Homeopatija na udaru sudskog čekića

poruka: 225
|
čitano: 53.439
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Homeopatija na udaru sudskog čekića".
9 godina
neaktivan
Re: Homeopatija na udaru sudskog čekića

Prolaze cjepiva trstiranja kao i svi drugi lijekovi. Problem je danas što se radi poslovnih razloga ne traži dokazivanje da je novi lijek bolji od postojećeg već samo da je bolji od placeba, patentiranje, ekstra zarada. Isto tako, vrlo često se mjere i testiraju surogati a ne krajnji rezultati. Pa tako imamo primjer statina koji uspješno skidaju masnoće ali ne sprječavaju srčane udare, smrti itd. Naprotiv. Mjerili smo ukupni kolesterol pa omjer pa sada broj čestica kako se skupljaju znanja. Napredak.
Ja rekoh
17 godina
Doc Berecki kaže...
krayz1e kaže...

... zanimljivo je i to da niti cjepiva ne prolaze nikakva klinička testiranja tako da niti djelovanje preko 90% cjepiva nikada nije dokazano, a nalaze se na tržištu.

Strahovito bih želio vidjeti link na provjereno dokumentirano podatke koji podržavaju ovu tvrdnju  :-)

Zrinka K. ti ima dokaza koliko želiš.

8 godina
protjeran
Doc Berecki kaže...
Statsman kaže...

Izborite se vi lijecnici da se nama legalizira marihuana pa se gradjani nece morat zajhebavat s razno raznim vodicama. Ah necete, naravno da necete jer ste slizani s farmacetskom mafijom.

Dobro je, frende. Sve će biti u redu.

Legitimno je pitanje, istina ne znam kontekst.

Ali medicinska marihuna je kao legalizirana, ali je nigdje ne mozes uzeti. A lijecnici odbijaju da daju recept (za nekoga tko ima rak).

17 godina
moderator
ITman kaže...

Dobar dio homeopatije je obični bullšit, ali "pravi" lijek je prirodan (najbolji lijek je prevencija), a Bih pharma uglavnom stvara primarno mušterije i to je vidljivo na svakom koraku. 

Homeopatija bi se regulirala da postoji volja, 

Evidentno ne znaš ključne stvari o homeopatiji. To je kao da tražiš da se regulira astrologija!  Nije dobar dio homeopatije obični bullšit - cijela homeopatija je obični bullšit! Homeopatija je lov na teoretičare zavjera (ove koji se boje "big farme"), na neznalice (poglavito na one koji misle da je to neka vrst "biljne medicine") i na naivne, a ponekad i na očajne, koji se ne mogu pomiriti s tim da se njihova konkretna bolest ne može izliječiti.

ITman kaže...

treba napraviti studije i pokazalo bi se kaj fakat ima ljekovita svojstva a kaj je "snake oil", samo kaj ak nekaj raste iz zemlje i samo po sebi je ljekovito - to se onda neda patentirati, a ak se neda patentirati, neda se na tome zaraditi.

Sad, dakle, doista dokazuješ da nemaš nikakvog pojma o homeopatiji. Napravljeno je milijardu studija o homeopatiji i sve imalo kvalitetnije su negativne. Homeopatija ne može imati ljekovita svojstva jer je riječ samo o vodi (ili granulama šećera), a navodno djelatna tvar je razrijeđena toliko da u dozi ni ne mora nužno biti ni jedne jedine molekule "djelatne" tvari. Navodna funkcionalnost homeopatije proizlazi iz nepostojećeg (inteligentnog, selektivnog) "pamćenja" vode.

Kad osvjestiš te činjenice, razmisli ponovno o tome što si rekao - koliko smisla ima regulirati totalni bullšit?

ITman kaže...

PS: ne pokušavam obezvrijediti medicinska dostignuća (npr. penicilin itd..) ali Big pharma je prvenstveno biznis i svatko tko tvrdi drugačije je ili obični "Pill pusher" ili neka posebna vrsta idiota. 

Sve je biznis! A ako ćeš ti izbjegavati "big pharmu" zbog svoje paranoje pa ćeš se liječiti "alternativom", onda si ti neka posebna vrsta idiota.  Ak te boli glava - nećeš uzet paracetamol, ibuprofen ili nešto treće samo zato jer je to od "big farme", nego ćeš uzeti žličicu homeopatske vode?

Najveća bedastoća u čitavoj priči o "big farmi" je to što tebe kao pacijenta nitko ne može prisiliti da uzmeš neki lijek. Al ako pronađeš trunku razuma, uzet ćeš lijek, a onda ćeš poslije kvocati da si dobio taj lijek jer big farma želi na tebi zaraditi. Pa jel te netko sili doktoru? Ne? Pa onda se ti lijepo liječi kod homeopata ili šamana, a ostavi nas druge da se liječimo kod stručnih, visokoobrazovanih ljudi.

13 godina
Old Iggy kaže...
Doc Berecki kaže...
krayz1e kaže...

... zanimljivo je i to da niti cjepiva ne prolaze nikakva klinička testiranja tako da niti djelovanje preko 90% cjepiva nikada nije dokazano, a nalaze se na tržištu.

Strahovito bih želio vidjeti link na provjereno dokumentirano podatke koji podržavaju ovu tvrdnju  :-)

Zrinka K. ti ima dokaza koliko želiš.

Međugorje je iduća meta.

Što ćemo s tim ?

EDIT : alternativa ma koliko bila pseudoznavstvena iteko treba bit istražena

Osobno imam iskustvo sa umirućim članom obitelji i iz prve ruke mogu reći da su neke alternativne metode više dale nego kompletna prihvaćena farmakologija 

Konkretno govorim za biljne pripravke.

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.8.2018 15:12 (DarthMarkus).
9 godina
neaktivan
Nisam baš našao dokaze da marihuana liječi rak. Kao sedativ je zanimljiva i to je to. Ne pomaže uvijek, u široj familiji sam imao slučaj čovjeka s rakom pluća, dvije godine je umirao u groznim bolovima, potrošio je silne novce na to, a bolje mu je bilo samo u bolnici...
Ja rekoh
13 godina
neaktivan
Feudalac kaže...
Vragec111:
Tijelo nema potrebu za duhanom ili šećerom. Ovisnost sami izazivamo. Ostanimo na pitanju gladi - signal je urođen i esencijalan za opstanak. Mi ga ubijemo stalnim jedenjem i prejedanjem pa nam onda trebaju aplikacije da nam kažu koliko bi nam hrane bilo dosta.

Mislim da si shvatio što želim reći, te i da se slažemo oko toga da su jedan od problema i krivi ili zatomljeni signali. No, da ne odemo offtopic suviše. Btw, Doc Berecki, čestitke na tekstu.

krayz1e kaže...

"Homeopatija je pseudoznanost s kraja 18. stoljeća koja se temelji na posve neznanstvenim, bili-bi-smiješni-da-nisu-žalosni principima koji govore kako se „jednako liječi jednakim“, odnosno da se simptomi bolesti liječe toksičnim tvarima koje ih i izazivaju.."

Znači isto kao i cjepiva...zanimljivo je i to da niti cjepiva ne prolaze nikakva klinička testiranja tako da niti djelovanje preko 90% cjepiva nikada nije dokazano, a nalaze se na tržištu.

Strašno. Evo, ne znam. Vjerovao sam da čitatelji Buga.. ma.. 

17 godina
moderator
Ges kaže...
zzz kaže...
Cijela alternativa je velika prevara i zabluda.

definiraj što sve podrazumijeva "alternativa" jer alternativa uključuje i liječenje npr. ljekovitim biljkama gdje službena medicina to isto radi samo što prepakirava biljke u "lijekove"

OK, kad si to tako lijepo napisao, zašto bi onda čovjek uzimao biljke, a ne lijekove? Medicina, tj. farmakologija, pronađe djelatnu tvar iz biljke i onda proizvede lijek na temelju te djelatne tvari. A proizvodnji lijeka su prethodila klinička ispitivanja da bi se točno znalo koja doza kako, s kojom uspješnošću utječe na koju bolest. Zato i imaš tablete sa strogo kontroliranom količinom djelatne tvari i upute koliko lijeka treba uzeti u kojim slučajevima, odnosno koliko je maksimalno dozvoljeno. To kod biljki nemaš. Koje je onda opravdanje korištenja biljaka umjesto lijekova?

Ne zaboravimo ni to da se korištenjem isključivo biljaka odričeš svih onih lijekova koji sadrže djelatne tvari koje ne nalazimo u biljkama pa da ih travari mogu iskoristiti.

9 godina
neaktivan
Mbaksa:

Naravno da neće ozbiljne bolesti tretirati homeopatijom, nitko nije toliko lud. Homeopatija uskače tamo gdje znanost nema rješenja ili za stanja koja nisu ozbiljna i ne treba ih liječiti. Koliko ljudi za običnu prehladu poseže za nečim, samo da se na trenutak osjeća malo bolje, placebo, jer u našem društvu se mora nešto poduzeti, problem se mora tretirati ma kako banalan i prolazan bio. Liječnicima je to isto korisno, znaju da je problem banalan i da će proći, ali ako ne daju neku uputu, savjet koji je usmjeren na popravak, pacijent će ga zamrziti. Pa je tako bolje ponuditi slatku vodicu nego da pacijent ode kakvom šarlatanu koji će mu možda i naštetiti.

Zato je ova tužba poprilično bezvezna i ako prođe mogla bi izazvati i neželjene posljedice. Bolje bi i znatno korisnije bilo da su tužili FDA da ih prisili na promptnu javnu objavu svih njihovih postupaka uključujući i kompletne podatke studija koje prethode prijvaćanju nekog lijeka ili terapije
Ja rekoh
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.8.2018 15:23 (Feudalac).
13 godina
Feudalac kaže...
Nisam baš našao dokaze da marihuana liječi rak. Kao sedativ je zanimljiva i to je to. Ne pomaže uvijek, u široj familiji sam imao slučaj čovjeka s rakom pluća, dvije godine je umirao u groznim bolovima, potrošio je silne novce na to, a bolje mu je bilo samo u bolnici...

Obrnuti slučaj imam s ocem.

Uzimamo CBD ulje iz Nizozemske koje je tamo 5 puta jeftinije.

Pomaže, dokazano.

Ljudi koji kompletno odbacuju bilo kakvu alternativu su uskogrudni moroni.

Svijest ima ogromnu ulogu u opravku.

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.8.2018 15:47 (DarthMarkus).
17 godina
moderator
Feudalac kaže...
Naravno da neće ozbiljne bolesti tretirati homeopatijom, nitko nije toliko lud.

Naravno da je. Nemoj se zavaravati.

Feudalac kaže...
Homeopatija uskače tamo gdje znanost nema rješenja ili za stanja koja nisu ozbiljna i ne treba ih liječiti.

"Uskače", a ne može pomoći! NE MOŽE pomoći! Kužiš? Ne može. Homeopatija nije rješenje za išta.

Feudalac kaže...
Koliko ljudi za običnu prehladu poseže za nečim, samo da se na trenutak osjeća malo bolje, placebo, jer u našem društvu se mora nešto poduzeti, problem se mora tretirati ma kako banalan i prolazan bio.

Rješenje nije homeopatija, nego edukacija ljudi. I psihoterapija, ako je potrebno.

Feudalac kaže...
Liječnicima je to isto korisno, znaju da je problem banalan i da će proći, ali ako ne daju neku uputu, savjet koji je usmjeren na popravak, pacijent će ga zamrziti. Pa je tako bolje ponuditi slatku vodicu nego da pacijent ode kakvom šarlatanu koji će mu možda i naštetiti.

A homeopat nije šarlatan?

8 godina
protjeran
mbaksa kaže...
Sve je biznis! A ako ćeš ti izbjegavati "big pharmu" zbog svoje paranoje pa ćeš se liječiti "alternativom", onda si ti neka posebna vrsta idiota.  Ak te boli glava - nećeš uzet paracetamol, ibuprofen ili nešto treće samo zato jer je to od "big farme", nego ćeš uzeti žličicu homeopatske vode?

Odakle ti ideja da bilo koga na forumu nazivaš idiotom? I još moderator.

Ne znam šta tebe briga ako će netko uzimati običnu vodu kao lijek? Opće je poznato da placebo često ima bolji učinak od tih smrdljivih kemikalija kojima nas truju farmaceuti.

Znači, taman i da taj homeopatski lijek sam po sebi nema neka svojstva, ako se čovjek uvjeri da mu pomaže - pomoći će mu.

mbaksa kaže...

Pa jel te netko sili doktoru? Ne? Pa onda se ti lijepo liječi kod homeopata ili šamana, a ostavi nas druge da se liječimo kod stručnih, visokoobrazovanih ljudi.

Jel tebe netko sili da uzimaš običnu vodu?? Krkaj se drogama do besvjesti, a ostavi nas druge da makar raspravljamo o alternativi.

Ako te homeopatije na zanima, zaobiđi temu, a ne tu na bahat način uvjeravat druge što valja.

Normalno da se dotični autor ovog članka buni na ovaj način liječenja jer ne može uzimati proviziju na propisane lijekove.

Jbt sad im odjednom smeta i voda, najbolje da ju zabrane ili da se barem ta vodica krene prodavat pod nekim farma brendom, onda bi valjala i bila magična.

http://dukedantalion.weebly.com/
10 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

djelatna tvar je razrijeđena toliko da u dozi ni ne mora nužno biti ni jedne jedine molekule "djelatne" tvari. Navodna funkcionalnost homeopatije proizlazi iz nepostojećeg (inteligentnog, selektivnog) "pamćenja" vode.

Kad osvjestiš te činjenice, razmisli ponovno o tome što si rekao - koliko smisla ima regulirati totalni bullšit?

Zanima me dal oni osjete i ono šta voda zapamti kad ju aromatiziraš u zahodu 

Bolje biti ratnik u vrtu nego vrtlar u ratu!
9 godina
neaktivan
Mbaksa:
Zavaravaš se. Homeopatija je bezopasna. Čisto radi pojašnjenja da ne misliš da imam neke iluzije oko toga, osobno sam protiv, ali vidim mjesto za nju dok to ide službenim kanalima. Ako je placebo 20% oporavka i daš pacijentu koji u to vjeruje slatku vodicu - pomogao si mu. Isto kao što je dokazano da pojedincima molitva i vjera u boga pomaže. Zašto ne, ne može štetiti. S druge strane je cijeli spektar šarlatana koji promoviraju opasne tretmane ili oduzimaju dragocjeno vrijeme i njih treba pravnom državom pregaziti u punoj brzini.
Ja rekoh
13 godina
neaktivan
Doc Berecki kaže...
krayz1e kaže...

Naravno da ih nema jer se klinička testiranja za cjepiva ne provode.

Zapravo, strahovito bih htio vidjeti link na barem jedno kliničko testiranje cjepiva na gripu gdje su cca 1000 ispitanika davali cijepivo protiv gripe, a drugoj skupini nisu pa ovi koji su "zaštićeni" cjepivom nisu obolili ili su u obolili u znatno manjem broju ;) 

17 godina
moderator
zalman1 kaže...
mbaksa kaže...

Odakle ti ideja da bilo koga na forumu nazivaš idiotom? I još moderator.

Zašto moj komentar vadiš iz konteksta?

zalman1 kaže...
Ne znam šta tebe briga ako će netko uzimati običnu vodu kao lijek?

Zato jer ne volim kad se ljudima uzima novac na prijevaru. Smatram to nemoralnim. Ako je to tebi OK - neka ti je - ja se onda ne želim niti ću se ravnati po tvojim moralnim standardima jer ih ne smatram dovoljno visokima.

zalman1 kaže...
Znači, taman i da taj homeopatski lijek sam po sebi nema neka svojstva, ako se čovjek uvjeri da mu pomaže - pomoći će mu.

Placebo efekt, ako je doista nužan, može se postići i na druge načina - ne treba za to u homeopatiju. Odlaskom homeopatu samo se potiče šarlatanska industrija i umanjuje se povjerenje prema liječnicima. A lijekovi i liječnički tretmani onda mogu imati slabiji efekt upravo zato jer im ljudi ne vjeruju dovoljno. To ti je efekt koji se naziva nocebo. Kužiš sad što radiš sa zagovaranjem homeopatije? Izravno štetiš medicini, izravno štetiš ljudima koji te slučaju, a krenu liječniku po pomoć. 

zalman1 kaže...
Jel tebe netko sili da uzimaš običnu vodu??

Jel ljudi koji uzimaju homeopatski pripravak uzimaju običnu vodu? Ne. Uzimaju jako skupu običnu vodu. Troše novac na beskorisne preparate i na seanse s homeopatima. Zašto odobravaš takvu nemoralnu praksu?

zalman1 kaže...
Krkaj se drogama do besvjesti, a ostavi nas druge da makar raspravljamo o alternativi.

Znaš kako se zove alternativna medicina koja funkcionira? Medicina!

zalman1 kaže...
Ako te homeopatije na zanima, zaobiđi temu, a ne tu na bahat način uvjeravat druge što valja.

Pa zanima me homeopatija. Zato i jesam tu. Nejasno mi je doduše zašto si ti tu, s obzirom da ili ne znaš što je homeopatija ili je braniš na štetu ljudi koji bi mogli postati potencijalne žrtve homeopata.

zalman1 kaže...
Normalno da se dotični autor ovog članka buni na ovaj način liječenja jer ne može uzimati proviziju na propisane lijekove.

Buhahahaha! Homeopatija ne funkcionira! Riječ je o prodavanju obične vode za masne pare i plaćanju skupih usluga homeopata koji varaju ljude. Zar to nije dovoljan razlog da se reagira!? Ja ne uzimam proviziju na propisane ljiekove - jel se ja onda smijem buniti protiv homeopatije? Aha, ne smijem, jer me homeopatija "ne zanima", ne? Tko si ti da određuješ ljudima protiv čega se smiju buniti?

zalman1 kaže...
Jbt sad im odjednom smeta i voda, najbolje da ju zabrane ili da se barem ta vodica krene prodavat pod nekim farma brendom, onda bi valjala i bila magična.

Pij vode iz pipe koliko god želiš! Ali kad tu istu vodu moraš skupo plaćati homeopatu na skupim seansama, onda budi svjestan da su te nasamarili! Al neugodno je priznati da si nasamaren, pa onda imaš potrebu braniti jednu takvu nemoralnu praksu da zaštitiš svoj ego. Umjesto da se suočiš s činjenicama. I napraviš ispravnu stvar.

17 godina
moderator
Feudalac kaže...
Mbaksa:
Zavaravaš se. Homeopatija je bezopasna.

http://whatstheharm.net/homeopathy.html

12 godina
mbaksa kaže...

cijela homeopatija je obični bullšit! Homeopatija je lov na teoretičare zavjera (ove koji se boje "big farme"), na neznalice (poglavito na one koji misle da je to neka vrst "biljne medicine") i na naivne, a ponekad i na očajne, koji se ne mogu pomiriti s tim da se njihova konkretna bolest ne može izliječiti.

17 godina
moderator
JozoBozo121 kaže...
mbaksa kaže...

djelatna tvar je razrijeđena toliko da u dozi ni ne mora nužno biti ni jedne jedine molekule "djelatne" tvari. Navodna funkcionalnost homeopatije proizlazi iz nepostojećeg (inteligentnog, selektivnog) "pamćenja" vode.

Zanima me dal oni osjete i ono šta voda zapamti kad ju aromatiziraš u zahodu 

Nužno je piti vodu iz WC-a, jer time čovjek prevenira i čovjek liječi sve one bolesti do kojih bi konzumacija go*ana inače dovela. Mislim, homeopati bi nam skupo prodavali svoje preparate, a odlični homeopatski pripravak svi imamo i doma, u svom WC-u. Čak ga i sami proizvodimo! 

10 godina
neaktivan

Fascinantno je kako forumasi izjednacavaju suvremenu medicinu (doktore) sa šamanima i nadrilječnicima.

Vjerujem da se povede malo žešća diskusija o televizorima da bi se javio par pacijenata koji su uvjereni da unutri žive mali ljudi :D

100 ljudi 100 ćudi

9 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

valjalo bi svakako znanstveno provjeriti neke narodne poučke o pola zdravlja. vjerujem da bi se na forumu pronašlo dovoljno dragovoljaca za pokuse i statističku relevanciju-ju:

> rakija liječi sve;

> bez starca nema udarca;

> klin se klinom izbija;

> na ljutu ranu ljuta trava;

> iz žene ćeš istjerati zlo, ako joj utjeraš dobro.

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Moj PC  
12 0 hvala 0
17 godina
moderator
Ajar kaže...

valjalo bi svakako znanstveno provjeriti neke narodne poučke o pola zdravlja. vjerujem da bi se na forumu pronašlo dovoljno dragovoljaca za pokuse i statističku relevanciju-ju:

> rakija liječi sve;

Mislim da je to znanstveno dokazano. Samo što ti uz travaricu treba još i smokva za sabiranje bakcila. 

12 godina
mbaksa kaže...
Ges kaže...
zzz kaže...
Cijela alternativa je velika prevara i zabluda.

definiraj što sve podrazumijeva "alternativa" jer alternativa uključuje i liječenje npr. ljekovitim biljkama gdje službena medicina to isto radi samo što prepakirava biljke u "lijekove"

OK, kad si to tako lijepo napisao, zašto bi onda čovjek uzimao biljke, a ne lijekove? Medicina, tj. farmakologija, pronađe djelatnu tvar iz biljke i onda proizvede lijek na temelju te djelatne tvari. A proizvodnji lijeka su prethodila klinička ispitivanja da bi se točno znalo koja doza kako, s kojom uspješnošću utječe na koju bolest. Zato i imaš tablete sa strogo kontroliranom količinom djelatne tvari i upute koliko lijeka treba uzeti u kojim slučajevima, odnosno koliko je maksimalno dozvoljeno. To kod biljki nemaš. Koje je onda opravdanje korištenja biljaka umjesto lijekova?

Ne zaboravimo ni to da se korištenjem isključivo biljaka odričeš svih onih lijekova koji sadrže djelatne tvari koje ne nalazimo u biljkama pa da ih travari mogu iskoristiti.

evo primjera: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Paclitaxel

Djelatna tvar nađena je u kori stabla tise. Da li Vi znate prepoznati tisu? Vjerojatno ne, jer se ne vidi često. E sad, naći dovoljno kore tog stabla da se može primjeniti kod svih kojima je potreban taj lijek i u dozi u kojoj im je potreban, malo je nemoguća misija. Koliko kore je uopće potrebno za jedan ciklus, za jednu osobu? Možete li vi to zamisliti?

7 godina
protjeran
Doc Berecki kaže...
Statsman kaže...

Izborite se vi lijecnici da se nama legalizira marihuana pa se gradjani nece morat zajhebavat s razno raznim vodicama. Ah necete, naravno da necete jer ste slizani s farmacetskom mafijom.

Dobro je, frende. Sve će biti u redu.

Evo, ovo vam je slika i prilika doktora u Hrvatskoj. Ovo je njegov odgovor. Njegov cilj je omalovažavati alternativno i prirodno liječenje koje uvelike pomaže kod teških i autoimunih bolesti za koje suvremena medicina nema lijeka. Ali trebamo ga razumjeti, takva je država, državni vrh se grebe pa zašto se i doktori ne bi ogrebali za pinku pod stolom, za postotak od propisanog lijeka, pa evo kako vidimo, i za prostituiranje na informatičkom portalu. Jadno i bijedno.

8 godina
protjeran
mbaksa kaže...

Znaš kako se zove alternativna medicina koja funkcionira? Medicina!

Ne postoji pojam alternativna medicina kod zdravih ljudi.

Ili je medicina ili nije. (oksimoron)

Postoje samo alternativni pokušaji liječenja.

Nego, dotakao se netko marijuane.

Ne liječi ona ništa već pomaže protiv rigidnosti kod osoba s multiplom sklerozom , kancerom i općenito protiv bolova, zbog toga što se konzumacijom otpušta neurohormon dopamin a postoji pedesetak lijekova već 50 godina na tržištu koji imaju isti učinak pa ne kontam po čemu je ta tvar thc tako popularna.

O nama će pričat ka i mi o Atlantidi, a možda i neće, ma jebo nas nemamo sreće
13 godina

Ne dotiči se ti nečega o čemu direktno nisi imao iskustvo.

I daj Bože da nemaš.

I nije ulje thca (koje je za opuštanje i bolove) i cbda isto.

Dok direktno ne budeš imao nekoga tko umire i dok ne vidiš učinak iz prve ruke, nemoj komentirat.

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.8.2018 16:47 (DarthMarkus).
Moj PC  
2 0 hvala 0
8 godina
protjeran
DarthMarkus kaže...

Ne dotiči se ti nečega o čemu direktno nisi imao iskustvo.

I daj Bože da nemaš.

I nije ulje thca (koje je za opuštanje i bolove) i cbda isto.

Dok direktno ne budeš imao nekoga tko umire i dok ne vidiš učinak iz prve ruke, nemoj komentirat.

Je li netko izliječio multiplu ili kancer korištenjem marijuane ?

Nije.

Priča je već završena.

O nama će pričat ka i mi o Atlantidi, a možda i neće, ma jebo nas nemamo sreće
13 godina

Je...

Moj kolega sa faksa. 

Rigorozni program sirove prehrane povrćem skupa sa liječenjem uljem.

Lupetaš o stvarima o kojima blage veze nemaš.

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.8.2018 16:54 (DarthMarkus).
Moj PC  
2 1 hvala 0
17 godina
moderator
piece_of_mind kaže...
Njegov cilj je omalovažavati alternativno i prirodno liječenje koje uvelike pomaže kod teških i autoimunih bolesti za koje suvremena medicina nema lijeka.

Kad bi postojao lijek, onda bi ta "alternativna" liječenja postala dio suvremene medicine. S obzirom da nisu postala - može se pretpostaviti da ne pomažu. A to što ljudi pogrešno misle da pomažu, to je zato što ne razumiju znanost i statistiku pa nisu u stanju provjeriti pomažu li doista ili ne.

piece_of_mind kaže...
Ali trebamo ga razumjeti, takva je država, državni vrh se grebe pa zašto se i doktori ne bi ogrebali za pinku pod stolom, za postotak od propisanog lijeka, pa evo kako vidimo, i za prostituiranje na informatičkom portalu. Jadno i bijedno.

Nadam se da ćeš sad izložiti dokaze za svoje tvrdnje.

12 godina
Anđeo bez falinge kaže...

...ne kontam po čemu je ta tvar thc tako popularna.

znam i ja jednog junfera koji ima sličan stav za sex, uopće mu nije jasno čemu toliko slinjenja

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice