Osim toga, u start meniju se pojavljuju i prijedlozi ( reklama ) za apk koja nije instalirana....
pff reklame
pff reklame
@torent
Koristim iz storea: ms skeniranje ( vuce mi u pdf i pravilno rotira image ) , pdf citac , xodo ( pdf editor , i to dobar ), box i dropbox ( za koje mi odgovara da podaci nisu na hdd i da sync nije automatiziran pa tu ransomware nemoze preskociti u cloud ), hash me , facebook, fotoroom, mesenger , onedrive, hyper, fotor, adobe ph expres, one note, plus onaj standardni set igrica ala mine, soliter i sl za prekratiti koju minutu kad čekam odgovor na mail i sl.....
Ima tamo gomila dobrih apk, pa cak i free, no bez daljnjeg da ima i gomila debilane ( kao i u svim trgovinama apk ).
@kilua
Pa reklama u svojoj osnovi kosta onoga tko ju jje postavio negdje a ne tebe . A i vecina ovdasnjih korisnika ubiti neradi nista sto bi pokoja reklama drasticno unazadila u radu na racunalu...
A što ako netko kupi Windows 10 za 100 i nešto dolara, uz njega opet dobije reklame. Je li to pošteno? Ja mislim da nije. Skupo platiš Windowse i još ekipa zarađuje na tebi, kao da već dovoljno nisu zaradili.
Onda su trebali napraviti dvije verzije - besplatna i plaćena. Besplatna ima ovakve reklame kao što sada ima, a plaćena bez reklama.
A što ako netko kupi Windows 10 za 100 i nešto dolara, uz njega opet dobije reklame. Je li to pošteno? Ja mislim da nije. Skupo platiš Windowse i još ekipa zarađuje na tebi, kao da već dovoljno nisu zaradili.
Onda su trebali napraviti dvije verzije - besplatna i plaćena. Besplatna ima ovakve reklame kao što sada ima, a plaćena bez reklama.
-imaš dvije/više verzija, licenca, npr with bing. Dio je i OEMovski (predinstaliran soft proizvođača).
Tebi smetaju reklame, zašto misliš da drugima ne smetaju.. ili da je to dio ove teme? Koristiš win ili ne, tvoj 'izbor'. Njurganje ne pomaže samo spamamo temu. (zapravo dobar indikator, nema pravih problema..) :)
Skinuo sam Win 10 i stavio ga na usb pomoću alata Rufus.
I sad kad sam pokrenuo instalaciju odabro gdje cu instalirati i kada završi ono "Getting files ready for instalation" i one ostale stavke kompjuter se resetira i neće da nastavi dalje, samo crn ekran bude i tu stoji.
Skinuo sam i drugu verziju i opet isto.
I na kraju sam otišo i kupio novi Win 10 (svejedno sam ga morao kupiti jer je firmin komp) i stavio ga na usb i opet ista stvar.
Kompjuter je novi složen sa SSD, samo je stari HDD osto, pokušo sam i odpojiti HDD i opet isto.
@torent
,,,box i dropbox ( za koje mi odgovara da podaci nisu na hdd i da sync nije automatiziran pa tu ransomware nemoze preskociti u cloud ), ,,,,
Iz prve ruke znam da ti dropbox vrati sam prethodnu verziju fileova ako se zaraze ransomwareom... Nisam vjerovao i povukao podatke iz backupa kad ono ujutro svi podaci uredno u dropboxu.... (mom zetu se to desilo ali ja vracao pa je to prva ruka ;))
A meni je sva poenta dropboxa da to radi automatski....
I sad kad sam pokrenuo instalaciju odabro gdje cu instalirati i kada završi ono "Getting files ready for instalation" i one ostale stavke kompjuter se resetira i neće da nastavi dalje, samo crn ekran bude i tu stoji.
I na kraju sam otišo i kupio novi Win 10 (svejedno sam ga morao kupiti jer je firmin komp) i stavio ga na usb i opet ista stvar.
Kompjuter je novi složen sa SSD, samo je stari HDD osto, pokušo sam i odpojiti HDD i opet isto.
Ko da gledam da ti je spojen TV na komp HDMI-em , ma koliko blesavo zvucalo , 99 % da je to .Uvijek baca sliku na TV poslije restarta iz nekog razloga .
ihush Pojavio se problem, točnije, imam ga već duže vrijeme i ignoriram ga. Task Manageru treba cca. 3 sekunde da se upali. Dakle prozor se pojavi odmah, bude prazan i nakon tri sekunde se pojavi lista aplikacija i ikone. Tražio sam i nigdje nema rješenja.
I prije nego što me BlackMoon popljuje s "Avast je kriv, čehoslovaci su krivi i ostali 3rd party programi", moram napomenuti da se isti problem javlja na potpuno drugom laptopu nakon čiste instalacije koju sam radio danas. Dakle, napravio clean install i odmah isprobao - isto, još čak malo duže treba nego li je to slučaj na laptopu s Avastom - da ne povjeruješ!
sfc /scannow i ostalo je napravljeno, pa i kao što rekoh, clean install tako da ništa od toga. Hvala!
Ako imas HDD, slab komp i sve GUI opcije omogucene (vidi sliku kako je kod mene) onda 3sek nije bas od zivotne vaznosti (ionako nije).
Evo usput kako to izgleda na mom starom laptopu (sa SSD-om i Pentium B970 @2.3GHz, 4GB RAM)
Tako otvara i meni. Jedan laptop ima A8-6410 i 8 GB RAM-a, a drugi neki Intel Pentium Dual Core (ne znam točno koji) i 2 GB RAM-a. Sutra ću baš vidjeti na desktop PCju, ali mislim da je i na njemu isto...
Na komp su spojeni samo monitor, tipkovnica i miš.
Jednio mi pada na pamet da kad se resetira komp da prebaci na integriranu grafičku i da dalje nece.
Da li imate problem u microsoft edge-u, ne prikazuju se prevodi za video playere koji su od openload.co video servisa, znači pustim film i neće da mi učita i prikaže prevod koji je smješten na neki server, jedino prikazuje ako preuzmem titl pa ga učitam sa hdd.
Ima te li i vi takav problem ili/ i znate kako ga riješiti ?
-zašto rufus? pogledaj temu.. (win10 install, MSCT i dalje nextaj).
-ponekad treba smao pričekati.. ponekad neka postavka biosa, problematičan hw kao npr ram .. bezbroj razloga (podesi bios, obriši sve particije itd..), ali bar jedan eliminiraj 'pravim' alatom koji ne nudi mogućnost greške u izradi boot-install medija. Nije krivac rufus, ali nije ni svemoguć, to je samo alat..
.. pa nastavak kad nešto zapne.
ihush Pojavio se problem, točnije, imam ga već duže vrijeme i ignoriram ga. Task Manageru treba cca. 3 sekunde da se upali. Dakle prozor se pojavi odmah, bude prazan i nakon tri sekunde se pojavi lista aplikacija i ikone. Tražio sam i nigdje nema rješenja.
I prije nego što me BlackMoon popljuje s "Avast je kriv, čehoslovaci su krivi i ostali 3rd party programi", moram napomenuti da se isti problem javlja na potpuno drugom laptopu nakon čiste instalacije koju sam radio danas. Dakle, napravio clean install i odmah isprobao - isto, još čak malo duže treba nego li je to slučaj na laptopu s Avastom - da ne povjeruješ!
sfc /scannow i ostalo je napravljeno, pa i kao što rekoh, clean install tako da ništa od toga. Hvala!
- problem je sporost-tromost-responzivnost OSa ..? zašto tako ne napišeš?
npr probaj na SSDu, bit če otvoren za cca sec (nešto manje..) :)
- pogodi zašto?
btw, kad već unaprijed braniš avast.. al da, smeće :)) možeš ti i bez njega, probaj. (nije li puritizam systema ono o čemu njurgaš? meni računala rade jednako prvog dana i danas.. neka +5god, neovisno o OSu, bez ovakvih usporavanja i sl. odnosno kad se to desi tad znam da imam problem (kvar/soft..)). Ako želiš biti powerjuzer, potrudi se malo. Njurgaj kasnije (hint, pametno je poslušati savijete iskusnijih, no ponekad su iskusniji=fahidioti.. tak da nađi svoj recept, nema ništa 100%).
Djigiju se otvara isto kao što je prikazano u videu, a ima SSD. Tako da ne vjerujem da bi se baš nešto ubrzalo. Sam OS je jako brz na tri računala.
Znam da mogu, bio sam bez AV-a godinu dana i nisam dobio ni jedan virus, ali neću. Uostalom, čudno je kako je sad smeće a do 2015. svi su 3rd party antivirusu bili super i awesome. Čak je i Microsoft preporučivao da se koriste drugi...
Riješen problem.
Nisam znao da sam trebao prebaciti SSD u boot-u ispred usb-a sa windowsom.
Djigiju se otvara isto kao što je prikazano u videu, a ima SSD. Tako da ne vjerujem da bi se baš nešto ubrzalo. Sam OS je jako brz na tri računala.
Znam da mogu, bio sam bez AV-a godinu dana i nisam dobio ni jedan virus, ali neću. Uostalom, čudno je kako je sad smeće a do 2015. svi su 3rd party antivirusu bili super i awesome. Čak je i Microsoft preporučivao da se koriste drugi...
Netrebaju ti , a nećeš bez njih??? Stvarno ti netrebaju.
Čitam, listam, čitam i još uvijek ne mogu vjerovati.
Tema je otvorena točno prije dvije godine i jedan mjesec i ljudi još uvijek s jednim OS-om koji bi trebao biti korisnikov prijatelj imaju probleme ?!
Ovo nije trolanje već tužna činjenica.
lp
Tema je otvorena točno prije dvije godine i jedan mjesec i ljudi još uvijek s jednim OS-om koji bi trebao biti korisnikov prijatelj imaju probleme ?!
lp
Točno tako!
I isto u temi Win 7, Win 8, MacOS, Linux....
Ljudi samo spominju probleme! To nije normalno!
Netrebaju ti , a nećeš bez njih??? Stvarno ti netrebaju.
A gle, tad je bila mala razina prijetnje. Skripte na stranicama nisu triggerale ransomware, a i bio sam ograničen RAM-om. Sad nisam pa mi tih 15 MB što mi antivirus koristi ne igra veliku ulogu.
lp
Točno tako!
I ja sam šokiran isto kao i vi. I još u temi za probleme? Joj, joj...
- sporost je relativna stvar.. pentač b9xx je imao neki neobjašnjiv problem, serija.. užas na dosta laptopa..
- MSov AV je tu od w8 dok je kroz ms-essen. defender već od win7, daleko prije 15te. AV 3rd party je stvar biznisa, free su napadni s reklamama (i neiskusni juzer često klikne upgrade na pro-komercijalu..) pošto ne vidim konkretan razlog za-protiv nekog trećeg, preferiram MSov, ne smeta što je vidljivo i u tvom slučaju (uz neobjašnjivu želju za pljuckanjem svega MSovog).
- evo ti tema.. i primijeti, MS kopira Canoncala, godinama.. ciljevi, sad i ciklusi distri. :) pa nastavi s 'konstruktivnim' njurganjem, problemima (ili riješenjima ako imaš).
- vjera nije dio teme.. :) btw, imao si AV, MSov. Praktična logika ti tad kaže, da je on svoj posao obavljao korektno, neprimjetno.. nije li to dio tvojih requirementsa ili njurganja? :))
Riješen problem.
Nisam znao da sam trebao prebaciti SSD u boot-u ispred usb-a sa windowsom.
- zato je praktičnije ne mijenjati bootorder u BIOSu, ostaviti prvi hdd, koristiti Quick/Express/CSM.. meni za instalaciju. Eliminira potrebu za povratkom postavke + vidljiv je mod bootmedija.
- dodatno, kad je 'pravi' bootmedij, tad neovisno o bootu, ako vidi postojeći boot-OS, ne krene u install nego se pojavi odbrojavanje i ako ništa ne stisneš, redirecta se boot na postojeći disk. Zato treba imati pravi medij, ne rufusom i sl. jer .. :)
lp
- imaš problem? Pronađi problem na prošlih par stranica..? :) .. možeš nastaviti na gornjem linku.
lp
Točno tako!
I ja sam šokiran isto kao i vi. I još u temi za probleme? Joj, joj...
I onda napiše da to nije trolanje, nego činjenica.
Nek napiše koji on OS koristi pa da vidimo koliko foruma i tema postoji s problemima s njim :)
A pazi probleme. Npr ova stranica foruma:
Pogrešno podešene opcije BIOSa, reklame, sporo otvaranje Task Managera....
Ako su ovo najveći problemi, onda mislim da trenutno ne postoji bolji OS
Demone, nisam ni WIN sedmicu instalirao dok nije sve sjelo na svoje mjesto.
Dok "nije sve sjelo na svoje mjesto" bio sam na XPSP2, sve je radilo OK, odn s tadašnjim hardverom, sve super.
Isprobao sam deseticu i ne bih ovdje o manjkavostima odn bespotrebnim viškovima toga OS-a.
Windows 7 sad već godinama radi besprijekorno da ga i moja pokojna baba instalira.
WIN 10 ne radi besprijekorno kako bi jedan šugavi OS trebao raditi a ti se cerekaj koliko hoćeš.
Uopće je žalosno da se mora razgovarati o "problemima" jednog OS-a a a njegova retail verzija košta 230€.
Trebao bih pomoć.
Instalirao sam win 10 na novi SSD,sve programe imam na disku D:\
Sve što intaliram na disk C:\ radi,ali kada biram da instalacija ide na D:\ niti jedan program nemogu pokrenuti te samo izbacuje greške da neki fajlovi nisu instalirani,imam Full Control na disk D:\
Hvala.
Da li ti rade ti programi instalirani na D? Registry baza, Program data i AppData folderi se uvijek nalazi na sistemskom disku i programi bez obzira na kojoj su particiji instalirani pišu podatke potrebne za rad u navedene foldere. Dakle, ako si nanovo instalirao sistem, trebaš i programe...
To razumijem da moram ponovo svaki program instalirati,kada pokrenem instalaciju i biram D:\Svi programi (ime fajla gdje bi sve instalirao) nakon dovršene instalacije nemogu se pokrenuti,meni je jasno da programe moram na novo instalirati ali kada biram disk D:\ svi javljaju greške da nedostaju fajlovi...npr. ako skinem CCleaner i želim ga instalirati pod D:\Svi programi on nemože se pokrenuti.
Možeš li staviti screenshot toga šta ti javi?
Malware,našao ga je spy bot,anitivir nije ni reagirao....radi sada sve.