Windows 8 i 8.1 - općenito izdvojena tema

poruka: 8.531
|
čitano: 4.531.230
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
15 godina
Windows 8

ovako, znam da je offtopic, ali mogu li se ja sa AAI@Eduhr logirati na stranice msdn-a? tj. kako spojiti svoj dreamspar od faksa sa live racunom da se mogu direktno na MSDN spajati?

Respect the Raise...!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Windows 8
definho kaže...

na stranicama faksa je i dalje samo Win 8.1 Preview :/

E sorry ,onda čekaj. Ili skini preko ''neslužbenih'' kanala. Iste te .isoe.

Link?

definho kaže...

ovako, znam da je offtopic, ali mogu li se ja sa AAI@Eduhr logirati na stranice msdn-a? tj. kako spojiti svoj dreamspar od faksa sa live racunom da se mogu direktno na MSDN spajati?

Mislim da ne ,ali probaj.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.9.2013 0:39 (kizo2703).
16 godina
Windows 8

Nakon što sam napravio upgrade, imam oko 5gb više slobodnog prostora na SSD-u nego prije...ne radi se tu baš o nekom smeću. Osim toga, higijenu računala redovito održavam. Zadnji clean install sam napravio 2009 godine s windowsom 7. Dalje su sve bile nadogradnje: SP1, win 8, win 8.1. Ježim se pri samoj pomisli o instalaciji i podešavanju gomile programa, drivera, codeca i ostalog.

http://pljusak.com/sibenik_krvavice/wx.htm
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
definho kaže...

koji faks?

jer mi na tzv-u idemo na ovu stranicu, koja redirecta na aaiedu i tamo se spajamo sa podacima od faksa i onda nas redirecta nazad dreamspark

Atomska bubamara | edomovina.blog.hr
14 godina
Windows 8

Xbox Music app mi je fenomenalan!

Može li se kako kod aplikacije za vrijeme naštimati da nema ovog iskakanja hourly forecast dijela s desne strane?

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.9.2013 15:40 (david7).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Windows 8

dali je leak-ani RTM 8.1 isti iso koji ce nam bit dostupan i 17.10. kad li vec sluzbeno bude dostupan upgrade? kupio sam SSD i hocu samo clean instal necu upgrejdove nikake radit pa pitam da nemoram sad instalirat i opet za mj dana isto brisi sve i instaliraj..... imam legalan win 8 pro kljuc....

Opali HVALA ↓↓↓
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
jocommb kaže...

dali je leak-ani RTM 8.1 isti iso koji ce nam bit dostupan i 17.10.

Da.

16 godina
kizo2703 kaže...
jocommb kaže...

dali je leak-ani RTM 8.1 isti iso koji ce nam bit dostupan i 17.10.

Da.

ok...hvala.... sam moram trazit na drugom mjestu jer nemam msdn account.... {#}

Opali HVALA ↓↓↓
15 godina
neaktivan
Almin94 kaže...

Vratio sam ručno aktivacijske fajlove i windows je aktiviran. 

Kako da uklonim Watermark u donjem desnom uglu - SecureBoot isn't configured correctly.

14 godina
Windows 8

Napokon {#}

E da, jedno pitanje.. Pošto nisam baš radio dual boot, sad imam 8.1 na C particiji i 7 na D particiji (prije je bio 7 na C, a 8.1 sam instalirao na D, ali 8.1 D vidi kao C), mogu li sad iz 8.1 samo formatirati tu particiju sa sedmicom?

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.9.2013 19:59 (david7).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
david7 kaže...

Napokon {#}

E da, jedno pitanje.. Pošto nisam baš radio dual boot, sad imam 8.1 na C particiji i 7 na D particiji (prije je bio 7 na C, a 8.1 sam instalirao na D, ali 8.1 D vidi kao C), mogu li sad iz 8.1 samo formatirati tu particiju sa sedmicom?

-svaki win (od Viste-Seven-..) svoj win-sys disk prijavljuje kao C:, uz skriveni boot, ostali diskovi dobijaju ostala slova redom (ne baš redom, nego kriterij disk-volume-particja... bljuč..)

-ako je particija koju želiš boot ili sys, tad ju ne možeš formatirati iz OSa, .. dakle probaj. Sve ostalo je za čarobnu kuglu. (ili Easeus pa PrnScr..).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan
ihush kaže...

-svaki win (od Viste-Seven-..) svoj win-sys disk prijavljuje kao C:, uz skriveni boot, ostali diskovi dobijaju ostala slova redom (ne baš redom, nego kriterij disk-volume-particja... bljuč..)

-ako je particija koju želiš boot ili sys, tad ju ne možeš formatirati iz OSa, .. dakle probaj. Sve ostalo je za čarobnu kuglu. (ili Easeus pa PrnScr..).

Koliko se ja sjećam ,C:\ je sistemski disk još od (barem) 95-ice. {#}

ihush kaže...

A nije li još jednostavnije (bez Easusa) otkriti ''Protected system files'' i pogledat gdje se nalaze Boot ,bootmgr ,hiberfile.sys ,pagefile.sys .... bla ,bla ,bla?!

Ako ih nema na D: ,formatiraj miško!! {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.9.2013 20:32 (kizo2703).
16 godina

da ''ali''

disk manager je dovoljan, problem su samo juzeri kojima možda uz easeus bude lakše... realno nije potreban dodatni sott.

od svih Ms reinkarnacija, DOS, a:-i-b: su floppy, C:... je prvi disk. Ono što je bitnije, slovo ne postoji, tj proizvoljno je ( i lako prevari juzera...)

zaboravljaš da juzer ima/ako ima, hidden sys skriveno? btw, to sve vidi u diskmanageru itd..

- dovoljno je pokušati formatirati, ako ide = može, ako ne ide -> ne može (tad je ono nabrojano razlog).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan
ihush kaže...

da ''ali''

disk manager je dovoljan, problem su samo juzeri kojima možda uz easeus bude lakše... realno nije potreban dodatni sott.

od svih Ms reinkarnacija, DOS, a:-i-b: su floppy, C:... je prvi disk. Ono što je bitnije, slovo ne postoji, tj proizvoljno je ( i lako prevari juzera...)

zaboravljaš da juzer ima/ako ima, hidden sys skriveno? btw, to sve vidi u diskmanageru itd..

- dovoljno je pokušati formatirati, ako ide = može, ako ne ide -> ne može (tad je ono nabrojano razlog).

Zato i velim da može provjeriti ,prije poduzimanja bilo kakvih akcija i instaliranja (možda nepotrebnog programa) ,samo ako otkrije protected fileove i pogleda gdje su.

Ako ih nema na D: može radit kaj hoće s particijom.

16 godina
Windows 8

danas sam trazio mail s racunom s kojim sam dobio serial za win 8 i naravno nema ga..... ali za one koji budu imali ovakvih problema mogu slobodno nazvat M$ sluzbu za korisnike u hrvatskoj i dobice mail ponovno poslace im se, ja sam reko da mi je krepo hard na kojem je racun sa serialom :D....

i pito sam odma dal cu moc i WMC aktivirat s onim promo key-em i zenska s kojom sam prico rekla je naravno da hocu i ako budem imo ikakvih problema da neprihvati registraciju samo da opet nazovem i oni ce telefonski aktivirat....

takoder moj key je kupljen na onoj akciji za 15 $,i kolko sam ja skuzio taj serial se veze za hardver pa nesmjes na drugi komp prebacivat win.... pa sam ju pito dali mogu aktivirat win ako promjenim neku komponentu, tocnije stavljam do iduceg tjedna SSD narucen je samo cekam dolazak... i rekla je naravno da da.... po meni mislim da bi onda upalilo da se s laptopa na desktop prebacis i nazoves i kazes izgorio mi komp sve sam moro mjenjat, ili ukrali mi....

Opali HVALA ↓↓↓
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Windows 8

ima li itko problema sa clean instalom Windows 8.1 verzije? Meni nijedan od 2 original kljuca ne prihvaca?

Respect the Raise...!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
definho kaže...

ima li itko problema sa clean instalom Windows 8.1 verzije? Meni nijedan od 2 original kljuca ne prihvaca?

01 7890 300 - nazovi i vidi s njima microsoft hrvatska u postu prije sam napiso da mi je zenska rekla da ako neprihvaca aktivaciju oni mogu telefonski aktivirat.....

Opali HVALA ↓↓↓
14 godina
Windows 8

Formatirao sam disk sa sedmicom, ali mi prilikom paljenja i dalje daje izbor sedmice.. Kada je odaberem, kaže "windows failed to start".. Kako ja sad mogu obrisati tu sedmicu u potpunosti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
jocommb kaže...

danas sam trazio mail s racunom s kojim sam dobio serial za win 8 i naravno nema ga..... ali za one koji budu imali ovakvih problema mogu slobodno nazvat M$ sluzbu za korisnike u hrvatskoj i dobice mail ponovno poslace im se, ja sam reko da mi je krepo hard na kojem je racun sa serialom :D....

i pito sam odma dal cu moc i WMC aktivirat s onim promo key-em i zenska s kojom sam prico rekla je naravno da hocu i ako budem imo ikakvih problema da neprihvati registraciju samo da opet nazovem i oni ce telefonski aktivirat....

takoder moj key je kupljen na onoj akciji za 15 $,i kolko sam ja skuzio taj serial se veze za hardver pa nesmjes na drugi komp prebacivat win.... pa sam ju pito dali mogu aktivirat win ako promjenim neku komponentu, tocnije stavljam do iduceg tjedna SSD narucen je samo cekam dolazak... i rekla je naravno da da.... po meni mislim da bi onda upalilo da se s laptopa na desktop prebacis i nazoves i kazes izgorio mi komp sve sam moro mjenjat, ili ukrali mi....

Ukoliko promjeniš komponentu (u mom je slučaju bila matična koju sam promjenio jer sam 2 puta dobio pokvarenu i iz treće sam išao na ASUS jer mi je to trgovina dozvolila, a to je koliko sam shvatio i glavna komponenta koja može radit probleme kod aktivacije) moraš mailom poslat kopiju odnosno sliku računa tj garancijskog lista koji potvrđuje tvoju situaciju i tek onda ti oni telefonom govore brojke koje su potrebne tj prvo ti njemu čitaš svoje koje pišu a nakon toga on tebi daje potrebne za aktivaciju. Eto to je iz prve ruke

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.9.2013 21:25 (PlayMaker10).
14 godina

Riješeno, obrisao sam ga iz boot sekcije u msconfigu...

16 godina
neaktivan
david7 kaže...

Formatirao sam disk sa sedmicom, ali mi prilikom paljenja i dalje daje izbor sedmice.. Kada je odaberem, kaže "windows failed to start".. Kako ja sad mogu obrisati tu sedmicu u potpunosti?

Uz pomoć msconfig-a. Nemoj zaboraviti čekirati opciju Make all boot settings permanent. I pazi na to koji si OS odabrao za brisanje i da li si ga dobro odabrao.

Early adopter
14 godina
Windows 8

Riješio sam već, ali nisam čekirao tu opciju.. Restartao sam komp i nije bilo problema, evo, pišem s njega {#}.. Da za svaki put ponovno pokrenem to, ali samo da čekiram tu opciju?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
jocommb kaže...
definho kaže...

01 7890 300 - nazovi i vidi s njima microsoft hrvatska u postu prije sam napiso da mi je zenska rekla da ako neprihvaca aktivaciju oni mogu telefonski aktivirat.....

nije problem u aktivaciji,ne mogu ih ni instalirati ako ne prihvaca key...

Respect the Raise...!
14 godina
Windows 8

Instaliraj s generićkim ključem i onda instaliraj svoj...

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Windows 8

koji program koristite za backup programa ? imam lincenciran aniti virus pa nee bih da mi propadne ili ima neki nacin da vidim koji je key ? i dosao mi je uz laptop a nisam dobio nikakav key

0 0 hvala 0
17 godina
Trebao bi ti kljuc pisat u programu.
Koji AV program imas?
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao
16 godina
neaktivan
anelko kaže...

koji program koristite za backup programa ? imam lincenciran aniti virus pa nee bih da mi propadne ili ima neki nacin da vidim koji je key ? i dosao mi je uz laptop a nisam dobio nikakav key

Koji program?

djigibao kaže...
Koji AV program imas?

Ako mu je došel predinstaliran ,lako moguće da je neki trial.

17 godina
Windows 8

Phone Numbers for Activating Windows 7 or 8 from Anywhere in the World

1. Open the Windows Run box with the keyboard shortcut: Winkey+R. In Windows 7, you can also use the Start menu search box.
  2. Enter “slui 4” (without quotes but with the space).
  3. The interface shown in the figure (click the thumbnail) will open.
  4. Use the dropdown menu to choose your country.
  5. Click “Next” and follow directions.

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
djigibao kaže...
Koji AV program imas?

E ne znam da nadjem gdje se nalazi, imam opciju backup AV ali mi trazi da unesem kljuc, koristim Norton.

@kizo2703 nije trial, pise da imam 300 i nesto dana o isteka ove licence. Rekli su on meni da vazi godinu

17 godina
anelko kaže...
djigibao kaže...
Koji AV program imas?

E ne znam da nadjem gdje se nalazi, imam opciju backup AV ali mi trazi da unesem kljuc, koristim Norton.

Probaj s ovim programom - Magical Jelly Bean Keyfinder

Imas i portabilnu verziju pa ga ne moras niti instalirat {#}

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice