Windows 8 i 8.1 - općenito
- poruka: 8.531
- |
- čitano: 4.521.453
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Probaj još sa system restorom, control panel > recovery > open system restore
ma bio mi je kolega s foruma preko teamviewer u kompu i ma dost gresaka i sad to za system restore nkj opet kenja,kad rjesim igru onda cu najbolje winze nanovo i gotovo,hvala svima
Otkako sam instalio Windows 8.1 temp. mojih komponenata su stalno na max., pogotovo procesor. Znadete li kako to rješiti ? Jeli to "bug" Windowsa ili treba nešto podesiti ?
Imam problem s čitanjem/zapisivanjem na hdd...događa mi se da je disk toliko zauzet da mi trza glazba koju puštam s tog diska. Ne traje to dugo, minut-dva, al mi se često događa u zadnje vrijeme.
Na disk piše i čita s njega torrent kljent, glazba je u FLAC formatu, ako je to bitno.
HD tune test je urađen s ugašenim torrentom i glazbom.
EDIT: ovo mi se počelo događat od kad sam prešao s 7 na 8.1
Ima netko ideju kako moj problem rješit? Netko mi je napisao da ugasim search za taj disk al mi to i nije neko rješenje.
Možeš li malo pojasniti ?
Pozz ekipa!
Pošto imam orginalnu 7-icu,nisam se nikada niti zamarao sa 8-icom,niti sam ju iskreno smatrao ozbiljnim kandidatom da 7-icu izgura sa moga kompa!
No u zadnje vrijeme cesto nailazim na Win 8 i moram priznati da mi se sviđa-prije svega,njena brzina!
Zamolio bih jednu dobru dušu,da mi pojasni par nejasnoća!
-Može li moj PC uredno "terati" 8-icu?
-Dali će igre moj zastarjeli hardware lakse tjerati od 7 ultimate 64 bit?
-Nudi li 8-ica probni period?
-2 nekompatibilnosti mi nalazi Upgrade assistant (na šta toćno misli-posebno prva stavka)slika
Hvala!
-Može li moj PC uredno "terati" 8-icu?
-Dali će igre moj zastarjeli hardware lakse tjerati od 7 ultimate 64 bit?
-Nudi li 8-ica probni period?
-2 nekompatibilnosti mi nalazi Upgrade assistant (na šta toćno misli-posebno prva stavka)slika
- Može.
- Ne vjerujem da ćeš zamjetiti neku razliku.
- Ne nudi.
- Nekompatibilnost SecureBoota nije ništa šta bi te trebalo brinuti.
Možeš upotrijebiti iste drivere.
BTW ,ako imaš original Sedmicu i misliš prijeći na Osmicu za koju nemaš original ključ ,razmisli dvaput - ne postoji siguran i trajni način aktivacije Osmice.
- ne postoji siguran i trajni način aktivacije Osmice.
- Normalno da postoji.
EDIT: Trajan je i siguran.
Ima ,ali ga nakon tih 90 dana moraš reinstalirati.
- Normalno da postoji.
- Trajan je (recimo), siguran, tko zna.
Znači: nit je trajan ,niti je siguran.
- Ma nećemo o tome, ipak je ovo jedan pristojan forum.
Možeš li malo pojasniti ?
Pogledaj malo postavke u Power Options
Jel ti procesor radi do 100%, ja sam imao problema sa svojim laptopom na 8.1, proceor je radio samo do 18% ako se ne varam, nikako nije išao preko. I brutalno je sve bilo sporo. Pogledaj pod preformance dokle ti procesor ide. Ako slučajno nije to kao što je meni bilo
- ne postoji siguran i trajni način aktivacije Osmice.
i jos me zanima.. skinuo sam preko dreamsparka te win 8.1 al zaboravio sam key zapisat.. jel ga mogu naci nekako na toj stranici ili negdje drugdje,, ako mi se slucajno winsi sruse
i jos me zanima.. skinuo sam preko dreamsparka te win 8.1 al zaboravio sam key zapisat.. jel ga mogu naci nekako na toj stranici ili negdje drugdje,, ako mi se slucajno winsi sruse
Možeš skinuti neki start button, tipa "start button X", a na dream sparku pod prijašnje kupovine ili kak se to već zove imaš keyeve pod detaljima negdje...
Tako...use google

OMG!
To si cuo od microsofta! I od onih koji zele prodat windows-e.Isto izjavljuju i antivirusne kompanije samo da bi prodale sto vise
Za one koji imaju problema s updejtom Windowsa (ne samo 8 vec i 7 i XP) mogao bi pomoci ovaj mali program - Windows Updates Downloader
Kako se koristi pogledajte u ovom videu:
Za one koji imaju problema s updejtom Windowsa (ne samo 8 vec i 7 i XP) ..
-za sve ostale, WSUS-offline.
ako dobro primjećujem updater je (samo?) za integraciju u install.
Za one koji imaju problema s updejtom Windowsa (ne samo 8 vec i 7 i XP) ..
-za sve ostale, WSUS-offline.
ako dobro primjećujem updater je (samo?) za integraciju u install.
Cini se da da.
Neke stvari se mogu instalirat (ne vezane za OS) a one "vazne" imaju nastavak .msu i ne daju se tek tako instalirati.
Ideja kako bi se to moglo napravit?
Jesam jedini kojem Windows Store ne nudi nadogradnje za aplikacije ili nadogradnji uopće nema?
Jesam jedini kojem Windows Store ne nudi nadogradnje za aplikacije ili nadogradnji uopće nema?
Nema ih.
Pozdrav,
Evo jedan glupi problem, s kojim nisam jedini čini mi se.
Nakon instalacije Steama i pokretanja, Windows je sam promijenio (i dodao) Input language English (US).
Naravno da u listi instaliranih jezika ne postoji taj jezik, nego samo hrvatski te ga ne mogu ni ukloniti niti dodati.
Ima tko ideju?
Živcira me imati dva jezika za unos kad ne moram i još pogotovo da mi se pokazuje na Lockscreenu da imam dva jezika za unos.
Zna li netko kako da maknem lock screen, tj. da ne moram pisati password svaki put kad zagasim računalo ?
Normalno nakon instalacije OS-a u cmd sam upisao netplwiz i maknuo checkbox da nemoram upisivati password i trajalo je sve do prije par dana otkad odjednom opet moram upisivati password...