maltretirate neistomišljenike. Još kad u priču uvedete laži poput briga za druge, humanizam, domoljublje i slične fekalije, pišam na guzicu i bljujem istovremeno.

Najpametniji si na svijetu i to je u redu. Ali meni tvoja velika pamet ne treba. Koristi ju za sebe, a mene isključi iz te jednadžbe. Nije te bilo u mojem životu nikada prije, pa mi ne trebaš ni sada, ni ti, ni tvoja "pomoć".

15 godina
neaktivan
Louis Pluto kaže...
 pa tako će i biti ukoliko nisi zdravstveni radnik, pripadnik ugrožene populacije... ne znam točan redosljed, vojska, policija itd. i tada ćeš doći ti na red...

i što će ti faliti, moguće dobiješ blagu temperaturu, lagani osip oko uboda i potpuno bezopasne nuspojave koje su svojstvene za 10% cijepljene populacije a time ćeš pomoći da se stvori imunitet krda i da na što bezbolniji način izađemo iz ove situacije, ukoliko to ne učiniš zajedno s drugima koji se nisu cijepili bit ćeš odgovoran za sve nepotrebe smrti koje će se dogoditi ukoliko procijepljenost ne bude dovoljna... i to je to, vrlo jednostavno i napisano već desetak puta

Staljine, ostavi se tuđih života. Tebi nitko ne govori što moraš napraviti. Sam odluči, ali bez da to uključuje druge.

Lijepo je to što ti imaš visoko mišljenje o sebi, kako si najpametniji i kako znaš što je za druge bolje od njih samih. Pri tome im govoriš da su glupi. Iz tvoje staljinističke perspektive jesu, ali tebe i tebi slične nitko nije postavio kao svemirsku referencu za bilo što. Stoga sjaši s tim ispiranjem mozga.

Tvoje nabijanje odgovornosti drugima je dno dna.

8 godina
neaktivan
neutrino kaže...
Louis Pluto kaže...

Staljine, ostavi se tuđih života. Tebi nitko ne govori što moraš napraviti. Sam odluči, ali bez da to uključuje druge.

Lijepo je to što ti imaš visoko mišljenje o sebi, kako si najpametniji i kako znaš što je za druge bolje od njih samih. Pri tome im govoriš da su glupi. Iz tvoje staljinističke perspektive jesu, ali tebe i tebi slične nitko nije postavio kao svemirsku referencu za bilo što. Stoga sjaši s tim ispiranjem mozga.

Tvoje nabijanje odgovornosti drugima je dno dna.

to je istina a istina boli, i treba da boli, bolje čuti istinu nego gomile laži po internetu... i prestani mi govoriti što ću raditi jer ti je to uzaludno, ako se s time što prišem ne slažeš izvoli argumentirati pa ukoliko se pokaže da sam u krivu prestat ću i ispričati se kao što sam se već ispričao... to ti se zove rasprava ako nisi znao, btw. nikome nisam rekao da je glup, spominjao sam neodgovornost i slično....

ukoliko ne želiš čitati što pišem izvoli me staviti na ignore listu i dalje drži glavu u pijesku

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.12.2020 16:37 (Louis Pluto).
15 godina
neaktivan
Louis Pluto kaže...

to je istina a istina boli, i treba da boli, bolje čuti istinu nego gomile laži po internetu... i prestani mi govoriti što ću raditi jer ti je to uzaludno, ako se s time što prišem ne slažeš izvoli argumentirati pa ukoliko se pokaže da sam u krivu prestat ću i ispričati se kao što sam se već ispričao... to ti se zove rasprava ako nisi znao, btw. nikome nisam rekao da je glup, spominjao sam neodgovornost i slično....

ukoliko ne želiš čitati što pišem izvoli me staviti na ignore listu ili i dalje drži glavu u pijesku

Opa, došli smo konačno do toga, LICEMJERU!

5 godina
protjeran
Louis Pluto kaže...

Zasto bih ja bio odgovoran za nepotrebne smrti ako su ti ljudi cijepljeni? Zar im nece cjepivo pomoci?

8 godina
neaktivan
neutrino kaže...
Louis Pluto kaže...

ukoliko ne želiš čitati što pišem izvoli me staviti na ignore listu ili i dalje drži glavu u pijesku

Opa, došli smo konačno do toga, LICEMJERU!

a da podvučeš cijelu misao?

možeš ti raditi što želiš ali ti je uzaludno ukoliko ne argumentiraš, pišeš gluposti i povlačiš me za jezik, stvarno bi mogao pomisliti da si glup

11 godina

Najviše regulirana industrija je farmaceutska industrija. Dakle, da ponovim za sve one koji ne razumiju - to je industrija koja se najviše kontrolira i koja ima vrlo stroga pravila postavljena od strane nacionalnih i nadnacionalnih (međunarodnih) tijela.

Farmaceutska industrija nije kriva što jako puno novaca ide baš njoj. Da bi živjeli bez problema do 65-70 godine potrebna vam je farmaceutska industrija i njihovi lijekovi. Svaki puta kad vam je dijete bolesno treba vam farmaceutska industrija.  

Jel proklinjete farmaceutsku industriju kad vas glava boli i popijete tabletu? Kad otac ili majka imaju visoki tlak pa moraju piti tablete za tlak, jel proklinjete farmaceutsku industriju? Kad imate infekciju pa trebate antibiotik? Kad imate visoku temperaturu, paracetamol ili neki antipiretik?

Proklinjete k****.

Ali cijepivo, jedno od najvećih dostignuća znanosti, a to ne. Prokleta farmaceutska industrija koja zarađuje miljarde. Još da barem razumijete da su te miljarde zarađene na svakom brufenu bez recepta, lekadolu, maxflu i ostalim pizdarijama, bilo bi super. Na cijepivima zarađuju pa skoro pa ništa.

10 000 stručnjaka kažu da su sigurna. Ne, ajmo vjerovati onom jednom britanskom luđaku, anonimusima s jutjuba, ruskim trolovima i kineskim botovima.

Zastrašujuće da kad znanost i tehnologija najbrže napreduju, budala nikad više. Koji koriste tu istu tehnologiju da bi svoju glupost ostavili dostupnu svima na svijetu.

Nadglednik dina
Poruka je uređivana zadnji put sub 12.12.2020 16:43 (Entry Point).
Moj PC  
13 1 hvala 2
8 godina
neaktivan
strixfm4 kaže...
Louis Pluto kaže...

Zasto bih ja bio odgovoran za nepotrebne smrti ako su ti ljudi cijepljeni? Zar im nece cjepivo pomoci?

ajde čitaj polako moguće ćeš shvatiti uzročno posljedičnu vezu.. 15 puta sam to ponovio probaj nije teško

16 godina
Izzy kaže...

Masa vas je pala na "foru" odgovornosti i brige za druge. Pazi ti to, od početka se ljude uvjerava da svojom neodgovornošću mogu ubiti drugu osobu. Svakako, ali tako ne možemo promatrati svijet. Jer to onda vrijedi od uvijek -  od kada je ljudi i bolesti. Samo što smo se sjetili u zadnjih 10 mjeseci to tupiti iz dana u dan. To je postao doslovno "buzzword". Budi odgovoran, štiti druge itd. Pazi da svojom neodgovornošću ne UBIJEŠ drugog. E, pazi ti to, da ne bi ubili nekog slučajno... Pranje mozga.

Foru? Gdje je ta fora de mi reci? Pa cijeli svijet se vrti oko te "fore" i raznih pravila, zaštita, spašavanja života. I dimnjačar svojom neodgovornošću može ubiti nekoga, ali on će odgovarati za to, za razliku od random zaraženog "šetača",

Osim toga ja ne znam za puno zaraznih bolesti kojima mogu ubit svoje ili tvoje roditelje, ali ovo je trenutno najopasnija jer je tu oko nas. Oni koji rade po bolnicama ih znaju puno, pogotovo oni koji rade s imunokompromitiranim osobama pa nose zaštitne maske već proteklih 50 i više godina i dobro znaju da i najmanji virus i bakterija mogu ubiti njihovog pacijenta.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
Poruka je uređivana zadnji put sub 12.12.2020 16:57 (Bitanga).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice