Ako smijem pitati, zašto koristiš Windows 8 kad silom želiš da izgledaju kao Windows 7? Zašto jednostavno ne koristiš Windows 7?
Windows 8 i 8.1 - općenito
- poruka: 8.531
- |
- čitano: 4.516.496
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ako smijem pitati, zašto koristiš Windows 8 kad silom želiš da izgledaju kao Windows 7?
Zato sto je moderno imati Windows 8 (:
Stavite Windows Defender u kontektstni meni na desktopu:
1. Skinite file Add_Windows-Defender_to_Desktop_Context_Menu i sačuvajte ga na desktopu.
2. Skinite file Remove_Windows-Defender_from_Desktop_Context_Menu za deinstalaciju i također ga stavite na desktop.
Dupli klik na file ''Add ..'' ,potvrdite u UAC-u ,i OK da potvrdite na Merge. Sada možete obrisati ''Add ..'' file (ako hoćete).
Desni klik na desktop (ili Windows tipka + D) - sad vidite da imate kontekstni meni za brzo pokretanje svih funkcija Windows Defendera ,bez potrebe za ulazak u Control Panel.
Uživajte.
Autor: Brink ,Windows 8 Forums ,original tutorijal
Još je modernije s*ati po njemu.
Ako smijem pitati, zašto koristiš Windows 8 kad silom želiš da izgledaju kao Windows 7?
Da, da, ako slučajno ne koristiš nešto najnovije ti nisi više ok, nego si zastario i retro. To se prelijeva i na informatiku...
Defender mijenja MSE? Znači nije potrebno instalirati dodatni AV?
Da ,nije potrebno. Defender jeste MSE. Naravno ,uvijek se može staviti drugi AV ,kome ovaj nije dovoljno dobar.
Ali ,zasad ,rijetko koji radi.
Ja nemam niti jedan dodatni AV, samo Defender.
Mislim da ću nastaviti štedjeti za Mac umjesto za Win8.
Morat ćeš od hrane odvajati.
Stavi na drugu particiju (ako imaš) Windows 8 Enterprise 90 day trial. Meni se u virtualci nije sviđao. Svoje mogućnosti pokazuje tek na fizičkoj mašini.
Ovo mi se već sviđa.
Malo se pokušavam priviknuti na Windows 8 u virtualcu, ali za sada mi je Win7 još uvijek primaran OS. Pogotovo nakon ovoga: The Verge. Mislim da ću nastaviti štedjeti za Mac umjesto za Win8.
S obzirom da Windows 7 Pro i Ultimate imaju punu podršku do barem 2020. ,ne moraš se nikud žurit.
stavio sam win 8 i zasad je ok al sam malo zbunjen, win defender je gore i stalno je aktivan, to je dost za antivirusnu zastitu? tj to je av?
Ovo mi se već sviđa.
Malo se pokušavam priviknuti na Windows 8 u virtualcu, ali za sada mi je Win7 još uvijek primaran OS. Pogotovo nakon ovoga: The Verge. Mislim da ću nastaviti štedjeti za Mac umjesto za Win8.
Pametno
stavio sam win 8 i zasad je ok al sam malo zbunjen, win defender je gore i stalno je aktivan, to je dost za antivirusnu zastitu? tj to je av?
Da ,to je AV. To je samo preimenovani MSE.
Pametno
jos jedno pitanje...kako izbjec kad kopiram u neki file da me stalno pita you'll need to provide administrator permission to copy to this folder.
Iako sam admin na laptopu...
Htio bi probat i vidjet kako izgleda win 8. Za sad me izgledom ne privlači i držim se sedmice, al barem da malo pronjuškam. Jel velika razlika u performansama i poboljšanju između win 7 i 8?
Ako može par informacija. Koju verziju da skinem, od kud, te ako ju instaliram na novu particiju dal će to odmah biti dual boot ili moram nešto još namještat?
Ako ima verzija koja nije trial onda može na PP odgovor.
Htio bi probat i vidjet kako izgleda win 8. Za sad me izgledom ne privlači i držim se sedmice, al barem da malo pronjuškam. Jel velika razlika win 7 i 8?
Ako može par informacija. Koju verziju da skinem, od kud, te ako ju instaliram na novu particiju dal će to odmah biti dual boot ili moram nešto još namještat?
Ako ima verzija koja nije trial onda može na PP odgovor.
Imaš Release Preview (RC) i Windows 8 Enterprise Evaluation ,koji ima rok trajanja 90 dana.
Pošto se nijedna verzija koja nije trial ne može aktivirati ,probaj ovo ,ako hoćeš. Sorry
...Imaš Release Preview (RC) i Windows 8 Enterprise Evaluation ,koji ima rok trajanja 90 dana.
Predpostavljam da je Enterprise "bolja/jača" verzija?
jos jedno pitanje...kako izbjec kad kopiram u neki file da me stalno pita you'll need to provide administrator permission to copy to this folder.
Iako sam admin na laptopu...
Ugasi uac

Ugasi uac
Pola sistema ne radi kad se ugasi UAC. Nije to Sedmica - ovdje su malo ''pooštrili'' igru.
@ Srednji: Skini UAC Tweak ,raspakiraj i stavi folder u Program Files (x86) ,napravi shortcut i stavi na ''Low'' i neće bit problema.
Predpostavljam da je Enterprise "bolja/jača" verzija?
Ništa bitno ni bolja ,ni jača. Samo novija. Enterprise je gotovi proizvod.
Ugasi uac
Odličan savjet! Zašto će ti UAC, to je MS-ovim programerima bilo dosadno pa napravili UAC. Inače je to niš korisno...
Ugasi uac
Odličan savjet! Zašto će ti UAC, to je MS-ovim programerima bilo dosadno pa napravili UAC. Inače je to niš korisno...
Ajde smanji doživljaj.
Krivo sam se malo odrazio, mislio sam da smanjiš na slideru uac skroz dole, makar će te gnjaviti ako kopiraš po sistemskim direktorijima (program files, windows), a ne da ga ubije u regeditu
Da ,nije potrebno. Defender jeste MSE. Naravno ,uvijek se može staviti drugi AV ,kome ovaj nije dovoljno dobar.
Ali ,zasad ,rijetko koji radi.
Osobno koristim Avast Free i radi odlicno sa Windows 8 (da ne spominjem da je puno bolje rijesene, iako ni Win. Def. u Win 8 nije los).
Ugasi uac
Pola sistema ne radi kad se ugasi UAC. Nije to Sedmica - ovdje su malo ''pooštrili'' igru.
@ Srednji: Skini UAC Tweak ,raspakiraj i stavi folder u Program Files (x86) ,napravi shortcut i stavi na ''Low'' i neće bit problema.
Mozes reci koja to polovica sistema ne radi?
Ne rade metro aplikacije.
Metro ,pola Control Panela ,otežan c/p ,stalno iskaču upozorenja.
Jedno mišljenje sa strane - Avast je za mene bloatware - za Windows XP je savršen ,ali za sve kasnije sisteme ,hvala ,ne hvala.
Napokon imamo dobar sistem u kojem nema potrebe ni za AV-om ,ni za firewalom ,ali vi ga morate natovariti s gutačima rama.
Nije vam interesantno bez toga - a za koji mjesec ćete plakat: ''Windowsi mi sporo rade ,opet su napravili sranje u Redmondu ,govna''.
Ne rade metro aplikacije.
To je praktički bonus. Nije mi jasno što će na desktop računalima aplikacije za mobilne uređaje.
Metro ,pola Control Panela ,otežan c/p ,stalno iskaču upozorenja.
Jedno mišljenje sa strane - Avast je za mene bloatware - za Windows XP je savršen ,ali za sve kasnije sisteme ,hvala ,ne hvala.
Napokon imamo dobar sistem u kojem nema potrebe ni za AV-om ,ni za firewalom ,ali vi ga morate natovariti s gutačima rama.
Nije vam interesantno bez toga - a za koji mjesec ćete plakat: ''Windowsi mi sporo rade ,opet su napravili sranje u Redmondu ,govna''.
Ovako ja imam složeno, ne iskaču stalno UAC piz*arije, jedino sam primjetio UAC kod C/P za sistemske datoteke/foldere, metro aplikacije rade.
(SLIKA)
To je praktički bonus. Nije mi jasno što će na desktop računalima aplikacije za mobilne uređaje.
To nije točno! Metro aplikacije nisu uopće za mobilne uređaje. Recimo aplikacije poput MetroTwit-a su odlične.
Ako ćete pljuvati po Windowsu 8 i govoriti neistine zaobiđite temu. Otvorite si temu, kao onaj što je otvarao o Linuxu, zašto ne volite Windows 8.
...gutac RAM-a, Avast?.......daj malo slikaj potrosnju RAM-a od Win. def (samo ne u task mngr)
Windows 8 RTM
x86
http://www.download.ba/windows-8-rtm/
x64
http://www.download.ba/windows-8-rtm-64bit/
90 days trial
Ovako ja imam složeno, ne iskaču stalno UAC piz*arije, jedino sam primjetio UAC kod C/P za sistemske datoteke/foldere, metro aplikacije rade.
(SLIKA)
Da ,u redu ,ali ti UAC nije potpuno isključen. Zašto onda daješ savjete drugima da ga isključuju? Pogotovo jel je povezan sa Windows Defenderom.
BTW: da li vi smatrate da je UAC ugasen ako je namjesten kao na slici?
Nije isključen. Isključiti ga možeš SAMO U CMD-u.