Xiaomi Hongmi (Red Rice) WCDMA 3G - review

poruka: 1.242
|
čitano: 283.153
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina

Bok, instalira san appmngr III i na njemu mi stoji 20-tak aplkacija/igara da se mogu pribacit na sd karticu, međutim ne znan kako...kad kliknem move all apps nista se ne desava, onda san instalira link 2sd, i  kad kliknem da se aplikacija pribaci onda mi izbaci neki error...Imam karticu od 16 gb na koju ne mogu nista pribacit. Internar je 8 gb i jos je samo 1 gb osta prazan.... 

Znam da su neki ostavljali linkove, al mi je prilicno nerazumljivo, ako ima koja dobra dusa da stavi postupak prebacivanaj aplikacija na karticu bio bih zahvalan :)

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Softbrickao sam si mobitel.{#}

Radi se o Xiaomi Hongmi S1 modelu na koji sam htio instalirati Xposed Framework. Tu aplikaciju sam imao na starom mobitelu. Ko najveća budala nisam išao prije googlati jer lijepo piše da se ne podnosi sa mobitelom, pa čak su razvili i posebnu (sličnu) aplikaciju za Hongmi.

Ugl. bootloop sa hongmi logom.

Prema uputama nekako bih trebao staviti xposed disabler recovery u unutarnju SD memoriju jer Mi Recovery ne može čitati vanjske SD memorije. Kako da to napravim?{#}

S obzirom da mi u recoveryu traži update.zip i nema mogućnosti za loadanje fajla drugog imena pretpostavljam da bi prije kopiranja xposed-disabler-recovery.zip trebao preimenovati u upadate.zip?

Hvala na svakom savjetu.

Za kraj:

NE INSTALIRATI XPOSED FRAMEWORK NA HONGMI!

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.8.2014 18:59 (Interland).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Re: Xiaomi Hongmi (Red Rice) WCDMA 3G - review
Interland kaže...

Softbrickao sam si mobitel.{#}

Radi se o Xiaomi Hongmi S1 modelu na koji sam htio instalirati Xposed Framework. Tu aplikaciju sam imao na starom mobitelu. Ko najveća budala nisam išao prije googlati jer lijepo piše da se ne podnosi sa mobitelom, pa čak su razvili i posebnu (sličnu) aplikaciju za Hongmi.

Ugl. bootloop sa hongmi logom.

Prema uputama nekako bih trebao staviti xposed disabler recovery u unutarnju SD memoriju jer Mi Recovery ne može čitati vanjske SD memorije. Kako da to napravim?{#}

S obzirom da mi u recoveryu traži update.zip i nema mogućnosti za loadanje fajla drugog imena pretpostavljam da bi prije kopiranja xposed-disabler-recovery.zip trebao preimenovati u upadate.zip?

Hvala na svakom savjetu.

Za kraj:

NE INSTALIRATI XPOSED FRAMEWORK NA HONGMI!

1. prvo downloadaš ovaj file iz linka

2. raspakiraš u C:\redmi

3. upališ mobitel držući tipku za volume- i power tipku

4. priključiš na PC, pokreneš TWRP.bat

5. iz ovog recoveryja instaliraš taj zip i rebootaš, eventualno možeš wipeati cache i dalvik-cache za svaki slučaj

Ostati će ti i dalje MI-recovery, twrp je samo privremeni.

http://1drv.ms/1pflmCt

samo nešto struže..
Poruka je uređivana zadnji put sub 30.8.2014 20:34 (baso533).
11 godina
neaktivan

TWRP.bat mogu naći gdje?{#}

Skinuo sam paket sa http://en.miui.com/thread-13092-1-1.html ali ga u njemu isto tako nema.

13 godina
Interland kaže...

Skinuo sam paket sa http://en.miui.com/thread-13092-1-1.html ali ga u njemu isto tako nema.

Pa link ti je nakraju mojeg posta.

EDIT: sry moja greška, zaboravio sam ga upakirat. možeš sad skinut novi zip s istog linka

samo nešto struže..
Poruka je uređivana zadnji put sub 30.8.2014 20:33 (baso533).
11 godina
neaktivan
baso533 kaže...
Interland kaže...

Pa link ti je nakraju mojeg posta.

EDIT:

Radi. Svaka ti dala.{#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.8.2014 20:53 (Interland).
11 godina

oce ovaj model dobit miui v6?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
thebatman kaže...

oce ovaj model dobit miui v6?

Distribucija beta verzije biti ce do kraja godine...dakle na godinu official MIUI V6... http://en.miui.com/thread-36699-1-1.html

13 godina

Bit će to i prije, samo da se ispolira na MI3 i MI4..

Znanstvenici kazu: Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi." E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
15 godina
neaktivan

Pozdrav članovima foruma

Imam jedno pitanje a odnosi se na dotični mobitel. Naime, T-mobile kartice u utoru br.1 radi bez problema, dok stavim drugu T-mobile karticu u utor br.2 ona ne radi. 

Dakle, istovremeno ne rade obje. Prepozna da je unutra, ali nema signala. "Emergeny calls only" poruku baca.

Ima tko kakve ideje?

Hvala

0 0 hvala 0
13 godina

Jučer mi je stigao Redmi 1s s Mobicityja, naručen 26.8. Još uvijek dolaze s instaliranim v27 na kojem mi gubi signal ako je sim kartica u drugom utoru gdje ima mogućnost razmjene podataka. Čim sam se spojio na wi-fi mrežu ponudio mi je nadogradnju na v37 pa ću je i napraviti. Isti dan kad i mobitel naručio sam s ebay-a ovaj silicone case koji mi je došao danas. Original je od Xiaomi-a i savršeno pristaje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ima li netko ovdje tko je kupio od Mobicitya ovaj telefon i da je prešao s ROMa koji je bio na njemu na Official MIUI ROM?

Pitam zato što ROM koji dođe na tim telefonima je ustvari Global verzija jer ima sve Google aplikacije i teška je cirka 570MB, dok je Official verzija oko 380MB.

Može li netko dati link na tutorial ili bar napisati kako preći s postojećeg Global na Official ROM?

Danke!

0 0 hvala 0
17 godina

Ljudi imam jedan problem sa mobitelom, uglavnom od neki dan mi se javlja neka vrsta laga prilikom "budenja" mobitela.

Kada kliknem power buton da se mobitel "probudi" on je u mraku jos dobrih 5 sec. nekada se odmah upali, nekada mu treba 2 sec, ali najcesce je oko 4-5.

Da napomenem, mob je odmah u funkciji, kliknem power i mogu ga iste sekunde otkljucati, ali na svijetli.

Uz to jos da kazem da mi je sd kartica jednostavno prestala raditi, niti je mob padao niti ista slicno

It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Zanima me je li tko primijetio promjenu kvalitete fotografija nakon prelaska na v37.0.0 ili mi se sve skupa samo čini?  

Pao mi je nedavno sa sjedala u autu, resetirao se sam od sebe i sve nakon toga radi ok,  ali me frka da se zbog pada i udarca nije oštetila ili pomaknula leća.  

Fotke nisu drastično loše,  ali mi se čine za nijansu manje oštre nego prije... 

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Nisam primjetio bas nikakvu razliku, ane bi smijelo biti. MOzda je ipak ova varijanta zbog pada

Hong / RedMi 1 - Hong / RedMi 1S
11 godina
neaktivan
cervelo kaže...

Ima li netko ovdje tko je kupio od Mobicitya ovaj telefon i da je prešao s ROMa koji je bio na njemu na Official MIUI ROM?

Pitam zato što ROM koji dođe na tim telefonima je ustvari Global verzija jer ima sve Google aplikacije i teška je cirka 570MB, dok je Official verzija oko 380MB.

Može li netko dati link na tutorial ili bar napisati kako preći s postojećeg Global na Official ROM?

Danke!

Za sve koji zele mijenjati verzije ROM-a, original, ne original, Stable, Global, etc...!

Prvo flash TWRP (Recovery koji ima puno vise funkcija od original Mi revcoverya)... bit ce ti sve lakse...onda skini ROM koji zelis, napravi Wipe i fleshaj novi ROM...

evo ti link di ces pronaci sve sta ti reba

http://en.miui.com/thread-26278-1-1.html

11 godina

Narucio preko wow shopa remi 1s, stize mi u srijedu. Nadam se da ce mi sluziti dobro. Koristim mob za pozive, mail, whatsapp, lagane igrice, mp3 i fotografiranje. Imao sam miui na nexus 5 i bio mi je skroz ok.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Pasko505 kaže...
cervelo kaže...

Danke!

Za sve koji zele mijenjati verzije ROM-a, original, ne original, Stable, Global, etc...!

Prvo flash TWRP (Recovery koji ima puno vise funkcija od original Mi revcoverya)... bit ce ti sve lakse...onda skini ROM koji zelis, napravi Wipe i fleshaj novi ROM...

Molim da se piše za koju je to verziju mobitela. Ima dečki koji neznaju da stalno pišete o 1s. To su dva različita mobitela. Napravite si novu stranicu o hongmiju 1s. Želim čitati ovdje o prvom hongmiju a ne o 1s. 

11 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Pasko505 kaže...

Hvala Pasko505 još jednom!

Gigimon, upravu si, ovo je bilo pitanje u vezi Redmi 1S.

Znam da je ova stranica za Redmi 1, sorry. Možda bi trebalo odvojiti...

13 godina

Nije potrebno odvojiti, samo naglasite koji model imate, 1 ili 1s.. Razlika je samo u flashanju, a svi ostali rpoblemi su zajednicki najcesce, tipa deep sleep, battery drain, itd.. Veca koncenracija korisnika za neke nove vlasnike moba znaci i prije doci do odgovora, jel..

Znanstvenici kazu: Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi." E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
17 godina
goodye kaže...

Ljudi imam jedan problem sa mobitelom, uglavnom od neki dan mi se javlja neka vrsta laga prilikom "budenja" mobitela.

Kada kliknem power buton da se mobitel "probudi" on je u mraku jos dobrih 5 sec. nekada se odmah upali, nekada mu treba 2 sec, ali najcesce je oko 4-5.

Da napomenem, mob je odmah u funkciji, kliknem power i mogu ga iste sekunde otkljucati, ali na svijetli.

Uz to jos da kazem da mi je sd kartica jednostavno prestala raditi, niti je mob padao niti ista slicno

Skuzio sam u cemu je bio problem.

Na kraju se ispostavilo da je problem pravila neispravna SD kartica. Nemam pojma kada je crkla, ali nece ni u drugom racunalu ni u PC-i. Sva muzika i slike i navigacija otisla...

Ali, kada sam izvadio karticu mobitel se poceo normalno ponasati.

Pa eto ako kada naletite na slican problem, prvo probajte izvaditi karticu i probati bez nje.

It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt.
11 godina
neaktivan

Gigimon... slazem se stebom, meni svejedno, mozemo i odvojiti temu ali cak i na službenim stranicama ova dva modela su zajedno, ako ne odvojimo temu pripazit cu u buduce da naglasim za koji model se radi.

0 0 hvala 0
15 godina

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
baso533 kaže...
Dac kaže...

Meni se još uvijek pojavljuje iritantan bug (softverski nadam se) gdje mi svako malo mob ostane bez signala.

To se događa prilikom prebacivanja sa 3G na E, ali ponekad kao i samo od sebe (jer sam u području 3G signala). 

Nisi jedini ;)

@ baso535  & Dac

Ista stvar i ovdje. Telefon (Redmi 1S) zna ostati bez signala. Zna li netko što je s time i ima li pomoći?

Meni se to čini prilično ozbiljan bug.

12 godina
Odustao sam od Zenfone zbog cijene, tražim nešto jeftnije i ovo sam uočio na mobicity. Nije mi jasno koja je razlika između hongmi 1s, hongmi red rice i hongmi redmi? Koji preporučate i ima li koja druga stranica da preporučate?
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Vec sam na temi od Mi3 napisao preporuku za Mi Powerbank i Mi BT/NFC Speaker, ali posto mislim da se ovaj speaker odlicno uklapa u ovu temu napisat cu i ovdje. Za 36$ se dobije zvucnik, Mi usb kabel i baterija od Hongmija s kojom zvucnik radi. Dakle prakticki dobijete jos jednu bateriju, dock za punjenje te baterije koji je ujedno i zvucnik. A zvuk na njemu je fenomenalan, neusporedivo je glasniji od slicnih koje sam isprobavao. Btw na antelifeu sam uzeo speaker, na geekbuyingu powerbank.
Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina

Danas mi stize 1s, koje aplikacije preporucate zamrznuti, koje drainaju bateriju?

Koliko uopce screen timea izvucete?

Ima li koja fina miui6 temica? :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Hongmi Red Rice, ili Hongmi RedMi su dva ista telefona, samo ime je razlika od trzista na kojem se prodaje, nesto slicno kao razlika u vrsti mreže, WCDMA ili TD-CDMA..

Razlika između Hongmija 1S i obicnog Hongmija je u procesoru. 1S ima Snapdragon u sebi dok obican Hongmi ima MTK chipset.. U pocetku je 1S imao dosta softwerskih problema, gubljenje signala itd, za razliku od obicnog Hongmija, ali koliko pratim oba mobitela, mislim da je sad to na 1S ispeglano i da mob radi odlicno.. 

11 godina
neaktivan
cervelo kaže...
baso533 kaže...
Dac kaže...

Meni se još uvijek pojavljuje iritantan bug (softverski nadam se) gdje mi svako malo mob ostane bez signala.

To se događa prilikom prebacivanja sa 3G na E, ali ponekad kao i samo od sebe (jer sam u području 3G signala). 

Nisi jedini ;)

@ baso535  & Dac

Ista stvar i ovdje. Telefon (Redmi 1S) zna ostati bez signala. Zna li netko što je s time i ima li pomoći?

Meni se to čini prilično ozbiljan bug.

RedMi 1S

Vec sam nekoliko puta pisao o ovome, uglavnom, ukratko; mobitel gubi signal kad se prebaciva automatski sa 3G na 2G signal i obrnuto. Ako u opcijama stavis samo 3G ili samo 2G dokle god ima signala, veza signal nece pucati. E sad ovaj bug je mene poprilicno u pocetku nervirao ali otkad je izasao OTA 36 update ja više nemam ovaj problem. Cini mi se da su sa ovim updateom stavili iste adrese za obe SIM kartice.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice