Windows 8 i 8.1 - općenito izdvojena tema

poruka: 8.531
|
čitano: 4.516.585
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
17 godina
Windows 8

Ako smijem pitati, zašto koristiš Windows 8 kad silom želiš da izgledaju kao Windows 7? Zašto jednostavno ne koristiš Windows 7?

Moj PC  
7 0 hvala 2
17 godina
neaktivan
moderator
Re: Windows 8
BMT kaže...

Ako smijem pitati, zašto koristiš Windows 8 kad silom želiš da izgledaju kao Windows 7?

Zato sto je moderno imati Windows 8 (:

16 godina
Windows 8

Stavite Windows Defender u kontektstni meni na desktopu:

1. Skinite file Add_Windows-Defender_to_Desktop_Context_Menu i sačuvajte ga na desktopu.

2. Skinite file Remove_Windows-Defender_from_Desktop_Context_Menu za deinstalaciju i također ga stavite na desktop.

Dupli klik na file ''Add ..'' ,potvrdite u UAC-u ,i OK da potvrdite na Merge. Sada možete obrisati ''Add ..'' file (ako hoćete).

Desni klik na desktop (ili Windows tipka + D) - sad vidite da imate kontekstni meni za brzo pokretanje svih funkcija Windows Defendera ,bez potrebe za ulazak u Control Panel.

Uživajte.

Autor: Brink ,Windows 8 Forums ,original tutorijal

Lazarus Long kaže...

Još je modernije s*ati po njemu.{#}

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.8.2012 15:37 (kizo2703).
13 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...
BMT kaže...

Ako smijem pitati, zašto koristiš Windows 8 kad silom želiš da izgledaju kao Windows 7?

Da, da, ako slučajno ne koristiš nešto najnovije ti nisi više ok, nego si zastario i retro. To se prelijeva i na informatiku...

15 godina
neaktivan
Windows 8

Defender mijenja MSE? Znači nije potrebno instalirati dodatni AV?

0 0 hvala 0
16 godina
GigaGirl kaže...

Da ,nije potrebno. Defender jeste MSE. Naravno ,uvijek se može staviti drugi AV ,kome ovaj nije dovoljno dobar.

Ali ,zasad ,rijetko koji radi.

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.8.2012 16:30 (kizo2703).
13 godina
neaktivan
GigaGirl kaže...

Ja nemam niti jedan dodatni AV, samo Defender.

15 godina
neaktivan
Windows 8

Ovo mi se već sviđa.

Malo se pokušavam priviknuti na Windows 8 u virtualcu, ali za sada mi je Win7 još uvijek primaran OS. Pogotovo nakon ovoga: The Verge. Mislim da ću nastaviti štedjeti za Mac umjesto za Win8.

2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
GigaGirl kaže...

Mislim da ću nastaviti štedjeti za Mac umjesto za Win8.

Morat ćeš od hrane odvajati. {#}

Stavi na drugu particiju (ako imaš) Windows 8 Enterprise 90 day trial. Meni se u virtualci nije sviđao. Svoje mogućnosti pokazuje tek na fizičkoj mašini.

16 godina
GigaGirl kaže...

Ovo mi se već sviđa.

Malo se pokušavam priviknuti na Windows 8 u virtualcu, ali za sada mi je Win7 još uvijek primaran OS. Pogotovo nakon ovoga: The Verge. Mislim da ću nastaviti štedjeti za Mac umjesto za Win8.

S obzirom da Windows 7 Pro i Ultimate imaju punu podršku do barem 2020. ,ne moraš se nikud žurit.

16 godina
Windows 8

stavio sam win 8 i zasad je ok al sam malo zbunjen, win defender je gore i stalno je aktivan, to je dost za antivirusnu zastitu? tj to je av?

Remember my friends, God is dead. Marx is also dead. But the market lives. The market must become your new God.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
GigaGirl kaže...

Ovo mi se već sviđa.

Pametno

http://www.soundstream.com/
16 godina
Srednji kaže...

stavio sam win 8 i zasad je ok al sam malo zbunjen, win defender je gore i stalno je aktivan, to je dost za antivirusnu zastitu? tj to je av?

Da ,to je AV. To je samo preimenovani MSE.

soundstream kaže...

Pametno

{#}

16 godina
Windows 8

jos jedno pitanje...kako izbjec kad kopiram u neki file da me stalno pita you'll need to provide administrator permission to copy to this folder.

Iako sam admin na laptopu...

Remember my friends, God is dead. Marx is also dead. But the market lives. The market must become your new God.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Windows 8

Htio bi probat i vidjet kako izgleda win 8. Za sad me izgledom ne privlači i držim se sedmice, al barem da malo pronjuškam. Jel velika razlika u performansama i poboljšanju između win 7 i 8?

Ako može par informacija. Koju verziju da skinem, od kud, te ako ju instaliram na novu particiju dal će to odmah biti dual boot ili moram nešto još namještat?

Ako ima {#} verzija koja nije trial onda može na PP odgovor.

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.8.2012 19:15 (Osa).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Osa kaže...

Htio bi probat i vidjet kako izgleda win 8. Za sad me izgledom ne privlači i držim se sedmice, al barem da malo pronjuškam. Jel velika razlika win 7 i 8?

Ako može par informacija. Koju verziju da skinem, od kud, te ako ju instaliram na novu particiju dal će to odmah biti dual boot ili moram nešto još namještat?

Ako ima {#} verzija koja nije trial onda može na PP odgovor.

Imaš Release Preview (RC) i Windows 8 Enterprise Evaluation ,koji ima rok trajanja 90 dana.

Pošto se nijedna verzija koja nije trial {#}ne može aktivirati ,probaj ovo ,ako hoćeš. Sorry

A ovako to izgleda.

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.8.2012 19:28 (kizo2703).
15 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

...Imaš Release Preview (RC) i Windows 8 Enterprise Evaluation ,koji ima rok trajanja 90 dana.

Predpostavljam da je Enterprise "bolja/jača" verzija?

17 godina
Srednji kaže...

jos jedno pitanje...kako izbjec kad kopiram u neki file da me stalno pita you'll need to provide administrator permission to copy to this folder.

Iako sam admin na laptopu...

Ugasi uac

And so you touch this limit, something happens and you suddenly can go a little bit further. With your mind power, your determination, your instinct, and the experience as well, you can fly very high.
16 godina
redrum781 kaže...

Ugasi uac

Pola sistema ne radi kad se ugasi UAC. Nije to Sedmica - ovdje su malo ''pooštrili'' igru.

@ Srednji: Skini UAC Tweak ,raspakiraj i stavi folder u Program Files (x86) ,napravi shortcut i stavi na ''Low'' i neće bit problema.

Osa kaže...

Predpostavljam da je Enterprise "bolja/jača" verzija?

Ništa bitno ni bolja ,ni jača. Samo novija. Enterprise je gotovi proizvod.

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.8.2012 20:13 (kizo2703).
13 godina
neaktivan
redrum781 kaže...

Ugasi uac

Odličan savjet! Zašto će ti UAC, to je MS-ovim programerima bilo dosadno pa napravili UAC. Inače je to niš korisno...

17 godina
royalhero kaže...
redrum781 kaže...

Ugasi uac

Odličan savjet! Zašto će ti UAC, to je MS-ovim programerima bilo dosadno pa napravili UAC. Inače je to niš korisno...

Ajde smanji doživljaj.

Krivo sam se malo odrazio, mislio sam da smanjiš na slideru uac skroz dole, makar će te gnjaviti ako kopiraš po sistemskim direktorijima (program files, windows), a ne da ga ubije u regeditu

And so you touch this limit, something happens and you suddenly can go a little bit further. With your mind power, your determination, your instinct, and the experience as well, you can fly very high.
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.8.2012 20:43 (redrum781).
17 godina
kizo2703 kaže...
GigaGirl kaže...

Da ,nije potrebno. Defender jeste MSE. Naravno ,uvijek se može staviti drugi AV ,kome ovaj nije dovoljno dobar.

Ali ,zasad ,rijetko koji radi.

Osobno koristim Avast Free i radi odlicno sa Windows 8 (da ne spominjem da je puno bolje rijesene, iako ni Win. Def. u Win 8 nije los).

kizo2703 kaže...
redrum781 kaže...

Ugasi uac

Pola sistema ne radi kad se ugasi UAC. Nije to Sedmica - ovdje su malo ''pooštrili'' igru.

@ Srednji: Skini UAC Tweak ,raspakiraj i stavi folder u Program Files (x86) ,napravi shortcut i stavi na ''Low'' i neće bit problema.

Mozes reci koja to polovica sistema ne radi?

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao
14 godina
Windows 8

Ne rade metro aplikacije.

Valentin

0 0 hvala 0
16 godina
djigibao kaže...

Metro ,pola Control Panela ,otežan c/p ,stalno iskaču upozorenja.

Jedno mišljenje sa strane - Avast je za mene bloatware - za Windows XP je savršen ,ali za sve kasnije sisteme ,hvala ,ne hvala.

Napokon imamo dobar sistem u kojem nema potrebe ni za AV-om ,ni za firewalom ,ali vi ga morate natovariti s gutačima rama.

Nije vam interesantno bez toga - a za koji mjesec ćete plakat: ''Windowsi mi sporo rade ,opet su napravili sranje u Redmondu ,govna''.

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.8.2012 21:15 (kizo2703).
13 godina
protjeran
Valentin17 kaže...

Ne rade metro aplikacije.

To je praktički bonus. Nije mi jasno što će na desktop računalima aplikacije za mobilne uređaje.

17 godina
kizo2703 kaže...
djigibao kaže...

Metro ,pola Control Panela ,otežan c/p ,stalno iskaču upozorenja.

Jedno mišljenje sa strane - Avast je za mene bloatware - za Windows XP je savršen ,ali za sve kasnije sisteme ,hvala ,ne hvala.

Napokon imamo dobar sistem u kojem nema potrebe ni za AV-om ,ni za firewalom ,ali vi ga morate natovariti s gutačima rama.

Nije vam interesantno bez toga - a za koji mjesec ćete plakat: ''Windowsi mi sporo rade ,opet su napravili sranje u Redmondu ,govna''.

Ovako ja imam složeno, ne iskaču stalno UAC piz*arije, jedino sam primjetio UAC kod C/P za sistemske datoteke/foldere, metro aplikacije rade.

(SLIKA)

13 godina
neaktivan
NiramX kaže...

To je praktički bonus. Nije mi jasno što će na desktop računalima aplikacije za mobilne uređaje.

To nije točno! Metro aplikacije nisu uopće za mobilne uređaje. Recimo aplikacije poput MetroTwit-a su odlične.

Ako ćete pljuvati po Windowsu 8 i govoriti neistine zaobiđite temu. Otvorite si temu, kao onaj što je otvarao o Linuxu, zašto ne volite Windows 8.

17 godina
kizo2703 kaže...

...gutac RAM-a, Avast?....{#}...daj malo slikaj potrosnju RAM-a od Win. def (samo ne u task mngr)

BTW: da li vi smatrate da je UAC ugasen ako je namjesten kao na slici?

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao
15 godina
protjeran
Windows 8
http://www.soundstream.com/

1 0 hvala 0
16 godina
redrum781 kaže...

Ovako ja imam složeno, ne iskaču stalno UAC piz*arije, jedino sam primjetio UAC kod C/P za sistemske datoteke/foldere, metro aplikacije rade.

(SLIKA)

Da ,u redu ,ali ti UAC nije potpuno isključen. Zašto onda daješ savjete drugima da ga isključuju? Pogotovo jel je povezan sa Windows Defenderom.

djigibao kaže...

BTW: da li vi smatrate da je UAC ugasen ako je namjesten kao na slici?

Nije isključen. Isključiti ga možeš SAMO U CMD-u.

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.8.2012 21:50 (kizo2703).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice