Windows 8 i 8.1 - općenito izdvojena tema

poruka: 8.531
|
čitano: 4.531.209
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
16 godina
neaktivan
Re: Windows 8 i 8.1
Nvidia GTX 680 kaže...

imam win 8.1 i placenu licencu za start is back i ovo mi se dogada zna neko zakaj? da mi se nevide ikonice 

Probaj iz Run-a komandu

ie4uinit.exe -ClearIconCache

Radi na 7ici, možda radi i na 8.

Early adopter
15 godina

pozdrav, imam problem sa Used space ne C: disku..

Slika 1: C properties

Slika 2: select all, desni klik properties

zauzeto 80 GB  zauzeto 80 GB
zauzeto 51 GB zauzeto 51 GB
16 godina
neaktivan
soja kaže...

Lijevo je točan. Desnog su hard links navele na krive zaključke.

Early adopter
17 godina
Nvidia GTX 680 kaže...

imam win 8.1 i placenu licencu za start is back i ovo mi se dogada zna neko zakaj? da mi se nevide ikonice 

C:\Users\TVOJE_IME\AppData\Local

Potrazi datoteku IconCache.db, desni klik misem na nju stisni i drzi SHIFT pa onda klikni DELETE

Onda napravi LOG OUT pa se opet ulogiraj

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
12 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

unistaliro startisback stavio classic shell radi super .....cudno ovaj free je bolji od placenog starisback programa...

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

ne izgleda ni približno dobro kao startisback

12 godina
neaktivan
Cryogenic kaže...

ne izgleda ni približno dobro kao startisback

meni isto izgleda xd

16 godina
soja kaže...

-select ti prikazije samo selektirano, ne vidiš hidden+sys (page+hiber).. ako uključiš prikaz rezultat će biti bliži, ali nikad nećeš vidjeti sve kao mtf$ i poseban alociran dio za file strukturu koji je cca 100MB

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
Dosta san trazio po internetu i neke su stvari pomogle ali samo krace vrijeme. Skoro uvijek mi je hdd usage na 100%. Hdd je zdrav. Primjecujem da najvise trosi system ili svchost. Imali tko kakvo moguce rijesenje problema?
16 godina
neaktivan
Ima još netko problema s updateom KB2919355? pokušao sam već nekoliko puta, pokušao i pobrisati bad install kroz cmd, ali i dalje ništa. vidim da ekipa po netu isto ima problema s tim. e da win 8.1 orginal
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
14 godina

Nedavno je ovdje bio neki program kao alternativa za instaliranje updatea. Ne mogu trenutno naci.

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.5.2014 15:58 (dinos3).
17 godina
GeneralPag1997 kaže...
Dosta san trazio po internetu i neke su stvari pomogle ali samo krace vrijeme. Skoro uvijek mi je hdd usage na 100%. Hdd je zdrav. Primjecujem da najvise trosi system ili svchost. Imali tko kakvo moguce rijesenje problema?

Mozda ti Windows rade optimizaciju, probaj sam pokrenut Maintenance

dinos3 kaže...

Nedavno je ovdje bio neki program kao alternativa za instaliranje updatea. Ne mogu trenutno naci.

WSUS Offline Update

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
15 godina
GeneralPag1997 kaže...

I meni se to događa...već sam pitao ovdje al nisam dobio odgovor.

Zdravi i veseli bili :)
14 godina
djigibao kaže...
GeneralPag1997 kaže...

dinos3 kaže...

WSUS Offline Update

Da to sam trazio. @eterna luchar probaj s tim programom.

15 godina
ihush kaže...
soja kaže...

-select ti prikazije samo selektirano, ne vidiš hidden+sys (page+hiber).. ako uključiš prikaz rezultat će biti bliži, ali nikad nećeš vidjeti sve kao mtf$ i poseban alociran dio za file strukturu koji je cca 100MB

Al dal je moguće da mi je razlika 30 GB?!

12 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1
Prije nego kaj sam poceo igrat DayZ gledam ssd kolko je bio written ssd 1.41TB izadem iz igre 1.45 kako je to moguce kad je steam i igra na hardu??
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Nvidia GTX 680 kaže...

WTF? Kako ti imas taj menu a ne onaj preko cijelog skrina?

@ Imao sam taj problem na sedmici i nzm kako sam ga rijesio, msm da sam isao na Change Icon i onda odabro ikonu.... Win ti je pogubio nesto pa zato nemas ikone

16 godina
soja kaže...
..

Al dal je moguće da mi je razlika 30 GB?!

može biti od par GB do par stotina.. jer se ovisno o količini RAMa defaultno (u installu, ako kasnije ne promijeniš) alocira npr swap i hyber, koji su npr 1:1 u odnosu na RAM, ako imaš 16GB RAMa, to dvoje će biti 30+, uz ostale sys+temp.. još cca desetak. AKo imaš manje RAMa, npr 1GB, tad ta dva filea neće biti tako veliki, inače je raspon 1:1 do 1:3, s manje RAMa je potrebno više swapa (s 'puno' RAMa se swap može isključiti, ali to onaj tko radi mora razumjeti-znati..), hyber je jednak RAMu. Tad bi bilo zazeto cca 10+10.. prosjek je upravo oko 20+ nakon clean installa, nakon tog se 'skuplja smeće'.. koje nakon godinu dana može biti proizvoljne velićine, npr updateovi, SPovi.. kad toj formuli dodaš ostali software npr browser koji može ... itd. Nema granice koliko smeća može biti, ponekad je to i korisno.. npr recovery (backup). Recovery (restore, backup OSa) je skoro veličine ukupno zauzetog mjesta (npr preskače swap). Tad nakon beackupa možeš imati skrivenog, koliko? ... bubnut ću 50GB, ako nakon nekog vrenema napraviš moviji restore point, tad se u to dodaju sve app koje imaš instalirano na sys.disku, pa pošto jedna igra može zauzimati npr 20-30GB dodaj još toliko itd. itd.

Sve to je defaultno skriveno od juzera, s razlogom. Početnik nebi trebao to dirati jer je veća šansa da će napraviti probleme.

Zato su SSDovi do 60GB 'premali' osim minimuma za sam install 20-30GB, ostatak se brzo potroši, tek iskusniji user može podesiti sve potrebno (tj prilagoditi raspoložive resurse svojim potrebama jer nije svima isti cilj-potreba..).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
Dex.pwn kaže...
Nvidia GTX 680 kaže...

WTF? Kako ti imas taj menu a ne onaj preko cijelog skrina?

Sigurno ima neku alternativu za start. Kao sto su ti programi: Classic Shell, Startisback i jos puno programa koji rade na istom principu.

12 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

Apps...

Dakle pitanje u vezi aplikacija...

Zasto mi u store-u ne nalazi Facebook aplikaciju??

Da li netko koristi Face app, i kakav je?

Mozete li mi preporuciti neke korisne i zanimljive aplikacije...

I da li se one skidaju iskljucivo preko app store-a???

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Wh1T3L10n kaže...

Apps...

Dakle pitanje u vezi aplikacija...

Zasto mi u store-u ne nalazi Facebook aplikaciju??

Da li netko koristi Face app, i kakav je?

Mozete li mi preporuciti neke korisne i zanimljive aplikacije...

I da li se one skidaju iskljucivo preko app store-a???

Hvala

Iskljucivo preko app store-a mozes skidat aplikacije.

Imao sam isti problem mislim da se moraš prijaviti na microsoft acc.

Nije da sam ga koristio ali mi je bolji ovaj desktop nego app.

16 godina
Windows 8 i 8.1

Meni se od zadnjeg updatea prilično usporilo računalo.Da li se to i drugima događa i kako pokušati popraviti?

AC Milan - IL CLUB PIU' TITOLATO AL MONDO
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
emerik kaže...

Meni se od zadnjeg updatea prilično usporilo računalo.Da li se to i drugima događa i kako pokušati popraviti?

I meni se usporilo totalno. Ne znam sta je sa ovim apdejtima...

12 godina
Windows 8 i 8.1

Neznam sta se kod vas događa al kod mene nema nikakvih problema.

koristimo dijalekte kojih je Hrvatski jezik prepun a ne Englesko smeće
Moj PC  
8 0 hvala 0
15 godina

Kod mene isto sve fino i uredno radi nakon update-a{#}

16 godina
neaktivan
dinos3 kaže...
djigibao kaže...
GeneralPag1997 kaže...

dinos3 kaže...

WSUS Offline Update

Da to sam trazio. @eterna luchar probaj s tim programom.

tnx momci, probam ;)

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
14 godina
odjavljen
Meni se nakon onog malo veceg apdejta s*ebala ona traka sa strane, koja se stvori kad predjes misem u lijevi kut i onda spustis mis dolje kao i IE, samo mi zabloka i IE i sve metro aplikacije i resetiraju se :/
13 godina
neaktivan
Dex.pwn kaže...
Meni se nakon onog malo veceg apdejta s*ebala ona traka sa strane, koja se stvori kad predjes misem u lijevi kut i onda spustis mis dolje kao i IE, samo mi zabloka i IE i sve metro aplikacije i resetiraju se :/

Meni iskljucen update tako da mi se nikad nista nije s*ebalo!

Zivila opcija "Never check for updates (NOT RECOMMENDED)" :D 

Sadmir K
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.5.2014 20:52 (Sadmir01).
15 godina
Sadmir01 kaže...
Dex.pwn kaže...

Meni iskljucen update tako da mi se nikad nista nije s*ebalo!

Zivila opcija "Never check for updates (NOT RECOMMENDED)" :D 

Jel ti to imaš pirat,pa se bojiš update-a hhh...nevidim svrhu zašto nepraviti update{#}

14 godina
odjavljen
Windows 8 i 8.1

Ja iskreno radim rado Update, cak me nekad uhvati Update kriza, pa onda idem po sajtovima od asusa i sl. da skinem najnovije drajvere i sl.... :P

Ubiti, jako mi smeta taj bug, jel koristim IE kao glavni broswer a radim u AIu, pa treba letit vam tam, i onda mi zabloka -.- Za poludit ! :(

0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice