Imam win 10 pro 1511 neznam tocno koji je build..ali u compu mi pise pod system microsoft 2015...ak ga updajtam na creators update ce radit ili da ostane ovako..update mi nudi kad kliknem u winsima prebaci me na official stranicu..imao sam win 7 a ovi su win 10 pro pa iliti preactivated..licenca vrijedi do 16 3 2018...jel ima gdje legal key za kupit ili da se nezamaram s time?
ti imaš key.. licenca vrijedi, nešto sasvim drugo je što će se ugasiti support za starije verzije a time počinješ imati beskoristan PC-OS ako ne možeš sve.. no možeš ga koristiti idućih 1000god..
-nudi ti se nadogradnja, iskoristi.
od 17tog.. (preporučljivo, jer su dosadašnji takvi update-upgradeovi bili identični install-upgradeu, mada se pogrešno guraju pod update sysa).. šteta što se u MSu te dvije riječi malo preciznije ne koriste, možda bi korisnicima bilo lakše.. :)
-tad eliminira 'dupli' posao ako to obavi friškom verzijom (a možda i clean post iza)..
-svakako nakon 17tog (provjeriti kod skidanja..) kreirati install-medij/ISO.. i tako napraviti update-upgrade.. (imati install je bolje-optimalnije, ako zatreba za popravak ili clean.. poželjno ga je imati).
-install može biti za jednu ili više uključenih verzija, 32-64, home-pro, jezik.. minimum od 2-3 (tko zna koliko će biti jesenski edišn) do 6-7GB.. ako se koristi stikić provjeriti kapacitet-veličinu.. na DVD ne može veći.. ili dvoslojni..
Bilo bi onda bolje da se napravi clean install Windowsa. Ako napravi direktan skok s 1511 na Fall Creators Update mogao bi imat ogromnih problema, pa bi ionako morao raditi reinstalaciju Windowsa.
- da/ne.. ovisi :) pošto nije iskusniji, upgrade je logičniji i za pretpostaviti lakši korak, koji ako pođe krivo, opet mora na clean.. ako je sve ok ne mora. Ići odmah na clean je za početnike možda problem (uz pitanje što još od softa+postavki ima, koliko se snalazi s driverima itd..). Upgrade bi bio savršen odgovor u savršenom svijetu (da ne postoji ''ali' -problemi).. nek proba :)
(ne davati preporuku drugima sudeći po sebi, svojoj poziciji-znanju-potrebama, pokušaj 'gledati' iz kuta običnog korisnika.. i tome prilagodi prijedloge, ne sebi, njima jer njima se obraćaš..).