Xiaomi Hongmi (Red Rice) WCDMA 3G - review

poruka: 1.242
|
čitano: 283.242
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Xiaomi Hongmi (Red Rice) WCDMA 3G - review

Sve u svemu znači nešto je bolji od prijašnje verzije. Ja bi ga uzeo s to2c.com, vidim da je kod njih najpovoljniji,jel ko kupovao s njihovih stranica i jesu li sigurni ?

17 godina

jest. Meni dosao za 15 dana :)

It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pa koliko te je u kunama koštao od tamo.Vidim da je cjena 124 gpb a ne 104gpb,jel ima neki kupon da se prođe za 104gpb? I jesi dobio šta od opreme gratis od njih, tipa maskica i zaštita za staklo?

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.7.2014 15:49 (boban357).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Znači to ti dođe odmah direktno na kućnu adresu,bez carine,za koliko je dana tu i jel dobiješ tracking number?

0 0 hvala 0
13 godina

Nikakva dodatna davanja, koliko platis toliko kosta.. Ako ga imaju na stanju posalju ga u roku dan dva, i treba mu jos cca 3 dana da dodje tebi na vrata i to je to, potpises DHL dostavljacu, zahvalis mu se i kad zatvoris vrata od kuce skaces od srece dok te nitko ne vidi..

Znanstvenici kazu: Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi." E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
11 godina
neaktivan

scammer?

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Ekipa izasla je nova nadogradnja danas za RedMi 1S JHCCNBF31.0 ... testiram je danas i cini se napokon da sad radi sve normalno..osobno sam cekao da ovaj problem sa 2G/3G mrezom proradi i koliko sam danas istestira RADI !!!

evo i link za Stable ROM; http://en.miui.com/download-226.html#305

Global ROM popravljaju još a tko voli Multilang evo ovdje moze skinit ; http://xiaomi.eu/community/threads/4-7-25.25078/

Inace po meni ovaj Global bas nema nekog smisla, dakle dolazi sa Googl svim mogucim aplikacijama i sa više jezika i zato je tezi nekih 150Mb

{#}

Hong / RedMi 1 - Hong / RedMi 1S

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Pasko505 kaže...

Ekipa izasla je nova nadogradnja danas za RedMi 1S JHCCNBF31.0 ... testiram je danas i cini se napokon da sad radi sve normalno..osobno sam cekao da ovaj problem sa 2G/3G mrezom proradi i koliko sam danas istestira RADI !!!

evo i link za Stable ROM; http://en.miui.com/download-226.html#305

Global ROM popravljaju još a tko voli Multilang evo ovdje moze skinit ; http://xiaomi.eu/community/threads/4-7-25.25078/

Inace po meni ovaj Global bas nema nekog smisla, dakle dolazi sa Googl svim mogucim aplikacijama i sa više jezika i zato je tezi nekih 150Mb

{#}

Pls daj nam samo par objašnjenja za nas slabije upućene.

Ovo je v31, sljedeći korak u odnosu na bugoviti v29 i zamjena za onaj dobar v23?

Koja je razlika između Stable i Global ROM-a?

Global ima san engleski i kineski podržan?

Znam kako je bila neka "kineska" verzija za multilang, a MIUI community je napravio svoju verziju, popravljenu.

U kakvoj su vezi ova dva nova ROM-a sa spomenutima?

U principu sam zainteresiran za Google servise, Mail i Play.

Pročitao sam na nekom od sajtova kako Xiaomi ne može službeno stavljati te aplikacije, nego moramo sami.

Neki su rootali i flashali, neki su samo s Xiaomi marketa instalirali Google aplikacije.

Kako je izvedena ta Google integracija u novom ROM-u?

Ima li nešto tipa Greenify za ovaj ROM, da se primijeni na te Google servise kad zatreba?

Radi li root na novom ROM-u?

Hoće li official OTA nadogradnje raditi na unofficial ROM-u ili se moraju flashati?

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.8.2014 14:02 (boing24234).
13 godina
neaktivan

Kako ti je tako brzo stigao,jesi ti doplatio za neku bržu dostavu ili je to free shipping?.Ja sam svog danas prije podne naručio,još je u procesu obrade...

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Jesi šta dobio gratis,tipa zaštita za ekran ili neka maskica,ako nisi, da si znam odmah naručit to..?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

sad ću onda i ja naručit,za koliko dana dostave regularnim free shipingom mob..? Jel bi mogao stić do kraja idućeg tjedna?

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.8.2014 14:34 (boban357).

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Dakle ove sve verzije postoje od kad je RedMi S1 izasao

Version: JHCCNBE29.0 

Version: JHCCNBD24.0 

Version: JHCCNBD23.0 

Version: JHCCNBA15.0 

Version: JHCCNBA11.0

Ove sve nabrojane verzije su tzv. Stable ROM verzije odnosno, original verzije koje izlaze sa mobitelom. U njima postoje samo 3 jezika, od kojih je jedan Engleski ali nemaju Google aplikacije vec MIUI aplikacije, market itd. Ono sta nama dolazi sa mobitelom u Europe je Multilang verzija koju  mozete skininuti sa internacionalne unofficial MIUI stranice. Ova verzija je zapravo nista drugo nego stabilna verzija u koju su fanovi ubaci jos jezika i izbacene neke kineske aplikacije. Jos neki izbornici apklikacija su prevedeni jer npr. u Themama su u izborniku bila kineska slova. Osim spomenite dvije sa zadnjim v29 updateom se pojavila i v29 Global koja Official verzija od MIUI sa više jezika i sa svim Google aplikacijama, ali bas svim. 

Dakle imamo Official Stable ROM i Global ROM sa official MIUI stranice (originali) i Multilang sa unofficial europske stranice koju su napravili MIUI fanovi u Europi.

S1 sam kupio na samom pocetku i tad je bila verzija 24, koja je imala dosta bugova, cekalo se 2 mjeseca na update ali kad je napokon izasao update sa v24 na v29, nista bitno nije bilo popravljeno, cak su bili i neki novi bugovi. Uglavnom svi smo se bunili i u roku od samo par tjedana (jucer) je izasao najnoviji update na v31 koji se za sad cini napokon da je to to. 

Ono sta je nama bitno je Goole Services Framework i Google Account Manager, za Play Store. Global i Multilang verzija imaju ugradjene ove aplikacije koje i sami mozete skinuti i instalirati na Stable (cistu) verziju. Global ima SVE Goole aplikacije sto je 150MB vise i po meni nepotrebno za vecinu nas.

Multilang je poprilicno sredjena ali meni se meni ne svidja jer nije original vec doradjena sa svim jezicima nema OTA update vec moras sam flashati update, itd... Ako si pocetnik i zelis imati play store, hrvatski jezik i bez kineskih aplikacija onda preporucam ovu verziju. Ali uz ne previse zananja mozes instalirati original Stable ROM, rootat telefon, onda sa npr ROOT Uinstaler app sam pobrisat visak kineskih aplikacija, instalirati Goole Services Framework, Google Account Manager, Google Play service i Play Store (Google Mail) i imati lijepo cisti original ROM sa Engleskim jezikom i Play Storom.

Da se razumijemo i bez ROOTa mozes sve ovo instalirati i imati Google.

Za ROOT koristi  update file isit kao za v29...ovdje ti je link za S1 gdje imas sve! http://en.miui.com/thread-26278-1-1.html

Nadam se da sam uspio malo razjasnit a ne previse zakomlicirat :)

Slobodno se javite ako imate kakva pitanja ili trebate pomoc.

16 godina
neaktivan

Meni se još uvijek pojavljuje iritantan bug (softverski nadam se) gdje mi svako malo mob ostane bez signala.

To se događa prilikom prebacivanja sa 3G na E, ali ponekad kao i samo od sebe (jer sam u području 3G signala). 

0 0 hvala 0
13 godina
Dac kaže...

Meni se još uvijek pojavljuje iritantan bug (softverski nadam se) gdje mi svako malo mob ostane bez signala.

To se događa prilikom prebacivanja sa 3G na E, ali ponekad kao i samo od sebe (jer sam u području 3G signala). 

Nisi jedini ;)

samo nešto struže..
13 godina

Nazlost ne

Znanstvenici kazu: Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi." E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
wkoner1 kaže...

Ove 3 glavne tipkice dolje meni ne svijetle, zar nebi trebale?

Ne bi, nažalost. Mali minus, ali nije nešto bez čega se ne može

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Jel itko ucio problem oko kamere i snimanja videa...kad prebacim s foto aparata na kameru i stisnem crveni botun za snimanje on ne snima...napravi zvuk kao da je stisnuto ali se nista ne pomice....

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
marin_bar kaže...

Jel itko ucio problem oko kamere i snimanja videa...kad prebacim s foto aparata na kameru i stisnem crveni botun za snimanje on ne snima...napravi zvuk kao da je stisnuto ali se nista ne pomice....

Je li to vezano uz onu foru kako po defaultu ne želi spremati na vanjsku karticu, nego na internu, pa trebaš ručno prebaciti?

Negdje je bilo objašnjenje, softverski problemi s nečim, pa zasad to forsiraju...

Možda @pasko505 zna više?

13 godina
neaktivan
wkoner1 kaže...

Stigao moj sa mobicitya za samo 24h! (doduše nakon 3 dana provjera uplate).

Prvi dojam - izrada odlična, touch odličan, mobitel više nego što sam očekivao. Jedini mogući problemčić koji mi upada u oko je da se možda baterija ipak grije više nego bi trebala. Vidjet ćemo u daljnjem korištenju :)

Jesi ga testirao na 2G-3G, jel ima i dalje problem  s mrežom? i s kojim ti je romom stigao s mobyCity?

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

v 27 ?!  ... sta je to neka beta verzija?!

nisan cuja da taj postoji kao zvanicni (official)

0 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
boing24234 kaže...
marin_bar kaže...

Je li to vezano uz onu foru kako po defaultu ne želi spremati na vanjsku karticu, nego na internu, pa trebaš ručno prebaciti?

Negdje je bilo objašnjenje, softverski problemi s nečim, pa zasad to forsiraju...

Možda @pasko505 zna više?

Ovdje sam pisao o tome

http://www.bug.hr/forum/post/mobiteli/xiaomi-hongmi-red-rice-wcdma-3g-review/4234226.aspx

12 godina
neaktivan

Pozdrav svima,

Dali zna netko  Xiaomi hongmi S1 sa MobiCitya dolazi sa kojim romom i dali ima Play Store 

Zanima me dali mob radi sam nadogradnju ,pošto mi je problem stavljat romove nisam baš nešto u tome,

znam da iz Kine su dolazili sa nekim lošijim romom bez mogučnosti automaske nadogradnje,trebalo je stavljat rom.

Hvala

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.8.2014 7:58 (zecokc).

0 0 hvala 0
17 godina

Kad auzimas mob ti odlucujes koji rom hoces ( u vecini slucajeva), ako rootas mobitel onda gubis mogucnost automatskog updatea.

It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt.
Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ma mobicity ne vidim da se može odabrat dali hoču play store itd..zanima me dali je netko naručivao od njih i dali se automatski nadogradi na novi 

update,da netrebam skidat i stavljat romove google play itd.. i mučiti se dva dana da imam upotrebljiv mob,dali je to moguče ili da preskočim taj mob i gledam nešto drugo?

0 0 hvala 0
13 godina

Flashanje je proces od punih 108 sekundi koliko treba mobitelu da stavis na njega ROM, dok pripremis sve, treba ti 5 min, i to je to.. Sto se samog playstora tice ako mob i dodje bez njega, ti ga instaliras sam, odes na xiaomi market, u trazilicu ukucas google, i on ti izbaci google instaler, tu odaberes google play i contacts sync, install stisnes on povuce sam jos sta mu treba od google servisa i to je to.. Sva muka od 13 i pol minuta..

12 godina
neaktivan

Potraćit u onda postupak korak po korak valjda nebudem uništio mob...

0 0 hvala 0
13 godina

Neces ne brini, za sve probleme mozes pitati tu na forumu.. Također prouci OVAJ link, tu imas apsolutno sve za Hongmi 1S, tako da nece biti problema.. ;)

13 godina
neaktivan

Dali s Moby City mob dolazi u WCDMA 900/2100 za 3G,  ili samo 2100 ?  Jer su čudno u spec. napisali za 3G piše 1900/2100 jel to greška ili je stvarno ta frekfencija?

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.8.2014 13:04 (boban357).

0 0 hvala 0
13 godina
boban357 kaže...

Dali s Moby City mob dolazi u WCDMA 900/2100 za 3G,  ili samo 2100 ?  Jer su čudno u spec. napisali za 3G piše 1900/2100 jel to greška ili je stvarno ta frekfencija?

Greška je, kao što je napisano i na gsmareni. Hongmi podržava 3G frekvencije 900/2100 MHz..

13 godina
neaktivan
wkoner1 kaže...

Meni došao sa romom V27 i imam ga 3 dana radi odlično za sada.

Jel ti to s moby city stigao ili s nekog drugog shopa,ja sam svog naručio 1.4. petak je bio mislim,ali još se ništa nedešava, provjeru sam prošao, kao odmah sam stavljen u proceduru, kad ga pošalju,obavjestit će me mailom.Za sad još ništa se nedešava,za koliko oni to obrađuju dana, pitam one koji su ga s moby city naručili.Ja sam izabrao free shipping,možda zbog tog kasne ili...a kad sam ga kupovao bio je na stanju..?  

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice