imam win 8.1 i placenu licencu za start is back i ovo mi se dogada zna neko zakaj? da mi se nevide ikonice
Probaj iz Run-a komandu
ie4uinit.exe -ClearIconCache
Radi na 7ici, možda radi i na 8.
imam win 8.1 i placenu licencu za start is back i ovo mi se dogada zna neko zakaj? da mi se nevide ikonice
Probaj iz Run-a komandu
ie4uinit.exe -ClearIconCache
Radi na 7ici, možda radi i na 8.
pozdrav, imam problem sa Used space ne C: disku..
Slika 1: C properties
Slika 2: select all, desni klik properties
Lijevo je točan. Desnog su hard links navele na krive zaključke.
C:\Users\TVOJE_IME\AppData\Local
Potrazi datoteku IconCache.db, desni klik misem na nju stisni i drzi SHIFT pa onda klikni DELETE
Onda napravi LOG OUT pa se opet ulogirajunistaliro startisback stavio classic shell radi super .....cudno ovaj free je bolji od placenog starisback programa...
ne izgleda ni približno dobro kao startisback
ne izgleda ni približno dobro kao startisback
meni isto izgleda xd
-select ti prikazije samo selektirano, ne vidiš hidden+sys (page+hiber).. ako uključiš prikaz rezultat će biti bliži, ali nikad nećeš vidjeti sve kao mtf$ i poseban alociran dio za file strukturu koji je cca 100MB
Nedavno je ovdje bio neki program kao alternativa za instaliranje updatea. Ne mogu trenutno naci.
Mozda ti Windows rade optimizaciju, probaj sam pokrenut Maintenance
Nedavno je ovdje bio neki program kao alternativa za instaliranje updatea. Ne mogu trenutno naci.
I meni se to događa...već sam pitao ovdje al nisam dobio odgovor.
Da to sam trazio. @eterna luchar probaj s tim programom.
-select ti prikazije samo selektirano, ne vidiš hidden+sys (page+hiber).. ako uključiš prikaz rezultat će biti bliži, ali nikad nećeš vidjeti sve kao mtf$ i poseban alociran dio za file strukturu koji je cca 100MB
Al dal je moguće da mi je razlika 30 GB?!
WTF? Kako ti imas taj menu a ne onaj preko cijelog skrina?
@ Imao sam taj problem na sedmici i nzm kako sam ga rijesio, msm da sam isao na Change Icon i onda odabro ikonu.... Win ti je pogubio nesto pa zato nemas ikone
Al dal je moguće da mi je razlika 30 GB?!
može biti od par GB do par stotina.. jer se ovisno o količini RAMa defaultno (u installu, ako kasnije ne promijeniš) alocira npr swap i hyber, koji su npr 1:1 u odnosu na RAM, ako imaš 16GB RAMa, to dvoje će biti 30+, uz ostale sys+temp.. još cca desetak. AKo imaš manje RAMa, npr 1GB, tad ta dva filea neće biti tako veliki, inače je raspon 1:1 do 1:3, s manje RAMa je potrebno više swapa (s 'puno' RAMa se swap može isključiti, ali to onaj tko radi mora razumjeti-znati..), hyber je jednak RAMu. Tad bi bilo zazeto cca 10+10.. prosjek je upravo oko 20+ nakon clean installa, nakon tog se 'skuplja smeće'.. koje nakon godinu dana može biti proizvoljne velićine, npr updateovi, SPovi.. kad toj formuli dodaš ostali software npr browser koji može ... itd. Nema granice koliko smeća može biti, ponekad je to i korisno.. npr recovery (backup). Recovery (restore, backup OSa) je skoro veličine ukupno zauzetog mjesta (npr preskače swap). Tad nakon beackupa možeš imati skrivenog, koliko? ... bubnut ću 50GB, ako nakon nekog vrenema napraviš moviji restore point, tad se u to dodaju sve app koje imaš instalirano na sys.disku, pa pošto jedna igra može zauzimati npr 20-30GB dodaj još toliko itd. itd.
Sve to je defaultno skriveno od juzera, s razlogom. Početnik nebi trebao to dirati jer je veća šansa da će napraviti probleme.
Zato su SSDovi do 60GB 'premali' osim minimuma za sam install 20-30GB, ostatak se brzo potroši, tek iskusniji user može podesiti sve potrebno (tj prilagoditi raspoložive resurse svojim potrebama jer nije svima isti cilj-potreba..).
WTF? Kako ti imas taj menu a ne onaj preko cijelog skrina?
Sigurno ima neku alternativu za start. Kao sto su ti programi: Classic Shell, Startisback i jos puno programa koji rade na istom principu.
Apps...
Dakle pitanje u vezi aplikacija...
Zasto mi u store-u ne nalazi Facebook aplikaciju??
Da li netko koristi Face app, i kakav je?
Mozete li mi preporuciti neke korisne i zanimljive aplikacije...
I da li se one skidaju iskljucivo preko app store-a???
Hvala
Apps...
Dakle pitanje u vezi aplikacija...
Zasto mi u store-u ne nalazi Facebook aplikaciju??
Da li netko koristi Face app, i kakav je?
Mozete li mi preporuciti neke korisne i zanimljive aplikacije...
I da li se one skidaju iskljucivo preko app store-a???
Hvala
Iskljucivo preko app store-a mozes skidat aplikacije.
Imao sam isti problem mislim da se moraš prijaviti na microsoft acc.
Nije da sam ga koristio ali mi je bolji ovaj desktop nego app.
Meni se od zadnjeg updatea prilično usporilo računalo.Da li se to i drugima događa i kako pokušati popraviti?
Meni se od zadnjeg updatea prilično usporilo računalo.Da li se to i drugima događa i kako pokušati popraviti?
I meni se usporilo totalno. Ne znam sta je sa ovim apdejtima...
Neznam sta se kod vas događa al kod mene nema nikakvih problema.
Kod mene isto sve fino i uredno radi nakon update-a
Da to sam trazio. @eterna luchar probaj s tim programom.
tnx momci, probam ;)
Meni iskljucen update tako da mi se nikad nista nije s*ebalo!
Zivila opcija "Never check for updates (NOT RECOMMENDED)" :D
Meni iskljucen update tako da mi se nikad nista nije s*ebalo!
Zivila opcija "Never check for updates (NOT RECOMMENDED)" :D
Jel ti to imaš pirat,pa se bojiš update-a hhh...nevidim svrhu zašto nepraviti update
Ja iskreno radim rado Update, cak me nekad uhvati Update kriza, pa onda idem po sajtovima od asusa i sl. da skinem najnovije drajvere i sl.... :P
Ubiti, jako mi smeta taj bug, jel koristim IE kao glavni broswer a radim u AIu, pa treba letit vam tam, i onda mi zabloka -.- Za poludit ! :(