Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.893.368
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
16 godina
Re: Windows 10 - općenito
w0rtex83 kaže...

@ihush

Sve ja to znam, bez brige, sam si tweakam windowse od izlaska win xp, ali htio sam vidjeti kod onih usera koji ce instalirati novi Win update bez ikakvih promjena osim updatea da vidim da li update donosi vece performanse sto se tice gaminga, eto

-gaming.. jedna od poluga-pokretača industrije.. koristi PR-reklame, koje naravno mogu biti 100% točne, ali su većinom samo najave-obećanja samo PR..

-svaki put kad izađe novi driver, najavljuju se bolje performanse.. a oneostanu iste ili unutar stat.greške, osim kad je neki strašan bug-fix, hw je taj koji stvarno može i daje performanse, OSevi su već toliko ispolirani da je utjecaj zanemariv.

-twekanje.. naravno, ako neki PC s recimo deraultnim postavkama ima aktivan npr antivirus, tad će po svim mogućim pretpostavkama-logički, performanse biti bolje (ili jednake) ako ga isključimo, kao i svaku nepotrebnu app-servis-dodatni task koji nije isključivo ono što želimo (igra-benč..) u to možemo uključiti sve, mrežni driver ako ne koristimo mrežu, printer, ikone, desktop, teme, update.. baš sve osim npr benča-igre i možda miš+audio+vga koji su nužni kao dijelovi, kao i hdd, cpu.. ali bit će brži i ako npr uklonimo neki dodatni hdd koji se tad ne koristi (ako imaš više od jednog diska). Jednostavna fizika-eliminacija nepotrebnog. To može raditi najavljeni game-mod.. to zapravo radi i bez te najave, oduvijek.. (desk se prebacuje u npr fullscr, sve win sitnjarije koje nisu dio npr dx-a se suspendiraju vs igranja u prozoru kad se mora iscrtavati i ostatak deska..). Hoće li game mod npr diseblirati printer ili update .. ista stvar je npr zaključavanje win-tipke (da se igrač ne prebacuje slučajno u desk..) tj to su samo sitnice-twekovi ili podešavanja svejedno kako ih nazoveš.

scenarij, skinem iso, napravim clean install .. i 99% šanse da će neki benč biti za frame bolji ili jednak, jednostavno jer je clean-os. Ako sad s ovim updateom pomislimo isto, to može biti 'trik' tj uopće ne mora biti nikakva razlika ispod haube-OSa ali tad povjerujemo da je baš taj gamemod za to zaslužan.

-zapravo, gamemod, je povratak na staro, kao povratak startmenija.. tj. dozvoljavanje app direktni pristup hwu, w8 je uveo međulayer, kao kontrolu-sigurnost-malware, kao virtualizacija, kao mogućnost npr da svaka app za sebeima postavku glasnoće zvuka umjesto jedne glasnoće za sys... ako sad izbaciš taj međulayer, to je korak nazad. Bliže HWu, upravo svi razlozi koje su nabrajali za uvođenje sad su kontraargument? .. a po tome je DOS najbolji, nema međulayera.. prastare igre npr Doom, direktan pristup HWu, ako instaliraš driver za miš, imaš ga, u suprotnom nemaš, zvuk, mreža.. tako je to bilo pod DOSom. Tad je bila ogromna ovisnost o kompatibilnsoti, konkretnoj npr audio kartici ako si želio da ti zvuk radi, printanje, bilo što jer je HW morala podržavati sama app, ne OS koji je kao win zapravo međulayer-shell.. Tad je sve radilo na SounBlaster(8-16-pro) na ostalima možda.. ali si tad imao 100% mogućnsti HWa bez trošenja resursa na bilo što drugo, antivirus i sl. Win, driveri, directx.. sve to je layer, koji je omogućio širenje, nemaš više problem kako printati iz worda, bilo koje app, jednostavno printaš, u DOSu nije tako.

Pa sad, jel game mod korak naprijed ili nazad.. oboje :)

Gaming je važan, zato se i spominje, VGA-GPU biz ovisi o gamingu, performansama, 90% kućnih korisnika će isključivo zbog igara kupiti jači cpu-vga-ram.. PC i win. Zbog igara ćeš jednog dana morati koristiti win10-directx12.. ili ćeš koristiti w7 ili linux.. ali neće imati dx12, gaming.. :)

Što taj gamemode radi? Dozvoljava app-igri direktniji pristup, štedi milisekundu.. koliko stvari moraš pokretati kao admin, koliko igara je imalo taj problem postrožavanjem w8-10 sigurnosnih postavki ili UACom.. ako to radi gamingmod, što zapravo radi, nego isključuje ono što je MS prije koju godinu uključio.. =startmeni :)

A sve zajedno, +- 1 FPS.. možda primjetno, možda više. Možda ono što si do sad radio podešavanjima-twekovima. U čemu je razlika npr desktop tema koja mijenja sve postavke prikaza ili pojedinačno mijenjanje pozadine, boje, pointera.. to je tad samo tema-template koji sve zajedno primijeni. Gamemod je tad nešto takvog, template, koji je mogao biti stalno tu, kao što je mogao biti i startmeni.

Hoće li biti bolje performanse, moguće.. ovisi što isključe, ali ako geldamo defaultne postavke i MSove želje, tad npr hoće li isključiti neki nepotreban servis kao printer.. možda, možda zanemarivo, možda je važnije hoće li isključiti npr onedrive-update-cloud.. jer više optereti sys, mrežu-internet-ping.. ali to MS gura kao što gura npr CandyCrusherse ili skype.. gura ih zbog svojih interesa, ne zbog performansi. Ako to twekanjem-deinstallom-podešavanjima isključiš sam, što će mi tad MSova jesenjska nadogradnja donjeti? Što će to mudri inžinjeri koji znaju sve o win napraviti.. a da nisu sami ubacili kao 'smeće'..

Jer, PRu je važan hype, ako sad ovaj edišn pokaže 1FPS više, svi gameri će poželjeti baš taj win, jer je 'bolji'-jači.. kao ultimate edišn ili pro vs home.. a ista stvar, možda samo nova desk tema.. :)

-tak da, moguće da će biti brži (ili jednak), to kaže i logika, ako isključe nešto nepotrebnog.. no zašto to nije bila i do sad opcija to zna samo MS, jer oni su upravo to uveli. Kao da mi vulkanizer izbuši gumu i onda mi dobroćudno zakrpa.. :))

-nek izbace forsiranje nekih opcija, nek izbor appsa bude izbor (forsiranje kroz update npr skype).. pa i proizvođači npr vga drivera, svi guraju svoje mastadont driver-app-utilse.. autoupdateove, os radi isto, driver isto.. rade dupli posao dok KISS-logika kaže da je bar jedan višak, dakle gubljenje resursa, dakle samo lošiji FPS nego da ga nema-isključen.. kao i ovaj game mode.. PR.

+ uvijek postoji mogućnost da je moj skepticizam neopravdan, da će win-jesen biti nešto woooww.. ultra brz. :)) .. može se dobiti na lotu. RL je ipak manje bombastičan, sve je to isto i HW i driver i PR.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan
Re: Windows 10 (1709 RS3) "Fall Creators Update" E
djigibao kaže...

Ako se nekom ne da cekati do 17.10. ima na ovom linku dole opcija za skinut ESD (koji se treba "prebacit" u ISO da bi se moglo instalirat):

https://tb.rg-adguard.net/index.php

Je li finalna

17 godina
Re: Windows 10 (1709 RS3) "Fall Creators Update" E
Nije bas finalna jer finalan izlazi 17.10 ali je RTM...tj. ta verzija ce doc za 5 dana...eventualno neki update moze falit ali ce bit naknadno skinut/instaliran...
Prodajem Fractal Node 304 za 360kn | http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
14 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Ovo mi je predugačko ime za prognozu. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.10.2017 17:09 (Marko :D).

0 0 hvala 0
15 godina

Trebam pomoć, pokrenuo sam reset windowsa na tvornicke postavke i sad je zapeo na 6% vec ima sat vremena.

Zasto sam isao resetirat na tvorničke postavke, zato jer sam glup i slusam Acer Costumer Service.

Jel mogu ovo kako prekinu i dali ce biti kakvih problema ako da.

Hvala.

8 godina

@agent

Da li je oem ? Ako je, onda mozes u nedogled prekidati i nanovo pokretati recovery postupak.

Tim recovery postupkom u biti vracas sistem iz skrivene particje , na ono stanje kalvo je upakirano na tu particiju, znaci kao lad si ga prvi puta upalio.

Moguca su dva problema: ako ti je ta skrivena particija ostecena ( bilo softverski bilo hardverski, npr bad sektori ) onda recovery nebude uspio.

Drugi problem je kaj te recovery vraca na nekakvo staro stanje, vjerojatno sa hrpom nepotrebnog softvera by acer, pa te onfa cekaju sati i sati nadogradnji i podesavanja u uklanjanja nepotrebnih acer utilitya.

Ako je uefi, key je u uefiu pa mozes opaliti format diska i iznova instalirati win10 iz najnovijeg iso filea u kojem ce vec biti sadrzana vecina nadogradnji.

.
15 godina

Hvala na odgovoru.

OEM je.

Budem prekinuo pa vidio kako ce ici.

Tu sam izabrao onaj recovery koji kao duze traje, al izgleda da je zapelo.

Budem probao naci key u uefiu da se vise ne zezam ako ce kasnije biti problema?

Tnx.

8 godina

Netrbas ti traziti key u uefiu, nego prilikom instalacije samo preskoci korak upisa keya, a nakon instalacije i spajanja na net bu aktivacija automatizmom odradjena, nekad odmah a nekad unutar par dana.

Samo pazi da downloadas identicnu verziju sadasnjih windowsa ( home, pro, language.... )

.
14 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Ako nekome bude iskakao BSoD, deaktivirali se Windowsi ili se Edge bude rušio, do zadnjeg ažuriranja je. Isto tako, moguće je da će nekima prestati raditi VM. Kod mene na laptopu sve radi odlično, ali mi je desktop PCju jednom iskočio BSoD i to je to.

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.10.2017 12:59 (Marko :D).

0 0 hvala 0
14 godina
Windows 10 - općenito

Meni jučer BSOD iskočio nakon vraćanja iz sleepa, piše neki watchdog sys, koji k bi to uopće trebao značiti....

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Marko :D kaže...

Ako nekome bude iskakao BSoD, deaktivirali se Windowsi ili se Edge bude rušio, do zadnjeg ažuriranja je. Isto tako, moguće je da će nekima prestati raditi VM. Kod mene na laptopu sve radi odlično, ali mi je desktop PCju jednom iskočio BSoD i to je to.

-info? Od kud ti .. ili, zar nije kontradiktorno već iduća rečenica, na drugom radi (odlično).. dakle, kako je povezan, koja je razlika-uzrok, bez pinpointanja uzroka se ne broji :)

preformulirano, kako znaš da se isti bosd ne bi desio bez updejtanja? Kako je to povezano? PC je calcuator, determinizam, 2+2 je uvijek 4 ili kvar, tako da ako je uzrok povezan s updatom, možeš istu stvar ponoviti i dobiti isti rezultat. Ponovljivost-provjerljivost rezultata je recimo znanstvena metoda, osnova (da bi te uzeo kao nešto ozbiljnog) .. bez tog si babavanga. :)

-i ne, nemoj sad dati link, internet, jer svakodnevno će se pronaći tisuću ljudi s problemom, to ne znači da je uzrok update, jednako može biti.. i upravo to, kao info, kao opis, si mogao navesti, od kud info, ukratko.. dok se link da za duži tekst i sl.. Tad sudjeluješ, ovako samo vičeš 'vuk, vuk,..' .. Peđa? :))

eto, ja sad neutralno, nemam blage veze jel update problematičan ili nije, čekam tebe, ''vjerujem'' ti.. ali daj malo 'zasoli', ne samo iz graha. Do tad bremzam update da mi se ne desi BSOD .. -a što ako se desi? Možda onda trebam updateati, onaj drugi PC ga nema..?? :) OK?

14 godina
neaktivan

Pošto si rekao da link ne želiš, onda nije važno otkud mi informacija. 

Da, to je misterij. Prije ažuriranja nikad ni jednog BSoD-a, nakon ažuriranja jedan, nekima i više njih. I kada se po internetu piše da su i drugi korisnici dobili isti ili slični BSoD, to je onda očito korisnička greška jer je korisnik sam odlučio instalirat update. Microsoft je nevin i njihova ažuriranja su 100% bug-free, višestruko testirana od strane ogromnog nezavisnog laboratorija. /s

Btw https://www.reddit.com/r/sysadmin/comments/75o0oq/windows_security_updates_broke_30_of_our_machines/ 😄

16 godina

-ne, nego daj malo podebljaj, objasni, navedi... MS može biti kriv, ne mora. Postoji razlika. Važno je znati jel bug updatea ili nešto drugo-treće, ali izgleda da te to ne zanima.. a tad čemu prvi post? Kako ćeš pomoći ostalima? Savijet je ..što? neupdejtati? .. a što s drugim računalom koje radi? Tumačenje, ne iz graha nego elementarna logika ako već nemaš konkretan dokaz.

-to što je neki admin imao hrpu srušenih računala je njegov problem, determinizam na djelu.. što je kod njega (kao i tvog računala koje je imalo bsod) različito od tvog laptopa može biti uzrok-odgovor.

traži se uzrok-fix, ne pljuckanje po MSu, jer po navedenom je to jedanko kao u vjetar (vrati ti se..). :)

-upravo ovakve linkove ne treba davati, jer su beskorisni, jednako bi bilo s linkom na osobu koja je dobila eurojackpot.. dokaz čega? Pojasni, ako ne meni, onda ostalim laicima.. kako se npr zaštitit od takvog nepoćunog updatea?

- koji (podsjetimo se) na jednom tvom računalu se pojavio bsod.. i pretpostavimo prošao (ne navodiš poslejdice ili fix, pritisak na button-power/reset?? ili nešto u CMDu? Spojiti miša/odspojiti printer??), na drugom nema problema, MS je ciljao ono prvo i nekog admina? :))

-nije važan neki mogući problem, jer problemi će se pojavljivati, nego fix-odgovor. Daj malo.. pomozi nam.

evo (kad ti nećeš..) :) s tvog linka.. gore

EDIT: found a fix.

Input this in cmd line in the advanced repair options.

Dism /Image:C:\ /Get-Packages (could be any drive, had it on D, F, and E.)

Dism /Image:C:\ /Remove-Package /PackageName:package_ for_###

(no space between package_ and for)

Remove every update that's pending

There are 3 updates that are causing the issue they are:

Rollupfix_wrapper~31bf3856ad364e35~amd64~14393.1770.1.6

Rollupfix~31bf3856ad364e35~amd64~14393.1770.1.6

Rollupfix~31bf3856ad364e35~amd64~14393.1715. 1.10

-to je primjer kako netko naiđe na problem i pokuša ga riješiti, naći fix.. to je smisao foruma, ne cmizdriti-njurgati, nego fixati.

-ne ulazim jel problem stavaran, jel fix OK.. nego tako se to radi.

edit2: i nastavak,

It looks like this happens when you approve and deploy both thecumulative and delta update. I pulled the delta, am going to try the cumulative on a test environment I just built up.

(dva updatea, jedan loš, drugi fix, ne isntalirati oba.. logično). i to sve za wsus, dakle nije stvar koju će kućni korisnik pokupiti.

.. odnosno, ničim nisi povezao svoj BSoD s ovim, uz podsjetnik, drugi PC.. u čemu je razlika (mora kriti odgovor) ili nije soft/update nego neki treći uzrok.

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.10.2017 14:16 (ihush).
14 godina
neaktivan

Ne mora biti nužno Microsoftova greška, ali da li to znači da oni nisu izdali ni jedan bugovit update? Sjeti se kada web kamere i DHCP nisu funkcionirale. To sigurno nije bila greška korisnika i proizvodača. Microsoft je sam priznao da je zeznuo.

Ja ih ni ne krivim što se više ne javljaju nakon ozbiljnih bugova. Ako će se stalno javljat i ispričavat, korisnici će reć da je sam OS smeće i napustit ga. Ako se ne jave, javit će se netko kao ti i svaliti svu krivicu na korisnike i proizvođače "jer se Microsoft nije javio niti priznao problem". To što se oni ne jave ili što ne priznaju problem, ne znači da ga nema ili da je do korisnika, te proizvođača.

To ti je kao da ja napravim antivirusni program i prodajem ga korisnicima, ali on ne štiti i ja to znam. Ljudi prijavljuju probleme i govore kako ne štiti, a ja ili im kažem da štiti i točka ili se jednostavno ne javim tj. svalim krivicu na korisnike da su dirali po postavkama i da zato ne radi, a zapravo proizvod ne radi ni sa zadanim postavkama.

Ok, može biti do nečijeg računala (hardverski ili softverski kvar), ali i ne mora. Na primjer, moj brat je dobio BSoD. Sav hardver je testiran i radi, driveri također, ali iz nekog razlog on je dobio BSoD iako sve radi ispravno. I malo je čudno da na dosta računala problem bude nakon ažuriranja. Nemogućuje je da je na svima hardverski problem recimo nastao od jednom. Ako na jednom računalu radi, ne znači da će i na drugom sve radit.

Btw, jedan od problema koji se pojavljuju nakon ažuriranja su deaktivirani Windowsi. To je isključivo krivica Microsofta jer, budimo realni, sigurno nisu driveri od grafičke deaktivirali Windowse. Meni su se već jednom prije deaktivirali Windowsi i bacali su zbunjujuću poruku, a to nije mogao izazvati ni jedan program već samo Microsoft koji barata s aktivacijom i ključevima.

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.10.2017 16:00 (Marko :D).
11 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Jel se moze upgrade ovaj Fall update ili kako vec ide ??

0 0 hvala 0
16 godina

Ne mora biti nužno Microsoftova greška, ali da li to znači da oni nisu izdali ni jedan bugovit update? Sjeti se kada web kamere i DHCP nisu funkcionirale. To sigurno nije bila greška korisnika i proizvodača. Microsoft je sam priznao da je zeznuo.

Ja ih ni ne krivim što se više ne javljaju nakon ozbiljnih bugova. Ako će se stalno javljat i ispričavat, korisnici će reć da je sam OS smeće i napustit ga. Ako se ne jave, javit će se netko kao ti i svaliti svu krivicu na korisnike i proizvođače "jer se Microsoft nije javio niti priznao problem". To što se oni ne jave ili što ne priznaju problem, ne znači da ga nema ili da je do korisnika, te proizvođača.

To ti je kao da ja napravim antivirusni program i prodajem ga korisnicima, ali on ne štiti i ja to znam. Ljudi prijavljuju probleme i govore kako ne štiti, a ja ili im kažem da štiti i točka ili se jednostavno ne javim tj. svalim krivicu na korisnike da su dirali po postavkama i da zato ne radi, a zapravo proizvod ne radi ni sa zadanim postavkama.

Ok, može biti do nečijeg računala (hardverski ili softverski kvar), ali i ne mora. Na primjer, moj brat je dobio BSoD. Sav hardver je testiran i radi, driveri također, ali iz nekog razlog on je dobio BSoD iako sve radi ispravno. I malo je čudno da na dosta računala problem bude nakon ažuriranja. Nemogućuje je da je na svima hardverski problem recimo nastao od jednom. Ako na jednom računalu radi, ne znači da će i na drugom sve radit.

Btw, jedan od problema koji se pojavljuju nakon ažuriranja su deaktivirani Windowsi. To je isključivo krivica Microsofta jer, budimo realni, sigurno nisu driveri od grafičke deaktivirali Windowse. Meni su se već jednom prije deaktivirali Windowsi i bacali su zbunjujuću poruku, a to nije mogao izazvati ni jedan program već samo Microsoft koji barata s aktivacijom i ključevima.

- loši argumenti :)

- prvo, optužiš MS (ok to je ok.. :) ), ali dodaš ali .. možda nije kriv, ali.. itd. Gle, kriterij kad nekog sudiš, kriv-nevin. Ako je kriv za 'a' slučaj, kriv je za 'b'? Kak bi rekao.. imaš manu u zaključivanju. :)

- nastavljaš s pričom, koja nikakve veze nema.. od stoljeća sedmog, dhcp, kamera, .. umjesto da uzmeš gornji dobronamjeran primjer KAKO SE STVARI RADE, uočiš problem, forum, netko pronađe fix. Nije cilj pljuckati MS nego fixati-upozoriti-pomoći.. ili je pogrešna tema. U linku kojeg si ponudio ti je upravo taj primjer, jer se bug neće sam fixati, pukne guma, zakrpaš. Tko je kriv? čavel, onaj tko je bacio.. da, ali to ne fixa rupu na gumi nego zakrpa koju zaljepiš i voziš dalje.

.. kao što ignoriraš činjenicu da ti jedno računalo nema problem, drugo ima.. a kriv je MS. .. ok, kriv je. No ne zanima te uzrok-objašnjenje-razlika? Što dobijaš pljuckanjem, fix? Koje su posljedice i jesi li riješio problem-BSOD metodom koju si linkao ili nekako drugačije.. -ne govoriš uopće o tome, a to je VAŽNO, jer (hipotetski) meni sad treba fix.. i trebam tvoju potvrdu da ono gore navedeno radi, jer si i ti tako fixao. Kužiš? (ja ne.. prekomplicirano, zar ne..) :))

-jesi li stisnuo reset button? jel se PC upalio ili nije? Ako se upalio, jel ti tad jasno da navedeni link-fix nema nikakve veze s tvojim BSODom? Da je neki drugi uzrok, time i drugi fix? (jer se u gornjem slučaju ne boota, jer je boot zbrljavljen i možeš resetirati beskonaćno dok ne napraviš boot s medija i repejraš..).

-odvojeno, posljenji odlomak-rečenice.. da, MS može i namjerno onemogućiti boot, kad posumnja u key-licencu i sl. To može svaki dan-sekundu, ako čekira online i usporedi 'nešto' s 'nečim' .. ali to je stvar yogurta-loadera-aktivatora.. i to ne možeš pljuckati jer je legitimno. (mada bi i ja želio relaxane restrikcije, omiljen win2go.. ali neće đjubre .. tako je s komercijalom, linux to ne radi, hint install-miniPE je također windows..). Ne možemo yogurt uzeti kao nešto relevantno i nije baš u duhu foruma-pravila i sl. .. mada bi i ja želio.. ne pita se mene.

14 godina
neaktivan

Idemo ispočetka. Kao prvo, nisi me dobro razumio. Mislio sam napisati "I da nije Microsoft krivica...", ali nema veze. Who cares...

*odnosi se na treću natuknicu (ako je se može tako zvati)* Ima veze. Jel to bila Microsoftova krivica ili nije? Ako nije, zašto Microsoft priznaje da je pogriješio? Ja ne pljuckam po Microsoftu (dobro, možda malo 😁), ali vrati se na moj prvi post i pročitaj ga ponovno. Ja sam došao informirati korisnike foruma pošto sam vidio da to nitko nije napravio. I vidi, javio se forumaš koji je dobio BSoD (moguće Microsoftovom krivicom). 

U svom primjeru koristiš preneseno značenje koje baš i nije dobro za tehničke pojmove, ali dobro, razumio sam (valjda). Ali nije li onda odgovornost na onome tko je bacio čavel da i riješi taj problem?

Uostalom, ako jedno računalo ima problem, a drugo nema ne znači da nije Microsoftova krivica. Zamisli da ti dođu majstori doma i idu krečiti zidove, ali slučajno naprave rupu u zidu (ogromnu rupetinu). Na kome je da riješi taj problem, tebi ili njima? Logično je da će oni popraviti štetu koju su nanijeli. E vidiš, tako i korisnici računaju na Microsoft da poprave štetu koju su napravili (kad su oni krivi, ofc). I da, namjerno sam koristio preneseno značenje u tvom stilu. 😅

Što se popravka tiče, problem sam riješio restartom kompa i to je to, ali to ne znači da se isti neće pojaviti. Cilj postavljanja mog linka nije bilo rješenje nego primjer gdje se vidi da je hrpa računala nefunkcionalna nakon ažuriranja. 

Blacklistanje ključa nitko ne osporava, ali deaktivacija se događa nekima koji su nadogradili Windowse (kao što sam i ja, meni je prije neki update deaktivirao).

Nadogradnja je bila besplatna tako da se tu ne radi o nikakvoj pirateriji ili jogrt verziji Windowsa.

I za kraj, dobronamjerna sugestija:

Tvoje postove rijetko kada razumijem, a primjetio sam da nisam jedini na forumu. U jednoj temi si čak rekao da ne čitaš što si napisao. Upravo zbog toga nekad dolazi do nesporazuma iako mislimo na istu stvar. Duge odlomke pokušaj odvajati jednim praznim redom, a ne natuknicama. Natuknice bi trebale biti kratke, maksimalno jedna rečenica. Ovako je zbilja neugodno čitati i to zbunjuje mnoge forumaše.

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.10.2017 17:21 (Marko :D).
16 godina

Markić, opet problemi??? Ja nabacio noćas ovaj update ili upgrade, ne vidim neke novosti, ali problema nema...

Sinoć sam lega jutros...
14 godina
neaktivan
BlackMoon kaže...

Markić, opet problemi??? Ja nabacio noćas ovaj update ili upgrade, ne vidim neke novosti, ali problema nema...

Na laptopu sve radi super, na desktopu se pojavio BSoD jednom i ništa više. 

Jel netko instalirao Fall Creators Update? Jesu sredili bug s ikonama?

16 godina
BlackMoon kaže...

Nabacio ja noćas. Samo šta ja to s ikonama ne vidim. Prosvijetli me...

Sinoć sam lega jutros...
14 godina
neaktivan
BlackMoon kaže...
BlackMoon kaže...

Nabacio ja noćas. Samo šta ja to s ikonama ne vidim. Prosvijetli me...

O ovome pričam:

16 godina

Nikad taj problem nisam vidio kod sebe . Mene najviše živcira ovo na slici dolje...

Sinoć sam lega jutros...
14 godina
neaktivan
BlackMoon kaže...

Nikad taj problem nisam vidio kod sebe . Mene najviše živcira ovo na slici dolje...

Meni se pojavljuje ovo s ikonama, ali kad ih odaberem više od jednom i pomičem. Ovo drugo je kod mene normalno. 

16 godina
BlackMoon kaže...

Meni se pojavljuje ovo s ikonama, ali kad ih odaberem više od jednom i pomičem. Ovo drugo je kod mene normalno. 

Valjda će Kaspersky riješiti nadogradnjom bolju integraciju...

Sinoć sam lega jutros...
17 godina
Windows 10 - općenito

Stavljena ona modificirana verzija Windowsa bez bloatwera (One Drive je prisutan + Xbox ali sam ih uklonio).

U Task Manageru sad ima i GPU opcija za odabrat.

BTW: upisao sam neki stari original kljuc od Windows 8 (koji su bili instalirani na nekom starom PC-u) u ove nove Windowse i na novom PC-u i sve je uredno aktivirano 

Prodajem Fractal Node 304 za 360kn | http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Moj PC  
1 0 hvala 2
16 godina

Idemo ispočetka. Kao prvo, nisi me dobro razumio. Mislio sam napisati "I da nije Microsoft krivica...", ali nema veze. Who cares...

*odnosi se na treću natuknicu (ako je se može tako zvati)* Ima veze. Jel to bila Microsoftova krivica ili nije? Ako nije, zašto Microsoft priznaje da je pogriješio? Ja ne pljuckam po Microsoftu (dobro, možda malo 😁), ali vrati se na moj prvi post i pročitaj ga ponovno. Ja sam došao informirati korisnike foruma pošto sam vidio da to nitko nije napravio. I vidi, javio se forumaš koji je dobio BSoD (moguće Microsoftovom krivicom). 

U svom primjeru koristiš preneseno značenje koje baš i nije dobro za tehničke pojmove, ali dobro, razumio sam (valjda). Ali nije li onda odgovornost na onome tko je bacio čavel da i riješi taj problem?

Uostalom, ako jedno računalo ima problem, a drugo nema ne znači da nije Microsoftova krivica. Zamisli da ti dođu majstori doma i idu krečiti zidove, ali slučajno naprave rupu u zidu (ogromnu rupetinu). Na kome je da riješi taj problem, tebi ili njima? Logično je da će oni popraviti štetu koju su nanijeli. E vidiš, tako i korisnici računaju na Microsoft da poprave štetu koju su napravili (kad su oni krivi, ofc). I da, namjerno sam koristio preneseno značenje u tvom stilu. 😅

Što se popravka tiče, problem sam riješio restartom kompa i to je to, ali to ne znači da se isti neće pojaviti. Cilj postavljanja mog linka nije bilo rješenje nego primjer gdje se vidi da je hrpa računala nefunkcionalna nakon ažuriranja. 

Blacklistanje ključa nitko ne osporava, ali deaktivacija se događa nekima koji su nadogradili Windowse (kao što sam i ja, meni je prije neki update deaktivirao).

Nadogradnja je bila besplatna tako da se tu ne radi o nikakvoj pirateriji ili jogrt verziji Windowsa.

I za kraj, dobronamjerna sugestija:

Tvoje postove rijetko kada razumijem, a primjetio sam da nisam jedini na forumu. U jednoj temi si čak rekao da ne čitaš što si napisao. Upravo zbog toga nekad dolazi do nesporazuma iako mislimo na istu stvar. Duge odlomke pokušaj odvajati jednim praznim redom, a ne natuknicama. Natuknice bi trebale biti kratke, maksimalno jedna rečenica. Ovako je zbilja neugodno čitati i to zbunjuje mnoge forumaše.

- svaka greška, bug-propust.. nebitno jel MS prizna, ako je njihova oni će ispraviti. Jedna greška nema nikakve veze s drugom, tj još baš nikakvog 'dokaza' da je tvoj BSOD ikako povezan s updateom, MSom i sl.. može biti struja, može biti bilo što, ali znamo što nije, nije konkretan primjer koji si ti dao kao primjer.. :) jer tad reset ne bi pomogao. Čemu primjer kad nije nikako povezan s problemom ili misliš da nam je potrebn primjer koji dokazuje da problemi postoje? Ne, problemi će uvijek postojati, ponekad i fixovi. Tema služi rješavanju.. ne njurganju.

- čija je krivica-odgovornost? I dalje ne znamo, jer .. no u konkretnom slućaju ću prije pomisliti da je problem s tvoje strane, ne od MSa.

- 'ne znači da nije..' hmm, dvostruka negacija, tu rečenicu možeš koristiti za bilo koju optužbu za bilo koju osobu.. odnosno, tko treba nešto dokazivati? Ti si iznio tvrdnju/sumnju/alarm za update. Pošto kao opravdanje ne nudiš dokaz ili daješ dokaz za sasvim drugi problem-uzrok, može se zaključiti da dokaza nemaš, da njurgaš, da je tad 'optuženi' MS nevin i ne mora dokazivati nevinost.. :) ili početna rečenica znači ..''-da je''? Nije.

- majstori i rupa.. ok, nema nikog, vidiš rupu.. možeš optužiti majstore, ali jesu li oni krivi? ako i jesu za tu rupu, jel to znači da je MS kriv za update? Ako pada kiša ili dobiješ na lotu, ima li to veze s updateom odnosno jel to kao usporedba dokaz ili samo usporedba koja na kraju ništa ne znači, jer nema automatkog zaključka za uzrok pa time ni krivicu. (tako ti je to s logikom) :) Odnosno, otkrij uzrok, na računalu je zbog determinizma vrlo lako ponoviti-dokazati. Ja sam već 'dokazao' da link-primjer koji si dao, nije ono što se tebi desilo, na jednom, ali ne na drugom računalu. Pošto je isiti OS, isiti update, logika kaže, neki treći faktor mora biti barem povezan, to ne isključuje i update ali svakako ukljućuje taj -x-faktor.. a x si ugl. ti. :)) .. nepoznanica-variabla, rizik.

- već obuhvaćen odgovor, da je isti problem, tad reset ne bi bio odgovor-fix. Kako sam ja već unaprijed znao, da je reset prošao .. pa iskustvo, upravo i to mi daje pravo tebe 'optužiti' kao onaj X.. :)) i naravno, može biti i update, nije ili, može i.. .. ili su u šumici, ali ne mora.

- ne plaća se nadogradnja, plaća se licenca, ovisno o dobroj volji MS može se nadograditi OS. Nadogradnja je besplatna, neovisno imaš li licencu. Možeš i bez aktivacije, možeš bez licence, naravno, ne očekuj tad da će OS biti aktiviran. Kad imaš valjanu licencu, ne znači da je nećeš izgubiti, npr aktiviraš više puta.. Zašto ''neki'' izgube licencu? Jel to greška MSa ili .. pa, uobičajno je pomisliti da nisu ni imali valjanu licencu, bar većina oko nas.. ili ćemo se zavaravati-farbati .. :) Može i ovako, na utakmici policija malo ispendiči bbboyse.. i dohvati ponekog nevinog, tako je to. Tad nazoveš MS ili od kud ti key i aktiviraš. I kao btw ako slučajno ne znaš, ali ima dosta korisnika, koji su skiseljene yogurte aktivirali, w7.. i sve je to blagošću MSa prošlo. Zna to MS, ali ne treba očekivati da će baš svima olakšati.

- naravno da ne čitam, to rade samo mazohisti :)) .. užas od texta, smisla, čitljivosti.. no, ponekad, kad čitaš s razumijevanjem, kad znaš o čemu se govori (piše), tad je lakše dešifrirati.. za ostale i nije ni zamišljeno. Kao kad postoji ograda neke visine pa ti smeta, ne vidiš.. ako se digneš na prste, ako i dalje ne vidiš, tad nisi dovoljno visok, tad ograda ima upravo smisao.. pa jel greška u ogradi ili promatračevoj visini? :)) bit ću blag, imaš pravo dva puta.. i treća sreća za pogađati? -Tema, ako misliš sudjelovati-pomagati, tad moraš 'kvalificirati se', vidjeti preko ograde.. ili zaobiđi, ogradu.. :))

-jel čitko-razumljivo ili moram po-la-ko..ti-p-ka-ti.. :)))) sorry, vic.

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.10.2017 20:37 (ihush).
14 godina
neaktivan

Pa ako je ispravit će, again, nitko to ne osporava. Kao što su ispravili bug s web kamerama i DHCP-om.

Naravno da se ne zna krivica. Dok Microsoft ne prizna, uvijek će biti do korisnika/proizvođača. 

Prijave korisnika na internetu govore kako problem očito negdje postoji. Može biti do Microsofta, a i ne mora, ali ako više ljudi dobiva isti BSoD, moglo bi biti do MS-a. Ja sam samo prenio 'vijest' kako su ljudi prijavljivali probleme nakon baš tog ažuriranja i da se isti mogu očekivati nakon ažuriranja.

Da, dovoljno je čitljivo sada, ali ove tvoje usporedbe tehničkih i ne tehničkih pojmova i dalje zbunjuju. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.10.2017 20:57 (Marko :D).
16 godina

Pa ako je ispravit će, again, nitko to ne osporava. Kao što su ispravili bug s web kamerama i DHCP-om.

Naravno da se ne zna krivica. Dok Microsoft ne prizna, uvijek će biti do korisnika/proizvođača. 

Prijave korisnika na internetu govore kako problem očito negdje postoji. Može biti do Microsofta, a i ne mora, ali ako više ljudi dobiva isti BSoD, moglo bi biti do MS-a. Ja sam samo prenio 'vijest' kako su ljudi prijavljivali probleme nakon baš tog ažuriranja i da se isti mogu očekivati nakon ažuriranja.

Da, dovoljno je čitljivo sada, ali ove tvoje usporedbe tehničkih i ne tehničkih pojmova i dalje zbunjuju. 

-više ljudi je koliko? 2 ili 200.000 .. što misliš da je točniji odgovor? + podsjetnik da imaš dva računala i dva različita rezultata, kao i to da još nisi ničime ni približno dokazao barem povezanost s updateom i bsodom..

-ljudi imaju problema dan nakon grmljavine.. možda sada pola kalifornije ima bsod.. a hint, ako ne znaš, tamo je malo veći požar.. pa onako, jel tad može biti i problema sa štajaznam .. strujom? što ako je banalno, struja problem? To je čisto kao primjer što sve može utjecati a da nikakve veze s PCjem nema ili MSom..

-ljudi, jedan dio (i ti si u toj skupini) jednostavno za svaki problem optuže MS, nema vode.. nema papira u printeru.. kriv je Ms, update, .. pročitaj npr Peđa i Vuk, pouku bar.. :) ako moje tipkanje nije jasno, možda klasici književnosti za djecu pomognu. To ne znači da nije krivicia update/MSa.. no u tvom slučaju, vjerojatno nije, da ne ponavljam objašnjenje zašto.

-kao btw, teh.-neteh. pojmovi i usporedbe.. pa eto danas je oslobođen Horvatinčić, mada je kriv.. tako je to. Ako imaš rupu u zidu ili u gumi, fixaš-zakrpaš, na PCju poželjno je znati uzrok jer tad je pola puta do odgovora dok to kod gume ni malo ne pomaže jer čavao lako vidimo i ne pomaže nam ako znamo kako se tu našao. Smisao teme je upravo fixati problem kad se pojavi, ne govoriti posotji problem, za koji onda nemaš ni dokaz-referencu i sl.. nešto što bi bio konkretan uzrok, jer tek tako možemo eliminirati-izbjeći ili fixati). Viči ''vuk, vuk..'' ali daj da nije baš svaki put lažna uzbuna, seljani će obaviti svoj dio s vilama i na kraju svi sretni :)) osim vuka..

.. ako nisi siguran što je uzrok, provjeri, možda je MS, možda vuk, možda struja.. ili X-faktor. Tek tad ćemo korak dalje (ili više, preko ograde).. :)

8 godina

@marko

Moze neki dokaz za te bugove koje si vise puta spomenuo ( kamere i dhcp ) ? Ti tvrdis da su to sirokorasprostranjeni bugovi koje je ms priznao i popravio, pa ocekujem poveznicu ne na forume vec na njihovu sl stranicu gdje se takve vijesti i intervjui sa njihovim sluzbenicima objavljuju. Ako neznas do te stranice, lako ti pomognem... 😊
17 godina
Windows 10 - općenito

Windows instaliran na SSD ali je BOOT zavrsio na HDD .

Da li se mogu samo ta 2 fajla (slika) prebacit rucno na SSD i da sljaka ili treba popravljat BOOT preko CMD ili neka treca opcija?

Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice