Windows 8 i 8.1 - općenito izdvojena tema

poruka: 8.531
|
čitano: 4.529.388
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
16 godina
neaktivan
Re: Windows 8
mind_challenge kaže...

Danas sam rebootao računalo, windodwsi su odradili neki update i kada se upalilo ovo se pojavilo.

Nakon drugog reboota se nije maknulo. Što je to? Kako se toga rješiti?

Windowsi su inače genuine, tako da nije istekla aktivacija ili kako već funkcioniraju ti piratski windowsi.

Upali CMD (kao administrator) i ukucaj komandu (ili C/P):

bcdedit -set TESTSIGNING OFF (klik na Enter) i nakon toga restartaj PC. Done

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
12 godina
neaktivan
mind_challenge kaže...

Danas sam rebootao računalo, windodwsi su odradili neki update i kada se upalilo ovo se pojavilo.

Nakon drugog reboota se nije maknulo. Što je to? Kako se toga rješiti?

Windowsi su inače genuine, tako da nije istekla aktivacija ili kako već funkcioniraju ti piratski windowsi.

Meni se to pojavilo kada sam instalirao neke drivere za grafičku koji nisu bili oficijelni,nego neki beta.Ne razumijem se u to ali znam da je to bio razlog

http://www.avast.com/get/2udv4zIj
16 godina
neaktivan
Windows 8

postovani gurui.na privremenom sam radu u norveskoj i od prijatelja sam koji zivi ovdje dobio na poklon lap top tosshiba satellite sa amd e1-1200apu i radeon hd7310m te 4gb memorije i hardom od 500gb.na njemu su predinstalirani win8 home 64bit windowsi i to jos na norveskom.nikako ne mogu ih prebaciti na engleski,kazu da samo pro i ultimate verzije win8 mogu to napraviti.takodjer me nerviraju ovi predinstalirani toshibini programi pocevsi od suporta bla bla pa do njihovog anit virus prog i sl.fakticki sve je predinstalirano prilikom kupnje.posto ne znam norveski(tek sam mj dana),ja bih zelio win8 totalno ukloniti ali sve sve  i da mi se stavi win 7pro verzija.radim na otoku a njihovi servisi rac opreme nisu ni priblizno dobri kao nasi(ako ti nesto ne valja ne popravljaju oni u svom shopu nego ti ga salju u centralu i ne vidis svoj pc bar 12dana!!!).sad kako da ja to napravim?da pokusam sam?cijena win7 oem verzije ili retail je ista kao u hrv nema vece razlike u cijeni,a njuhova kruna je otpriliki jedan na jedan sa nasom kunom.citah tu po forumu da se mora malo ceprkati po biosu,a ja toliko bas nisam samouvjeren da bih to napravio.treba mi ovaj lap jer tako komuniciram sa svojom obitelji(mail,skype)mobitel imaam ali nije smartphone.sto uciniti i kako da maknem taj win8.ne ide mi nikako a metro mi je bezveze..mozda je dobar za tablete ali za pc ne valja.sta reci ..koju poruku poslati.....molim vas i apeljem na vase mudre glave.hvala svim u naprijed

p.s.norvesko vrijeme je za k.......

1 1 hvala 0
16 godina
t12matija kaže...

..predinstalirani win8 home 64bit windowsi i to jos na norveskom.nikako ne mogu ih prebaciti na engleski,kazu da samo pro i ultimate verzije win8 mogu to napraviti.

takodjer me nerviraju ovi predinstalirani toshibini programi pocevsi od suporta bla bla pa do njihovog anit virus prog i sl.fakticki sve je predinstalirano prilikom kupnje...

- sve je na stranici prije.

- deinstaliraj sve što ne trebaš (ostavi goli OS).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
12 godina
neaktivan
Windows 8

imam laptop hp ProBook 4740s  i win 8 . problem je što mi se već nekoliko puta zaključao touchpad. dok sam tipkala slučajno sam nešto pritisnula i sad me zanima kako da ga otključam . 

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
noname123 kaže...

imam laptop hp ProBook 4740s  i win 8 . problem je što mi se već nekoliko puta zaključao touchpad. dok sam tipkala slučajno sam nešto pritisnula i sad me zanima kako da ga otključam . 

Probaj sa ovim

Let them taste the triple guns... Aye, Captain
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.8.2013 11:54 (Flying Dutchman).
16 godina
Windows 8

Pozdrav svima, trebao bi pomoć/savjet.

Kupio sam novi laptop sa Win 8, sad bi ja tu ubacio SSD i napravio clean install win 8 na SSD (da se riješim Asusovih aplikacija i svega što mi ne treba) .

Naravno, sa laptopom nisam dobio nikakvu kopiju Windowsa pa sam pokušao skinit sa net-a nekakav ISO da ga spržim na DVD. MS ima nekakv site za download nekakvog upgrade setup exe-a ali kad unesem product key (Product key sam izvukao/saznao sa programom 'Belarec advisor') dobijem poruku "This product key cannot be used to install retail version of Windows 8", naravno ja imam OEM.

Pitanj je kako mogu doći do Windows 8 (x64) instalacijskog file-a. Drugo pitanje da li bi mi prilikom instalacije na ssd moj product key bio prihvaćen?

Ja sam planirao fizički uklonit hdd kad budem ubacivao ssd tako da mi na hdd ostane sve kako je bilo je za svaki slučaj. Tek kad sve prođe OK vratim hdd (za podatke/data) kojeg bi potom formatirao.

Unaprijed se izvinjavam ako je već bilo odgovora na ovakva pitanja i molim link na neki tutorijal u tom slučaju.

Unaprijed se zahvaljujem svima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
nani kaže...

Kupio sam novi laptop sa Win 8, sad bi ja tu ubacio SSD i napravio clean install win 8 na SSD (da se riješim Asusovih aplikacija i svega što mi ne treba) .

Naravno, sa laptopom nisam dobio nikakvu kopiju Windowsa pa sam pokušao skinit sa net-a nekakav ISO da ga spržim na DVD. MS ima nekakv site za download nekakvog upgrade setup exe-a ali kad unesem product key (Product key sam izvukao/saznao sa programom 'Belarec advisor') dobijem poruku "This product key cannot be used to install retail version of Windows 8", naravno ja imam OEM.

Pitanj je kako mogu doći do Windows 8 (x64) instalacijskog file-a. Drugo pitanje da li bi mi prilikom instalacije na ssd moj product key bio prihvaćen?

Ja sam planirao fizički uklonit hdd kad budem ubacivao ssd tako da mi na hdd ostane sve kako je bilo je za svaki slučaj. Tek kad sve prođe OK vratim hdd (za podatke/data) kojeg bi potom formatirao.

Unaprijed se izvinjavam ako je već bilo odgovora na ovakva pitanja i molim link na neki tutorijal u tom slučaju.

Unaprijed se zahvaljujem svima.

Itko?
16 godina

-install OEM (recovery, particija..) ti je na HDDu, sa svim potrebnim driverima i keyom koji se za 8micu nalazi u BIOSu. Iskopiraj na SSD i pokreni instalaciju (obično tipka F11 i sl).

... u toj kombinaciji se nećeš riješiti nepotrebnog smeća (OEM dodataka) pa može i klasična migracija postojećeg OSa (brže je). Nakon tog deinstall sveg smeća.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan
nani kaže...

ASUS? Instalaciju imaš na skrivenoj particiji. Otvori Disk Management i pogledaj. A sigurno imaš i program za izradu instalacijskog/ih dvd-a.

Ali ,ono što je tebi bitno: uopće ne moraš raditi reinstalaciju ,nego kloniraj sistem na ssd - evo dobar tutorijal za to.

16 godina
kizo2703 kaže...
nani kaže...

ASUS? Instalaciju imaš na skrivenoj particiji. Otvori Disk Management i pogledaj. A sigurno imaš i program za izradu instalacijskog/ih dvd-a.

Ali ,ono što je tebi bitno: uopće ne moraš raditi reinstalaciju ,nego kloniraj sistem na ssd - evo dobar tutorijal za to.

Hvala svima.

Da, u disk managmentu vidim recovery particije (jednu od 20 GB i druga og 900 MB) i da Asus ima nekakvu aplikaciju za izradu recovery dvd-ova, zove se 'Al Recovery Burner' ali ona nije bila instalirana (skupa sa ostalim Asus-ovim app-ovima). Izgleda da je razlog to što na Win 8 ona ne radi, kad je pokrenem izbacuje mi poruku da ne postoji recovery particija na disku (iako je tamo). Ni sam neznam da li da radim clean instal kad mi dođe ssd (ovi iz extreme digital-a me za***aju) na način da izbacim hdd i sa samo ssd-om odradim instalaciju izu početka. Problem je da nemam Win 8 disk, kontaktirao sam MS Hrv i oni mi kažu da se obratim proizvođaču (Asusu). Vjerojatno bi mogao nabaviti win 8 negdje na net-u (ključ sam izvukao sa 'Belarc Advisor'-om) i sve bi prošlo ok i usput bi se riješio bloatware-a. Druga opcije je ovo što mi je predložio forumaš prije da migriram sve na ssd. Samsung ima nekakav program za to ('samsung migration software')....

Ni sam ne znam šta od ova dvoje da napravim?!?!

14 godina
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.8.2013 0:14 (dinos3).
13 godina
Windows 8

Gdje nabaviti najjeftiniji (originalni) Win 8?

Battlefield 3: [G] CyberDemonVZ
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
CyberDemonVZ kaže...

KLIK

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao
12 godina
neaktivan
Windows 8

Da li neko koristi windows 8.1,koliko je pouzdan za svakodnevni rad tipa autocad,office internet.Imate li problema,BSOD i sl.Ako sada skinem Preview verziju hoce li se kroz update nadograditi na finalnu kada ina izađe?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
abyssis kaže...

Da li neko koristi windows 8.1,koliko je pouzdan za svakodnevni rad tipa autocad,office internet.Imate li problema,BSOD i sl.Ako sada skinem Preview verziju hoce li se kroz update nadograditi na finalnu kada ina izađe?

Nece se nadograditi na finalnu verziju.

12 godina
neaktivan
Almin94 kaže...
abyssis kaže...

Hvala,odustajem znači od skidanja

13 godina
neaktivan
Windows 8

pa zar nije bilo govora da ce ovo ljeto izaci finalna verzija 8.1 ( sa mogucnoscu direktnog bootanja na desktop i start buttonom )? 

kada.je doslp do promjene? ja isto cekam da izadje finalna verzija pa da mogu skinuti ju

0 0 hvala 0
17 godina
hrc987 kaže...

pa zar nije bilo govora da ce ovo ljeto izaci finalna verzija 8.1 ( sa mogucnoscu direktnog bootanja na desktop i start buttonom )? 

kada.je doslp do promjene? ja isto cekam da izadje finalna verzija pa da mogu skinuti ju

Izlaze 18.10. i imat ce mogucnost boot-anja direktno na desktop.

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao
16 godina
neaktivan
Almin94 kaže...

Hoće ,ali sve programe i Modern appove morat ćete instalirati ponovno.

15 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
Almin94 kaže...

Hoće ,ali sve programe i Modern appove morat ćete instalirati ponovno.

Onda bolje uraditi clean install.

17 godina
djigibao kaže...
CyberDemonVZ kaže...

KLIK

pozz, vidim da tu ima za kupit u svijetu medie za 464,00kn , al to je samo upgrade sa viste ,xp-a ili 7, jel se može upotrijebit taj ključ za clean instal i dal bi prošlo kod jogurt win 7 verzije?(mislim na upgrade sa jogurt 7 na 8)

i još jedno pitanje, jel ima ko od Vas na kompu nvidiu 6x0 seriju i dal ima problema sa drajvera? (dal sve igre rade normalmalno, jer kolko čitam i osjetim na vlastitoj koži nvidia podbacuje sa pisanjem drajvera)

To me najviše interesira jer mi se neda prelazit na win 8 ak ne radi kak treba, joj sam kad se sjetim kaj sve moram instalirat nije mi dobro, prijem mi je to bilo zanimljivo podizat sistem, a sad sam bekapiram i ak nekaj se sje... vratim na prvi bekap i imam ko kad sam sve instaliral, nisam još ni na čisto dal mi se to da delat....(prelazit na 8)

tnx!

mrakky
17 godina
Windows 8

{#}

Microsoft to Complete Work on Windows 8.1 RTM Today?

A previous report indicated that Windows 8.1 was set to reach the RTM development stage on August 23 and new rumors posted all over the web now claim that Microsoft is expected to provide OEMs with the final build in the next few hours.

Microsoft hasn’t yet released a statement on the matter, but the company said at the BUILD developer conference in June that Windows 8.1 was projected to go RTM in August, so it’s pretty obvious that we’re very close to this moment.

Timing would be great for Microsoft, as the company officially rolled out Windows 95 on August 24, 1995, so sending 8.1 to RTM the same day 18 years later would be a nice way to celebrate its famous operating system.

As for end users, they will all get Windows 8.1 in October, as Microsoft has already confirmed that the OS update would hit the shelves on October 18.

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
Windows 8

znaci ovih dana se moze ocekivati i win 8.1 rtm leak :) {#}{#}

Samobor je lepa varoš
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Windows 8

Windows 8.1 Build 9600 Compiled, RTM Still on Its Way

Word is that Microsoft has already signed off Windows 8.1, but new evidence now shows that the company recently compiled build 9600, which could be an indication that the RTM version is indeed on its way.

A leaked WinJS file shows that Windows 8.1 build 9600 has been compiled on August 21, 2013, two days before the moment when the company was supposed to complete development of the operating system.

The full build string is 9600.16384.winblue_rtm.130821-1623, so the Softies might actually continue work on Windows 8.1 even if they send the final version to OEMs in RTM form.

There's no official statement on this, so we're still waiting for Microsoft to publicly announce the release of Windows 8.1 RTM, but if everything goes right, expect more details on the stable build sometime next week.

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Windows 8

A third source close to the company confirmed Microsoft RTM'd Windows 8.1  on August 23, and announced internally that the quality metrics for Windows 8.1 were back in line with those of Windows 7. (The vast amount of changes in the Windows 8 code base resulted in an increased number of crashes and hangs for Windows 8, one of my contacts explained.)

No comment. {#}

Early adopter
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Windows 8

Evo da se pohvalim, 

od ubacivanja usba instalacije OSa tj. W8, do pokazivanja pozadine, malo manje od 7min, 

SSD vertex4 i usb kingston DTR500 30/25 MB/s

ništa od te brzine da nije tako dobar USB

Đuro#2155
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Windows 8

Kupio bih si Windows 8 i mogula ja njega samo na jedno računalo instalirati ili na više?
 Dobijem li samo jednu licencu ili?    

Neznam se potpisat..xDD Ako sam ti pomogao pritisni Hvala !
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
ovo je samo za jedno racunalo. ako aktiviras na drugom javit ce ti da je kljuc vec aktiviran na previse racunala.
Steam: charmander2005 || Origin: Bassotronic || Xfire: charmander1 || Skype: thebass999
16 godina
neaktivan
IMVK kaže...

Kupio bih si Windows 8 i mogula ja njega samo na jedno računalo instalirati ili na više?
 Dobijem li samo jednu licencu ili?    

Možeš instalirati i na tisuću PC-a ,ali aktivirati samo na jednom.

A pošto je OEM licenca ,ne možeš ju prenjeti na drugi PC i ponovno aktivirati ako ti se ovaj pokvari.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice