Windows 8 i 8.1 - općenito izdvojena tema

poruka: 8.531
|
čitano: 4.526.515
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
13 godina
neaktivan
Windows 8

Ja patnje.

5D Error pa nadalje...

VMware je uspio, instalira se.

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.11.2012 21:34 (Onjegin).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Re: Windows 8
houska kaže...
..logirao sam se na moj microsoft account od msna i sad ja sam prckao malo i to stisnuo sam log out i nemogu koristit windows bez da se logiram... ..

- svaki OS (iz ovog tisućljeća) se koristi loginom.. kad se odlogiraš = ne koristiš.

- Osmica ima izbor live.acc ili local.acc. Pogodi koji od ta dva je online acc.

- student? Sramota... nakon ovakvog pitanja zabraniti upravljanje vozilom računalom barem na 6mj.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
neaktivan
Windows 8

Instalirao, poigrao se, ne vidim razloga da instaliram Windows 7.

Može li se ime Build-a iz donjeg desnog ćoška izbaciti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Dijele se free ključevi ako imaš originalni Win 8 pro, samo trebaš googlati "windows media center for windows 8", i vidi čuda neviđenoga, rezultat je prvi na vrhu stranice:

http://windows.microsoft.com/en-US/windows-8/feature-packs

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.11.2012 23:17 (BobbyZero).
16 godina

Onjegin ti kao da si prvi puta na Windowsima znaš ti jako dobro da se Windowsi trebaju aktivirati.

Mislim što neki znaju postavljati naivna pitanja nevjerovatno. :p

bug caruje, um klade valja
14 godina
Onjegin kaže...

Instalirao, poigrao se, ne vidim razloga da instaliram Windows 7.

Može li se ime Build-a iz donjeg desnog ćoška izbaciti?

Može ili da budem precizniji u prethodnoj verziji se moglo, vjerujem da se ništa nije promijenilo po tom pitanju.

Stručnjak za odmaganje...
14 godina
Windows 8
imam w7 i zanima me jeli se isplati preci na windows 8 ? probao sam u virtual masini nekako mi cudno ovo ....
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
houska kaže...
imam w7 i zanima me jeli se isplati preci na windows 8 ? probao sam u virtual masini nekako mi cudno ovo ....

Vidi 5. komentar na 77. stranici ove teme.

16 godina
dinos3 kaže...
houska kaže...

Vidi 5. komentar na 77. stranici ove teme.

-dakle, drugi trebaju odlučiti (statistika) dali da netko (za kog neznano nikakve kriterije..) koristi neki OS? -neobično, ali OK..

@ houska, -čemu služi CP, trial, internet, ova tema uz još desetak jednakih? -upravo tomu, da TI DONESEŠ ODLUKU. Naravno poželjno je biti korisnik s valjanom licencom, pa se podrazumijeva da bez neke potrebe nećeš samo tako kupiti licencu. Rad ili zabava, poslovno ili kućno računalo, dreamspark ili .. ili koristi što ti kaže statistika. (i to je tvoj izbor, nema dokaza da je tvoje ili tuđe mišljenje bolje).

16 godina

0 0 hvala 2
15 godina
neaktivan

Zato bi neko onda uopste instalirao Windows 8 ako mu se ne svidja metro..

Ako hoce stari start bolje da ostane (instalira) Windows 7.

http://www.bug.hr/forum/topic/softver-literatura-usluge/prodaja-knjige-hardware/103166.aspx
16 godina
Intelovac123 kaže...

-postoje (vrlo dobri) razlozi. Jednako kao što izgled GUI, na desktop PCu nije logično ograničiti na metro, skoro neupotrebljivo za rad (nekom možda OK, subjektivan sam..).

Čak ako je samo stvar navike, besmisleno je silovanje od strane MSa na novi GUI klasičnih DE usera. MS ima svoje razloge (i to razumijem, mobilni uređaji su sad glavni cilj i sve povezano s tim.., bitan je trenutni hype, vjerojatno će kasnije sam MS relaxati izbor GUIa.).

-bitno je ono skriveno od (površnog) oka, tj ispod haube. MS je ponovio stvar Server OS prilagodio Clinet OSu (NT-XP).

16 godina
Windows 8

Kome je ograničeno samo na metro?

I zašto misliš da MS nekoga siluje? Da li taj netko treba/mora nužno biti na osmici?

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.11.2012 14:21 (Oldy).

3 0 hvala 0
16 godina
Intelovac123 kaže...

Tko smo mi da odlučujemo tko bi i zašto bi nešto koristio. Meni je Metro u početku bio malo nespretan, ali kada se aplikacije sortiraju po stupcima prema nekom redoslijedu onda se čovjek navikne i Metro mu postane normalna stvar. Meni je sada Metro zamjena za rocketdock, a ovaj link sam stavio za one koji se jednostavno ne mogu naviknuti ili ne žele prihvatiti novo sučelje start izbornika.

Copyright 2012
16 godina
Oldy kaže...

Kome je ograničeno samo na metro?

I zašto misliš da MS nekoga siluje? Da li taj netko treba/mora nužno biti na osmici?

-MSovo rješenje je Metro UI.

-ne nudi klasičan desktop kao izbor (može, neće, namjerno, = 'silovanje'). Silovanje zato jer to nije slučajna odluka, nego trenutno MSova politika-cilj, tableti i mobiteli... sve je podređeno tomu.

.. btw, govorim li o nametnutom izboru OSa ili GUIa? OS hvalim, GUI kritiziram. Čisto subjektivan stav. -Imam li pravo na to ili ne? Negdje tvrdim da se mora biti na Osmici ili da nema rješenja za Desktop kao Classic Shell?

13 godina
neaktivan
Oldy kaže...

Čekaj, oni to prave za korisnike ili ne?

Valjda smije netko reći nešto protiv. Meni se ne sviđa. Presporo je i pretupasto.

16 godina
Windows 8

Desktop je tu i bez trpanja Classic shella, btw ružan je u k....

a drugo Onjegin vrati se na sedmicu tamo ti nije tupasto. ;)

Pitanje za obojicu zašto držite instaliranim nešto što vam se ne sviđa? Ja takve stvari odmah maknem bez puno filozofije po forumima. Nisam se vjenčao za niti jedan OS ili program.

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.11.2012 17:51 (Oldy).

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Oldy kaže...

Pitanje za obojicu zašto držite instaliranim nešto što vam se ne sviđa? Ja takve stvari odmah maknem bez puno filozofije po forumima. Nisam se vjenčao za niti jedan OS ili program.

Iako nisam prozvan imam potrebu da odgovorim.

Drzim Osmicu jer me je zivot naucio da moram stovati M$ i biti u korak sa njihovom OS "tehnologijom" iz XY razloga. Samo da spomenem za primjer Vistu

Na Vistu mnogi nisu prelazili zato sto su citali horor price po forumima i po netu. Istina je bila da je Vista donosila mnoga poboljsanja i "nazalost" trazila je vise RAM-a od XP-a i, opet, "nazalost" nije podnosila srot hardware. I sto se desilo sa tim korisnicima koji su prespavali Vistu a imali su hardware za nju?

Odjednom nije bilo drivera kada su presli na Sedmicu, odjednom su se setili da se mora nabaviti RAM i brzi HDD, odjednom su shvatili da nisu bezveze oni WEI scorovi (mada nisu mjerili za brzinu).....

Tako je i ovaj put. Jeste da je GUI "skandalozan" [zato moram 100 puta klikati za sleep i shut down??) ali kada okrenes palacinku vidis da su ovi iz Redmonda napravili da se ovaj brze boota zato sto su se konacno sjetili da se mogu hibernirati samo sistemski/OS fajlovi, imamo vremensku masinu, mountanje ISO-a, fresh install-a bez gublenje podataka, UAC se ne gasi u potpunosti, virtualizacija svega pa cak i registry-a (ovo je bilo uvedeno u Visti)..

Suma sumarum, covjek moze zazmuriti na neke sitnice na koje smo navikli jos od Windows NT-a i Dosoidnih Windowsa pa sve do Sedmice.

Poanta? Biti u korak ...makar i kao dual boot.

BTW

Legendarni Superfetch koji je donjela Vista je omogucio da se cesto koristeni sistemski fajlovi "ugnjezde" u RAM radi brzeg pokretanja i brzeg rada. Neinformirani korisnici su tumacili da se Vista razbaca sa memorijom. IMHO, prazna memorija ne vrijedi pet para. Ja ne volim kada vidim da moji 8GB RAM-a zjape prazni.

16 godina
Oldy kaže...

-zašto? Jer mi je to dio posla. Jer je to smisao previewa i ovakvih tema. Probati i iznjeti primjedbe.

Drugi razlog, jer je odličan OS, samo ima blentav GUI. Koji (za sad) u klasičnom uredskom radu ne zadovoljava. Jednostavno nije tabletić..

-Pitanje za tebe, što te muči? Samo želja za flamanjem? Tko se vjenčava s OSom, jednako tako tko smije prigovoriti GUIu koji tebi odgovara? -LOL.

- Metro nije problem, meni. Poslovno pak nema šanse u idućih cca godinu, ne zbog mene, nego zbog juzera i ostalih kriterija..

16 godina
Windows 8

Ja uopće ne flejmam, mislim da upravo ti ideš flejmati, čovječe ne valja ti makni a što drugo da ti napišem.

Ako hoćeš biti na silu na nečemu što ti se ne sviđa onda si mazohist što ti drugo napisati.

0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Windows 8

W8 sve pohvale!
jedino šta me smeta je šta nema prokletog WHAT'S ON TV gadget-a!!!!!   {#}

moze li se to nekako rijesit...ili barem neka "metro" applikacija jeli postji za to,a da podrzava i HR televizije?? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Windows 8

Sad sam bija na microsoftovu predavanju novog proizvoda to vam se sve svodi na to da bude dizejn lipsi ali nikoja nova funkcija nije stavljena na 8cu osim metroa koji je teze smece

Suba
Moj PC  
0 2 hvala 0
16 godina
Windows 8

Znam da je netko na nekoj od stranica objasnio kako iskljucit da na store budu samo hrvatske aplikacije. Moze li mi netko reci opet jer nemogu nac di je od svih stranica. Hvala.

Battlefield is the Best, fuck the rest!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
acarnoje kaže...

Znam da je netko na nekoj od stranica objasnio kako iskljucit da na store budu samo hrvatske aplikacije. Moze li mi netko reci opet jer nemogu nac di je od svih stranica. Hvala.

Pokreni Store, zatim u Charms baru odaberi Settings > Preferences > Isključi prvu opciju.

I don't always live on this planet but when I do, I don't want to.
14 godina
cr8 kaže...

jedino šta me smeta je šta nema prokletog WHAT'S ON TV gadget-a!!!!!     {#}

http://8gadgetpack.bplaced.net/

Evo ih, meni odlicno rade..

17 godina
neaktivan

Po meni, nema možda i najboljeg

EDIT: ovo je vezano za Ivanov post Best Windows 8 Start Screen Modifiers And Start Menu Apps

AMD Athlon X2 4400+ @ 2900MHz, Gigabyte GA-MA78GM-S2H, Sapphire Radeon HD2400XT 256MB DDR3, A-Data DDR2 5300 2x1GB, Hitachi 320GB, DVD-RW Pioneer DVR-215 SATA
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.11.2012 23:02 (MaLuA).
17 godina
dinos3 kaže...
cr8 kaže...

jedino šta me smeta je šta nema prokletog WHAT'S ON TV gadget-a!!!!!   {#}

Koliko zauzima RAM-a?

Koliko procesa?

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao
17 godina
Windows 8

instalirao sam windows 8 pro preko upgradea. ako promjenim matičnu ploču da li se gubi licenca i jel onda s novom maticnom moram ponovo kupiti windows 8 licencu. matična mi pravi probleme pa zato pitam.

Što nose vjetrovi sudbine nitko ne može znati.
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.11.2012 2:38 (sage).

0 0 hvala 0
14 godina
djigibao kaže...
dinos3 kaže...
cr8 kaže...

jedino šta me smeta je šta nema prokletog WHAT'S ON TV gadget-a!!!!!     {#}

Koliko zauzima RAM-a?

Koliko procesa?

Javit cu ti sutra ujutro, trenutno nisam u mogucnosti ici na PC.

To je port s w7, znaci svaki gadget koji je tamo isao, ide i ovdje..Ja sam si ih jos negdje 10 skinuo s razlicitih stranica za w7, i rade odlicno na w8.

15 godina
neaktivan
Windows 8

Koga zanima, može si sličnu stvar napraviti na slici dolje sa programom OblyTile.

Powerless, depressed. I try to conceal all the wreckage inside.

2 0 hvala 2
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice