te postavke su ti kod baterije, kad kliknes na screen ti se otvori i opcija da prilagodis screen brightness i jos nesto
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
...onda mogu mijenjati i rezoluciju, nacin rada s rukavicama, double tap to wake (koji mi ne radi ili ga ne znam koristiti)
Niti jedna od tih triju opcija ne radi. A i updater prestane raditi (stalno ce javljati "No updates available", cak i kada ce zapravo biti dostupna nova nadogradnja). Mislim da se ipak ne isplati iskljucivati MIUI optimization.
Pozdrav, imam navedeni mobitel i koristim dvije sim kartice. Prilikom poziva uredno me pita sa koje kartice da uputi poziv međutim kada šaljem poruke mogu poslati samo sa sim jedan da li je tako i kod vas ? Kako podesiti da me pita sa koje kartice da pošaljem SMS (u pitanju je plaćanje parkinga jer koristim privatnu i službenu sim karticu).
Najbolje ti je rjesenje iskljuci skroz kapacitivne tipke a ukljuci software tipke i sve ce ti raditi ok. Ili iskljuci kapacitivne tipke i ukljiuci onaj quick asistent i na njemu sve tipke namjesti. Popravak nije bas jeftin, a ovako kad rijesis svejedno ti je jesu li kapacitivne ili software naviknut ces.
Pa ako je ekran u pitanju i kosta 20$ onda i nije skup popravak. Jedino sto ne mogu znaci sta je tocno. Za ovo gore trabm rootat prvo, i to napravit, tek cu onda vidjet jel u redu. Odnest cu ga u hangar18 da vidim sta oni kazu.
Ma ponekad se smiri, ali svejedno za poludit. Uopce mi nije jasno po kojoj metodi to ide, ponaša se kao da je neki virus, ali nakon factory reset-a i flash-a, pretpostavljam da je to nemoguće.
.....
Vjerojatno nešto ne radim kako treba, pokušao sam flashati twrp i supersu, ali opet sam završio u bootloopu pa sam morao nanovo flashati stock global beta rom.
Više ne znam kako da isprobam to, hoću flashati xiaomi eu ROM, pokusao sam 2x sa raznim tutorialima i niti jednom nisam uspio.
Ima li tko da mi step by step napiše što raditi i kako? stvarno, osjećam se kao zadnji glupan, flashao sam valjda 20 razlicitih mobitela do sad sa svim raznim softverima, mijenjao kernele, otkljucavao i sto sve ne, al ovo je nevjerojatno.
Znaci, RN3 Kenzo SD650, gore je MIUI 8 6.9.15 global beta, otkljucao sam ponovno bootloader officialno kroz MIFlashUnlock. Sto dalje?
Skinuo sam odavde Alka TWRP, da ga flasham kroz fastboot naredbom "fastboot flash recovery imerecoveryja.img"?
http://forum.xda-developers.com/redmi-note-3/how-to/guide-redmi-note-3-available-twrps-t3406708
hoće li me nakon toga vratiti u mob normalno, pa da onda prebacim supersu i instaliram ga kroz twrp ili da ga prije toga prebacim na storage moba?
ako netko ima volje/vremena da mi pomogne oko toga svega (može i na PM), dosta mi bootloopa jer čini se stvarno jednostavno al eto, negdje radim grešku
U čemu je prednost EU roma nad Global?
Posto global izlazi skoro svakog tjedna, neće možda ta tražena mogućnost izaci i na njemu?

skinuo sam odavde Alka TWRP, da ga flasham kroz fastboot naredbom "fastboot flash recovery imerecoveryja.img"?
http://forum.xda-developers.com/redmi-note-3/how-to/guide-redmi-note-3-available-twrps-t3406708
hoće li me nakon toga vratiti u mob normalno, pa da onda prebacim supersu i instaliram ga kroz twrp ili da ga prije toga prebacim na storage moba?
ako netko ima volje/vremena da mi pomogne oko toga svega (može i na PM), dosta mi bootloopa jer čini se stvarno jednostavno al eto, negdje radim grešku
nakon što flešaš recovery sa
fastboot flash recovery imerecoveryja.img
onda
fastboot boot imerecoveryja.img
da bootaš u taj recovery
napravi zatim boot u sistem pa kroz updater aplikaciju idi u TWRP
i sad flešaj supersu
slabo jako slabo...i ja je trazim..nema nista da valja
Pozdrav, imam navedeni mobitel i koristim dvije sim kartice. Prilikom poziva uredno me pita sa koje kartice da uputi poziv međutim kada šaljem poruke mogu poslati samo sa sim jedan da li je tako i kod vas ? Kako podesiti da me pita sa koje kartice da pošaljem SMS (u pitanju je plaćanje parkinga jer koristim privatnu i službenu sim karticu).
otvoris poruke i duze drzis dole lijevo tipku, pojavi se se settings i aktiviraj SIM 2, jer ti je sim 1 vec aktiviran, dakle imas 2 koraka i jako je lako
Mislis, wifi se pali i onda kada si ga ti iskljucio?
Nikad nisam imala takav problem na svom mobu
da li netko primjećuje da mu je wifi slabiji u odnosu na redminote 2?
Zna li iko ista sto mi slusalice suste za note 3 pro?
Ima li tko kakvu ideju ili da reklamiram.
Po meni obavezno reklamiraj...
Tako nekako, pise da je upaljen cak i kad ga ugasim. Ponekada se stvarno ugasi a ponekada ne... Nije mi jasno zasto je to tako
Signal od sim kartice ti je uzasno los. Mozda ti je zato maksimalno screen on time 6 h. Koji kernel koristis i koji ti je ovo rom ?
Jesi li probavao možda sa onim deep flash kabelom baciti ga u fleš mod (da ga nemoraš rastavljati)?
Nakon zahebancijom sa CM flešanjem pa onda vraćanjem na mjaui i moj je išao u 900e mod
To radi … danas sam uspio napraviti ciglu od moba …. I već sam mislio kako moram rastavljati,(naravno nakon sat vremena pokušavanja da ga oživim na razne načine).
Odlučio sam i to sa kablom probat kao u videu (link ispod ), samo ja nisam dodavao nikakve žice ,nego sam ih onako ogoljene dodirnuo i držao par se dok je klinac uštekao usb kabel.. nije ništa pokazivao , otpustio sam spoj ti dviju žica i uređaj mi se učitao (istina nakon 5-6 pokušaja) ali kao neki qumnjckj ( nemam pojma više kako je pisalo)
Uglavnom nakon toga sam instalirao nanovo Qualcomm Drivers (ručno )(napomena.. nisam iskopčavao mob s laptopa ),sad je očitavao mob kako treba mob je sam ušao odmah u edl mod (blinkala crvena lampica lagano… instalirao sam s MiFlash dev global fastboot rom … i radi
Jedino što nešto nije ispalo kako treba jer mi lokaciju nije nudio ništa osim kine (mislim nebitno ,bitno da je mob bio živ) .kad se mob podigao do kraja,prijavio je na Mi račun i osnovne postavke bla bla …. Tad sam otišao u fastboot mod i s MiFlashUnlock, otklučao bootloader i nanovo odmah ali u fastbot modu, ponovo instalirao isti rom ..ovaj put bilo je sve u redu… radi
ovaj u videu malo petlja previše s tim izvlačenjem (produživanjem ) kabla za spajanje, jednostavno ih ogolite i spojite,(stisnete jedna uz drugi)Trenutno imam:
MIUI 8 Global
6.11.3 Beta
Zanima me gdje skinuti neki zadnju stabilnu (non Beta) verziju?
meni se desi kad ugasim 3G da i dalje stoji znak 3G interneta ali naravno da neta nema...ne obracam paznju na to, ne desava se cesto...
Ima li tko kakvu ideju ili da reklamiram.
istu stvar sa kamerom ima frend na redmi pro
danas vraćen u kinu
Trenutno imam:
MIUI 8 Global
6.11.3 Beta
Ovdje:
http://en.miui.com/extra.php?mod=rom/download&r=301&mobile=no
Samo pazi koji si odabrao u izborniku da ne skines krivi (vidi sliku i zanemari oblik sarotine 😀 )
Koristim Radon kernel 2.9 i RR rom ovaj predzadnji, skuzio sam da mi je slab malo signal, jel to moze bit do firmwarea? Imam official cm13 firmware na mobitelu, a nekad davno prije sam flashao neki CM13_radios kad mi nesto nije radilo kak spada i sad kad mi se pali mobitel ne pise Mi nego cyanogenmod, ali mislim da je to samo tema nekakva. Mislis da bi pomoglo da odem na stock rom pa se vratim ili tak nes?
Koristim Radon kernel 2.9 i RR rom ovaj predzadnji, skuzio sam da mi je slab malo signal, jel to moze bit do firmwarea? Imam official cm13 firmware na mobitelu, a nekad davno prije sam flashao neki CM13_radios kad mi nesto nije radilo kak spada i sad kad mi se pali mobitel ne pise Mi nego cyanogenmod, ali mislim da je to samo tema nekakva. Mislis da bi pomoglo da odem na stock rom pa se vratim ili tak nes?
To je samo boot animacija, taj firmware je bio ne oficijalni moze biti da ima gresaka, uradi flash ovog official firmware
http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=68023154&postcount=2
Ne moras nista opet flesati rom i ostalo samo uradi flash tog firmwarea i to je to. Koristi alka twrp i za svaki slucaj uradi backup particija na kojima su imei kodovi ako ti se slucajno izbrise imei kod da imas backup.
I uradi update kernela radon-a na 2.9.5, koliko sam vidio u changelogu ispravljen je neki bug sto vuce vise baterije na 2.9 verziji.
Molio bih one koji imaju uzidane rn mobove da mi ne šalju privatne(nakupi se toga ) poruke. Ako ima pitanja neka ih postave tu…netko će pomoći ..naravno i ja kad imam vremena
Trenutno imam:
MIUI 8 Global
6.11.3 Beta
Ovdje:
http://en.miui.com/extra.php?mod=rom/download&r=301&mobile=no
Samo pazi koji si odabrao u izborniku da ne skines krivi (vidi sliku i zanemari oblik sarotine 😀 )
Za to trebam root pretpostavljam?
Probao sam prema uputama i kada ide na verifing update kaže mi:
"you are allowed to flash the newest stable version published by miui..."