Da, tako sam i ja naknadno instalirao i nisam imao nikakvih problema.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Haha ista stvar je i kod mene al došao nedosao dirati ga vise necu
Ovo se pretvara u sapunicu. Nakon što sam flashao taj fix, više mi se SIM kartice ne prepoznaju, te i dalje nemam opcije za FP na lock opcijama. Ili nešto ne vidim ili fix nije pomogao (SIM karticu je skužio nakon jedno 5 minuta i to kad sam stavio SIM+SD). Dal da pokušavam i ovo flashat?
EDIT: Probao sam i s tim, SIM kartice rade normalno, ali nema mi nigdje opcije za fingerprint scanner (barem ja ne mogu naći). Ima li netko iskustva s tim?
Probao factoy reset, napravio flash i dalje imam sjeban telefon.
Pretpostavljam da je display otišao... (inace touchscreen radi dobro, ali konstanto se vraća na home screen iz bilo koje lokacije u telefonu, i na momente tipke home i menu ne rade, jedino back tipka radi uvijek)
Telefon je potpuno neupotrebljiv.
Dao sam 240$ za njega na honorbuy... cak i da ga šaljem nazad platiti cu shipping jako puno...
Servis za xiaomi u Zagrebu ne postoji pretpostavljam?
Jel netko mjenjao zamjenski ekran?
Ovako nesto?
https://www.aliexpress.com/store/product/Xiaomi-Redmi-Note-3-Screen-Gold-100-Original-Replacement-LCD-Display-Touch-Screen-For-Xiaomi-Redmi/1763504_32591550274.html
Mislim da je long shot, ali ne znam sta mi preostaje vise.
Najbolje ti je rjesenje iskljuci skroz kapacitivne tipke a ukljuci software tipke i sve ce ti raditi ok. Ili iskljuci kapacitivne tipke i ukljiuci onaj quick asistent i na njemu sve tipke namjesti. Popravak nije bas jeftin, a ovako kad rijesis svejedno ti je jesu li kapacitivne ili software naviknut ces.
Probaj sa RRemixom ili nekim drugim AOSP romom tipa Paranoid, Mokee ili unoficional CM
Haha ista stvar je i kod mene al došao nedosao dirati ga vise necu
Vjerojatno imate xiaomi.eu rom za koji ne dolazi ota update nego se flasha rucno
Nije vec je global beta rom dosad je dolazio u nepravilnim razmacima valjda ce opet 😎
p.s. maoprije mi je bas dosao novi update :D
Probao factoy reset, napravio flash i dalje imam sjeban telefon.
Pretpostavljam da je display otišao... (inace touchscreen radi dobro, ali konstanto se vraća na home screen iz bilo koje lokacije u telefonu, i na momente tipke home i menu ne rade, jedino back tipka radi uvijek)
Telefon je potpuno neupotrebljiv.
Dao sam 240$ za njega na honorbuy... cak i da ga šaljem nazad platiti cu shipping jako puno...
Servis za xiaomi u Zagrebu ne postoji pretpostavljam?
Jel netko mjenjao zamjenski ekran?
Ovako nesto?
https://www.aliexpress.com/store/product/Xiaomi-Redmi-Note-3-Screen-Gold-100-Original-Replacement-LCD-Display-Touch-Screen-For-Xiaomi-Redmi/1763504_32591550274.html
Mislim da je long shot, ali ne znam sta mi preostaje vise.
Najbolje ti je rjesenje iskljuci skroz kapacitivne tipke a ukljuci software tipke i sve ce ti raditi ok. Ili iskljuci kapacitivne tipke i ukljiuci onaj quick asistent i na njemu sve tipke namjesti. Popravak nije bas jeftin, a ovako kad rijesis svejedno ti je jesu li kapacitivne ili software naviknut ces.
Može malo vise detalja kako napraviti opisane opcije?
I da li telefon treba biti rootan za to?
Hvala!
Stigao mi mobitel danas prijepodne, naručen je u ponedjeljak. Ako uzmemo u obzir da je bio blagdan, dosta brzo je došao.
Kupljen na Honorbuyu, s popustom od 25€, International verzija. Došao je s google aplikacijama, bez bloatwarea ikakvog. Kamera me oduševila, mislim da je slika bar u rangu Lumie 640, ako ne i dosta bolja, samo što Lumia ima više mogućnosti u ručnom načinu, ali generalno sam jako zadovoljan. Okida trebutno, autofokus radi odlično.
Isprobao sam i daljinski upravljač preko njihove aplikacije Mi remote (jedva sam je našao, treba otvoriti mapu Tools i onda skrolati dolje, nisam znao da ima dolje još nešto :D). Radi odlično, čak je i na starom quadru (nema quadro za odabrati nego universal).
Ekran je odličan, pogotovo ako se uzme cijena u obzir. Senzor otiska prsta također odličan, 20/20 prihvaća, više nisam ni probao. E da, može se dodati više otisaka. To je to što sam isprobao za sad.
Imam samo jedno pitanje. Mobitel je došao s MIUI 8 Global 6.10.13 | Beta. Mora li baš biti Beta? Postoji li Global verzija da nije Beta ili je Beta verzija OK?
Imam samo jedno pitanje. Mobitel je došao s MIUI 8 Global 6.10.13 | Beta. Mora li baš biti Beta? Postoji li Global verzija da nije Beta ili je Beta verzija OK?
Topla preporuka ti je da ostaneš na Global Developer ROM-u jer imaš update svaki petak, zadnje security patcheve i ostale pogodnosti te hrvatski jezik.
Hvala majstore. Mob je za curu inače, ali nek bude onda tak. Valjda bude sve radilo kak treba
Ništa, tu smo da si pomažemo
Dobar je i Stable ROM ali trenutno nema HR jezik i ne updatea se redovito što može biti veliki minus u nekim situacijama kao što se znalo dešavati da recimo ne radi bluetooth ili 4G pa moraš čekati mjesec dana za fix dok recimo isti takav problem na Developer ROMu se može riješiti odmah idući tjedan i na miru si iako se takve situacije jako rijetko rješavaju jer sada napokon imamo veći broj testera pa se i na vrijeme otkloni bug.
I ja preporucam ostanak na beta verziji, stable verzija zna imati bugove a onda cekas minimalno mjesec dana na novi update
Iskreno, već tjedan dana samo flasham i prčkam po ROM-ovima, tako da mi lagano dosta za sad. Nisam imao funkcionalan uređaj više od par sati dnevno. Sad sa ovim CM-om (stavio zadnji CM13 nigthly u nadi da će FP scanner raditi) radi sve što sam isprobao osim FP-a. Kako mi on nije od životne važnosti (ali bi ipak htio da radi ;)) budem za sad ostao na ovome, pa kad se CM14 ustabili dovoljno budem probao s njime. Ipak, na CM sam prelazio samo zbog promjene DPI-a. Na MIUI-u to nikako nisam uspio riješiti da radi kako spada, uvijek bili neki bugovi.
Ugl, sada idem taj CM13 customizirat da mi paše pa napravit backup svega. Hvala svima što su me trpili s mojim banalnim pitanjima, to je više bilo radi potvrde mog mišljenja nego ne znanja. Zadnji put sam flashao CM prije cca godinu dana pa mi treba malo da se sjetim svega.
Može malo vise detalja kako napraviti opisane opcije?
I da li telefon treba biti rootan za to?
Hvala!
Ovako prvo da li imas unlockan bootloader ? Da imas i root nemoguce ti je to uraditi preko moba ako ti stalno izlazi. Da li ti se bar nekad smiri da ti se ne pritiscu tipke ? Ako ti se ponekad smiri i ne pritisce onda mozes rootati telefon i laksom opcijom rijesiti to, kao na ovome tutorialu.
http://en.miui.com/thread-86557-1-1.html
Ako ne mozes preko es explorera to odraditi jer ti izlazi stalno onda samo to mozes odraditi preko twrp-a. Moras flash neki twrp, u twrp udjes u file manager i onda fajlove sljedece fajlove kopirati na /sdcard particiju
/system/build.prop
system/usr/keylayout/atmel-maxtouch.kl (ako ti je atmel panel tako ce se zvati fajl)
onda spojis ustekas usb u mob i u komp i ides u twrp opciju mount pa MTP enable. Onda te fajlove sa telefona build.prop i atmel-maxtouch.kl prebaci na komp i edtuj ih ovako. U build.prop prelistaj i vidi da li postoji ova linija koda qemu.hw.mainkeys=0 ako ne postoji onda samo na kraju fajla je doodaj i spasi fajl. Onda ides dalje udji u atmel-maxtouch.kl i nadji ove linije koda
Iskreno, već tjedan dana samo flasham i prčkam po ROM-ovima, tako da mi lagano dosta za sad. Nisam imao funkcionalan uređaj više od par sati dnevno. Sad sa ovim CM-om (stavio zadnji CM13 nigthly u nadi da će FP scanner raditi) radi sve što sam isprobao osim FP-a. Kako mi on nije od životne važnosti (ali bi ipak htio da radi ;)) budem za sad ostao na ovome, pa kad se CM14 ustabili dovoljno budem probao s njime. Ipak, na CM sam prelazio samo zbog promjene DPI-a. Na MIUI-u to nikako nisam uspio riješiti da radi kako spada, uvijek bili neki bugovi.
Ugl, sada idem taj CM13 customizirat da mi paše pa napravit backup svega. Hvala svima što su me trpili s mojim banalnim pitanjima, to je više bilo radi potvrde mog mišljenja nego ne znanja. Zadnji put sam flashao CM prije cca godinu dana pa mi treba malo da se sjetim svega.
Jesi li uradio flash firmware-a od cm13-a? Koji ti je fingerprint ? goodix ili fpc ? Instaliraj AIDA64 i pogledaj u devices koja ti je verzija fingerprint scannera. Vjerovatno ti je goodix jer po defaultu na cm su libovi od fpc. Svejedno koji god samo pogledaj u aida64 koji ti je fingerprint scanner i onda skini ovaj kernel
http://forum.xda-developers.com/redmi-note-3/development/kernel-t3414884
pri instalaciji odaberi koji ti je fingerprint skener i trebalo bi raditi ok
Ako si preskocio korak da nisi instalirao firmware od cm13 evo link
http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=68023154&postcount=2
prebaci zip na mob i uradi flash u twrp
Jesi li uradio flash firmware-a od cm13-a? Koji ti je fingerprint ? goodix ili fpc ? Instaliraj AIDA64 i pogledaj u devices koja ti je verzija fingerprint scannera. Vjerovatno ti je goodix jer po defaultu na cm su libovi od fpc. Svejedno koji god samo pogledaj u aida64 koji ti je fingerprint scanner i onda skini ovaj kernel
http://forum.xda-developers.com/redmi-note-3/development/kernel-t3414884
pri instalaciji odaberi koji ti je fingerprint skener i trebalo bi raditi ok
Ako si preskocio korak da nisi instalirao firmware od cm13 evo link
http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=68023154&postcount=2
prebaci zip na mob i uradi flash u twrp
Hvala na trudu, budem onda još i ovo probao. Aida kaže ja je FPC-ov PF scanner. Idem onda taj kernel još flashat pa ću vidjet. Firmware sam flashao ali nije pomoglo. Javim kako je prošlo flashanje kernela
Kod mene je model fpc102x. Cm13 sve radi kako treba. Koji je kod tebe tacno model fpc? Ako imas neki drugi fpc prijavi na xda pa neka developeri naprave. Probaj opet sve ispocetka instalirati.
Pozdrav, danas sam kupio ovaj mobitel i sve je ok bilo dok se nije ispraznio i izgasio, stavio sam ga punit i mislio da se puni, doso za sat vremena i pise da se puni (svijetli ledica i ona animacija prikazuje da se puni) ali je cijelo vrijeme na 0%, zna li itko u cemu je problem?
Kod mene je model fpc102x. Cm13 sve radi kako treba. Koji je kod tebe tacno model fpc? Ako imas neki drugi fpc prijavi na xda pa neka developeri naprave. Probaj opet sve ispocetka instalirati.
Možda sam krivo skužio al ovakmo mi Aida izbaci. Manuf: FPC/Goodix, Model: FPC102x/FP
To bi reklo da sam trebao onaj kernel flashnut kao Goodix scanner a ne FPC ili obrnuto?
Gogy7 nisam znao.. Jel to samo na dev romu ili i na stable il kojem?
Možda sam krivo skužio al ovakmo mi Aida izbaci. Manuf: FPC/Goodix, Model: FPC102x/FP
To bi reklo da sam trebao onaj kernel flashnut kao Goodix scanner a ne FPC ili obrnuto?
Probaj flasati goodix mozda ti aida ppgresno ocitava. Jer po defaultu na cm13 je sve podeseno na fpc. Kod mene je isti model 102x i radi sve ok. Ako i dalje ne bude radilo probaj ispocetka sve formatirati pa prvo instaliraj firmware mm cm13, pa cm13 pa gapps pa kernel. Koji si skinuo cm13, jesil oficijalni ili neki s foruma? Ima ona jedna verzija samo radi na goodix.

Probaj flasati goodix mozda ti aida ppgresno ocitava. Jer po defaultu na cm13 je sve podeseno na fpc. Kod mene je isti model 102x i radi sve ok. Ako i dalje ne bude radilo probaj ispocetka sve formatirati pa prvo instaliraj firmware mm cm13, pa cm13 pa gapps pa kernel. Koji si skinuo cm13, jesil oficijalni ili neki s foruma? Ima ona jedna verzija samo radi na goodix.
Već jesam pokušavao na novo sve flashat, ali nije pomoglo. Budem sad još probao goodix flashat pa ću vidjet. CM je službeni sa stranice, zadnji nightly
EDIT: Ma jok, niti kod goodixa ne prepoznaje scanner. Budem pričekao malo i za to vrijeme ću prostudirat CM14. Vidim da još neke stvari fale za njega, pa kad se to malo zalaufa možda prebacim na njega
Već jesam pokušavao na novo sve flashat, ali nije pomoglo. Budem sad još probao goodix flashat pa ću vidjet. CM je službeni sa stranice, zadnji nightly
EDIT: Ma jok, niti kod goodixa ne prepoznaje scanner. Budem pričekao malo i za to vrijeme ću prostudirat CM14. Vidim da još neke stvari fale za njega, pa kad se to malo zalaufa možda prebacim na njega
Onda vjerovatno ima jos neka verzija FPC, zapetljali su skroz s dijelovima. Ima 2-3 verzije touch panela, tako i fingerprint scannera. Kako ti podesavas i gledas da li ti ima fingerprint ? Da li si ikako prvo podesio pattren ili gledas bez pattrena fingerprint da podesis. Ja sam prvo podesio u settings -> lock screen pattren sam postavio pa mi se tek onda pojavilo ispod fingerprint. Ako cijelo vrijeme si zaboravio prvo pattren staviti, instaliraj FPC i onda pokusaj tako. Ni kod mene nema opcije za fingerprint dok ne aktiviran pattren ili password lock.
Onda vjerovatno ima jos neka verzija FPC, zapetljali su skroz s dijelovima. Ima 2-3 verzije touch panela, tako i fingerprint scannera. Kako ti podesavas i gledas da li ti ima fingerprint ? Da li si ikako prvo podesio pattren ili gledas bez pattrena fingerprint da podesis. Ja sam prvo podesio u settings -> lock screen pattren sam postavio pa mi se tek onda pojavilo ispod fingerprint. Ako cijelo vrijeme si zaboravio prvo pattren staviti, instaliraj FPC i onda pokusaj tako. Ni kod mene nema opcije za fingerprint dok ne aktiviran pattren ili password lock.
Ma stavio sam jednom PIN, jednom pattern ali ništa od toga