Windows 10 - problemi izdvojena tema

poruka: 6.769
|
čitano: 2.038.634
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 - općenito
16 godina
Re: Windows 10 - problemi
bunker kaže...

@marko

A imas ti neki kvalitetni argument ...

-nema, trolla.. wanabee geek. Argument mu se svodi na 'na internetima..' (tom metodom je i jackpot normalna pojava).

- marko, win ne moraš koristiti. Čista blasfemija za linuksaša... ima i alternativa. Nauči!

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
Windows 10 - problemi

Ma!

Iskreno, ne da mi se više!

Na kraju će se sve razvodniti i pretvoriti u prepucavanje onih koj su za microsoft ili ako ništa onih koji su sve poslali k vragu, pomirili se sa svim i rekli "ma baš me briga, špijunurajte i instalirajte što god hoćete, a ja ću se poslužiti s ono malo što mi treba, a vi se jebite" te onih koji su na suprotnoj strani i ide im sve to skupa na živce (prisluškivanje, telemetrija, proizvoljno instaliranje, besramna samoreklama, još malo pa sad će stil, silovanje nečeg nelogičnog i kontraproduktivnog, nametanje lažnih standarda i kvazi standarda, ....)

Naravno, na kraju dana sve padne u vodu pa tako i linux koji koliko god to netko ne htio priznati radi fantastično, a zbog čega?! Zbog toga što jednostavno nemaš nativne programe za njega poput uredskih paketa (naravno, kvazi i lažni standardi), photoshopa (imaš gimp i ine al' koliko god, to nije to, jer uvijek nedostaje "je ne sais quoi" tj. vrag je u detalju), acad (da, imaš njegove inačice i u free i u plaćenom obliku, nativno linux al' to nije to jer opet, koji arhitekt, strojar, projektant čeličnih konstrukcija, el. mreža, ..., ne koristi neku inačicu spomenutog?) Itd, itd, itd, ...

Dakle, na kraju dana, uzalud i najbolji OS ako nemaš bazu programa koji rade na tom OS-u, a to cure i dečki iz MS-a jako dobro znaju! Zbog toga je gušen i u tragovima svaki pokušaj kohezije linux zajednice kao takove jer ako to krene, a onda je gotovo, isto kao i s npr. el. autima i ovim koji koriste produkt raspada leševa dinosaura pod velikim tlakom (iako i to je upitno, al' hajd', ajmo reći).

Uglavnom, ako se nekome ovo sviđa, ma taj il' je teški fetišista, il' od toga živi, il' nije normalan!

Pade mi na pamet, a k vragu, ako MS ima toliki fetiš prema tim igricama, triangulaciji (moraju znati gdje sam, jel', ko susjeda Mara), što tipkam, što sam tipkao i što ću tipkati, blentavim kvazi 3d programima, ..., a kog vraga onda ja moram kupovati stroj?! Nek mi kupe stroj, nek instaliraju što god žele i idemo! Ili, nek mi plate ako žele nešto samoinicijativno instalirati, a ako žele znati gdje sam i što radim, 100$ dan, i nema problema, ja neću zucnut!

Ajd' bok!

1 0 hvala 0
16 godina
Jehonan kaže...

Ma!

Na kraju će se sve razvodniti i pretvoriti u prepucavanje onih koj su za microsoft ili ako ništa onih koji su sve poslali k vragu, pomirili se sa svim i rekli "ma baš me briga, špijunurajte i instalirajte što god hoćete, a ja ću se poslužiti s ono....

...

, i nema problema, ja neću zucnut!

Ajd' bok!

- koga uvjeravaš u što? zašto? ... tema je?

što u takvoj temi radi marko-troll? pomaže ili njurga o špijuniranju? .... kao što se zavarava (ip, anonimnost... ali tema je?)

korisnik koristi aplikacije, kao što navodiš... os je sporedan (ako radi, ono što korisnik koristi). Sve ostalo je izbor.

9 godina
odjavljen
Jehonan kaže...

Ma!

....

Ajd' bok!

Poenta je? Niko te ne tjera da koristis. Citas EULa i pristanes ili ne. Ne volim sto je tako ali je tako....

15 godina
ihush kaže...
Jehonan kaže...

Ma!

Na kraju će se sve razvodniti i pretvoriti u prepucavanje onih koj su za microsoft ili ako ništa onih koji su sve poslali k vragu, pomirili se sa svim i rekli "ma baš me briga, špijunurajte i instalirajte što god hoćete, a ja ću se poslužiti s ono....

...

, i nema problema, ja neću zucnut!

Ajd' bok!

- koga uvjeravaš u što? zašto? ... tema je?

što u takvoj temi radi marko-troll? pomaže ili njurga o špijuniranju? .... kao što se zavarava (ip, anonimnost... ali tema je?)

korisnik koristi aplikacije, kao što navodiš... os je sporedan (ako radi, ono što korisnik koristi). Sve ostalo je izbor.

MILANOVIĆU, jes' to ti, majke ti?!

Ja nekoga uvjeravam?!

Ajd' molim te, pokaži mi, gdje to?!

Što želiš postići tim svojim SNISHODLJIVIM i DRČNIM načinom pisanja, ponašanja?!

Ti si kao ono glavni baća ovdje?!

A ovaj zadnji mentalni proser "Sve ostalo je izbor" ti je na nivou "voda je mokra"!

14 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi
bunker kaže...

@marko 

A imas ti neki kvalitetni argument za te tvoje tvrdnje da je microsoft potvrdio postojanje tih bugova ? 

Znaci, clanak u kojem sluzbena osoba microsofta to navodi na nekoj od sluzbenih websiteova microsofta bi bio kvalitetni argument. Nekvalitetni argument bi bio da linkas na ovakve tekstove poput tvojeg gdje nesto tvrdis bez ijednog argumenta. 

Na stranicama za prijavu win problema, jos nisam pronasao temu u kojoj bi se zalilo niti jedan promil ukupnih korisnika. 

Ti reče da mnogi ne prijavljuju probleme, a otkud onda uopće znas da takvi imaju problema , pa da bi mogli utvrditi broj takvih ? 

Cak da dio korisnika i neprijavljuje probleme ( sto je zasigurno tocno jer ih najveci dio rijesi problem bez da ga negdje sluzbeno prijavljuje ) opet bi bilo stostruko vise prijava kada bi to bilo kako ti navodis da pogadja "skoro sve" . 

Na av temi sam opisao kako nas av zeza na ovih pedesetak racunala na koje stavljamo win10, no u ovih tjedan dana niti na jednom od tih racunala se nije desilo nesto niti blizu tome kaj ti opisujes. 

😊

Zapravo da, imam argument. Evo ti link na Microsoft TechNet blog. Čak ne moraš ni čitati sve, lijepo ti piše u prvih par rečenica. To dolazi od Microsoftovog zaposlenika, i na Microsoftovim stranicama. Ako to nije dosta, onda moram u Microsoft po službeni intervju. Možda bi onda povjerovao. 😂

ihush kaže...
bunker kaže...

@marko 

A imas ti neki kvalitetni argument ...

-nema, trolla.. wanabee geek. Argument mu se svodi na 'na internetima..' (tom metodom je i jackpot normalna pojava).

- marko, win ne moraš koristiti. Čista blasfemija za linuksaša... ima i alternativa. Nauči!

Ne trollam! Imam! Izvoli

Za one koji su lijeni otić na stranicu:

"For those of you that have deployed Windows 10 1511, you're probably already starting to work with Windows 10 1607, getting ready for initial pilot deployments so that you’re ready for broad deploying of Windows 10 1607 in the coming months.  As part of that work, you would notice that apps you had removed from Windows 10 1511, e.g. Xbox and Sports, come back as part of the feature update installation process (regardless of how you install it – WU, WSUS, ConfigMgr, MDT, media, etc. all behave the same).

We’re working on solving this particular issue in a future feature update. But for now, there are some workarounds that you can use.  First, let’s look at the two main scenarios for feature updates:"

I ne, nisam troll. Da sam troll, ne bih se dugo zadržao na ovom forumu. 😁

0 0 hvala 0
16 godina
Jehonan kaže...
..

..

-oš reč da sam kreten? .. :))) ok, reci. No, što je tema...(?). Imaš li problem s win10 ili pomažeš, za ostalo otvori topic i udri, pridružit ću se.

ili nastavi markerima žuto-plavima.. o (čemu?)..

Marko :D kaže...
..

- ha? :)) ok, možda i nisi (mada jesi, jer u ovoj temi osim IPa i alufolije pišeš što).. tema je probemi, koji je tvoj problem, osim win10 :)

14 godina
neaktivan
ihush kaže...
..

- ha? :)) ok, možda i nisi (mada jesi, jer u ovoj temi osim IPa i alufolije pišeš što).. tema je probemi, koji je tvoj problem, osim win10 :)

Taj da nemam problema s Windows 10 i sad mi je malo dosadno. Šalim se! 😂

https://media.giphy.com/media/l4hmXZF4JvrjxnB0Q/giphy.gif

14 godina
Windows 10 - problemi

Prije 6 mjeseci sam nanovo desetku instalirao i odmah se riješio onog aplikacija koje dolaze s sustavom i nijedna se nije kasnije sama instalirala.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Pa normalno da nije. Ovaj windows je u početku patio od djeĉjih bolesti, međutim, sada moram priznati da je ovo prvi OS s kojim nemam baš nikakvih problema. Po meni, najbolji do sada. Ne znam kakvih problema ima Marko, dugo sam ovdje, dobro pamtim sve tako i njegove postove dok je još bio na Sedmici i dizao je u nebesa. Izgledalo je da se ni pod streljačkim vodom kod njega neće zavrtiti Desetka. Jako brzo kupuje novi laptop prilično kontraverznog proizvođača, koji vječito ima problem s kompatibilnošću i driverima, diže na njega Desetku, usprkos hvalospjevima o Sedmici i počinje udarati po njoj, jer je HP laptop ne voli...Šta reći? Dosada zna biti dosta zajebana stvar. Ja sam puno puta prije iz dosade znao i štetu napraviti.
Sinoć sam lega jutros...
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ti si sve pobrkao. Probleme s driverima sam imao na kompu koji ima nvidia grafičku i taj komp više nisam vraćao na Windows 10. Sad je tu novi komp na kojem je Windows 10 i radi bez problema od nadogradnje.

S HP laptopom nikad nisam imao nikakvih problema s kompatibilnošću. Uvijek je sve radilo tip-top na Windows 7 kao i na Windows 10. Ne znam o čemu pričaš. 

Nisi li ti isto tako u početku govorio da je Windows 10 besprinekoran i da se te greške pojavljuju kod malog broja ljudi? Sad ispada da je u početku bilo nekakvih dječjih bolesti. Ajde da to i jednom od tebe čujemo. 😂

Imam još jedan laptop za prebacit na Windows 10 i to je to. 😊

No dobro, što je bilo bilo je. It's time to move on... 😀

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.8.2017 20:52 (Marko :D).
8 godina

@ marko

Marko, Marko, crni Marko 😊

Pa tvoj linkani članak ima ravno 12 komentara. Gdje su te mase nezadovoljnika koje imaju zestokih problema sa win10.....

Osim toga, u clanku se govori o uppgradeu na novu verziju, i kod win10 je standard da tim upgradeom dobis posve novu win verziju uz opciju zadrzavanja postojećih korisnickih podataka i apk ( ali samo ako su kompatibilne ). I u toj posve novoj verziji je sadrzsn set apk koje je ms odlucio isporuciti uz os.

Ovo, kako ti opisujes, da se nakon deinstalacije apk same iznova pojavljuju jos osobno nisam dozivio. Svi korisnici koji su o tome iznosili iskustva na raznim portalima ili forumima se nigdje nisu niti priblizili brojci od pola miliona ( sto bi moza mogli smatrati jednim promilom ) a kako su se neki od njih vjerojatno na vise mjesta izjasnjavali o tome, prava brojka pogodjenih je time jos manja....

.
16 godina

Ti si sve pobrkao. Probleme s driverima sam imao na kompu koji ima nvidia grafičku i taj komp više nisam vraćao na Windows 10. Sad je tu novi komp na kojem je Windows 10 i radi bez problema od nadogradnje.

S HP laptopom nikad nisam imao nikakvih problema s kompatibilnošću. Uvijek je sve radilo tip-top na Windows 7 kao i na Windows 10. Ne znam o čemu pričaš. 

Nisi li ti isto tako u početku govorio da je Windows 10 besprinekoran i da se te greške pojavljuju kod malog broja ljudi? Sad ispada da je u početku bilo nekakvih dječjih bolesti. Ajde da to i jednom od tebe čujemo. 😂

Imam još jedan laptop za prebacit na Windows 10 i to je to. 😊

No dobro, što je bilo bilo je. It's time to move on... 😀

"Prebaci" ti nešto drugo preko sebe... Hebeš windowse...

Sinoć sam lega jutros...
15 godina
ihush kaže...
Jehonan kaže...
..

..

-oš reč da sam kreten? .. :))) ok, reci. No, što je tema...(?). Imaš li problem s win10 ili pomažeš, za ostalo otvori topic i udri, pridružit ću se.

ili nastavi markerima žuto-plavima.. o (čemu?)..

..

E vidiš, kako si lijepo primio poruku (s žuto-plavim markerima)!

Lijepo, lijepo, pohvalno, svaka čast.

Inače, sad bez jebe, u pravu si što se tiče topic-a.

Eto vidiš, kako se to radi u svijetu odraslih, lijepo kažeš što misliš, sugovorniku odaš priznanje kada je nešto dobro napravio, i to je to!

12 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

treba bojice dati dječici

0 0 hvala 0
16 godina
bunker kaže...

..
Osim toga, u clanku se govori o uppgradeu na novu verziju, i kod win10 je standard da tim upgradeom dobis posve novu win verziju uz opciju zadrzavanja postojećih korisnickih podataka i apk ( ali samo ako su kompatibilne ). I u toj posve novoj verziji je sadrzsn set apk koje je ms odlucio isporuciti uz os. 
..

- problem je u terminologiji.. (kretenizam MSovog odjela, PR, jer ovo su posljednji win.. automatski update je mandatoran.. itd.), jer update i upgrade su dvije različite stvari. (Re)instalacija postavlja defaultne appse. Kad to ''marko'' i sl. shvate bit će lakše. :)) .. ali kriv je i MS. Sve to dolazi kroz update i naziva se update.

i kao btw, primjer (ne)kompatibilnosti appsa koje se mogu upgradeati (zadržati na novom winver-upgradeu)... skoro sve app pa i npr MSOffice (koji ima hrpe libova, sys), dok npr win7-games mada uredno radi, uredno se 'deinstalira' (samo nestane iz menija).. ostale apps su tu i gamesi rade u svim win10 verzijama, nikakve nekompatibilnosti nema osim odluke MS da to ukloni i doda candy i sl...

- no to nije tema (što god marko mislio o temi).. pa bi bio red da se saga napokon završi.

14 godina
neaktivan

Ako je za vraćanje starih aplikacija prilikom većih nadogradnji kriva sama nadogradnja (jer se dobiva "novi" OS), kako su onda taj problem riješili par tjedana nakon izlaska Anniversary updatea i sami izjavili da je to bug? Onda neka ne pričaju gluposti neka lijepo kažu ljudima, žao nam je to vam je tako i pomirite se s tim, ali nekako sumnjam da se ama baš ništa ne može napravit oko toga.

12 godina

Marko šta si se toliko raspištoljio oko tih app ??? 

Ja ih ni ne primjećujem niti mi smetaju niti troše resurse tako da ne vidim svrhe tom tvom stavu.

ništa mi se neda
14 godina
neaktivan
nicky.sl kaže...

Ja ih ni ne primjećujem niti mi smetaju niti troše resurse tako da ne vidim svrhe tom tvom stavu.

Jer su 3rd party. Da ih je Microsoft napravio nikom ništa. Ali pošto nije i igra nije open source, Microsoft ti ne može garantirati da u istoj nema malicioznog koda. Zato je opasna "automatska" instalacija smeća.

12 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

govoris kao pravi lixunaš (iako imas win u srcu ti kuca kompajler linuxa)

2 0 hvala 0
12 godina
nicky.sl kaže...

Jer su 3rd party. Da ih je Microsoft napravio nikom ništa. Ali pošto nije i igra nije open source, Microsoft ti ne može garantirati da u istoj nema malicioznog koda. Zato je opasna "automatska" instalacija smeća.

Aj ne pričaj gluposti, kakav maliciozni kod pa ne rade u Microsoftu toliki papci da nisu sposobni provjeriti što trpaju u instalaciju. 

Mrziš Microsoft i njihov glavni proizvod zvani Windows i to poštivam ali nemoj nama punit glavu takvim bedastoćama. 

Ja uvik kažem onu staru narodnu: Poklonjenom konju se ne gleda u zube

ništa mi se neda
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.9.2017 14:18 (nicky.sl).
14 godina
neaktivan
nicky.sl kaže...
nicky.sl kaže...

Aj ne pričaj gluposti, kakav maliciozni kod pa ne rade u Microsoftu toliki papci da nisu sposobni provjeriti što trpaju u instalaciju. 

Mrziš Microsoft i njihov glavni proizvod zvani Windows i to poštivam ali nemoj nama punit glavu takvim bedastoćama. 

Ja uvik kažem onu staru narodnu: Poklonjenom konju se ne gleda u zube

Da mrzim ne bi ih koristio. Kako možeš provjeriti program ako nemaš kod?

16 godina

Ovo nema veze sa temom.

Ali da krivo si mislio. Može i njih 20 ako imaš volje 

Vjerojatno se prodaje sa 7 sa mogućnošću nadogradnje ili obrnuto. Ili biraš OS. Nisam još vidio da netko kod prodaje slaže dual boot radi cijene. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.9.2017 14:55 (plavi08).
12 godina

Da mrzim ne bi ih koristio. Kako možeš provjeriti program ako nemaš kod?

U pravu si ja nemogu provjeriti jer uistinu nemam kod a i da imam nebih znao što s njim ali vjerujem da oni koji to trpaju u instalaciju imaju.

ništa mi se neda
9 godina
odjavljen
nicky.sl kaže...

A ti to onako na ruke instaliras? ;)

16 godina
nicky.sl kaže...

Marko, otvori temu.

- Appsi uključeni (istina guraju, na silu, iritiraju.. pljuc-pljuc.. đubrad.. treba još?) .. su stvar MSa, ne ove teme. Možda će jednog dana i to EU komisija kazniti. Piši im.. :)

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.9.2017 15:54 (ihush).
9 godina
odjavljen

Jes ti novi ovdje? De skracuj citate ;)

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Na mobitelu sam i na njemu baš i nije lagano skratit citat.

8 godina

Jbg...već se par godina druzimo sa win 10, pa je krajnje vrijeme da se skonta da desetka nije sedmica te da se drugacije ponasa ( ne gore, ne bolje, nego drugacije ) .

@ ihush

U win10 ima vise vrsti nadogradnji pa vise nisam siguran kad nekaj napisem da će to biti razumljivo sirem krugu.

Onaj tjedni ciklus mi je najblizi klasicnom updateu. Godisnji ciklus kojim dobijas novu verziju mi je logicno zvati upgrade.

Defender svakodnevno vuce svoje definicije, a tako se ponasaju i apk iz win trgovine, sto mi je opet najslicnije updateu. Prije je korisnik morao sam brinuti o azuriranju instaliranih apk, a od osmice to ide automatizmom za sve kaj povuces iz trgovine. Tko je koristio linux, odavno je navikao da sistem azurira i apk povucene iz repoa, a kako je to na win relativno frisko onda ni cudo da se mnogi zbune i cude ko marica krivome 😊 .

Osim toga, u start meniju se pojavljuju i prijedlozi ( reklama ) za apk koja nije instalirana, no ikona je slicna kao i za instalirane apk, pa mozda netko i to protumaci na nacin da mu je desetka nesto sama instalirala.

Uglavnom, to nikako nisu problemi, već je to tako i predvidjeno, pa bi spika o tome prije isla pod tutorijale i opće win10 teme. No, kako rekoh, desetka je tu već par godina i takvi detalji su morali biti odavno apsolvirani....

👮

.

4 0 hvala 0
9 godina
odjavljen
App trgovine? Probao par i odustao odmah. Koje koristiš?
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 - općenito
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice