- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Da. Trebao mi je sat za snimanje ruta koje trčim ili vozim biciklom, a konkurencija (Garmin, Sunto..) su puno pre skupi.
A još ne postoji kockati Amazfit na engleskom, pa nisam dugo trebao odlučivati.

Neki su tu napisali da su narucili one gadgete za smart kucu. Jel vam doslo to i kako radi?
Evo meni je nešto došlo, a nešto još čekam. Sve je dakle naručeno preko Aliexpressa od raznih prodavača. Gotovo pa je svaki proizvod od drugog.
Došlo mi je:
1. Gateway 2 - centralna jedinica. 10 dana je putovalo. Centralan jedinica na koju se priključe ostali dodaci. Na sebi ima svijetlo i zvučnik. Preko aplikacije možete paliti svijetlo, mijenjati boje i intenzitet. Također možete staviti opciju da se svijetlo samo pali od nekog vremena... Osim što je fora ima još jednu konkretnu funkciju. Ako postavite opciju alarm, kad neki senzor osjeti pokret ili kako već definirate u aplikaciji onda centralan jedinica svijetli kao alarm crvenom bojom i jako tuli. Dakle izgleda i zvuči kao pravi alarm. Sama po sebi centralna jedinica nema senzore tako da morate nešto upariti s njom. Ima i mogućnost reprodukcije kineskih radio stanica, al to kao da ni nema :) Ima opcija zvono. kad vam netko otvori vrata on zvoni din-don. možete snimiti neki svoj zvuk ili glas..... S nekim drugim senzorom možete složiti zvono na klik ispred ulaznih vrata ...... Složio sam na aplikaciji da mi dolazi obavijest svaki put kad mi se otvore ulazna vrata i sad imam podatke za svaki dan točno u koje vrijeme su se vrata otvorila, točno kad su se zatvorila i kolko su bila otvorena....... Može se podesiti da vam bude i budilica....
2. Senzor za vrata - 10 dana putovalo. Radi na malu bateriju kao što je u klasičnom ručnom satu. Ne znam koliko će baterija trajati, ali nigdje nisam našao pritužbe na to. Montaža jednostavna ima samoljepljivu traku na poleđini + još jedna u rezervi. Radi besprijekorno za sad. Spaja se na centralnu jedinicu. Za sad mi služi kao zvono kad netko uđe u prostoriju. Planiram složiti i automatsko svijetlo kad se vrata otvore, ali za to mi još mora doći smart svijetlo. Ima puno opcija kad se vrata otvore, onda....... to se sve posloži preko aplikacije.
3. Senzor temperature i vlage - 9dana putovalo. Radi na malo veću bateriju za klasičan sat. Npr. meni svaki sat vremena šalje podatke o temperaturi i vlagi. U aplikaciji je to prikazano kao graf kroz cijeli dan.... Složio sam da kad temperatura padne ispod npr. 20 da se klima pali i grije, a kad temperatura ode iznad 25 da se klima pali i hladi.
4. Univerzalni IR daljinski upravljač. -8dana putovalo. Spojio sam TV i Klimu na njega. Kao svaki drugi infracrveni daljinski treba imati direktnu vidljivu vezu između uređaja i njega. Super radi. Preko njega upravljam klimom što sam gore opisao. Možete tako složiti i TV da se pali u točno određeno vrijeme ili da se gasi u točno određeno vrijeme. Meni služi prvenstveno za klimu i radi super. ima sve opcije koje ima i daljinski od klime. Za tv nisam ni znao da može imati sliku u slici- tek sam otkrio dok sam vidio u xiaomi aplikaciji tu opciju i radi.
Aplikacija- Radi odlično iako nije savršena. Jedina mana joj je što još nije 100% prevedena. Sve ove svakodnevne aktivnosti su super prevedene i tu nema problema, ali ima nekih rupa npr. kod samog povezivanja uređaja. Kad sam prvi put postavljao uređaj odmah sam planirao staviti svoju lokaciju kao: Mainland China. to sam pročitao na netu da tako svi dodaci rade bez problema. Ali je zanimljivo da to nisam mogao pronaći među ponuđenim regijama. Jer svaka regija piše na domaćem jeziku i pismu. Onda sam nakon kraćeg mozganja kliknuo na prvu regiju koja je pisala kineskim hijeroglifima i pogodio sam :) (Kasnije piše Mainland China, al kod morate odabrati po prvi put onda ne piše).
Kad sam uparivao senzore na gateway 2 preko aplikacije nije bilo nikakvih problema. Sve je na engleskom. No problem mi je bio kad sam uparivao TV i klimu na univerzalni daljinski. Tu sam nekoliko puta bio suočen sa kineskim tekstom i na dnu su dvije kineske opcije za kliknuti. Ja sam izabrao desnu. Nemam pojma što me pitalo. Pretpostavljam da je to desno bilo idemo dalje ili slažem se.... a možda je i bilo: slobodno vršite testiranje nuklearnog programa na meni. nemam poja. Ali na kraju sve radi :)
naravno da sam se iživcirao kad sam tražio Mitsubishi klimu pod slovo M i mislio sam da je nema, a na kraju sam je pronašao pod slovom S, jer su nazivi za klime prvo napisani na kineskom, a onda u zagradi piše engleski naziv. Inače ima stvarno jako puno proizvođača. Mislim da ne nedostaje ni jedan od ovih koji se prodaju kod nas. Tako da tu nema problema.
Dakle sve radi odlično i za te novce se isplati. Svakako preporučam.
Jedini problem je kod mene bio to kinesko pogađanje ali samo kod spajanja univerzalnog daljinskog i to što mora biti odabrana regija Kina. (Možda ni ne mora biti, ali znam da kamera radi samo na toj regiji, a naručio sam i nju). Tu je sitni problem i ako postavite npr. da se svijetlo upali u 19.00 onda će se upaliti kad je u Kini 19.00, a ne kod nas :) Ali to ne koristim pa mi ni ne smeta. Ako ne planirate uzeti univerzalni daljinski onda mislim da ni nećete imati probleme s kineskim pismom. To je sve softwerski "problem" pa mislim da se to može s vremenom riješiti.
Ukupna ocijena: 9,5/10
Posljednji Beta update za Redmi Note 3 - baterija se osjetno brže troši.
Ima li netko slična iskustva? Što kažu na njihovom forumu?

note 2
+vise bandova
+amoled ( za koji ne znam kakav je, ali ono nije najbolji, nije ni toliko los)
+malo bolja baterija
eh sada, kamera bi trebala bit bolja kod notea(ima i eis)
iako sam cuo da note 2 radi bolje na aospu ili nekom drugom custom romu te se moze podesit ekran, tj boje na ekranu i kamera je bolja...
i sada osobna stvar - dizajn od notea 2 je puno ljepsi od 5s
jedini minus u tome dizajnu je tezak pronalazak tempered glassa jer je ekran zakrivljen :)
Evo meni je nešto došlo, a nešto još čekam. Sve je dakle naručeno preko Aliexpressa od raznih prodavača. Gotovo pa je svaki proizvod od drugog.
.....
jel se može upariti dva mobitela na Gateway, pa da sve dolazi na oba i da se preko oba mobitela moze kontrolirati, npr upalim svijetlo na jednom mobitelu, a ugasim ga preko drugoga.
Jel ima tko Xiaomi WiFi Amplifier?
https://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_sacat=0&LH_BIN=1&_nkw=xiaomi+wifi+amplifier&_sop=12
Jel to šta valja?
Ako dobro razumijem princip, uštekam njega u laptop i trebao bi bolje "loviti" wifi signal u okolici?
Ne uštekavaš uređaj u laptop i na taj način jačaš domet laptopa, nego uređaj uštekavaš u neko napajanje (doduše može i u USB od laptopa) i jačaš si domet WIFIja kojeg setiraš kroz Mi Home App..
Najbolje je taj amplifier staviti u neku utičnicu unutar područja gdje je slab signal..
Uzmi u obzir da brzina prijenosa pada na pola jer koristi isti kanal na kojem je izvorni wifi (ruter)
eh .. taj "screen unlock" mi je glavni feature ... tako da cu radije ranije na punjač nego da moram ukucavati 6-tero znamenkasti PIN
Ima li ko problema sa kašnjenjem notifikacija. Npr na Whatsup su mi jutros poslali poruku u 7h, a dobija sam je tek oko 8:30.
Često mi se zna dogodit da mi kasne poruke, a Messager Lite mi uopće ne baca nikakve notifikacije. Uključio sam autostart na sve te aplikacije, sve žive i nežive permissione, disableao battery saving za te aplikacije, ugasio advanced memory managament, uključio sve notifikacije.
Zna li tko kako to napravit? Već mi je pun kurac ovog usranog MIUI-ja.
Ja koristim screen unlock sa mi band2 i nemama problema sa baterijom. Trenutno mi ja baterija 42% a koristim je 15 dana. Jos koristim da se upali ekran kad se digne ruka i notifikacija poziv, sms, Viber.
Edit: Tek sad sam vidio da je problem sa baterijom mobitela. Ja imam stari Xiaomi Mi 4i i nakon dvije godine jos uvijek mi traje 1,5-2 dana tj. nisam primjetio da, od kada koristim mi band2, da se baterija brze trosi.
na sve to što si napravio treba i u task menadžeru zaključati aplikacije koje dobijaju poruke
na sve to što si napravio treba i u task menadžeru zaključati aplikacije koje dobijaju poruke
Kako to napravim?
meni tipkaa (desno tri crtice)
pokaže ti aktivne aplikacije dođeš do željene i mrdneš ju prstom dolje i skoče ti iznad njenog prozorčića ikone: lokot i zupčanik..
što misliš, klik na koju zaključava aplikaciju da se ne gasi?
meni tipkaa (desno tri crtice)
pokaže ti aktivne aplikacije dođeš do željene i mrdneš ju prstom dolje i skoče ti iznad njenog prozorčića ikone: lokot i zupčanik..
što misliš, klik na koju zaključava aplikaciju da se ne gasi?
Ahaaaa... znači kliknen na zubčanik i to je to!!!
Nisan znao da postoji i pull-down akcija, zna sam da pull up ubije app. Thnx!
nema problema, samo jesi postavio i auto start i dopuštenja?
meni recimo i ikonica ( ball poola ima oznaku notifikacije kad mi dođe poruka (nisam postavljao za njua, ali eto, dođe)
nema problema, samo jesi postavio i auto start i dopuštenja?
meni recimo i ikonica ( ball poola ima oznaku notifikacije kad mi dođe poruka (nisam postavljao za njua, ali eto, dođe)
Izgleda da sada radi kad sam lockao wapp i messager lite. Nisam znao za tu shemu. Napokon ovo govno radi kako treba.
Ja sam općenito isključio optimizaciju memorije u developer optionsima, više štete nego koristi.
Uglavnom, MIUI je po nekim stvarima fakat katastrofa.