Zašto se još uvijek proizvode 32 bitni Windowsi?

poruka: 5
|
čitano: 1.866
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

Kao prvo Microsoft komplicira stvari sebi imajući dvije verzije. Zatim korisnicima koje buni pri odabiru verzije. Dolazi hrpa različitih drivera, i uvijek trebate paziti koju ste arhitekturu izabrali. Da postoje samo 64-bitni Windowsi, i svi bi driveri bili izdani za 64-bita, milina. Moj kompjuter iz 2004. je imao 64-bitni procesor, na kojem zasigurno ne planiram instalirati noviji Windows. I siguran sam da računala koja još uvijek imaju 32-bitne procesore, nisu u stanju vrtiti OS kao Windows 8 zbog premalo RAM-a, presporog procesora ili nečeg drugog. jednostavno nema smisla. ?

Mislio sam još nešto napisati, no sad sam zaboravio :P

0 0 hvala 0
14 godina

Mislim da još uvijek nije 64-bitni procesor uveden kao neki standard, iako ga se više koristi. Mislim da se oni više orijentiraju prema proizvođačima. Znači proizvođači su ti koji bi trebali prekinuti proizvodnju, pa da MS nakon toga odustane s izdavanjem 32-bitnih Windowsa...

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Mislim da je jednostavnije korisnicima koji koriste 64bit skinuti prave drivere, nego korisnicima koji imaju malo zastarjele mašine da prelaze na nove(moj stari npr. si je sam isprogramirao programe za knjigovodstvo i ne planira skoro sa windows xp-a, jer će imati puno problema sa kompatibilnosti na novome).

Watercooled CPU. Bubni PP, ako te nešto zanima :)
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.1.2013 14:58 (dombak1608).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Zašto se još uvijek proizvode 32 bitni Windows

-ne brini za MSov dupli posao, zanemarivo. Podpitanje, postoje razne verzije windowsa i officea, može biti jedna..

-imaš li konkretan problem s driverom ili samo komentiraš trenutno stanje koje je zapravo mogućnost izbora.

-jednako je prije desetak godina bio odgovor da je 32 bita dovoljno, ... za većinu je i dalje dovoljno, tj što radiš ako nije profi upotreba pa da ti treba npr više od 4GB RAMa jer je to jedina razlika što se tiče OSa. surfanje, office, .. sve radi najnormalnije na obje verzije. Što je tad argument? Tj. prednost starog 32bitnog OSa je u količini dostupnih aplikacija i drivera. Pošto je aplikacija ta koja zapravo koristi resurse, beskorisno je imati 64bitni OS i 32bitnu app. (ali to radi OK).

S novim računalom je logično instalirati novu (ili njanoviju) verziju OSa seven-8, ubuntu... dok je 64bita OK, stvar izbora ako nema konkretan razlog za drugačije rješenje.

btw, još uvjek ne postoje svi driveri za sve uređaje za 64bitni OS, dok dosta starih drivera radi, 32bitnih. To je stvar proizvođača hardwarea koji ne žele izdati driver nego tjeraju korisnika na kupnju novog uređaja ili ostanak na starom OSu. MS samo radi u svom interesu, pa se ne trebaš zabrinjavati njihom poslovnom politikom (vrlo su profitabilni, kritiziraj one koji loše posluju i nauči nešto iz tog primjera).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.1.2013 15:13 (ihush).
16 godina
neaktivan

Moj proc podržava 64 bita ali ja uvijek stavljam 32 bita i xp i vistu i sedmicu i osmicu jer imam 1.75GB rama. :)

bug caruje, um klade valja

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice