Homeopatija na udaru sudskog čekića

poruka: 225
|
čitano: 53.440
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Homeopatija na udaru sudskog čekića".
9 godina
neaktivan
Re: Homeopatija na udaru sudskog čekića
Ja ni ne tvrdim da ne nalaže, nego tvrdim da ne bi trebao.
Što se kažnjavanja tiče, ti si prvo upotrijebio tu riječ, mislio sam da misliš na naplatu toga što dolaze, odnosno što bi im ustanove naplatile, a ne neke zakonske odredbe. Moja greška što sam krivo shvatio.

Trošak, što se zajedničkih stvari tiče, imaš i sad. Ako uzmeš u obzir da bi i kod nas došlo do pada ovisnika (kao u drugim zemljama), taj trošak se smanjuje.

Istina da neće zaživjeti, upravo znog toga što su ljudi navikli da netko drugi sve riješava i održava, a ne oni sami, a država (s razlogom) ništa ne poduzima da se to riješi.
8 godina
protjeran
MrBlc kaže...

Prvo si pokušao izjednačiti svoje mišljenje s našim, jer su to samo mišljenja, pa si onda dobio objašnjenje da je naše temeljeno na iskustvima iz prakse, a svoje ipak nisi potkrijepio ničim (osim neutemeljnom pretpostavkom da je u hrvatskoj trava nedostupna). Nakon toga si se lijepo sklonio pod skute argumenta iz autoriteta (iako nisi ni dokazao ikakav autoritet). Tu svakako završava svaka logična rasprava jer su za nju potrebni argumenti, a ti ih očito ne iznosiš.

"Vaše" mišljenje je temeljeno na iskustvima iz "prakse" ?!

Koje prakse ?

Kakav autiretet na BUG forumu trebam dokazivati ?

Moj magisterij iz psihologije ? To mi uoće nije potrebno jer poštujem sve ljude koji tu pišu, dobro, neke manje i nije mi nikakav cilj nekoga omalovažiti pa da sam i prof.dr.sc Ivan Đikić.

Koje ste vi gospodo argumente iznijeli osim nepotvrđenih " osobnih mišljenja koja su temeljena na gugletu.

Medicinska znanstvena zajednica je PROTIV tzv "uzgoja" marihuane za "osobne potrebe" temeljena na temeljitim proučavanjima i tu priča završava. Kada bude promjena bit ćete prvi informirani.

O nama će pričat ka i mi o Atlantidi, a možda i neće, ma jebo nas nemamo sreće
16 godina
odjavljen

Naši argumenti se temelje na iskustvima država koje su legalizirale marihuanu, a isti se mogu predvidjeti kada u obzir uzmeš sve aspekte jer ti jedna grana znanosti ne može dati relevantan zaključak. Pitanje legalizacije uključuje, osim medicine, sociologiju, pravo, kriminalistiku i mnoge druge struke.

Ako bismo gledali čisto medicinski, trebali bismo zabraniti i rafinirani šećer, bijelo brašno, fast food, kompletne industrije...

Ti svoje argumente nisi iznio. Tvrdnja "znanstvenici se slažu" nije argument niti o tome možemo diskutirati. Argument bi bio napisati temeljem čega se slažu, a onda o tome možemo diskutirati i vidjeti kako se ti argumenti drže u kontekstu širem od isključivo medicinske znanosti. Ako ćeš ko papiga ponavljati da se znanstvenici slažu, onda nemamo dalje o čemu pričati jer se sa spamerima ne raspravljam.

Privatne poruke su za privatne razgovore. Ne odgovaram na općenita pitanja vezana uz neku temu.
8 godina
protjeran
MrBlc kaže...

Naši argumenti se temelje na iskustvima država koje su legalizirale marihuanu, a isti se mogu predvidjeti kada u obzir uzmeš sve aspekte jer ti jedna grana znanosti ne može dati relevantan zaključak. Pitanje legalizacije uključuje, osim medicine, sociologiju, pravo, kriminalistiku i mnoge druge struke.

Ako bismo gledali čisto medicinski, trebali bismo zabraniti i rafinirani šećer, bijelo brašno, fast food, kompletne industrije...

Ti svoje argumente nisi iznio. Tvrdnja "znanstvenici se slažu" nije argument niti o tome možemo diskutirati. Argument bi bio napisati temeljem čega se slažu, a onda o tome možemo diskutirati i vidjeti kako se ti argumenti drže u kontekstu širem od isključivo medicinske znanosti. Ako ćeš ko papiga ponavljati da se znanstvenici slažu, onda nemamo dalje o čemu pričati jer se sa spamerima ne raspravljam.

Koje si ti argumente iznio, koja medicinska, sociološka kriminalistička istraživanja ?!

O čemu ti laprdaš kad već moram tako napisati ? O šećeru, brzoj hrani, brašnu i kojekakvim gluparijama ?! To stvarno nema smisla. Tašt si i ne dozvoljavaš uopće raspru o tvojim stečenim mislima a odn. informacijama koje su površne.

Kojim relevantim podacima iz struka koje si naveo raspolažeš ? Nemaš nikakve struče informacije već imaš podatke su gugleta kako već napisah.

A ova tvoja konstatacija o tvome razgovoru sa spamerima koja se odnosi na mene je otužna i jadna.

Trebam li slati tebi scan mojih kvalifikacija na pm ? Nije nikakav problem ako će te ta informacija smiriti.

Unatoč tome i dalje nisam promijenio mišljenje o tebi.

Što se mene tiče mislim da je nepotrebna naša daljnja komunikacija na ovoj temi.

16 godina
odjavljen
Anđeo bez falinge kaže...

Koje si ti argumente iznio, koja medicinska, sociološka kriminalistička istraživanja ?!

Znanost radi dvije stvari - daje predviđanje i objašnjava stvari. Ako je praksa pokazala da je u zemljama koje su legalizirale marihuanu pala stopa kriminala i broj težih ovisnika, onda to znanost može pokušati objasniti, te eventualno na temelju objašnjenja poboljšati predviđanja uvštavanjem novih parametara (što si ti i pokušao s onom tvrdnjom o dostupnosti marihuane, ali je nisi ničim potkrijepio). Ako znanost kaže da to ne bi trebalo biti tako, a praksa pokaže da jest, onda su hipoteze na osnovu kojih je to pretpostavljeno pogrešne. 

Ti si taj koji tvrdi da je legalizacija štetna, pa izvoli pokazati na primjerima zemalja koje su legalizirale gdje je ta šteta jer se ona iz javno dostupnih podataka ne da ne vidi, već se vide benefiti. Ne možeš se baviti znanošću na način da ignoriraš stvarnost.

O čemu ti laprdaš kad već moram tako napisati ? O šećeru, brzoj hrani, brašnu i kojekakvim gluparijama ?! To stvarno nema smisla. 

Je li rafinirani šećer loš za zdravlje? Može li potaknuti razvoj dijabetesa? Koji su benefiti od rafiniranog šećera? Po čisto medicinskom gledanju, trebalo bi ga zabraniti, ali o tome ne odlučujemo isključivo s aspekta medicine, pa ga nismo zabranili. Zašto bismo na marihuanu primjenili drugačije principe?

Zbog mijenjanja kemije mozga? Hrpa legalnih supstanci to radi - oćemo i njih zabraniti? Trava može uzrokovati psihičke probleme ako je konzumiraju maloljetnici? A kako kava djeluje na razvoj mladog mozga?

Tebi definiranje kriterija nema smisla? Jako znanstven pristup...

Trebam li slati tebi scan mojih kvalifikacija na pm ? Nije nikakav problem ako će te ta informacija smiriti.

Ako nisi u stanju shvatiti da te ne tražim kvalifikacije, već argumente, onda se slažem s:

Što se mene tiče mislim da je nepotrebna naša daljnja komunikacija na ovoj temi.

Privatne poruke su za privatne razgovore. Ne odgovaram na općenita pitanja vezana uz neku temu.
Poruka je uređivana zadnji put čet 6.9.2018 11:38 (MrBlc).
12 godina

O čemu ti laprdaš kad već moram tako napisati ? O šećeru, brzoj hrani, brašnu i kojekakvim gluparijama ?! To stvarno nema smisla. Tašt si i ne dozvoljavaš uopće raspru o tvojim stečenim mislima a odn. informacijama koje su površne.

Kojim relevantim podacima iz struka koje si naveo raspolažeš ? Nemaš nikakve struče informacije već imaš podatke su gugleta kako već napisah.

A ova tvoja konstatacija o tvome razgovoru sa spamerima koja se odnosi na mene je otužna i jadna.

Unatoč tome i dalje nisam promijenio mišljenje o tebi.

Kojih kvalifikacija prijatelju? Pa ti misliš da se od 'mrkve' radi skunk(u biti je samo strain iste).

Koliko sam uvatio ti pričaš o opasnostima uzgoja za osobnu upotrebu.

Misliš da je sigurnije ić u dilera s podebljim dosjeom koji u 90% slučajeva vrti još nešto i uvali ti 'albanku' koja smrdi po tumini(jer je koji misec bila zakopana) i 'prskana' je ko zna čim(pod tim mislim na herbicide, pesticide o stvarima ka grit weed da ne govorim), nego to uzgojit sam? Moš se jedino svjesno ić trovat jer cili proces posli uzgoja se svodi na sušenje i curing. Ili kod hašiša di se u (bar kućnoj radinosti) opet radi o mehaničkom procesu(tako da je i taj komentar promašen).

O 'mrkvi' očito ne znaš puno...sad moš imat ne znam kakve reference ja te nakon izjave da se od 'mrkve' radi skunk i da je u RH teško nabavljiva ne mogu ozbiljno shvatit.

9 godina
neaktivan
ddarknessfairyy kaže...

Stvarno bi više bilo vrijeme da se prestane sve ljude tretirati kao maloumne budale koje će ako mu dozvoliš da kupe bez recepta lijekove automatski gutati pune šake lijekova. I bilo bi vrijeme da se farmaceutima dozvoli da i oni liječe ljude a ne da glume trgovce. Nisu išli na fakultet da bi glumili tete prodavačice. Možda bi onda manje ljudi visilo kod doktora za bezvezne recepte a samim time i hitne bile manje opterećene ljudima koji da bi izbjegli gužve receptaša onda vise na hitnoj bez potrebe.

Nemam nikakvih primjedbi na veći dio posta, ali u vezi ovog citiranog bih nešto dodao.

Mislim da se problem ljudi s kroničnim stanjima ne treba rješavati ukidanjem kontrole propisivanja ljekova - jedna ljekarnica ne bi smjela i nije ovlaštena donositi dijagnoze i propisivati terapije, da ne ulazim u to koliko je uopće to sposobna. Problem koji kroničari imaju je samo u organizaciji ordinacije našeg osobnog liječnika, posebno danas kad imamo vražje e-recepte, mail itd. Osnovne stvari koje mi mogu zatrebati, ili za djecu, uvijek imam u rezervi.

Ja rekoh
17 godina
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina

Da, spominjao sam to prije. Preskupo ništa.

U Nizozemskoj dobiješ 5x jače i po 5x nižoj cijeni i u većoj količini (120eura, 20% cbd za cijeli mjesec). 

Ovo je za naše standarde stvarno jadno prema bolesnicima. Oko 500 eura ti je mjesečni trošak za ovo smeće.

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.9.2018 15:05 (DarthMarkus).
8 godina
protjeran

Ljudi ! Isti učinak ima i Levadopa te još 50 medicinsko istraženih pripravaka koji "pomažu" pri "boli" na isti način što čine "aktivne suptance" toga "magičnog" sastojka marice.

Dopamin je jebena stvav odn homvon. po šešeljovski.... Neurotransmiteri odn hormoni moraju biti u balansu jer jedan ruši djelovanje drugoga. SAMO vrhunski neurolog ili psihijatar (nekad je to bilo zajednički) mogu odrediti terapiju jer većina ljudi nema blage veze o "mogućim" problemima unošenja više suptanci koje u suštini liječe no ljudi moji ako mislite da su ti svi lijekovi "svenogući" na taj ezotrični način. u krivu ste svi...

ajde, zna li tko od vas alternativaca koji se neurohormon ruši kad uzimate npr SSRI antidepresive ?!

Ne znate ?

znate li zašto svaki normali psihijatar i neurolog uz SSRI antidepriće daje i npr Rivotril ?

ne znate......

Ništa drugo.

doture, spašavaj....nemoj da ova moja konstatacija isPopadne prazna priča...

Što bi reka jedan moj lega i Beograda; Tko nema vuglu, sve nađe na guglu....

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.9.2018 13:54 (Anđeo bez falinge).

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Dopamin je jebena stavr. Neurotransmiteri odn hormoni moraju biti u balansu jer jedan ruši djelovanje drugoga. SAMO vrhunski neurolog ili psihijatar (nekad je to bilo zajednički) mogu odrediti terapiju jer većina ljudi nema blage veze o problemima.

Oćemo i kavu zabraniti bez recepta? Znaš li kako kofein djeluje na neurotransmitere? Znaš li da visoka doza kofeina uzrokuje anksioznost? Znaš li koji se neurotransmiter ruši zbog kofeina? Znaš da kofein može potaknuti epizode kod šizofrenika.

U osnovi sve što konzumiraš utječe na biokemiju organizma, a u pravilu i mozga. Tvrdnja da nešto mijenja biokemiju mozga nije nikakav argument ako tome ne priložiš dokazane posljedice te promjene. Međutim, ti to ne radiš, već ponavljaš iste tvrdnje ko papiga bez da ih potkrijepiš, a kad te netko na to upozori, onda se skrivaš ispod plašta autoriteta.

8 godina
protjeran
MrBlc kaže...

Oćemo i kavu zabraniti bez recepta? Znaš li kako kofein djeluje na neurotransmitere? Znaš li da visoka doza kofeina uzrokuje anksioznost? Znaš li koji se neurotransmiter ruši zbog kofeina? Znaš da kofein može potaknuti epizode kod šizofrenika.

U osnovi sve što konzumiraš utječe na biokemiju organizma, a u pravilu i mozga. Tvrdnja da nešto mijenja biokemiju mozga nije nikakav argument ako tome ne priložiš dokazane posljedice te promjene. Međutim, ti to ne radiš, već ponavljaš iste tvrdnje ko papiga bez da ih potkrijepiš, a kad te netko na to upozori, onda se skrivaš ispod plašta autoriteta.

molim te kao brata. Zajebi školu, nikada se nisam pozivao u razgovoru s ljudima sa foruma na nekakav moj  autoritet ?!

puštujem sva mišljenja kad sam na ovome forumu, od 2008 naučio sam puno stvari od osoba koji imaju dvije godine srednje pa do vrha. Kupovao sam časopis BUUUUUUUUUUUG da ti se usječe u neuroni i dan danas kupim jer je to nekkva bolesna navvika. Nisam pretplaniki. AA .....................?! tko si ti ?!

A ?

Oooooooo.....  taj magični kofein ?

Oooooooo... ta magična obična voda. popiješ 8 litara na eks u 90% si mrtav.

Te male količine kofeina su obično sranje i ne znam što uopće spominješ kavicu, kofein i ostale sastojke kavice koji ne utječu negativno na zdravlje ni 0,1 %.

Gubiš se, znaš da griješiš i pokušavaš dokazti nedokazivo.

Stvarno si me razočarao...

Šalim se u suštini, nemoj uzeti ništa srcu.

17 godina

Ovdje mi se u biti teško svrstati na i jednu stranu jer vas posljednja tri forumaša svi imate po meni logičnih i ispravnih izjava. Mislim da je stvar u doziranju - pa bila to kava, kanabisovo ulje ili aspirin. 
Poznata je ona stara da je svaki lijek otrov u krivim količinama. E sad, dali nešto zabraniti za konzumaciju bez nadzora u svim količinama, ili dozvoliti sve - to je prastara dilema. 
Nisam pušač, a ni korisnik marice(niti bih ju kupovao da je i legalna), no mislim da ako se duhan (valjda iz tradicionalističkih običaja) i posebno alkohol - prodaju po dućanima (istina uz teoretsku ogradu  - samo punoljetnima), ne vidim neku razliku prema konoplji. 
Neznam u kom trenutku je ta konoplja postala tako demonizirana, a druga trava (duhan) ostala "normalna"... što je ona baš tako skrivila, da se trpa u istu skupinu sa onim teškim ovisničkim drogama? Koliko mrtvih, koliko nesreća, koliko je otrovna za zdravlje, koji je razlog da je baš eto ta biljka strogo zabranjena? No tema je homeopatija i kvazi alternativna medicina. pa u to ime, evo kolege, molio bih vas da ispunite ovaj kviz u privitku, pa javite rezultate :)

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Poruka je uređivana zadnji put uto 11.9.2018 18:35 (overhaul).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

molim te kao brata. 

...

Šalim se u suštini, nemoj uzeti ništa srcu.

I opet nula argumenata, samo ovaj put upakirano u šalu.

overhaul kaže...

Ovdje mi se u biti teško svrstati na i jednu stranu jer vas posljednja tri forumaša svi imate po meni logičnih i ispravnih izjava. Mislim da je stvar u doziranju - pa bila to kava, kanabisovo ulje ili aspirin. 
...
Neznam u kom trenutku je ta konoplja postala tako demonizirana, a druga trava (duhan) ostala "normalna"... što je ona baš tako skrivila, da se trpa u istu skupinu sa onim teškim ovisničkim drogama? Koliko mrtvih, koliko nesreća, koliko je otrovna za zdravlje, koji je razlog da je baš eto ta biljka strogo zabranjena? No tema je homeopatija i kvazi alternativna medicina. pa u to ime, evo kolege, molio bih vas da ispunite ovaj kviz u privitku, pa javite rezultate :)

Problem je što ne može nešto biti legalno, u slobodnoj prodaju i ograničenog doziranja. Mislim, u teoriji može, ali u praksi to donosi više administrativnih problema, a moguću i stigmatizaciju korisnika (u slučaju kontrolirane rekreativne upotrebe).

Daleko od toga da je trava bezopasna, međutim, poanta je da je za mentalno zdravog odraslog čovjeka ta opasnost minimalna.

U pravu si da smo odlutali od teme, ali rasprava se razvila prirodnim tokom, a povezana je na način da upravo demonizacija trave ima velik utjecaj na percepciju alternativne medicine i homeopatije jer ljudi primjećuju da za neke stvari stvarno djeluju i da je demonizirana i onda teorije urote o big pharmi lakše padaju na plodno tlo. Ja sam u stanju razdvojiti stvari i travu gledati kao travu, a homeopatiju kao homeopatiju, međutim, prosječni građanin to baš tako ne razdvaja.

17 godina
MrBlc kaže...

Problem je što ne može nešto biti legalno, u slobodnoj prodaju i ograničenog doziranja. Mislim, u teoriji može, ali u praksi to donosi više administrativnih problema, a moguću i stigmatizaciju korisnika (u slučaju kontrolirane rekreativne upotrebe).

Daleko od toga da je trava bezopasna, međutim, poanta je da je za mentalno zdravog odraslog čovjeka ta opasnost minimalna.

U pravu si da smo odlutali od teme, ali rasprava se razvila prirodnim tokom, a povezana je na način da upravo demonizacija trave ima velik utjecaj na percepciju alternativne medicine i homeopatije jer ljudi primjećuju da za neke stvari stvarno djeluju i da je demonizirana i onda teorije urote o big pharmi lakše padaju na plodno tlo. Ja sam u stanju razdvojiti stvari i travu gledati kao travu, a homeopatiju kao homeopatiju, međutim, prosječni građanin to baš tako ne razdvaja.

Pa može biti dozirano, onako, kao i duhan ili alkohol. u bočicama i kutijama. Pa možda da nedaju nekom da kupi odjednom 50 komada. Iako ako se netko želi uneredit - sigurno je gore ako se predozirao svima dostupnom rakijom ili nezna udisati zrak bez cigaretnog dima 24 sata dnevno i noćno. Uostalom, neznam - postoje države u kojima je legalna, pa valjda su oni to nekako riješili. 
Što se toga tiče, sigurno da je bilo kakav dim štetan - od duhana preko zagorenog ručka do kanabisa. Opet samo pitanje kontinuirane izloženosti. I vjerujem da ta zabrana daje puno mjesta mitologiji o svemoći trave i njenih preparata. "mora da je dobro kad je zabranjeno". https://www.index.hr/vijesti/clanak/Zbog-ubojite-jeftine-brlje-u-Ceskoj-do-daljnjeg-zabranjena-zestoka-alkoholna-pica/637111.aspx
Sjećam se, takvu foru se prodavalo i za absinth. Isto nekakve mitske moći (jer lokali ga masovno Charles Baudelaire, Paul Gauguin, Vincent van Gogh, Ernest Hemingway, Edgar Allan Poe, Arthur Rimbaud, Henri de Toulouse-Lautrec, Brian Warner, Oscar Wilde) i mora da je zato zabranjen. U biti zabranjen samo jer je zahvaljujući 75% alkohola i nekontroliranim štetnim sastojcima (kao što sam linkao gore vijest) bilo gomila smrtnih slučajeva i teških alkoholičara. No barem se može reći da je njihovo djelovanje bilo nesumnjivo vidljivo, za razliku od homeopatske vodice ;)

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice