Windows 7 - općenito izdvojena tema

poruka: 5.036
|
čitano: 1.369.399
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: Window 7 instaliran, moja misljenja

1. Quit WLM (right click -> close)
2. Find WLM in the start menu (All programs - Windows Live - Windows Live Messenger)
3. Right click on it and click on Properties
4. Go to the compatibility tab
5. Click on “Run this program in compatibility mode for:”
6. Select Windows Vista
7. Click on Ok and start WLM.

It should now normally minimize to the tray.

tnx...radi
17 godina
protjeran
Bellatrix kaže...
deja_vu kaže...

a je moguca da kada se zatvori npr firefox da ne otvaram sam od sebe npr msn?

hehe.. ne razumjem te nikako.
što želiš reći?Izlanuo se
 evo ovako imam u taskbaru firefox, msn i win media player, i sada svi su minimizirani, ja pokrenem firefox i kada ga minimiziram sam od sebe mi otvori msn i stalno ga trebam zatvarati odnosno minimizirati
DragonShit kaže...
benko kaže...
deja_vu kaže...

evo ovako imam jedan iritantan problem s msn!

znaci ovako kada mi je msn otvoren znaci kada sam ukljucen na net onda mi je od msn kratica u taskbar i sada kada ja npr gledam nesto na netu preko firefoxa i kada ga mimiziram onda mi uvijek skoci msn na desktop odnosno otvori se! e sada kako da ja msn prebacim tamo di mi je avira i od utorrent, znaci kao sto je bilo kod xp i viste???

slika

ako itko sazna kako ovo rjesit neka obavezno javi ;)
Hmm, meni ne smeta što ode u taskbar a ne u system tray.

1. Quit WLM (right click -> close)
2. Find WLM in the start menu (All programs - Windows Live - Windows Live Messenger)
3. Right click on it and click on Properties
4. Go to the compatibility tab
5. Click on “Run this program in compatibility mode for:”
6. Select Windows Vista
7. Click on Ok and start WLM.

It should now normally minimize to the tray.

ni meni ne bi spetalo da nije taj nekakav bug...
edit: ty radi Smijeh
Poruka je uređivana zadnji put sub 18.4.2009 22:33 (deja_vu).
17 godina
neaktivan
Window 7 instaliran, moja misljenja

Jučer sam instalirao Windows 7 7077 64bit.I sve radi ko pjesma, ali ždere ram ko lud.Jučer mi je poždro 3,9 GB od mogućih 4 GB rama.A kad sam ugasio sve programe koje sam pokrenuo, nije znao vratiti memoriju, a u taskmanageru nisam vidio kaj toliko ždere rama.A da sve bude gore ove windoze i inače žderu ram, npr, tijekom normalnog rada žderu mi i do 2,5 GB a pokrenuto imam winamp, firefox, messanger, directory opus i photoimpact (u kojem ništa ne radim) i to je to, ode 2.5 GB rama, nemoš vjerovati.Da još pokrenem i Adobe Aftereffects vjerujem da bi opet došlo do 4 GB, strašno.Nadam se da je nekakav bug u pitanju, a ne predviđena potrošnja memorije za finalnu verziju, nema teorije da mi windoze troše toliko rama na takve banalne programćiće na koje inače otpadne do 1,8 GB.

"Autor ", u postu nenamjerno iznešenih, neistinitih tvrdnji sa svrhom zavaravanja trećih osoba, u potpunosti se odriče svake odgovornosti za navedene tvrdnje.Kome nije pravo, može se žaliti na www.uprava_vodovoda.com
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.4.2009 11:35 (Baotica).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Baotica kaže...

Jučer sam instalirao Windows 7 7077 64bit.I sve radi ko pjesma, ali ždere ram ko lud.Jučer mi je poždro 3,9 GB od mogućih 4 GB rama.A kad sam ugasio sve programe koje sam pokrenuo, nije znao vratiti memoriju, a u taskmanageru nisam vidio kaj toliko ždere rama.A da sve bude gore ove windoze i inače žderu ram, npr, tijekom normalnog rada žderu mi i do 2,5 GB a pokrenuto imam winamp, firefox, messanger, directory opus i photoimpact (u kojem ništa ne radim) i to je to, ode 2.5 GB rama, nemoš vjerovati.Da još pokrenem i Adobe Aftereffects vjerujem da bi opet došlo do 4 GB, strašno.Nadam se da je nekakav bug u pitanju, a ne predviđena potrošnja memorije za finalnu verziju, nema teorije da mi windoze troše toliko rama na takve banalne programćiće na koje inače otpadne do 1,8 GB.

ja bi reko da je neki bug u pitanju ;)
16 godina
neaktivan
Baotica kaže...

Bug ili je se netko igrao s njima.
Mislim onaj ko ih je uploadao na torrent.
Nevidim smisao da bi u bildu 7077 toliko bila potrošnja jer kod mene u buildu 7068 potrošnja rama iznosi 480MB.
Dakle ili je neki Bug vezan za hardversku kompatibilnost, ili je bad driver...
Treba pripaziti prilikom skidanja s torrenta i skidati samo torrente s komentarima od ljudi koji su već skinuli i kažu da nemaju nikakvih problema.
Uzalud je čitati, ako ništa ne naučiš ništa iz tog što si pročitao... http://www.kozul.comuv.com/forum/
16 godina
neaktivan

Evo ja sam upravo formatiorao particiju sa 7-icom. Ovo malo što sam je koristio, zapazio sam da je daleko bolje osmišljen UAC. Mislim da će 7-ica biti jako dobar OS kada se nađe u trgovinama. Najviše što mi je smetalo je taskbar, ali da se na njega priviknuti.

Intel E6600, Intel DG965WH, 2x 2GB PQI 800MHz, Gainward HD4870 Golden Sample, Seagate 320 i 500GB, Coolermaster CM-690, Raptoxx 750W Windows Vista Ultimate SP1 32-bit Intel Celeron D330 @ 3.82GHz, Asrock 775S61, SiS 330 32MB, 2.25GB 286MHz, WD 80GB,
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Ja već 2 mjeseca radim na Win7 build 7000. Sve je ok, brzi i stabilni, malo rama troše (772 MB, upaljeni Firefox, MSN, AVG i floats2), konfa je u potpisu. Skoro sve radi na njima, problema sa driverima nema i uglavnom - brže i bolje se ponaša od Viste koju imam na dual bootu (SP1 Ultimate). Jučer sam nabavio build 7077 RC Escrow i sad me zanima da li vrijedi ključ koji sam dobio od Microsofta za build 7000 ili moram tražit zaobilazne načine?

Intel Celeron D 3.09 gHz, 2 GB DDR400, GeForce 8400 GS 512, Seagate Barracuda 160GB + Seagate Barracuda 80GB, LG Flatron W1934S
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Ja već 2 mjeseca radim na Win7 build 7000. Sve je ok, brzi i stabilni, malo rama troše (772 MB, upaljeni Firefox, MSN, AVG i floats2), konfa je u potpisu. Skoro sve radi na njima, problema sa driverima nema i uglavnom - brže i bolje se ponaša od Viste koju imam na dual bootu (SP1 Ultimate). Jučer sam nabavio build 7077 RC Escrow i sad me zanima da li vrijedi ključ koji sam dobio od Microsofta za build 7000 ili moram tražit zaobilazne načine?

Vrijedi ključ od builda 7000!
Uzalud je čitati, ako ništa ne naučiš ništa iz tog što si pročitao... http://www.kozul.comuv.com/forum/
17 godina
neaktivan

Daemon tools pro radi i na Windows 7.Link na sluzbenu stranicu sa objasnjenjem.

World championships:7,GP started:250,GP wins:91,Podium finishes:154,Pole positions:68,Fastest laps:76,Points:1,369

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ja koristim UltraISO i PowerISO na sedmici.

Sve šljaka za pet.

No evo primjetio sam da mi danas neće Bluetooth na PC-u s win7. Jučer je radilo sve ok ali danas nikako nemože da pronađe drugi BT device na koji hoću da šaljem file.

Na xp i visti mi radi.

Do čega bi to odjednom moglo biti.

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.4.2009 14:01 (Bellatrix).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Evo instaliran je i radi:

World championships:7,GP started:250,GP wins:91,Podium finishes:154,Pole positions:68,Fastest laps:76,Points:1,369

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

meni je powerISO najbolji..

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

@bellatrix

E hvala. Sutra kreće instalacija, moram backupirat dost toga na dvd-ove.... Jel bilo kakvih problema sa buildom 7077 (nerješivih)?

Intel Celeron D 3.09 gHz, 2 GB DDR400, GeForce 8400 GS 512, Seagate Barracuda 160GB + Seagate Barracuda 80GB, LG Flatron W1934S
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.4.2009 15:24 (Sum_of_all_fears).
16 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

@bellatrix

E hvala. Sutra kreće instalacija, moram backupirat dost toga na dvd-ove.... Jel bilo kakvih problema sa buildom 7077 (nerješivih)?

Koliko vidim nije se nitko nije tu žalio da je imao ikakve probleme s tim buildom.Namigiva
Mislim da win7 već zaslužuje da bude i jedini odnosno primarni OS koji se koristi.
16 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
cro kaže...

na xp-u mi radi sve 5 al na sedmici me jebe sam to

Ako nemaš ,skini s neta najnovije drivere za vistu i naistaliraj!

evo rijeso sam problem ima bas na stranici od nvideje driver za win 7
16 godina
neaktivan
cro kaže...

evo rijeso sam problem ima bas na stranici od nvideje driver za win 7
 E još bolje! Vidiš da uvijek negdi ima rješenje ,samo treba potražit!
17 godina
neaktivan

Mali update:

Alcohol 120% verzija 1.9.8.7530 takodjer radi na Win 7 bez problema.Potrebno je samo prije instalirati SCSI pass through driver verzija 1.58.

Screenshotovi u prilogu.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Windows 7 taskbar mi je najbolji od svega. Zna li netko programe koji znaju iskoristiti njegove mogućnosti? Nemojte navoditi Microsoftove programe kao što su IE, Media player i Messenger. Ja znam jedino za ImgBurn - prikazuje progres ispod svoje ikone kao Windows Explorer kod kopiranja ili IE kod downloada.

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.4.2009 20:32 (DragonShit).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
DragonShit kaže...

Windows 7 taskbar mi je najbolji od svega. Zna li netko programe koji znaju iskoristiti njegove mogućnosti? Nemojte navoditi Microsoftove programe kao što su IE, Media player i Messenger. Ja znam jedino za ImgBurn - prikazuje progres ispod svoje ikone kao Windows Explorer kod kopiranja ili IE kod downloada.

ti mislis na ovo!!!...
17 godina
neaktivan

Evo skinuo ja i build 7106 za koji govore da je stariji od builda 7077 (ne pitajte me zasto jer ni sam nemam pojma).Primjetio sam da nema onog watermarka dolje desno.Ostalo cu ispitat kad mi se bude dalo.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...

Evo skinuo ja i build 7106 za koji govore da je stariji od builda 7077 (ne pitajte me zasto jer ni sam nemam pojma).Primjetio sam da nema onog watermarka dolje desno.Ostalo cu ispitat kad mi se bude dalo.

Stariji je od Builda 7077 jer je samo prerađena verzija bulda 7068! I očigledno da je netko pachirao watermark. Taj build je nešto kao black edition.
Reci mi koliko RAM-a troši? I ima li bug-ova ikakvih?
Čitao sam da su na tom buildu ljudi imali problema s zauzećem ram-a i gasio im se win explorer.
Poruka je uređivana zadnji put pon 20.4.2009 21:18 (Bellatrix).
16 godina
neaktivan

nekako mi cudno izgleda taskbar....

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

kako vam se samo da zaj..Izlanuo se sa tim...

ANTEC900,CORE2DUOe6400@3.4GHZ,GF8800GTZALMANVF1000.ABIT-AB9PRO-CHIEFTEC650W,PATRIOTextreme4GB 4.4.4.12-samsung22wide-audigy2zs-creativelabs5.1 5700digital.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
dokly kaže...

ma s cim to......
17 godina

Škvadro imam jedno pitanje..neznam koji mi je k...., ali nikako da dođem do dialoškog okvira "About windows"..slika je u prilogu, pa bi molio...prosvjetlite me !!!

MBO Asus P5Q-Pro (P45) I Proc. Intel C2D E8600 (2x3,33GHz) I RAM OCZ PC8500 (1066MHz) 2x1GB SLI Ready I VGA Nvidia Zotac GTX 260 AMP2 I HDD Samsung SpinPoint F1 750GB I DVD R/W 18x Samsung I PSU Chieftec 550W I Monitor ViewSonic 2226w 5ms I OS Triple Boot - WinXP & WinVista & Win7
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
logan kaže...

Škvadro imam jedno pitanje..neznam koji mi je k...., ali nikako da dođem do dialoškog okvira "About windows"..slika je u prilogu, pa bi molio...prosvjetlite me !!!

Pa jesi došao do njega već? Slika nije tvoja?

U start upiši winver i lupi Enter...
16 godina
neaktivan
ivan_1995 kaže...
dokly kaže...

ma s cim to......
 sam malo....windows 7 instaliran,moja misljenja je po meni jedna od najboljih tema na ovom forumu za komentiranje...pomaganje...itd..
17 godina
neaktivan
logan kaže...

To je moja slika a do nje dodjes tako da u search upises WINVER i lupis enter.
EDIT:
Bellatrix je bio brzi.
Poruka je uređivana zadnji put pon 20.4.2009 22:42 (F1-IVO).
17 godina
Bellatrix kaže...
logan kaže...

Pa jesi došao do njega već? Slika nije tvoja?

U start upiši winver i lupi Enter...
 Ma slika nije moja već sam ovu dao u prilogu kao ogledni primjerak...ja sam na build-u 7068.., ali nisam se mogao sjetit kako se dolazi do inf. o build-u windowsa.....hvala, prosvjetlili ste me, ma iskreno već sam sav zblesiran od svih ovih build-eva, najava, diskusija.....uglavnom ostajem na 7068 do službenih RC1 i legalnog skidanja sa microsoft web-a !!!!
MBO Asus P5Q-Pro (P45) I Proc. Intel C2D E8600 (2x3,33GHz) I RAM OCZ PC8500 (1066MHz) 2x1GB SLI Ready I VGA Nvidia Zotac GTX 260 AMP2 I HDD Samsung SpinPoint F1 750GB I DVD R/W 18x Samsung I PSU Chieftec 550W I Monitor ViewSonic 2226w 5ms I OS Triple Boot - WinXP & WinVista & Win7
16 godina
neaktivan
logan kaže...
Ma slika nije moja već sam ovu dao u prilogu kao ogledni primjerak...ja sam na build-u 7068.., ali nisam se mogao sjetit kako se dolazi do inf. o build-u windowsa.....hvala, prosvjetlili ste me, ma iskreno već sam sav zblesiran od svih ovih build-eva, najava, diskusija.....uglavnom ostajem na 7068 do službenih RC1 i legalnog skidanja sa microsoft web-a !!!!
 Iako bi bilo bolje kad si već dogural do 7068 da skineš i staviš 7077 jel je još bolji i nešto brži! Nećeš niš izgubit osim dva sata vremena (ako napraviš upgrade)! I onda mirno čekaš 5. svibanj i RC!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice