P.S. Da se razumijemo, nisam nikakav teoretičar zavjere, niti mislim da je alternativa usporediva s medicinom. Međutim, današnja medicina je biznis u kojem je zarada bitna stavka i mislim da to u određenim okolnostima može predstavljati ograničavajući faktor za istraživanja. S druge strane, u alternativi je večina toga dokazani bulls*it, ali ako za neke pripravke ili biljke postoji šansa da imalo pomognu, makar psihološki, kompatibilne su s medicinskim tretmanima, ne štete, jeftini su ili doma uzgojivi, onda ih u najmanju ruku ne bi trebalo zabranjivati.
Ti si koliko sam čitao tvoje postove na raznim temama "široko" obrazovan lik kao i Baksa i nisi teoretičar zavjera.
Problem s tim "doma uzgojivo" ili iz kućne radinosti je taj što ne postoji nikakva kontrola nad tim "proizvodima". To sve može izaći iz domene prihvatljivoga i može izazvati više štete nego koristi zbog raznih zlouporaba.
Pojedine psihoaktivne lijekove poput Apaurina od 2 mg se prije 20-ak godina moglo kupiti bez recepta u ljekarni jer eto, što može škoditi 2 mg.
Problem je nastao jer su i stari i mladi počeli zloupotrebljavati lijek i trošiti više nego što im je trebalo a kupovali su i oni kojima ne treba.
Zato je već jako dugo vremena nemoguće kupiti takve lijekove bez recepta.
Čak je danas zabranjen u slobodnoj prodaji bez recepta i analgin, pa antibiotske kreme i sl. nekada zvane "neškodljive" supstance jer mogu štetiti. Ja bih zabranio i Lupocet i Gastal jer ga eto moja mater nemilice cucla a još ju gore boli stomak, ima sve veće probleme s probavom čiji je glavni uzrok (po meni) zloupotreba tog lijeka koji se koristi protiv žgaravice, gastritisa.
Počeo sam joj uskraćivati i Peptoran i Gastal.
Mislim da si svjestan što bi se dogodilo da smijemo uzgajati u vrtu npr. marihuanu za "osobne potrebe".
Ovako lijepo, dobiješ na recept konopljino ulje s određenom količinom kanabionida i ako ti je OK super, no postoji kontrola korištenja.