Dakle na 1S je po default sa JHCCNBD24.0 verzijom ROM-a, a vjerujem i sa multilang verzijom (jos provjeravam) sve sto snimis kamerom automtski se snima na internu memoriju, ti mozes rucno kopirat i prebacivat ili preko neke aplikacije ali je frustrirajuce da se automatski ne snima jer koji je onda smisao externe kartice?! Aplikacije se takodjer instaliraju samo i samo u internu memoriju. Meni osobno ne smeta za aplikacije jer imas cca 5GB slobodnog prostora za aplikacije sto je sasvim dovoljno...ali za ljude koji igraju igrice na mobitelu vjerujem da je to malo.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Za aplikacije mi ima nekog smisla, za slike i video nikakvog :) Kako je mobitel još frišak, nadam se da će se to ispravit nekim budućim romom
Evo da se pohvalim, narucen Xiaomi Hongmi 1S.
Imao sam susreta sa MIUI-em, ali nikad nisam duze radio. Nije da mi previse odgovara, ali nadam se da cu se naviknuti :)
jedino smisao za kameru je sta mobitel nudi Full Hd snimanje i istina je jer sam isprobao sa svojom Sd katicom koja je klasa 6, da tokom Full HD snimanja nije bas tako glatko islo kao sada kad se snima na internu memoriju telefona, ali opet.... trebala bi barem biti onda mogucnost odabira
jedino smisao za kameru je sta mobitel nudi Full Hd snimanje i istina je jer sam isprobao sa svojom Sd katicom koja je klasa 6, da tokom Full HD snimanja nije bas tako glatko islo kao sada kad se snima na internu memoriju telefona, ali opet.... trebala bi barem biti onda mogucnost odabira
Ma rijesit ce oni to uskoro, realno gledajuci pa 1S je tek mj dana u postenoj prodaji, dok se jos to sve poslozi.. A i MIUI V6 uskoro izlazi, za kojeg tvrde da ce biti najoptimiziraniji sustav ikada.. Vec sad kazu da MIUI KK radi bolje nego JB, a jos uvijek je u razvoju i adaptaciji.. Citam jucer, jedan od onih koji to tvrde je također i mađar Wajk, cija WIUI devijacija MIUI-a je jedna od najpoznatiji i najpriznatijih "od strane" XDA zajednice..
Ima neko preporuku za case? Ovo mi izgleda ok
Sto se tice casea ako zelis tako nes preklopno, onda def Nillkin ili Mofi, najkvalitetniji u svom segmentu..
Veli mob da je izašla nova verzija sustava. JHBCNBD15.0 .Po nazivu bi rekao da je to samo kineski jelda? Ništa čekam multilanguage i root osim ak netko več ima linkove?
Ako si na multiju vec sada, onda ti je to multi OTA update..
Nezamjetna razlika u brzini :-D
Pao pod kamion u transportu hahahah
Pozdrav,imam problem sa Xiaomi Hongmi S1 ,ovako zauzeće rama je 85% odmah kako sam ga otpakirao i prvi puta upalio,pokušao sam neke aplikacije onemogučiti koje su bile gore ali isto je,instaliram igricu npr.asphalt pokrene i izbaciva van,bilo koju igricu temple run ili manje zahtjevne isto se događa. Neke aplikacije pokrene npr client za mail hoču pročitat mail izbaci me u početni izbornik.
došao je sam verzijom JHCCNBD23.0
Flashaj multilanguage, rotaj pobrisi visak aplikacija pa ces vidjeti kako ce se mob ponasati.. Znas kako to sve napraviti?
Btw, odakle si ga uzeo, jesi provjerio da ne bi bilo da si fejk kupio pa da ne dobijes pokusajem flashanja podmetac za džezvu..
sve riješeno s novim rom multilanguage JHCCNBD24 sada je od 45-55% zauzeća
Ako si na multiju vec sada, onda ti je to multi OTA update..
Je bil sam sad na xiaomi.eu. Ništa twrp backup pa flash. Thx
Xiaomi Hongmi 1S povezivanje interne i externe memorije
Evo privremenog rjesenja oko problema sa Hongmiijem 1S i snimanja samo na internu karticu.
- - potreban je otvoren ROOT (ako ne znate kako link je na ovom postu)
- - skinite aplikaciju FolderMount link ili sa Google Play (Free verzija, kome treba vise opcija mora platit)
- - Instalirajte app i pokrenite
- U izborniku "List of pairs" dodaj te na "+" novu poveznicu izmedju "Source" (interna) i "Destination" (eksterna) memorija.
- istu stvar mozete napraviti sa aplikacija npr. Zedge, prvo ga u izborniku "Apps analyzer" napravite poveznicu. Zatim posto "Zedge" koristi folder koji se zove "zedge" za pohranjivanje svega sto skinete, po defaultu ce taj folder napravit u internoj memoriji ali ako taj folder poveze sa vanjskom memorijom sve ce se spremati na vanjsku memoriju
- Datoteke će se pojaviti u obe momorije. To je normalno jer su datoteke koje ste vidjeli u svom unutarnjoj memoriji zapravo nalaze na vanjskoj memoriji.
- u glavnom izborniku zatim kliknite na pinove da sve funkcionira (moraju biti zeleni kao na slici)
Hvala za info o povezivanju memorija
Ja dobio odgovor korisničke službe iz HK-a, na kineskom :) Prevedeno preko Googla:
Dear customer,
Hello!
Thank you for your support and concern.
Mainland China's WCDMA version of the red rice sales support network standard is: GSM 900/1800/1900MHz and WCDMA 900/2100MHz, if your country supports one 3G SIM card, then you can use
You can not use is not supported by your local 3G, due to the opening of the Australian National millet and no sales channels, so there is no use in this region is very suitable for mobile phones, we do not recommend users to buy the
Inconvenient to use and maintenance of barriers are a big problem, but also please understand!
Dear customer,
Hello!
Thank you for your support and concern.
You buy this version of the phone slot a support network standard is: WCDMA 900/2100MHz
If the card you are using does not support this, then the phone is not read, so have this show if you do not know whether to support
Please contact your SIM card operators look!
Ništa što nisam već znao, osim da ima problema sa Australijom :P I dalje mi nije jasno zašto Slot A ne daje signal s našom karticom, ali valjda će radit kod nas
bok, trebam preporuku najboljeg casea uz link za narudzbu za svoj hongmi 1s. moze biti obican case a moze biti i flip case znaci sve dolazi u obzir
bok, trebam preporuku najboljeg casea uz link za narudzbu za svoj hongmi 1s. moze biti obican case a moze biti i flip case znaci sve dolazi u obzir
Ja sam uzeo Mofi Zhi series jer se mi on po slikama čini najbolji.
Mislim da cura koja ti je rekla da njen redmi ne radi na našoj kartici nema WCDMA verziju mobitela. Nase mreze tocno koriste ove frekvencije koje su ti napisali " GSM 900/1800/1900MHz and WCDMA 900/2100MHz"
WCDMA znaci da ce ti 3G radit u gradu (na 2100Mhz) a negdje gdje nema te kvalitete signala van grada onda se prebaciva na 900MHz i dalje ces imati kvalitetan signal.
Negdje gdje je signal jako los ce ti raditi na GSM. (nadam se da sam to dobro shvatio, ako se neko bolje razumije neka me isparavi)
Ako kupis S1 WCDMA verziju nema razloga da ne radi. Samo ti zelim napomeniti da trenutno svi sa WCDMA verzijom 1S imamo problema sa pucanjem veze na SIM 1 slotu koji je WCDMA. Vjerujem da ce uskoro to rijesit.
Mislim da cura koja ti je rekla da njen redmi ne radi na našoj kartici nema WCDMA verziju mobitela. Nase mreze tocno koriste ove frekvencije koje su ti napisali " GSM 900/1800/1900MHz and WCDMA 900/2100MHz"
WCDMA znaci da ce ti 3G radit u gradu (na 2100Mhz) a negdje gdje nema te kvalitete signala van grada onda se prebaciva na 900MHz i dalje ces imati kvalitetan signal.
Negdje gdje je signal jako los ce ti raditi na GSM. (nadam se da sam to dobro shvatio, ako se neko bolje razumije neka me isparavi)
Ako kupis S1 WCDMA verziju nema razloga da ne radi. Samo ti zelim napomeniti da trenutno svi sa WCDMA verzijom 1S imamo problema sa pucanjem veze na SIM 1 slotu koji je WCDMA. Vjerujem da ce uskoro to rijesit.
Da, iz ovoga šta su napisali može se zaključit da SIM 1 slot neće radit ako kartica ne podržava 3G frekvencije mobitela, tako da je moguće da su joj uvalili krivu verziju, koja inače košta manje. Reću joj da provjeri. Istina, na slotu 2 joj se spojio na China Unicom mrežu.
Iz istog razloga vjerojatno puca veza kad izađeš iz područja koje pokriva 3G mreža.
da odgovorim forumašu po imenu Dac, a i ostalima koji prate ovu temu
Hongmi sam naručio iz Wowshop-a, tada je cijena bila čini mi se 1599,00 kn -5%. Mob je stigao za 2 dana, na zahtjev mog poslodavca prema Wowshopu ( pohvale za dučan ). Došao je root-an i sa jednom ili dvije kineske aplikacije koje bez problema makneš i multilang je verzija sa hrvatskim jezikom ofc.
Trenutno koristim jedan SIM i kako je ustvari meni ovo mobitel za posao + privatno, znači dosta kratkih poziva, bluetooth, fotografiranje, dosta data prometa, surfanja itd, baterija traje definitivno cijeli dan, komotno bi nekada i 2 dana izdržao ali iz predostrožnosti ga punim svaku večer. Kako dosta fotografiram radi posla, bitna mi je kvaliteta fotki, bljeskalica i ekran koji je dobar na suncu.
Čekam multilang stabinu verziju za upgrade, ali mi to nije neki prioritet jer mob i ovako radi super i stabilno. Jedina stvar koju sam morao naknadno štimati je preko MTK-tools-a volumen vanjskog zvučnika, to nije po meni neki veliki problem. Nikakvi iznenadni reseti, gubljenje signala ili nešto slično nisam iskusio, sa gps-om nisam puno čačkao jer mi je zatrebao 2-3 puta ali vani i radilo je ok, brzo i stabilno.
Sve u svemu, poslije 2 mjeseca korištenja da naglasim po kojekakvim radilištima, prljavštine, znoja, vlage, prljavih ruku, bilo je čak i 2 malo jača pada iz ruke na pod, nikakvih problema i mobitel odličan za te novce.
U svakom slučaju moja preporuka
Čekam multilang stabinu verziju za upgrade, ali mi to nije neki prioritet jer mob i ovako radi super i stabilno.
Imas vec online multilanguage v15 s ukljucenih hrvatskim jezikom za skinuti, ova verzija ROM-a koju ti imas je ona koju pretezito kinezi stave prije slanja u EU zemlje.. Ova v15 je novija od tebe i donosi dodatne updejtove jos za razliku prijasnjih verzija, ali ako tebi ovaj savrseno radi, nemoj se onda zamarati sa flashanjem.. ;)
Što se tiče caseova, ne znam za ove flip, ali ja dosad isprobao ovo:
Nillkin super frosted:
http://www.aliexpress.com/snapshot/6007139045.html
Ocjena: ne vrijedi tuh para, screen protector nema rupe za senzor pa pravi probleme. Iako je rebrasti case otraga, sklisko jejer je plastika tvrda. Stalno mi klizi iz ruke.
Noname kinez:
http://www.ebay.com/itm/181308300652
Malo slabije legne mob unutra nego nillkin, iznutra je mekan, izvana gladak, ali onako gumasto, fora, ali još mi je pre sklizak.
Sad čekam ovo, trebao bi biti original TPU:
V15 multi-rom radi odlicno. Stabilan, brz, optimiziran, baterija traje duze itd ...
Sto se tice case-ova ... topla preporuka za slijedeci link (narucio zeni, savrseno sjeda, brza dostava i original)
Ja sam dok se mislim hoću li uzet flip case naručio obični prozirni TPU za 2$. Jedino je pitanje oće li prije stić prije mobitela kojeg dobijam 15.7. :)
Btw, treba li na nešto pazit kad se naručuje zaštitna folija za ekran ili je sve isti k? Vidim da ima 3 komada za 2,5$ na ebayu. Ima neko stakleni screen cover?
V15 multi-rom radi odlicno. Stabilan, brz, optimiziran, baterija traje duze itd ...
Sto se tice case-ova ... topla preporuka za slijedeci link (narucio zeni, savrseno sjeda, brza dostava i original)
Meni isti klinac kao i v13. Autobrightness još uvijek ne radi kako treba. Kod dolaznog SMSa na lockscreenu se i dalje na random povremeno prikaže neki drugi kontakt iz imenika,usb storagea i dalje nema po defaultu, led notifikacija podivlja povremeno,.... nijedan veći bug nije spravljen. Ali, to je tako, koliko vidim, pretežno se krpaju bugovi za flagship, znači Mi3 pa onda naniže. Obzirom da xiaomi developeri rade na KK, a i na miui v6, na mob koji je na dnu ljestvice kao naš hongmi dolazi malo pažnje.
Što se tiče casea, ok je ako voliš preklopne. Meni nezgrapno razgovarati s time, ali što se tiče zaštite, sve 5 :)
Kad smo već kod romova, ako ste isprobavali, koji vam MIUI najbolje radi?
Meni se još nekako onaj stari ultimate (baziran na stable 5) najbolje ponaša.
Ja sam dok se mislim hoću li uzet flip case naručio obični prozirni TPU za 2$. Jedino je pitanje oće li prije stić prije mobitela kojeg dobijam 15.7. :)
Btw, treba li na nešto pazit kad se naručuje zaštitna folija za ekran ili je sve isti k? Vidim da ima 3 komada za 2,5$ na ebayu. Ima neko stakleni screen cover?
Nisu ti sve folije isti k.... zavisi koliko su tvrde, koliko reflektiraju, kako prsti klize po foliji itd. Cijena jako varira s kvalitetom. Pazi jdino kad kupuješ da ima izrez za prox. senzor da ti se ne dogodi ko meni s nillkinom, ja također naručio paralelno s mobom i čim je isti došao odmah nalijepio gore pa mi trebalo 3 dana da skužim što ga muči :)
Stakleni cover mi se čini da je još najčvršće rješenje, ali skupo, nisam našao ispod 10$ (noname kinezi) pa do 20$ za neki bolji brand. Osim toga, svi imaju rupe za front kameru i izrez oko zvučnika, a debeli su 0.2-0.3mm, a to se već osjeti pod prstima.
Npr. ove, trebale bi biti 3M folije:
http://www.ebay.com/itm/360863455191?ssPageName=STRK:MESINDXX:IT&_trksid=p3984.m1436.l2649
su jeftine, ali lošije od kineskih, jedino brzo dođu jer lik je iz DE. Ja uzeo te nakon fijaska s nillkinom i koma su, grebu se jako lako, dimenzije nisu baš 100% pogođene, mrvcu su manje od ekrana, ali kolko para tolko muzike.
Ima na stranici na izbor folija, evo tablica s karakteristikama
http://stores.ebay.com/schutzfolien24deshop/
Cijene idu od 2$ za 6 kom ovih najjeftinijih do 16$ za 1 kom najskuplje
Di se točno nalazi proximity sensor? Gore lijevo?
Tu recimo ima tempered glass za 4$... Ne znam koliko je dućan pouzdan. Ima i na Aliju za 6$. Samo me brine da se sa tim ne bi povećala refleksija ekrana. A i ne znam koliko ima smisla s obzirom da ipak "deblja" telefon, koji svejedno ima GG