Je li tko flashao twrp i rootao rn3 3gb sd650 a da je imao android marshmallow miui i prema kojoj proceduri? citam nesto o boot.img da se mora flashat pa mi nikako nije jasno koja je na kraju tocna procedura a zelim izbjeci brickanje
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ja sam rootao RN3 sa zaključanim bootloaderom ovako
http://forum.xda-developers.com/redmi-note-3/how-to/method-to-flash-twrp-recovery-unlock-t3473294
Probao sam i CM13, pa se vratio na MUIU 8 6.10.13.
Prilikom vraćanja na MIUI nisam uspio jednostavno vratiti TWRP om napravljeni backup. Zapelo na pinu, koji je bio dobar, ali nije htio dalje.
Morao sam ga flahati iz EDL moda.
Do sad nisam koristio MIUI pa mi treba malo da se priviknem.
Najviše me živcira što ne mogu namjestiti da mi ne kasne WhatsApp poruke.
Mislim da je to na CM13 dobro radilo.
Evo ti link ;)
Nadam se da necete morati objasnjavati boljoj polovici zasto se ne javljate na whatsapp haha
Izgleda da mi nešto stalno drži mob budnim, (čini mi se google usluge) ima li neki savjet kako to otkloniti ili je nešto drugo u pitanju što troši bateriju
Zena mi se zali da me slabo cuje pri obicnom telefonskom pozivu na Redmi Note 3 Pro sa global stable romom 8.0.4.0 i MIUI 8.0.
Viber pozivi rade besprijekorno i druga strana me uredno cuje, samo obicni pozivi su problem.
Ima li tko takvo iskustvo i kakav savjet?
Ne znam da li je to do telefona ili negdje treba posebno uključiti tu opciju koju ne mogu pronaći. Kada pokušavam nekoga zovnuti i biram početna slova kontakta imenik mi izbacuje kontakte uvijek istim redoslijedom, odnosno ne pamti često pozivane brojeve. Ta opcija je postojala još u prastarom samsung galaxy 2 i čudi me ako nije implementirana u miui
Zena mi se zali da me slabo cuje pri obicnom telefonskom pozivu na Redmi Note 3 Pro sa global stable romom 8.0.4.0 i MIUI 8.0.
Viber pozivi rade besprijekorno i druga strana me uredno cuje, samo obicni pozivi su problem.
isti problem imam...plus imam i sljedece, 2x se vec sam restartovao iz cista mira, tel star 8 dana...
Ako nema, koju aplikaciju preporučate?
Hvala.

Ako nema, koju aplikaciju preporučate?
Hvala.
Spusti traku obavijesti i ispod klizača za osvjetljenje ekrana trebao bi imati traku sa data usage.
Imas opciju za ogranicenje, odi security i odmah druga icona pa tamo otvoris i nariktas ogranicenje
isti problem imam...plus imam i sljedece, 2x se vec sam restartovao iz cista mira, tel star 8 dana...
Pokusaj iskljuciti VoLTE. :)
Meni izgleda pomoglo kad sam iskljucio VoLTE. Sad me cuju bolje iako ne dobro kao na Viber-u.
Pokusaj iskljuciti VoLTE. :)
Meni izgleda pomoglo kad sam iskljucio VoLTE. Sad me cuju bolje iako ne dobro kao na Viber-u.
Sad opet razgovarao sa zenom. (Ovaj put iz WC-a :)) i izgleda da iskljucivanje VoLTE ne pomaze. Probelm je ako u prostoriji ima i najmanje jeke, zvuk se jaaaako degradira. :( Kad izidjem na hodnik bude bolje.
Imam jedan rn3 pro viška,naručio ga preko top one prije 3 tjedna sa maskicama i zaštitama, ako je netko zainteresiran povoljno dajem da saniram štetu.Može u pm.
stigao mi je redmi note 3 pro 3/32 verzija, uzeo sam ga unboxanog tak da nema playa i našeg jezika..
može mi netko tko je nedavno ubacivao customized rom na njega šibnuti linkove na PM što sve trebam napraviti.
da sad ne tražim po cijeloj temi.. znači, dal samo ide flash ili moram otključavat bootloader i te šeme..
znači plan mi je samo flashati taj novi rom koji ima naš jezik i play i to je to..
U svakom slučaju budem što detaljnije pazio što radim pa ću ovdje javiti proceduru. Ako ču imati vremena i mira (trenutno sam u hostelu u Krakowu na nekom ESN putovanju) budem probao i neke slike okinut pa to sve fino ukomponirat. Ako ne ranije, u utorak navečer bi sve trebalo bit objavljeno.
Danas sam opet poludio. Nađem neki hardware store tu u Varšavi i sav sretan kad sam našao onaj precision set, ima od PH00-PH1, mislim si taman sve kaj mi treba. Kad ono dođem u dom, ponovo (ovaj put pažjivije) otvorim zadnju stranu, izvadim ovaj PH00 šarafciger i saznam da je pre-j****-velik. Koliko još ima manjih dimenzija? Nisam nešto s parama u dobrom odnosu zadnje vrijeme (bit će da im nisam zanimljiv pa odlaze od mene), pa mi se neda kupovat x različitih šarafcigera i ići testirat dal pašu. Dal možda netko slučajno zna hoće li ovaj PH000 kojeg sam našao biti dovoljan ili treba još nešto? Sutra ponovo poslije predavanja idem u nabavku pa se nadam uzet ispravan šarafciger i složit više taj mob.
Btw, ona metoda sa USB kablom i kratkospajanjem ona dva voda nažalost nije nikako urodila plodom, tako da mi ostaje samo test point metoda.
OK, konačno sam rastavio mob, odradio test point i sad mi konačno prepoznaje mob u device manageru kao QDLoader 9008 i vidim ga u MiFlashu.
Sad imam jedno brzinsko pitanje. Kako je sad mob u EDL-u, dal flasham gore recovery ili fastboot ROM? I dal da stavim developer ili global verziju (tj. na kojoj će mi dat unlockat bootloader)
Ja sam otkljucavao bl sa global dev verzije i nakon tog se vratio na stable.
thnx, blackeagle29 ovo ide u bukmarks..
skida se global stable... neg, koji je ovo special edition? koja je razlika između njega i global stable?
Imam jedan rn3 pro viška,naručio ga preko top one prije 3 tjedna sa maskicama i zaštitama, ako je netko zainteresiran povoljno dajem da saniram štetu.Može u pm.
amd freak je trazio da mu neko naruci pa da on plati u kešu, eto prilike za njega
Hvala, tako sam i mislio. Nego sad imam neki drugi problem. Flashanje je uspješno završilo, barem kako MiFlash kaže, al mob mi se ne boota. Ne znam šta sam zaboravio. Kad ga pokušam upalit, samo trepće crvena lampica. Kad ištekam bateriju i spojim usb kabel na laptop, dobijem Mi logo na par sekundi i opet se reboota do Mi logo i tako u krug. Kad spojim bateriju i kabel onda ništa, samo ona crvena lampica trepće. Probao sam duže držat gumb za paljenje, al onda se samo ta crvena lampica umirila, tj. sad svijetli stalno.
Šta sam zaboravio napraviti, tj. koji je sad problem?
Taman dok sam krenuo kliknut pošalji, mob se upalio i počeo se bootat. Nakon par minuta bootao se i odma sam primjetio problem. Baterija je na 0%. Puni se ali govori da je na 0%. Odradio sam onu proceduru za prvi boot, dođem na home screen a baterija i dalje na 0% (punilo se dobrih 10 min). Ištekam kabel, mobitel se ugasi odma.
Jel to neki poznati bug ili je nešto drugo u pitanju
Ipak se puni. Sad sam ga ugasio i ostavio na punjaču, pokazuje 2% napunjenosti. Sve je OK kolko vidim. Ostavit ću do navečer, ako bude sve OK napisat ću što sam točno sve napravio, pa ako netko napravi isto sranje ko ja, možda mu pomogne
Trebam pomoć oko ovog mobitela.
Kćer mi ga ima, verzija 2/16 i MIUI 8 stable. Ništa nije mijenjano od kako ga ima (cca 1 mj). Sad me zove da je mobitel blokirao i da ga ne može koristiti (ekran ne reagira) a ne može ga ni ugasiti jer kad pritisne "power of" tipku na ekranu dobije mogućnost gašenja ali ekran ne reagira. Da li netko zna što učiniti i kako ga vratiti " u život"?
thnx, blackeagle29 ovo ide u bukmarks..
skida se global stable... neg, koji je ovo special edition? koja je razlika između njega i global stable?
Special edition je uredjaj. Imas rn3 (mtk), rn3pro (sd) i rn3pro special edition
Trebam pomoć oko ovog mobitela.
Kćer mi ga ima, verzija 2/16 i MIUI 8 stable. Ništa nije mijenjano od kako ga ima (cca 1 mj). Sad me zove da je mobitel blokirao i da ga ne može koristiti (ekran ne reagira) a ne može ga ni ugasiti jer kad pritisne "power of" tipku na ekranu dobije mogućnost gašenja ali ekran ne reagira. Da li netko zna što učiniti i kako ga vratiti " u život"?
Neka drzi tipku za gasenje 10 sekundi i mob ce se ugasiti, i onda nek ga upali normalno i trebalo bi sve raditi. To je vjerovatno neka software greska.
Ovako, sad ću probati što detaljnije opisati kako sam ja odradio test point metodu za vraćanje u život hard-brickanog Redmi Note 3 Pro.
Potrebno:
Hrpa živaca
Neka tanka ali čvrsta plastika
Odvijač/šarafciger PH000 ili PH0000 (ja sam uspio sa PH000 ali jedva)
USB kabel
MiFlash zadnja beta verzija -> link
Instalirani Qualcomm driveri
Neka kanta na kojoj su ti driveri, ali da su 64 bit windowsi
E sad da počnemo. Kako svi znate, na Redmiju nema nekih vidljivih načina kako se skida backplate. To je zato što je staklo na kojem je sva elektronika gotovo kompletno nasjeda na backplate (ili obrnuto, kako god gledate). Zato je potrebno uzeti neki dosta tanki komad plastike koji možete gurnuti između stakla i aluminija na sredini i plastike na gornjem i donjem kraju. Prije ikakvih početaka, izvaditi van SIM tray. Nakon toga izaberite od kud ćete početi. Preporuka su ili plastični dijelovi ili stranica na kojoj je SIM tray. Kad ste prvi put odvojili backplate od stakla, krenite prema prvom čošku i njega odvojite. Nakon toga ide lakše. E sad jedna bitna stvar. Kad ste pri kraju, ni slučajno na silu probat iščupat backplate. Backplate se još za "kučište" drži sa flat kabelom za fingerprint scanner, tako da njega morate još odvojiti i nakon toga je to to (što se tiče skidanja backplate-a naravno).
Sad počinje igra sa živcima. Kad se skine backplate, potrebno je odvojiti: Kabel sa lijeve strane uređaja koji se spaja odmah pored konektora za bateriju, kabel od baterije, kabel od bočnih tipki i još jedan flat kabel na gornjem desnom čošku (nisam gledao za što je, znam da smeta), prednju i glavnu kameru. TIP: pazite kako vam je kamera postavljena. Ja nisam pretjerano obraćao pažnju pa sam se namučio sa vraćanjem na mjesto. Kad ste to sve povadili, možete lagano na vijke/šarafe krenuti. Na gornjoj crnoj letvici koji skidate ima jedna "Mi" naljepnica ispod koje je vijak. Pažljivo skinite naljepnicu tako da ju možete vratiti kasnije. Korisno ako ovo uspijete napraviti bez tragova, pa da se garancija prizna u slučaju većih problema . Kada ste sve vijke povadili, pažljivo skinite tu crnu letvicu i lagano povucite tiskanu ploćicu prema vrhu uređaja i samo ju podignite. Možda će vam zapinjati, ali ako ste skinuli sve što sam rekao, ostaje samo zaštita za kameru. Ona je zalijepljena tako da samo pažljivo to odlijepite.
Tako smo došli do dijela zbog kojeg smo izmasakrirali ovaj uređaj. Odrađivanje testpoint metode. Kao prvo i osnovno, spojite uređaj s PC-om. On bi se nakon nekog kratkog vremena u Device Manageru trebao prikazati pod Ports-> Qualcomm HS-USB Diagnostics 900E. Prije bilo kakvih daljnih radnji to moramo zadovoljiti. Kad ga komp prepozna tako, onda sa nečim vodljivim (žica, pinceta, što god vam padne na pamet) treba na kratko spojiti ova 2 pina koja sam označio (ovaj odvojeni i prvi do njega) i nakon par sekundi odspojiti. Čut će se zvuk promjene na windowsima i nakon toga bi se u Device Manageru trebao prikazati kao Qualcomm HS-USB QDLoader 9008.
Nakon toga mislim da je procedura jasna. Upalit MiFlash, skinut koji god Fastboot ROM želite i klik na refresh da se pokaže uređaj i klik na flash. To bi trebalo biti to. Tako sam ja vratio svoju ciglu u život.
Ako mislite da sam nešto zaboravio objasniti, pitajte. Bio sam jako nervozan kad sam ovo radio, zato fali slika za detaljniji opis.