Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.893.383
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
16 godina
Re: Windows 10 - općenito
mariolla79 kaže...

Imam win 10 pro 1511 neznam tocno koji je build..ali u compu mi pise pod system microsoft 2015...ak ga updajtam na creators update ce radit ili da ostane ovako..update mi nudi kad kliknem u winsima prebaci me na official stranicu..imao sam win 7 a ovi su win 10 pro pa iliti preactivated..licenca vrijedi do 16 3 2018...jel ima gdje legal key za kupit ili da se nezamaram s time?

ti imaš key.. licenca vrijedi, nešto sasvim drugo je što će se ugasiti support za starije verzije a time počinješ imati beskoristan PC-OS ako ne možeš sve.. no možeš ga koristiti idućih 1000god..

-nudi ti se nadogradnja, iskoristi.

djigibao kaže...
...ili neka saceka jos 7-8 dana i napravi update na Fall Creators...

od 17tog.. (preporučljivo, jer su dosadašnji takvi update-upgradeovi bili identični install-upgradeu, mada se pogrešno guraju pod update sysa).. šteta što se u MSu te dvije riječi malo preciznije ne koriste, možda bi korisnicima bilo lakše.. :)

-tad eliminira 'dupli' posao ako to obavi friškom verzijom (a možda i clean post iza)..

-svakako nakon 17tog (provjeriti kod skidanja..) kreirati install-medij/ISO.. i tako napraviti update-upgrade.. (imati install je bolje-optimalnije, ako zatreba za popravak ili clean.. poželjno ga je imati).

-install može biti za jednu ili više uključenih verzija, 32-64, home-pro, jezik.. minimum od 2-3 (tko zna koliko će biti jesenski edišn) do 6-7GB.. ako se koristi stikić provjeriti kapacitet-veličinu.. na DVD ne može veći.. ili dvoslojni..

Marko :D kaže...
djigibao kaže...

Bilo bi onda bolje da se napravi clean install Windowsa. Ako napravi direktan skok s 1511 na Fall Creators Update mogao bi imat ogromnih problema, pa bi ionako morao raditi reinstalaciju Windowsa.

- da/ne.. ovisi :) pošto nije iskusniji, upgrade je logičniji i za pretpostaviti lakši korak, koji ako pođe krivo, opet mora na clean.. ako je sve ok ne mora. Ići odmah na clean je za početnike možda problem (uz pitanje što još od softa+postavki ima, koliko se snalazi s driverima itd..). Upgrade bi bio savršen odgovor u savršenom svijetu (da ne postoji ''ali' -problemi).. nek proba :)

(ne davati preporuku drugima sudeći po sebi, svojoj poziciji-znanju-potrebama, pokušaj 'gledati' iz kuta običnog korisnika.. i tome prilagodi prijedloge, ne sebi, njima jer njima se obraćaš..).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.10.2017 12:12 (ihush).
14 godina
neaktivan
ihush kaže...
djigibao kaže...

Bilo bi onda bolje da se napravi clean install Windowsa. Ako napravi direktan skok s 1511 na Fall Creators Update mogao bi imat ogromnih problema, pa bi ionako morao raditi reinstalaciju Windowsa.

- da/ne.. ovisi :) pošto nije iskusniji, upgrade je logičniji i za pretpostaviti lakši korak, koji ako pođe krivo, opet mora na clean.. ako je sve ok ne mora. Ići odmah na clean je za početnike možda problem (uz pitanje što još od softa+postavki ima, koliko se snalazi s driverima itd..). Upgrade bi bio savršen odgovor u savršenom svijetu (da ne postoji ''ali' -problemi).. nek proba :)

(ne davati preporuku drugima sudeći po sebi, svojoj poziciji-znanju-potrebama, pokušaj 'gledati' iz kuta običnog korisnika.. i tome prilagodi prijedloge, ne sebi, njima jer njima se obraćaš..).

Ja kad radim skok s prijašnje verzije na noviju verziju samo updateam, ali ako naiđem na probleme radim clean install, to mi je nekako logično. Budući da se radi o skoku s verzije 1511 koja je izdana 15.11.2015. godine, a danas je 10.10.2017. i imajući na umu da se dosta toga promijenilo kod samog OS-a, isto tako je moguće da će biti nekakvih problema (jer je Microsoft i sam odustao od November Updatea). Naravno, u slučaju da sve prođe u redu i Windowsi budu funkcionalni, super, ali opet treba imati na umu da se nešto može dogoditi zbog starog OS-a.

Zašto sam predložio clean install OS-a? Odgovor je vrlo jednostavan. Nadogradnja je lutrija jer se uvijek nešto može dogoditi i onda opet treba raditi sve ispočetka. Kad malo bolje pogledaš, vidjet ćeš da će korisnik izgubiti dosta vremena na nadogradnju, a tek još ako bude problema onda ide i clean install i instalacija programa. Samim clean installom u startu eliminiraš sve probleme koji se mogu pojaviti prilikom nadogradnje i onda si siguran da će ti sve raditi bez problema (osim u slučaju ako Fall Creators Update bude imao problema, onda ti ni clean install ne pomaže dok se ne riješe bugovi).

Znaš kako se kaže, vrijeme je novac. ;)

12 godina
Windows 10 - općenito

Onda za sada mogu ostat na ovoj verziji...lol..povukao je on nekih 18 updateova do jucer...i rafi ok...budem onda mozda cekao do 3 mj kad licenca istekne pa da vidim kak se ponasa taj creators novi...

razorblade
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
..

Ja kad radim skok s prijašnje verzije na noviju verziju samo updateam, ali ako naiđem na probleme radim clean install, to mi je nekako logično..

.. 

Znaš kako se kaže, vrijeme je novac. ;)

- i zaključak? Radiš (za sebe) drugačije nego što preporučaš drugima.. logika? :)

upravo zato, upgrade je logičniji kao preporuka, ako sve prođe ok.. :)

s druge strane, može ga zgaziti auto, može crknut pc dan prije ili poslje.. svi mogući događaji se mogu navesti, kakve to ima veze s upgrade-clean izborom ili što će u konkretnom slučaju biti možda nužno..

nagađanje je za nostardamusa, ne za nekog tko pokušava pomoći u temi, tko zna.. i tko anticipira znanje, probleme, sve potrebno za (re/clean) install OSa... zato je bolje npr savijetovati izradu install medija i upgrade tim medijem, nego automatikom online.. čisto kao medij koji tad ima u ruci i može ako je potrebno obaviti clean/repair i sl. (s upgradeom to možda neće moći, jer se ne može pretpostaviti što sve ode pogrešno hoće li npr rebootati OS..) kao i to da pričeka tjedan.. jer dupli posao :)

-pokušaj tako pomagati, 'iz pozicije druge strane'.. pri tome ugl pomažeš početnicima, jer iskusniji ne traže takvu pomoć, odnosno, iskusniji možda traže konkretan fix-odgovor kojeg možda više ljudi brže pronađe. Dva sasvim različita kriterija, time i načina pomoći-odgovora.

**

+ jedan btw, ako je neki OEMovski pc-lap, tad postoji šansa da su mu svi potrebni driveri (i instal w7..) na nekoj skrivenoj particiji.. s jedne strane, ta particija je nepotrebna, s druge, nek stoji ako zatreba.. brisati ili ne, backupirati (pa onda kako..) prelazi znanje početnika i otvara nova pitanja.. Pošto već neko duže vrijeme koristi w10, drivere ima.. ali, nešto od w7 može biti poželjno, kod nekih oema ponekad nužno.. previše if-then, koje sve upgrade možda eliminira.. :) ili će za tjedan biti nova tema..

14 godina
neaktivan

I pročitaj bolje rečenicu koju si citirao "Ja kad radim skok s prijašnje verzije na noviju verziju samo updateam, ali ako naiđem na probleme radim clean install, to mi je nekako logično..".

Pod prijašnja verzija mislim ona koja je izdana neposredno prije nove. Da je rekao kako ima Anniversary Update sigurno bih mu odmah preporučio da radi upgrade, ali budući da ima drugu izdanu verziju iz 2015. predložio sam clean install i ne vidim apsolutno ništa loše u tome, samo dobre stvari.

Ako odeš na kolegin profil, vidjet ćeš da sudjeluje u svakakvim temama koje uključuju i hardver, pa mogu zaključiti da se razumije u računala (jer u protivnom ne bi raspravljao u tim temama). Osim toga, kolegu sam pitao preko PP zna li instalirati Windowse, tako da bez brige. Nisu svi glupi kao što misliš. NHF ;)

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.10.2017 12:56 (Marko :D).
8 godina
ihush kaže...

**

+ jedan btw, ako je neki OEMovski pc-lap, tad postoji šansa da su mu svi potrebni driveri (i instal w7..) na nekoj skrivenoj particiji.. s jedne strane, ta particija je nepotrebna, s druge, nek stoji ako zatreba.. 

Postojanje recovery particije nije prepreka ako netko želi novu instalaciju iz najnovijeg iso filea windowsa 10.

Jednostavno tu recovery particiju neće niti dirati ( najčešće ju neće niti vidjeti osim uz pomoć alata poput g-parted i sl )

te na ostatku diskovnog prostora radi kaj mu volja.

No, da se nekad i odluči instalirati win iz te recovery particije , dobio bi os star nekoliko godina i kako bi ga tada čekao višesatni posao

oko svih mogućih nadogradnji, skloniji sam uvjek rješenju friške instalacije sa najnovijim iso fileom koje je službeno dostupan.

17 godina
Windows 10 - općenito

Marko :D 

Evo Windowsa za tebe 

http://www.majorgeeks.com/files/details/windows_10_bloatware_free_edition.html

Windows 10 Fall Creators Update Bloatware Free Edition is an ISO built using the MSMG Toolkit v7.7 and latest Windows 10 Fall Creators Update RTM Build 16299.15.

Integrated:
Integrated DirectX 9
Applied Metro Skin to Windows Photo Viewer

Removed:
- All Metro Apps except Store, Calculator, Sticky Notes, and Xbox (the latter was not removed to retain the proper functionality of the Windows 10 Game Mode)
- 3rd Party App Links
- Connect App
- Maps
- Telemetry
- Skype Video App
- Contact Support
- Cortana
- Windows Embedded Features (removes packages related to Custom Shell, Device Lockdown, Keyboard/Registry Filter)
- Geo Location
- Home Group [Never works and is a headache to share files, just use the regular Windows Sharing with Accounts Permission for each folder]
- Mixed Reality
- Quick Assist App
- Take a Test
- Windows Defender

Prodajem Fractal Node 304 za 360kn | http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
djigibao kaže...

Marko :D 

Evo Windowsa za tebe 

http://www.majorgeeks.com/files/details/windows_10_bloatware_free_edition.html

Windows 10 Fall Creators Update Bloatware Free Edition is an ISO built using the MSMG Toolkit v7.7 and latest Windows 10 Fall Creators Update RTM Build 16299.15.

Integrated:
Integrated DirectX 9
Applied Metro Skin to Windows Photo Viewer

Removed:
- All Metro Apps except Store, Calculator, Sticky Notes, and Xbox (the latter was not removed to retain the proper functionality of the Windows 10 Game Mode)
- 3rd Party App Links
- Connect App
- Maps
- Telemetry
- Skype Video App
- Contact Support
- Cortana
- Windows Embedded Features (removes packages related to Custom Shell, Device Lockdown, Keyboard/Registry Filter)
- Geo Location
- Home Group [Never works and is a headache to share files, just use the regular Windows Sharing with Accounts Permission for each folder]
- Mixed Reality
- Quick Assist App
- Take a Test
- Windows Defender

Znam za to, ali ne hvala. Jednom sam išao modificirati ISO pa kad sam vidio da to jako jako jako jako dugo traje, odustao sam. Osim toga, to će izazvati više problema nego koristi. 

17 godina
Ovo je vec modificirano.
Skines i instaliras.
Sad cu isprobati u virtualki (ako uspijem).
Prodajem Fractal Node 304 za 360kn | http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
14 godina
neaktivan

Ma znam, ali to zna što je autor ubacio unutra. Aj probaj pa vidi koliko je učinkovito to uklanjanje telemetrije. 

16 godina

To sam napravio čim sam instalirao Windows 10. U Windows Exploreru ga nema, ali kada idem instalirat neki program kao npr. Mp3tag i kliknem na browse, on je uredno gore. Iako ne radi, tu je...

hm...ja sam to napravio i vidim ga i dalje u exploreru...

Sinoć sam lega jutros...
17 godina

Probaj s ovim:

10AppsManager: Tool to uninstall, reinstall Windows 10 preinstalled Store apps

EDIT:

Sad sm vidio da nema One Drive 

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.10.2017 21:06 (djigibao).
14 godina
neaktivan
djigibao kaže...

Probaj s ovim:

10AppsManager: Tool to uninstall, reinstall Windows 10 preinstalled Store apps

EDIT:

Sad sm vidio da nema One Drive 

A i OneDrive ne smijemo deinstalirati. Ako ga deinstaliramo, vraća se svugdje u Explorer (provjereno).

15 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Jedno pitanje. Ako aktiviram Windows 10 na virtuelnoj masini licencom koja je prije nekoristena, za sta ce se vezati ta licenca? Da li ce windows ostati aktiviran ako napravim novu virtuelnu na istom laptopu?

Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
djigibao kaže...
Ovo je vec modificirano.
Skines i instaliras.
Sad cu isprobati u virtualki (ako uspijem).

Ovo i mene interesira.

Fuck me I am famous.
17 godina
Nisam uspio na laptopu instalirat to jer je x64 verzija a laptop ne podrzava neke vt instrukcije pa mogu samo x32 verzije testirat...ali danas je stigo novi pc pa kad ga upogonim onda isprobam...
13 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Za tjedan dana dolazi novi Win 10 Fall update pa evo podsjetnik za vas koji imate Creators update probajte sada napraviti par gaming benchmarka pa kada izade taj famozni Fall update da vidimo da li su sta poboljsali (uklonili zastajkivanja na sto se dosta ljudi zale) gaming performanse.

0 0 hvala 0
16 godina
djigibao kaže...
Nisam uspio na laptopu instalirat to jer je x64 verzija a laptop ne podrzava neke vt instrukcije pa mogu samo x32 verzije testirat...ali danas je stigo novi pc pa kad ga upogonim onda isprobam...

- preduvijeti za bilo koji win/OS.. su skoro identični, SSE2+NX.. i x64, tako da je skoro nemoguće pronaći nekompatibilan HW, .. osim laptop-BIOS ograničenja (nema nekih opcija).

- to je problem installera (umjetan), u w8 je bilo dozvoljeno za sve (čak ni dx9.0c nije bio striktno ograničen jer je MS želio-gurao..).

.. pa kad imaš takvu potrebu, možeš.. :) malo ručno. Fix bootopcija/bcdedit dok install preskočiš raspakiravanjem .wim-a (primijeti npr DEP/PAE/ NX allways i sl. .. to može nedostajati u BIOSu, npr meni je hyperV VM bio onemogućen jer nema VT opciju u BIOSu, i5CPU..). Ili (nisam tražio-probavao) editirati install skriptu.. uvijete/postavke, nekad davno se installer mogao startati sa swichevima, možda je to dovoljno.

Ali, nikako ne forsati x64 na sys/hw koji ga ne podržava ili VGA bez 90c.. (sve koristi AERO, šah krešira..). To se radi kad znaš da HW može (samo nedostaje npr BIOS..).

w0rtex83 kaže...

Za tjedan dana dolazi novi Win 10 Fall update pa evo podsjetnik za vas koji imate Creators update probajte sada napraviti par gaming benchmarka pa kada izade taj famozni Fall update da vidimo da li su sta poboljsali (uklonili zastajkivanja na sto se dosta ljudi zale) gaming performanse.

-neusporedivo time i beskorisno (osim što više ljudi ipak više zna i svaki rezultat može biti neki info..) jer.. sam OS najmanje utječe na te rezultate, više ono što se paralelno radi, update, driveri, ostali soft av-malware, pa do postavki i bezbroj opcija koje možda ja napravim, netko drugi ne.. ima li netko npr Cortanu, sve se mijenja, instalira li netko chrome, javu .. sve se mijenja, jer i to radi nešto ispod haube, updejta, troši resurse.. pri tome može biti identičan OS-build i već imaš razlike. Ovako kasd x-broj nepoznatih ljudi na raznom HWu ima .. što iste rezultate? skoro nemoguće, dok isti su ok-pretpostaljeni (teoretski svaki benč će dati iste rezultate .. ili barem usporedive na slučnom-istom HWu).

kriterij HWa kao SSD, količina RAMa, raznim postavkama ako update i uključene apps+dodaci+utilsi.. na to dodati npr brzinu interneta-mreže, jer je sve povezano, netko s lošim pingom ima trzanje, ..

performanse primarno ovise o HWu, zatim svim postavkama sveg softa (i bios je soft, i os je soft i driver je soft...) pa onda o useru i njegovim postavkama-izboru svačemu. Npr hoće li se jednako ponašati HR i US verzija, jezik-regija, Cortana-govor? .. ispravak gramatike u browseru? .. a sve je to dio OSa, mada sam OS jako malo utječe osim u slučaju buga..

edit: evo 'proročanski' .. više će na takve rezultate utjecati npr zvučna kartica (jer audio se korsiti u svim igrama) i internet, nego OS, više količina RAMa i CPU, SSD-HDD nego bilo koji OS-build-verzija xp-7-10 ili linux.. dok bi rezultati-razlike bili unutar stat.greške.

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.10.2017 15:19 (ihush).
17 godina
ihush kaže...
djigibao kaže...

- preduvijeti za bilo koji win/OS.. su skoro identični, SSE2+NX.. i x64, tako da je skoro nemoguće pronaći nekompatibilan HW, .. osim laptop-BIOS ograničenja (nema nekih opcija).

- to je problem installera (umjetan), u w8 je bilo dozvoljeno za sve (čak ni dx9.0c nije bio striktno ograničen jer je MS želio-gurao..).

.. pa kad imaš takvu potrebu, možeš.. :) malo ručno. Fix bootopcija/bcdedit dok install preskočiš raspakiravanjem .wim-a (primijeti npr DEP/PAE/ NX allways i sl. .. to može nedostajati u BIOSu, npr meni je hyperV VM bio onemogućen jer nema VT opciju u BIOSu, i5CPU..). Ili (nisam tražio-probavao) editirati install skriptu.. uvijete/postavke, nekad davno se installer mogao startati sa swichevima, možda je to dovoljno.

Ali, nikako ne forsati x64 na sys/hw koji ga ne podržava ili VGA bez 90c.. (sve koristi AERO, šah krešira..). To se radi kad znaš da HW može (samo nedostaje npr BIOS..).

Imam Pentium B970 koji ne podrzava VT i svaki pokusaj instaliranja x64 bit OS u virtualci izbacuje error dok x32 bit OS radi OK.

Na laptopu su instalirani x64 bit Windows

10 godina
Windows 10 - općenito

Treba li windows update biti podešen na Manual ili Automatic?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Ihush

Može li se u Batchu nešto nacrtati, neki jednostavni geometrijski oblik ?? Naprimjer srce ??  

Recimo batch upravlja sa mišem i crta liniju po zadanim kordinatama. 

16 godina
djigibao kaže...
..

Imam Pentium B970 koji ne podrzava VT i svaki pokusaj instaliranja x64 bit OS u virtualci izbacuje error dok x32 bit OS radi OK.

Na laptopu su instalirani x64 bit Windows

-hyperv .. MSova posla od 1703.. MS to ne želi, jer bla-bla..

-install u VM ili na fizički stroj nije baš isto + i dalje možeš istu metodu vjerojatno radi, jer VM je skoro identično PCju.. osim problema da to MS ne želi. Možda u starijem w10 buildu, možda drugi VM kao vmware-vbox (koi nemaju takav interes kao MS).

.. zapravo tek sad si konkretan, možeš fixati (probaj) NX s editiranjem bootopcija, čak vidi logiku, instalirao si x64 na lap, dakle može, jedino ne dozvoljava u VMu, mada ti hyperv radi.. (ja sam zbog hypera morao kemijati) :) Ms i fičer, nemam recept, ali možeš zaobići.. jer nije stvar u tome da nešto stvarno ne može OS ili HW, nego ne želi.. ne koristim ga na tom stroju od proljeća, vbox.. radi.

Markić7 kaže...

Ihush

Može li se u Batchu nešto nacrtati, neki jednostavni geometrijski oblik ?? Naprimjer srce ??  

Recimo batch upravlja sa mišem i crta liniju po zadanim kordinatama. 

bilo koji način, bilo kojim inputom.. možeš (recimo) sve. Pošto batch = CMD .. nemaš neke naredbe kao copy kojom bi kontrolirao poziciju miša (isto pitanje kako bi u CMDu programirao umjesto instalirati VS.. trebaš soft koji to olakšava ili neki z aprogramiranje VGA-igre ili kontrolu miša..) .. ali, može se, korištenjem win-sys resursa/APIja. Možeš tako iscrtati bilo koji msg/button na ekranu, zadati mu boju.. sigurno postoji za pozicioniranje msouepointera na ekranu. Sve što tad trebaš, umjesto očitati pomak s porta, poslati željeni pomak u konkretan device, miš, ekran, printer.. ulaz-izlaz, neka mem.adresa.

-uz moguć problem, prava pristupa/zaštita, OSa..

čitaj.. pa nešto ćeš naći.. kad to usporediš s VS ili bilo kojim alatom/GUIem, jasno ti je zašto se to ne radi iz CMDa ili batchom, beskorisno i naporno a potencijalno opasno (virus kategorija..).

možda ovako prevesti, sam batch/cmd ima svoje naredbe-mogućnosti.. za nešto više od tog, može pozvati sys u pomoć, prosljediti.. winapi, net, dll, bilo što. Kad želiš datum-vrijeme, copy i sl. to ima sam cmd

u ideji.. ima malo većih problema nego što to na prvi pogled početnik pomisli.. kad kažeš, iscrtati srce.. a gdje? u photoshop prozoru ili u word, paint, .. ili na desktopu ili na primarnom-sekundarnom ekranu ili .. svaki objekt je objekt za sebe, kako ćeš mu prenjeti nešto, možeš li u npr photoshopu ili na desktopu, potrebno ti je ljepilo-most između.. (uz dozvole pristupa memoriji i sl).

Takav banalni primjer uopće nije banalan, izvesti to batchom je za vrlo napredne dok i bebač može u paintu mišom nacrtati srce.. :))

8 godina
Markić7 kaže...

*

**

16 godina

to nije batch nego ascii-grafika/text :) .. ili daj source, + traži se mišem ..

8 godina
ihush kaže...

to nije batch nego ascii-grafika/text :) .. ili daj source, + traži se mišem ..

A čuj , nesmemo tu dječicu ni svakaj učiti ( zamisli da znaju do čega sve dođu kraticom ctrl+shift+I  .... )

14 godina
neaktivan
bunker kaže...
Markić7 kaže...

*

**

bunkermax Kakvo ti je to srce? Ovo je srce. 

**

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.10.2017 19:25 (Marko :D).
16 godina

.. kao odgovor Makiću.. jer i html je skripta, razlika je 'samo' gdje-kako se izvršava, u browseru ili u cmdu kao i kontrole, metode (lakše-teže) koje se pomoćnim alatima (logično lakše) koriste ili ne radi se u cmdu ono što je lakše u calculatoru, browseru, notepadu.. grafika+miš pogotovo :)

kao početnički korak u programiranju neke app, fotošopasto nešto, je npr simulirati povlačenje crte, koja prati kretnje miša i ostavlja 'trag' (crtež), uzima se pozicija pointera i mijenja se boja na konkretnom pixelu.. u batchu je to nespretno, VBA je za office, ne za takva 'srca'... UI grafičke app za crtanje se brine o tome, o wysiwygu.. i osjećaju crtanja. CMD nije za to, kao da žlicom za čaj pretačemo more ili gasimo požar.. Skripte su samo nakupine inače jednostavnih operacija, ali ovisi za što, skripta u igri se brine o radnji igre, likovima, događajima.. no to je unutar enginea igre, ne u win-desk-cmdu.. možda crtanje srca zvuči lako, jednako je teško kao crtanje bubrega :) .. prevedeno, svejedno što se crta, uključuje objekte, naredbe, alate.. skripta-batch će lako koristiti npr zip, backup operacije i sl, ali neće lako svirati-crtati, dok to npr minecraft radi ali ne zna ono drugo. Čekić-šarafciger, nije sve čavao, ali ako dobro zveknemo, možda uspijemo 'zašarafiti'.. odšarafiti je daleko teže, :))

@.. marko, a di je render-xraytracing? plosnato je to.. ono prvo ima 'dubinu' (rupu, što već..).. :)))

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.10.2017 19:24 (ihush).
8 godina

@ihush

Samo ti naoruzavaj tu djecicu znanjem, pa kad u tri klika sruse bugonline ja i ti bumo krivci....hehheee

@marko

Toooooo kompa.... Srce si nacrtal, sad ga isprintaj i trk u parkić da ga pankerice ocjene...

😊

.
13 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

@ihush

Sve ja to znam, bez brige, sam si tweakam windowse od izlaska win xp, ali htio sam vidjeti kod onih usera koji ce instalirati novi Win update bez ikakvih promjena osim updatea da vidim da li update donosi vece performanse sto se tice gaminga, eto

0 0 hvala 0
17 godina
Windows 10 (1709 RS3) "Fall Creators Update" ESD

Ako se nekom ne da cekati do 17.10. ima na ovom linku dole opcija za skinut ESD (koji se treba "prebacit" u ISO da bi se moglo instalirat):

https://tb.rg-adguard.net/index.php

Moj PC  
1 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice