Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.893.363
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
17 godina
Re: Windows 10 - općenito
Vidi nakon par dana (2-3 dana) ake ce ti se aktivirat, ne mora odmah bit aktivirano.
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
15 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Nakont svega toga sam instalirao Pro verziju koju je prepoznalo kao Home i sada je aktivirana.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Danas instalirao desetku. Imao sam je već ali insider. Tražio me onaj kod, preskočio sam ga i kasnije upisao mail sa kojim sam bio u insideru i sad imam aktiviran windows.
Nije sve u sarkazmu, ima nešto i u podjebavanju..
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Windows 10 - općenito

prešo uinsider fast ring i build je 14291.

dodano napokon extenzije iliti pluginovi za edge za sad ih ima samo 3 u edge se može ponat sajt tako da pri palenju ga automatski louda, al naravno početna Vam bude bila ona koju ste odabrali, google ili nekaj treče.

neradi sfc /scannow i isto tako Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth nekak polovično, neznam kak da opišem, al kolko mi se za sad čini stabilno sve radi, nije bilo nikakvih bsod-a upgrade proteko sasvim normalno, okačit ču slike zaedge pin tab i u cmd sfc /scannow.

ono kaj je najzanimljivije, zauzima manje na disku, prije sam imao free cca 68gb, a sad 72gb, to nemam sliku nažalost

Imate svi novije ploče (naravno iz Zagreba ste, pa imate novaca), pa imate problema sa sleep modom. Moja pločica iz 2007 i sleep mode rade ko vurica. Pa vi kupujte AsRock... By BlackMoon
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Da li mogu sa svog bootabilnog sticka koji sam odradio sa MCT napraviti clean install i na drugom kompu ili za njega moram skidat posebno?

Ah, gravity - thou art a heartless bitch.

0 0 hvala 0
17 godina
Envy kaže...

Ja nešto kontam, budući da se ovaj RS1 razvlači već duže vrijeme, to bi moglo da bude u skladu sa Microsoftovom "Ovo su zadnji Windowsi (misleći vjerojatno u kratkoj budućnosti i na samu brojčanu oznaku)" i sa datumom od godinu dana besplatne nadogradnje svima da ćemo još pričekati final RS1, ali kao što rekoh - nema razlike suštinske u Final i Insider verziji.

kolega Envy vrlo vjerojatno da bu tak i bilo, sam budu radili uprejde, a sad kak budu naplačivali, vjerojatno cca svaku godinu dvije novi build pa ko želi neka plati, ak bu tak mi insideri smo na konju, a oni koji nisu na vrijeme ušli u program budu bili malo razočarani, al biče i zato riješenje garant.

ovak pitanje tebi kolega pošto si konstantno u fast ringu, dal ti na ovom zadnjem radi sfc /scannow i dal pče to na ikojem buildu provjeravaš? (il je tvoja politika ak radi sve kak treba nije me briga za errore u event vieweru, to pitam iz razloga kaj meni i kad radi sve kak treba, ak ima kakav error ja ga googlam dok ga neispravim, jednostavno sam alegičan na errore u event vieweru, štaš, svaki bedak imasvoje veselje :D)

Imate svi novije ploče (naravno iz Zagreba ste, pa imate novaca), pa imate problema sa sleep modom. Moja pločica iz 2007 i sleep mode rade ko vurica. Pa vi kupujte AsRock... By BlackMoon
16 godina
mrakky kaže...

* * *

dodano napokon extenzije iliti pluginovi za edge za sad ih ima samo 3 * * *

ono kaj je najzanimljivije, zauzima manje na disku, prije sam imao free cca 68gb, a sad 72gb, to nemam sliku nažalost

Ja redovito šaljem ocjenu 1 (negativnu) kada dobijem novi Build prilikom upita o preporuci Builda i fino u objašnjenju kažem da nema pozitivne ocjene dok god Edge ne dobije proširenja, po mogućnosti kompatibilne sa Chrome, kako su i sami najavili... tako da izgleda oni itekako slušaju Insidere.

mrakky kaže...
Envy kaže...

* * *ali kao što rekoh - nema razlike suštinske u Final i Insider verziji.

kolega Envy vrlo vjerojatno da bu tak i bilo, sam budu radili uprejde, a sad kak budu naplačivali, vjerojatno cca svaku godinu dvije novi build pa ko želi neka plati, ak bu tak mi insideri smo na konju, a oni koji nisu na vrijeme ušli u program budu bili malo razočarani, al biče i zato riješenje garant.

ovak pitanje tebi kolega pošto si konstantno u fast ringu, dal ti na ovom zadnjem radi sfc /scannow i dal pče to na ikojem buildu provjeravaš? (il je tvoja politika ak radi sve kak treba nije me briga za errore u event vieweru, to pitam iz razloga kaj meni i kad radi sve kak treba, ak ima kakav error ja ga googlam dok ga neispravim, jednostavno sam alegičan na errore u event vieweru, štaš, svaki bedak imasvoje veselje :D)

Iskreno mjenjao sam i ja prstenove u zavisnosti u kojem stadiju kvalitete je bio Windows 10. Zadjni put sam u slow prstenu bio prije finalnog 10240. Upravo mi se skida 14291.

Inače to "sve mi mora biti tip-top i pod konac" ti je manje više u glavi, kao neka bolest. Toga se trebaš rješiti što prije to bolje, jer Windowsi (kao ni OS X niti Linuxi) nikada neće biti kao IOS (Ciscov OS; Hint: Tko nije znao Apple plaća Ciscu licencu za ime iOS). Tih errora uvijek ima, dovoljno je da ti pukne konekcija, stvorit će se njih more jedno. Neki su nezveze stipa servis je prestao sa radom, restart slijedi nakon 10.000 ms (10 s) što je normalno za neke procese.

Hint: CPU kao CPU obavja isključico samo i samo jednu instrukciju u određenom trenutku vremena. To što u određenoj sekundi može obraditi nekih milion instrukcija stvar je takta, broja jezgri ili integrisanih kola za neku datu "the - funkciju". Stoga se Event viewerom nemoj zanemarivati toliko ukoliko nemaš konkretan problem.

Što se tiče da li je netko u Insider programu ili nije, to i nije toliko važno sa naše tačke geldišta jer mi ne znao što data osoba radi na nekom računaru.

Kod mene je Enterprise verzija (de facto može kao server poslužiti, što i jeste jer radi 24/7) i služi kao radna konjina a aplikativnom dijelu (kao praćenja toka snage u Energetskom sektoru) koji je nemjerljivo skuplji od moje kuće do nekih drugih aplikativnih dijelova (kao GSN3 simulator mreža) koji je pod GNU licencom ali mu je vrjednost isto tako kao kuća do ne znam Office, Autodeskovih, Adobeovih alata. I ovakva radna stanica za sada radi čak i bolje nego neki finalni Windowsi do sada.

Sad će ti ovdje (znam i tko su) reći da je ludost posao obavljati na beta softveru i to sistemskom, što generalno i jesu u pravu ali meni moje iskustvo nalaže neke drugačije teorije.

Za kraj: ne radi scf /scannow na 14279 a vidim na novoj za sat vremena dok ju instaliram (otvori se neki crni prozor u nekoj milisekundi i zatvori se), ali kada sam htio da upišem naredbu vidio sam da je nekada bila upisivana (ne sjećam se kada) jer to ne radim jednosavno. Sve što radim poslije novog Builda je Disk Cleanup i pobrišem staru instalaciju.

Iskustva: Jedina stvar što mi se ne sviđa u novom Buildu je ona dole strelica u Sys baru koja pomjera ikone do sata. Bode oči ali da se vrlo lako naviknuti. Možda će i sada nakon novog Builda biti popravljena.

17 godina
Windows 10 - općenito
Envy kaže...

Iskreno mjenjao sam i ja prstenove u zavisnosti u kojem stadiju kvalitete je bio Windows 10. Zadjni put sam u slow prstenu bio prije finalnog 10240. Upravo mi se skida 14291.

Inače to "sve mi mora biti tip-top i pod konac" ti je manje više u glavi, kao neka bolest. Toga se trebaš rješiti što prije to bolje, jer Windowsi (kao ni OS X niti Linuxi) nikada neće biti kao IOS (Ciscov OS; Hint: Tko nije znao Apple plaća Ciscu licencu za ime iOS). Tih errora uvijek ima, dovoljno je da ti pukne konekcija, stvorit će se njih more jedno. Neki su nezveze stipa servis je prestao sa radom, restart slijedi nakon 10.000 ms (10 s) što je normalno za neke procese.

je je to si dobro opisao, kao bolest, nonstop nekaj kopa, tak mi prije bilo i u vezi sigurnosti, antivirusi itd, za vrijeme xp-a riješio se toga, al eto nove opsesije hehe.

našel sam ja nekaj na netu prije neg sam odlazil od  kuče kak da se osposobi sfc /scannow na novom i prethodnom buildu, pustim post kad se vratim doma, ovo pišem sa majčinog ubuntu-a 15.10 unity, sam da napomenem, majka koja je 56 godište od kad je isprobala ubuntu (prije imala w10 i stalno me zvala da nekaj neštima) neželi ni prismrdit windowsima, veli da joj je unity posložen točno onak kak treba i sve joj je shvatljivije (sry na malom offtopicu)

peace!!!

edit:

ovaj link se odnosi na insider build 14291 i tu je objašnjeno šta treba kopirat u terminal pokrenut administratorskim pravima i zaljepit da bi se omogučila provjera sfc /scannow

uglavnom za 64bit verziju insider builda 14291 je potrebno c/p:

takeown /F %SystemRoot%\WinSxS\amd64_microsoft-windows-servicingstack_31bf3856ad364e35_10.0.14291.1001_none_7c2e5a73f273bd94\* /R /A
icacls %SystemRoot%\WinSxS\amd64_microsoft-windows-servicingstack_31bf3856ad364e35_10.0.14291.1001_none_7c2e5a73f273bd94\*.* /T /grant administrators:F
xcopy /C /R /O /Y %SystemRoot%\winsxs\amd64_microsoft-windows-servicingstack-onecore_31bf3856ad364e35_10.0.14291.1001_none_b11fef854a76db2a\wrpint.dll %SystemRoot%\WinSxS\amd64_microsoft-windows-servicingstack_31bf3856ad364e35_10.0.14291.1001_none_7c2e5a73f273bd94

za 32bit verziju insider builda 14291 je potrebno c/p:

takeown /F %SystemRoot%\winsxs\x86_microsoft-windows-servicingstack_31bf3856ad364e35_10.0.14291.1001_none_200fbef03a164c5e\* /R /A
icacls %SystemRoot%\winsxs\x86_microsoft-windows-servicingstack_31bf3856ad364e35_10.0.14291.1001_none_200fbef03a164c5e\*.* /T /grant administrators:F
xcopy /C /R /O /Y %SystemRoot%\winsxs\x86_microsoft-windows-servicingstack-onecore_31bf3856ad364e35_10.0.14291.1001_none_55015401921969f4\wrpint.dll %SystemRoot%\winsxs\x86_microsoft-windows-servicingstack_31bf3856ad364e35_10.0.14291.1001_none_200fbef03a164c5e

IZVOR

na mojoj mašini funkcionira.

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.3.2016 16:22 (mrakky).
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Windows 10 - dojmovi, problemi
ukay1000 kaže...
picajzla0707 kaže...

evo, nije mi vrag dao mira pa sam napravio upgrade sa sedmice

jedini zaheb bio je sa asusovim ai suit kojeg sam skinuo direkt s asusove stranice za moju matičnu, a koji nema 80 posto opcija koje sam ima prije - uključujući fan xpert bez kojeg su mi svi ventovi na maksimali

srećom na tavanu ima mjesta pa držim sve kutijice od komponenti - sa dvd-a od matične instaliram navodno isti ai suit i voila - sve opcije su tu

no, jedna me stvar izluđuje - hrvatski jezik operativnog sustava - jel postoji ikakva mogućnost za postaviti engleski za os, a da istovremeno zadržim hrvatske postavke za tipkovnicu i ostalo, ili barem da ima neka najava da će to omogućiti ubuduće?

Ides na opcije, vrijeme i jezik, pa regija i jezik i namjestis si engleski, zatim kliknes i dodas hrvatsku tipkovnicu a englesku izbrises. Nakon svega toga samo se relogiras.

Imam tablet sa win 10 ali želim englese windoze sa hrv layoutom, ali na ovaj gore opisani način ne ide. Ima Albanski, ima Srpski ali nema nigdje Hrvatskog?

17 godina
TiMi79 kaže...

Imam tablet sa win 10 ali želim englese windoze sa hrv layoutom, ali na ovaj gore opisani način ne ide. Ima Albanski, ima Srpski ali nema nigdje Hrvatskog?

Ja isto po novome ne mogu naci hrvatski jezik (makar mi to nije ni bitno iz razloga jer koristim UK layout tipkovnicu), ali sprski ti isto dode :)

16 godina
neaktivan
ukay1000 kaže...
TiMi79 kaže...

Ja isto po novome ne mogu naci hrvatski jezik (makar mi to nije ni bitno iz razloga jer koristim UK layout tipkovnicu), ali sprski ti isto dode :)

Znam, trenutno mi je na Srpskom, ali ipak...

16 godina
neaktivan
ukay1000 kaže...
TiMi79 kaže...

TiMi79 kaže...
ukay1000 kaže...
TiMi79 kaže...

Nisam baš upratio od kojeg je builda to uvedeno, ali za HR tipkovnicu radi Standard Keyboard uz HRV postavke za ostalo (osim jezika sistema, to je English)

My website/blog: http://markoidzan.com.hr
16 godina
neaktivan

ukay1000 kaže...
TiMi79 kaže...

Nisam baš upratio od kojeg je builda to uvedeno, ali za HR tipkovnicu radi Standard Keyboard uz HRV postavke za ostalo (osim jezika sistema, to je English)

to sam jučer isprobao i prilikom restarta mi prebaci i jezik sistema na hrvatski (jedva se snađem onda XD)

16 godina
Windows 10 - općenito

Nakon zadnjeg updatea, nakon što desktop ode u sleep ne mogu ga više nikako probudit, jedino restart pomaže... Jel ima netko neku soluciju kak popravit to?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Windows 10 - općenito

Slučajno sam nešto stisnuo na Windowsima 10 odnosno oduzeo sam pravo Administratora na svoj korisnički račun.

Sada me zanima kako to mogu vratiti natrag da sam administrator....

0 0 hvala 0
11 godina
odjavljen
Gale92 kaže...

Slučajno sam nešto stisnuo na Windowsima 10 odnosno oduzeo sam pravo Administratora na svoj korisnički račun.

http://www.addictivetips.com/windows-tips/change-a-standard-user-account-to-an-admin-account-in-windows-10/

Podrži podsticanje developing aplikacija na Windows 10 : http://wishapplist.com/en
14 godina
Silwncer kaže...
Gale92 kaže...

http://www.addictivetips.com/windows-tips/change-a-standard-user-account-to-an-admin-account-in-windows-10/

ja nemam stavku "Family & other users"....

11 godina
odjavljen
Windows 10 - općenito

pozdrav ovako, imam jedno pitanje, 

sestricna je nekako uspijela nekim cudom spojiti gmail sa windows 10, te joj sada trazi gmail passwort na login screen-u. nikako ne moze uci u windows-e ja sam joj probao resetovari password still no luck. 

moze li se ikako to rjesiti ? ili mora rusiti win ? hvala !

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Jel ovo neka greška ili ? U Task Manageru pod performansama za network mi piše 800 kB/s i onda pređe u 1 Mb/s.
Ako se ne varam, b - bitovi; B - bajtovi

0 0 hvala 0
17 godina
Dex.pwn kaže...
Jel ovo neka greška ili ? U Task Manageru pod performansama za network mi piše 800 kB/s i onda pređe u 1 Mb/s.

Ovo?

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
12 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

POMOĆ HITNO...!!! UGASIO SAM CORTANU na ovaj nacin kako je tutorail napisan i sada ju ponovo nemogu upaliti jel zna neko kak da ju ukljucim ponovo? jel mi sad ne radi search kad kilinem na windows key? 

Ovo sam koristio da ju ugasim http://merabheja.com/disable-cortana-in-windows-10/#comment-2123

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Windows 10 - općenito

kolega Envy si instaliro insider build 14295 kakav je, se krši kaj itd?

Moj PC  
0 3 hvala 0
12 godina
neaktivan
Nvidia GTX 680 kaže...

POMOĆ HITNO...!!! UGASIO SAM CORTANU na ovaj nacin kako je tutorail napisan i sada ju ponovo nemogu upaliti jel zna neko kak da ju ukljucim ponovo? jel mi sad ne radi search kad kilinem na windows key? 

Ovo sam koristio da ju ugasim http://merabheja.com/disable-cortana-in-windows-10/#comment-2123

BUMP hitno je!

13 godina
neaktivan

evo ako hoces, frajer je sve pokrio kako maknuti spying na win 10, znaci cortana i sve

samo prati sta je radio pa napravi obrnuti slijed

12 godina
neaktivan
bubach1989 kaže...

evo ako hoces, frajer je sve pokrio kako maknuti spying na win 10, znaci cortana i sve

samo prati sta je radio pa napravi obrnuti slijed

Pogledao sve ne prica nigdje o cortani ;(

13 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

zapravo ti prica o updateu koji ti osposobljava cortanu, pogledacu kod njega mislim da ima jos jedan video o tome

EDIT: 

evo nasao sam stranicu di ti je detaljno opisano kako je upaliti i ugasiti, takoder kako je limitirati

http://www.digitaltrends.com/computing/how-to-enable-and-disable-cortana-in-windows-10/

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.3.2016 14:49 (bubach1989).
Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
bubach1989 kaže...

zapravo ti prica o updateu koji ti osposobljava cortanu, pogledacu kod njega mislim da ima jos jedan video o tome

EDIT: 

evo nasao sam stranicu di ti je detaljno opisano kako je upaliti i ugasiti, takoder kako je limitirati

http://www.digitaltrends.com/computing/how-to-enable-and-disable-cortana-in-windows-10/

Krivo ali sam nasao nacin kako ju ponovo ukljuciti..na redditu lik napisao i spasio me 

14 godina
odjavljen
djigibao kaže...
Dex.pwn kaže...

Ovo?

Da,

meni slanje(upload) bude 800 kB/s i kad pređe tisuču prikaže 1 Mb/s

17 godina

Pa sta nije 1000Kbps = 1Mbps?

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.3.2016 15:23 (djigibao).
12 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Kako maknuti onaj SPLASH screen od windowsa 10 kada se pali pc? probo sam msconfig i staviti kvačicu na "no gui boot" al i dalje vidim taj logo glupi ima neki drugi nacin da se moze off staviti ili ne?

Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice