Windows 8 i 8.1 - općenito izdvojena tema

poruka: 8.531
|
čitano: 4.516.571
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
14 godina
suspendiran
Windows 8

vratio sam se na windows 7

nakon cijelog dana testiranja mogu samo rec da je win 8 tesko smeće, sto se izgleda tice upalite si win7 basic i voilla evo skoro win 8, charm bar nekad izleti odma nekad zakasni,  nekad oce nekad ne, charm bar/metro search je uzasno nepregledan, mala tona ikona pa ako oces nesto naci brze, najbolje upisat u search da odma nadje,  gdje se vec gubi vrijeme i iritira, aplikacije koje se otvore u metro izgledaju isprazno, jednobojno i kao da su radjene za hendikepirane ljude i penzionere koji slabo vide, jos vise zbunjuje i iritira sto svaka upaljena aplikacija nema X za ugasit i nemoze se direktno ugasit kad ti vise netreba,  nego moras kliknut opet na metro ili upalit drugi ap i tek kad se on upali,misem u gore lijevi kut desni klik i close za zatvaranje prijasnje aplikacije, nevjerovatno koliko se vremena i zivaca gubi koristenjem metro'a, WHAT WERE THEY THINKING!!!,

bootanje identično kao win 7, plus minus 1-2 sekunde, fps u igrama identican kao na win 7,..

sve u svemu zna se da su ovi windowsi radjeni za tablete i ostala sranja, definitivno nisu za desktop racunala

Moj PC  
5 5 hvala 0
15 godina
neaktivan
Windows 8

Nisam dugo vremena pratio ovu temu, pa bih vas zamoli da mi kazete kada ce biti dostupan Windows 8 Pro ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Windows 8
Cryogenic kaže...

nakon cijelog dana testiranja mogu samo rec da je win 8 tesko smeće, sto se izgleda tice upalite si win7 basic i voilla evo skoro win 8, charm bar nekad izleti odma nekad zakasni,  nekad oce nekad ne, charm bar/metro search je uzasno nepregledan, mala tona ikona pa ako oces nesto naci brze, najbolje upisat u search da odma nadje,  gdje se vec gubi vrijeme i iritira, aplikacije koje se otvore u metro izgledaju isprazno, jednobojno i kao da su radjene za hendikepirane ljude i penzionere koji slabo vide, jos vise zbunjuje i iritira sto svaka upaljena aplikacija nema X za ugasit i nemoze se direktno ugasit kad ti vise netreba,  nego moras kliknut opet na metro ili upalit drugi ap i tek kad se on upali,misem u gore lijevi kut desni klik i close za zatvaranje prijasnje aplikacije, nevjerovatno koliko se vremena i zivaca gubi koristenjem metro'a, WHAT WERE THEY THINKING!!!,

bootanje identično kao win 7, plus minus 1-2 sekunde, fps u igrama identican kao na win 7,..

sve u svemu zna se da su ovi windowsi radjeni za tablete i ostala sranja, definitivno nisu za desktop racunala

Nisam se puno bavio osmicom ali i  za ono malo vremena sam naučio da se metro aplikacija može ugasiti tako da se je mišem povuče prema dolje. Također i za ostale stvati vjerojatno postoje vrlo laka rješenja.

14 godina
suspendiran
Almin94 kaže...

Nisam dugo vremena pratio ovu temu, pa bih vas zamoli da mi kazete kada ce biti dostupan Windows 8 Pro ?

dostupan je,. al bolje da i nije {#}

15 godina
neaktivan
Cryogenic kaže...
Almin94 kaže...

dostupan je,. al bolje da i nije {#}

Zašto? {#}

16 godina

Dostupan je ,ali se neda aktivirati na ''alternativne'' načine. To je kolegi problem.

Iako ne znam zašto ,s obzirom da mu ne valja ,koliko možeš vidjeti po njegovim postovima.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
13 godina
neaktivan
Cryogenic kaže...

nakon cijelog dana testiranja

Ček, testirao si ga cijeli dan!? Čak cijeli dan?!, baš ono cijeli? Ma daj, mora da zezaš, da je tako već bi u Microsoftu radio kao tester... {#}

14 godina
suspendiran
kizo2703 kaže...

Dostupan je ,ali se neda aktivirati na ''alternativne'' načine. To je kolegi problem.

Iako ne znam zašto ,s obzirom da mu ne valja ,koliko možeš vidjeti po njegovim postovima.

aktivirao sam windows 8 preko skype'a po uputama sa ovog thread'a, i pisalo je windows 8 is activated, ali ukratko windows 7 je vise user friendly nego win 8, bio sam znatizeljan, stavio win 8, i razocarao se, sta se covjek nemoze razocarat u nest, tresla se brda (dobro bas i nisu :), rodio se mis

14 godina
suspendiran
royalhero kaže...
Cryogenic kaže...

nakon cijelog dana testiranja

Ček, testirao si ga cijeli dan!? Čak cijeli dan?!, baš ono cijeli? Ma daj, mora da zezaš, da je tako već bi u Microsoftu radio kao tester... {#}

daj ajde vrati se u svoju ego rupu i ne izlazi, citam tvoje postove , ne da su katastrofa, nego si umisljen do bibera, i štucaš na ostale, aj na zemlju malo,..

16 godina

Ajde baš me interesira kak si to aktiviral ,preko Skypea - pošalji mi na PP ili na mail. S obzirom da su svi serveri za aktivaciju down. Ajde molim te.

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.8.2012 22:38 (kizo2703).
13 godina
neaktivan
Cryogenic kaže...

daj ajde vrati se u svoju ego rupu i ne izlazi, citam tvoje postove , ne da su katastrofa, nego si umisljen do bibera, i štucaš na ostale, aj na zemlju malo,..

Pričaš gluposti. Ti si taj koji pljuje proizvod koji je koristio 24 sata, ako si i toliko. Da bi donio mišljenje o operativnom sistemu prvo moraš dosta vremena provesti istražujući stvari oko njega.

Tu je posve novo sučelje - Windows Style (prije Metro). Naravno da se neće svakome svidjeti odmah, narod nije sklon ka promjenama. Kada se navikneš na Windows Stlye shvatiš ga kao full screen Start, koji ima još svoju vrstu aplikacija koje uopće ne moraš koristiti. Imaš opciju direktrnog boota u desktop, znači za Windows Style-om nemaš nikakve potrebe. Ja ga koristim isto kao Start. Što se zatvaranja Windows Style aplikacija tiče samo povučeš mišem od vrha do dna, gotovo, aplikacija ugašena. Ili možda nisi čuo da se aplikacije gase i preko Alt + F4.

S obzirom na količinu nebuloza koje iznosiš, najbolje te ignorirati.

14 godina
suspendiran
Windows 8

aktivacija

jel mogu stavit link od jutjuba?

made by nas kolega encyanix

danas sam starom na laptopu aktivirao win 8, on je zadovoljan, i sebi na kompu, to je bilo negdje oko dvanajstice, moze bit da su skontali iz microsofta nest pa ugasili servere za aktivaciju :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.8.2012 22:53 (Cryogenic).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
moderator
Cryogenic kaže...

aktivacija

jel mogu stavit link od jutjuba?

Ne.

سمندری ڈاکو
13 godina
neaktivan
Cryogenic kaže...

jel mogu stavit link od jutjuba

Ne možeš!

Cryogenic kaže...
danas sam starom na laptopu aktivirao win 8, on je zadovoljan, i sebi na kompu, to je bilo negdje oko dvanajstice, moze bit da su skontali iz microsofta nest pa ugasili servere za aktivaciju :)

Dvanaest sati? Kako si uspio aktivirati Windowse 8 danas u 12:00? I usput Micorosoft sa tim nema nikakve veze.

14 godina
suspendiran
Windows 8

jednostavno jesam, imate pm ti i kizzo

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
BMT kaže...

Ako smijem pitati, zašto koristiš Windows 8 kad silom želiš da izgledaju kao Windows 7? Zašto jednostavno ne koristiš Windows 7?

Zato jer su brzi, baterija traje duze, imaju dosta dobrih featurea, a opet, win 7 imaju puno bolji ux. Ko da je izgled jedina bitna stvar u win8? Sto se mene tice, volio bih da su vizualno identicni win7.
Rvat katolik!
16 godina
tnakir kaže...

Zato jer su brzi, baterija traje duze, imaju dosta dobrih featurea, a opet, win 7 imaju puno bolji ux. Ko da je izgled jedina bitna stvar u win8? Sto se mene tice, volio bih da su vizualno identicni win7.

Ne moraju biti identični ,bilo bi dovoljno da su vizualno ostali kao RP.

@Cryogenic: telefonski automat u UK ne prihvaća key.

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.8.2012 0:21 (kizo2703).
16 godina
Windows 8

Samo da potvrdim da aktivacija preko Skypea radi. Poziv je besplatan, a radi se kao kada dopunjavate bon na mobitelu :-)

Demokratija je kada dvije budale imaju više prava nego jedan pametan.

0 0 hvala 0
14 godina
suspendiran
tnakir kaže...
BMT kaže...

Ako smijem pitati, zašto koristiš Windows 8 kad silom želiš da izgledaju kao Windows 7? Zašto jednostavno ne koristiš Windows 7?

normalno da su trunkicu brzi kad nema jedaca baterije/memorije, nema aera, sidebara, gadgeta, prozori su minimalisticki ko u win 7 basic, pitanje je koje su jos fore ispod haube ugasili, sto na win 7 nece napraviti.

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.8.2012 1:46 (Cryogenic).
15 godina
Windows 8

Ako jos nekom treba pomoc oko aktivacije win 8 pro/prise nek mi posalje PP

Prodajem League of Legends account, za sve informacije PP
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
kizo2703 kaže...

Da ,u redu ,ali ti UAC nije potpuno isključen. Zašto onda daješ savjete drugima da ga isključuju? Pogotovo jel je povezan sa Windows Defenderom.

Kao što rekoh ovdje krivo sam se odrazio, međutim nisam ni rekao da ga POTPUNO isključi

And so you touch this limit, something happens and you suddenly can go a little bit further. With your mind power, your determination, your instinct, and the experience as well, you can fly very high.
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.8.2012 6:28 (redrum781).
17 godina
Cryogenic kaže...

normalno da su trunkicu brzi kad nema jedaca baterije/memorije, nema aera, sidebara, gadgeta, prozori su minimalisticki ko u win 7 basic, pitanje je koje su jos fore ispod haube ugasili, sto na win 7 nece napraviti.

Nisu trunkicu brzi vec su osjetno brzi. A taj aero i gadgeti i nemaju toliko veliki utjecaj na performanse. Jednostavno su dobro ispolirani ispod haube.

Rvat katolik!
13 godina
Windows 8

Moram se posuti pepelom i reći kako su novi Winsi - odlični. Svi bugovi popravljeni, zasad mi sve radi fluidno i korektno. HyperV blagoslov!

Fuck me I'm famous.
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
BMT kaže...

Win8 ime neke feature koje Win7 nema. Ima bolji memory managment, bolji explorer, brzi boot... ali Win7 bolje izgleda. Zasto ti je cudno sto netko zeli bolju stvar sa izgledom koji mu vise odgovara? Izgled nije jedina stvar po kojoj biras OS.

17 godina
BlueMax kaže...
BMT kaže...

Win8 ime neke feature koje Win7 nema. Ima bolji memory managment, bolji explorer, brzi boot... ali Win7 bolje izgleda. Zasto ti je cudno sto netko zeli bolju stvar sa izgledom koji mu vise odgovara? Izgled nije jedina stvar po kojoj biras OS.

Napokon netko tko me razumije :)

Rvat katolik!
16 godina
BlueMax kaže...
BMT kaže...

Kada radiš restart boot nije brži od sedmice, možda je čak i sporiji. Kada isključim hibernaciju boot je također jako spor. Ono što su oni uradili je samo trik da izgleda prividno brže. Ako neka aplikacija ili drajver zahtijeva restart, neće proraditi nakon Shut Downa, nego moraš ići na restart. Plus što moraš čekati još par sekundi kada se otvori start ekran da uđeš u desktop.

Demokratija je kada dvije budale imaju više prava nego jedan pametan.
13 godina
protjeran
royalhero kaže...

To nije točno! Metro aplikacije nisu uopće za mobilne uređaje. Recimo aplikacije poput MetroTwit-a su odlične.

Znaš da postoji alternativa? Internet browser!

13 godina
neaktivan

Ali je MetroTwit nemjerljivo bolji od twitanja po browseru.

17 godina
neaktivan

Jel zna netko koje će cijene biti bez apgrejda, znači čista kupnja Windowsa? Zanima me za običnu verziju a nikako da nađem. Svi samo spominju upgrade sa sedmice, XP-a ili Viste.

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.8.2012 11:43 (Danny_HR).
13 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

Jel zna netko koje će cijene biti bez apgrejda, znači čista kupnja Windowsa? Zanima me za običnu verziju a nikako da nađem. Svi samo spominju upgrade sa sedmice, XP-a ili Viste.

Neki dan sam tražio i koliko sam uspio vidjeti, Windows 8 Pro će biti 199$. Ako nađem link, stavi ovdje.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice