Xiaomi Hongmi (Red Rice) WCDMA 3G - review

poruka: 1.242
|
čitano: 282.898
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Xiaomi Hongmi (Red Rice) WCDMA 3G - review
cshadow kaže...

Meni isti klinac kao i v13. Autobrightness još uvijek ne radi kako treba. Kod dolaznog SMSa na lockscreenu se i dalje na random povremeno prikaže neki drugi kontakt iz imenika,usb storagea i dalje nema po defaultu, led notifikacija podivlja povremeno,.... nijedan veći bug nije spravljen. Ali, to je tako, koliko vidim, pretežno se krpaju bugovi za flagship, znači Mi3 pa onda naniže. Obzirom da xiaomi developeri rade na KK, a i na miui v6, na mob koji je na dnu ljestvice kao naš hongmi dolazi malo pažnje.

Da se barem krpaju bugovi na MI3 oni koji bi se trebali krpati, nego su fokusirani sad na miTab i na V6..

V5 na KK je samo mazanje ociju rulji i poliranje pred izlaza nogog OS-a, sto ce reci pravi KK ce vlasnici RR-a kao i svih ostalih Xiaomi uređaja dobiti tek s V6 MIUI-em za kojeg vec sad govore da ce biti najoptimiziraniji sustav ikada.. Špekulacije kazu da bi za nekih 20-tak dana trebao biti vani..

EDIT: Ako nije problem da mi netko od vas tko ima Hongmi samo posta sliku dijagrama koristenja bat, koliko vam u noci dok je na standby-u pojede baterije.. 

Znanstvenici kazu: Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi." E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.6.2014 12:32 (majdo).
14 godina
neaktivan

ne više od 2%

0 0 hvala 0
14 godina

Kod mene proguta cca 10tak posto.. Znači napunjen 100% i ostavljen po noći da radi (uključen je bio wi fi i aktivna oba sima) i ujutro je pokazivo oko 90 %... Puno malo, nemam pojma..

13 godina

Realno previse.. :D Jer ista je situacija i kod cure mi, za cca 7h sleepa, on pozdere 10-12%.. 

Dok recimo kod mene na MI3W, za 10 sati sleepa ne potrosi ni 1%, nebitno bio ukljuce mobilni net ili wifi, kad miruje, miruje..

Znanstvenici kazu: Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi." E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
14 godina

Plus to da sad sa zadnjim update-om imam 2 buga.. Prvi da mi se pali alarm ako je aktiviran Silent profil (kad me neko nazove ili kad mu spustim slušalicu) i drugi da mi nestaje signala na Simu 1...  

17 godina

To sa nestankom singnala na sim 1 je poznat bug, mozes ga rijesiti ako stavis u opcijama da koristi samo 3g mrezu. Vjerovatno je sada 2g/3g s tim da preferira 3g, to prebaci 3g only i trebalo bi rijesiti problem.

It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt.
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Evo koristim 1S sad već 15 dana i mogu samo pohvaliti mobitel.

Nikakvih problema sa pozivima, 3G radi uredno.

Mobitel niti jednom do sada nije zablokao.

Preko noći potroši cca 2-5% baterije.

Nadam se da nisam urekao mobitel :)

1 1 hvala 0
11 godina
neaktivan

Nadam se da ce to rjesit sa signalom jer i ja imam problema sa tim. Zapravo mobitel ima problema kad prebaciva sa 3G na 2G i obrnuto, tada izgubi signal.

Hong / RedMi 1 - Hong / RedMi 1S

0 0 hvala 0
13 godina
majdo kaže...

Realno previse.. :D Jer ista je situacija i kod cure mi, za cca 7h sleepa, on pozdere 10-12%.. 

Dok recimo kod mene na MI3W, za 10 sati sleepa ne potrosi ni 1%, nebitno bio ukljuce mobilni net ili wifi, kad miruje, miruje..

Malo puno, meni ide negdje oko 2-5%. Ali ja ga stavljam 00-06 u airplane mode. Imam tele2 i tmobile kartice i ova prva u spavaćoj ima jako slabi signal tako da mi dosta troši ako je ostavim aktivnom, stalno prebacuje stanice, imao sam čak i slučajeve da ulovi slovensku mrežu - cca 15 km dalje :-)

Nego, dodatno pitanjce za bateriju. Čudno mi se puni, na bilo kojem punjaču (ili usb portu na kompu) do 99 dođe normalno, a do 100% teško, za to mu treba prilično, nisam točno mjerio, ali možda i sat vremena. Pritom CPU-Z prikazuje napon na bateriji > 4.35V koliko je deklarirana baterija. Evo jutros 20-ak minuta nakon što sam skužio da je na 99%  prikazao je 4368mV i još uvijek 99%.

Kako se vama ostalima puni?

Montezano kaže...

Di se točno nalazi proximity sensor? Gore lijevo?

Tu recimo ima tempered glass za 4$... Ne znam koliko je dućan pouzdan. Ima i na Aliju za 6$. Samo me brine da se sa tim ne bi povećala refleksija ekrana. A i ne znam koliko ima smisla s obzirom da ipak "deblja" telefon, koji svejedno ima GG

Senzor ti je gore, jedno pola cm desno od kamere, na ovoj slici s Alia to ti je na mjestu gdje je ovalni izrez. Vidim da taj glass protector nema poebnu rupu za kameru koji obični imaju. Mene više brine što je to staklo na staklo i to dosta debelo (0.3 mm), tu je vjerojatno i neki lom svjetla prisutan. To što mob ima GG ne znači ništa, to izgrebeš samo tako, koje zrno pijeska u džepu i ode, dogodilo mi se jednom na starom HTC-u. Za mob je jedino frka ako padne direkt na ekran, onda GG može puknuti, s te strane ovo mise čini bolja zaštita od folije, bolje da se razbije to staklo nego digitizer :-)

16 godina
neaktivan

I ja nabavio Xiaomi Redmi 1s, mob je super ali se ne snalazim u verzijama ROM-a. Naime, dobio sam ga na verziji JHCCNBD23, multilang je ali je došao sa nekoliko kineskih aplikacija (i igrica - shen ma game, game master i dr.). Budući da ne mogu maknuti te aplikacije, pretpostavljam da nije rootan.

Problemi su sljedeći:

1. svako malo mi iskoči upozorenje da ROOT pristup nije odobren u stabilnoj verziji MIUI-a (vjerojatno neka aplikacija želi root pristup?)

2. RAM memorija je stalno zauzeta i slobodno mi je ~ 180 MB, a mob je praktički novi.

Što učiniti, budući da je mob uzet preko wowshop.hr -a, pitam zbog rootanja.

Pitanja:

1. 1s se ne može rootati sa Framarootom? Isključivo postupkom kako je opisan u ovoj temi ili postoji još lakši način?

2. kako da maknem beskorisne aplikacije?

3. koja je zadnja stabilna/beta verzija MIUI sustava?

Po mogućnosti, može linkovi na ROM.

Hvala

0 0 hvala 0
14 godina

Što se tiče gubljenja signala to mi se dogodilo jednom ili dvaput kod ovog novog update-a (MIUI v15.0). Sad sam prebacio na taj 3g za stalno pa ćemo vidjeti.. Punjenje pak, kolko sam skužio radi normalno (cca 2-3 sata dođe do 100%), e sad da li mi stoji na 99% dulje pa onda preskoči na 100, nemam pojma.. :D

Također ne znam zašto mi ne ispisuje Tomato i Bonbon, već HR VIP i T mobile (nije da mi je nešto jako bitno, ali ono ako neko zna :) )

Da nisam spomenuo da se radi o "staroj" verziji Hongmija :D znači običan RedRice... 

13 godina
Dac kaže...

I ja nabavio Xiaomi Redmi 1s, mob je super ali se ne snalazim u verzijama ROM-a. Naime, dobio sam ga na verziji JHCCNBD23, multilang je ali je došao sa nekoliko kineskih aplikacija (i igrica - shen ma game, game master i dr.). Budući da ne mogu maknuti te aplikacije, pretpostavljam da nije rootan.

Problemi su sljedeći:

1. svako malo mi iskoči upozorenje da ROOT pristup nije odobren u stabilnoj verziji MIUI-a (vjerojatno neka aplikacija želi root pristup?)

2. RAM memorija je stalno zauzeta i slobodno mi je ~ 180 MB, a mob je praktički novi.

Pitanja:

1. 1s se ne može rootati sa Framarootom? Isključivo postupkom kako je opisan u ovoj temi ili postoji još lakši način?

Hvala

Na str9 imas isti problem samo flash zadnju stabilnu ver to bi  trbalo rijesit problem s ramom...

http://en.miui.com/download-226.html posljednja stabilna ver24

http://en.miui.com/thread-21881-1-1.html root (ali za ver23, neznam hoce li raditi na ver24)

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.6.2014 15:39 (brka911).
16 godina
neaktivan
brka911 kaže...
Dac kaže...

Problemi su sljedeći:

Pitanja:

Hvala

Na str9 imas isti problem samo flash zadnju stabilnu ver to bi  trbalo rijesit problem s ramom...

http://en.miui.com/thread-21881-1-1.html root (ali za ver23, neznam hoce li raditi na ver24)

Hvala na odgovoru. Ali da bi flashao zadnju verziju, trebam imati rootan mob? Pitam zbog garancije. To mi je najviše bitno. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.6.2014 15:52 (Dac).
13 godina
Dac kaže...
brka911 kaže...
Dac kaže...

Problemi su sljedeći:

Pitanja:

Hvala

Hvala na odgovoru. Ali da bi flashao zadnju verziju, trebam imati rootan mob? Pitam zbog garancije. To mi je najviše bitno. I hoće li se obrisati kineske aplikacije ako stavim v24?

Netrebas imati rootan mob za novu ver...btw ukoliko ga rootas neces moci skidati OTA update, tako kazu (u 2 linku)...Sto se ticie app(kineskih) trebao bi ga rootat da mozes install Titanium backup ili neki slican program

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.6.2014 15:51 (brka911).
16 godina
neaktivan
brka911 kaže...
Dac kaže...
brka911 kaže...
Dac kaže...

Problemi su sljedeći:

Pitanja:

Hvala

Hvala na odgovoru. Ali da bi flashao zadnju verziju, trebam imati rootan mob? Pitam zbog garancije. To mi je najviše bitno. I hoće li se obrisati kineske aplikacije ako stavim v24?

Netrebas imati rootan mob za novu ver...btw ukoliko ga rootas neces moci skidati OTA update, tako kazu (u 2 linku)...Sto se ticie app(kineskih) trebao bi ga rootat da mozes install Titanium backup ili neki slican program

A zašto mi automatski ne update-a mob OTA? Pod opcijama u Updateru imam samo 'Select update package'. Znači, skinem ROM sa linka i samo ga odaberem u Updateru sa 'Select update package'? Za to ga ne trebam rootati? 

13 godina
Dac kaže...
brka911 kaže...
Dac kaže...

A zašto mi automatski ne update-a mob OTA? Pod opcijama u Updateru imam samo 'Select update package'. Znači, skinem ROM sa linka i samo ga odaberem u Updateru sa 'Select update package'? Za to ga ne trebam rootati? 

NIje ti ovo Samsung ili HTC pa da se trebas bojati za gubitak garancije ako nesto drugo flashas.. {#}

Ne nudi ti automatski update jer ta verzija koju ti imas je kineska multi verzija, ne ova "klasicna" sa xiaomi.eu stranice.. To je multilanguage verzija koju su kinezi sklepali jos prije 4-5 mjeseci i s njim isporucuju mobitele za EU trziste.. 

11 godina
neaktivan

Ne moras toliko razbijat glavu oko toga, vrlo je jednostavno, sve ti je opisano na ovom  postu e ovdje

Na ovoj multi verziji koju imas iskljucena je namjerno opcija da mozes update. kad stavis stabilnu verziju moces primat i OTA update bez problema (iako ti to nije tako cesto)

16 godina
neaktivan

Samo me zanima treba li mob biti rootan da stavim v24? Mogu li update napraviti preko Updater-a ili moram preko recovery-a?

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.6.2014 10:53 (Dac).

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Moras preko recovery-a jer ako ides preko update i stisnes na update samo ce ti se sve ugasit, jesam li u pravu?
stavi file na internu memoriju ne na SD karticu
15 godina

Ljudi trebam pomoc jucer mi se mb  nasao izmedju dvije vatre(natezo sam se s jednom osom za njega ) i  prestala mi je radit vibra na touch.. Znaci nije pao mb niti ista drugo , e sad pregledo sam sve jebb opcije po njemu i sve sto bi trebalo bit ukljuceno je(bar mislim) al mi mb i dalje ne vibrira na dodir..

HEEELP!*!*!*!

R33mba#2892
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
R3nchi kaže...

Ljudi trebam pomoc jucer mi se mb  nasao izmedju dvije vatre(natezo sam se s jednom osom za njega ) i  prestala mi je radit vibra na touch.. Znaci nije pao mb niti ista drugo , e sad pregledo sam sve jebb opcije po njemu i sve sto bi trebalo bit ukljuceno je(bar mislim) al mi mb i dalje ne vibrira na dodir..

HEEELP!*!*!*!

Imas u System-Security-Power-Battery configuration...neke kategorije, napravi svoju i vidjet ces opciju Vibrate on touch i naravno apply tu svoju konfiguraciju

16 godina
neaktivan

Pozdrav planiram si kupiti Xiaomijeve slušalice za svoj hongmi. Je li netko naručio ili zna gdje da ih kupim da budem siguran da ne dobim kopiju?
LP 

slušalice slušalice
e.BugaTeam @ebugateam.vacau.com
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.6.2014 17:34 (Fixcar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Ebay, aliexpress i ostale kao "tržnica" mjesta ti nebih preporucio.. Pogledaj bolje na miideal-u, ibuygou, antlife, i ostalim provjerenim stranicama sto se zna da prodaju sve orginalno od Xiaomia.. 

16 godina
neaktivan
majdo kaže...

Ebay, aliexpress i ostale kao "tržnica" mjesta ti nebih preporucio.. Pogledaj bolje na miideal-u, ibuygou, antlife, i ostalim provjerenim stranicama sto se zna da prodaju sve orginalno od Xiaomia.. 

ibuygou sam sad otvorio. Oni su kao službeni reseller od xiaomija pa ću vjerojatno od njih naručit. Hvala
EDIT: još bi bilo korisno kad bi netko imao kakav kupon za mene :) 

e.BugaTeam @ebugateam.vacau.com
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.6.2014 17:47 (Fixcar).
15 godina

novi problem (jos nisam rjesio stari) napravio factory reset i osto bez tipkovnice.. u svemu!!!

R33mba#2892
11 godina
neaktivan

Evo mene sa par novih pitanja i opservacija.

Verzija softwera je JHCCNBD92.0,model je 1S.

Mob je rootan i ne bih vrsio nikakve update,

pa vas molim kako da rijesim slijedece:

Proximity sensor kasno pali ekran pri odmicanju sa lica.

Usao sam u postavke sa *#*#64663#*#* i na broju 8

je proximity ali sve je na kineskom,nista nisam dirao.

Zvucnik i spikerfon su pretihi,mob je bez navlake.

Kako da rijesim ovo?

Inace sa mobom sam zadovoljan,zao mi je samo sto nema nacina

da svaki SIM ima svoje zvono.

Isto tako,kad se primi prvi poziv na SIM 1,a netko te zove na SIM 2 ,preusmjeravanjem

tog poziva na SIM 1 ne moze se prekinuti prvi razgovor nego se samo moze staviti na cekanje.

Hvala na pomoci!

0 0 hvala 0
13 godina
CustomR kaže...

Evo mene sa par novih pitanja i opservacija.

Verzija softwera je JHCCNBD92.0,model je 1S.

Mob je rootan i ne bih vrsio nikakve update,

pa vas molim kako da rijesim slijedece:

Proximity sensor kasno pali ekran pri odmicanju sa lica.

Usao sam u postavke sa *#*#64663#*#* i na broju 8

je proximity ali sve je na kineskom,nista nisam dirao.

Zvucnik i spikerfon su pretihi,mob je bez navlake.

Kako da rijesim ovo?

Inace sa mobom sam zadovoljan,zao mi je samo sto nema nacina

da svaki SIM ima svoje zvono.

Isto tako,kad se primi prvi poziv na SIM 1,a netko te zove na SIM 2 ,preusmjeravanjem

tog poziva na SIM 1 ne moze se prekinuti prvi razgovor nego se samo moze staviti na cekanje.

Hvala na pomoci!

Najblje ces to rijesiti tako da flashas drugi rom, mozes s xiaomi.eu stranice, i sve ce ti vise manje raditi, jer za ovu tvoju verziju roma nisam jos cuo..

13 godina
R3nchi kaže...

novi problem (jos nisam rjesio stari) napravio factory reset i osto bez tipkovnice.. u svemu!!!

Prvi problem jesi pokusao ono sto sam ti napisao, da li ti vibrira kad te netko zove? Za drugi problem ponovno reinstaliraj posljednju stabilnu ver, ako si radio factory reset (u recovery) onda ti je obrisao neke "stvari" sto nije trebao (znalo se to dogadjati)..

11 godina
neaktivan
Bit ce problem oko flashanja,naime nemam Updater apk,a i kad pritisnem Azuriranje sustava nista ne izbacuje.Ah,tako je to kad mob zavrsi kod seljaka hahaha
11 godina
neaktivan

Ljudi CITAJTE FORUM, ovdje je sve napisano da bude od pomoci, ako stalno postavljate ista pitanja onda ovo ovdje nema smisla

"Moras preko recovery-a jer ako ides preko update i stisnes na update samo ce ti se sve ugasit, jesam li u pravu?
stavi file na internu memoriju ne na SD karticu "

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice