Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.878.923
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
15 godina
Re: Windows 10 - dojmovi, problemi
mrakky kaže...
Igor666 kaže...
mrakky kaže...

pozz,

imal sam 10 kad su bili u početnoj fazi izlaska bildova, čini mi se da sam prošo 2 il 3 bilda, kaj se same brzine izgleda i sveg ostallog tiče same pohvale, samo jedna druga stvar mučil i zbog toga sam se vratil na 8.1, a to je nije m radio 5.1 zvuk, makar slušam na stereu, al filmove gladam u 5.1, to me nerviralo, a još veča stvar koja me nervirala je kod gaminga, u nvidia drajverima nisam mogel stavit na adaptive v-sync, tj. mogo sam al nije radio, i nisam mogo uključit u drajverima od nvidi4e onu opciju za virtalnu rezolucijuznači da mi poveča u igrama rezu, dal su to ispravili, sa nvidia beta drajverima i dal radi 5,1 zvuk na novijim bildovima?

hvala!

radi, to se rijesilo sa novim driverima pa ima kojih dva mjeseca mislim..i sad su opet nedavno dosli novi driveri za realtek zvucnu tako da se to stalno poboljsava.

molio bi korisnike nvida kartice gtx 6xx serije da mi vele dal dela DSR (native resolution) i dal normalno radi V-Sync u adaptive modu, jer prije dok sam to uključil frejmovi su prelazili preko 60-70 kako koja igra, sve dok nisam u igri upalio V sync, a adaptive opcija mi se pokazala puno bolja od v synca u igricama.

hvala!

edit: negdije sam pročital da je nvidia izbacila neke beta drajvere za W10

nvidia je izbacila drivere za win 10

16 godina
Almin94 kaže...
..

Ma desetka je vec savrsena. Od jako brzog bootanja do korisnickog interfejsa, sve je odlicno. Na laptopu mi puno bolje radi nego osmica. Nije placebo, ovo je bas vidljivo. Jedva cekam stabilnu verziju.

- ipak je placebo, postavke, eufi-fastboot, konfiguracija/driveri/dodatci.. i clean OS. Dodatno s w8/81 (jer je TP ipak nešto drugo, ali ista osnova=ista pravila), kod jednog dijela korisnika pokazuje usporavanje, ali to su 'nepoznati' korisnici tj bezbroj faktora koji utječu na to, npr autoupdate, defrag, ...

- upravo provjereno bootanje nekolicine OSeva, svi unutar 5sec. do pojave funkcionalnog desktopa i mousa (w7 prvo mouse, zatim DE ikone.., w8 obrnuto, xxubuntu sve istovremeno). Na HDDu 30-35s, SSD 10-15s, bez pomoći BIOSa, autologin. Brzina je stvar HWa, driveri i inicijalizacija, zatim dodatni soft kao antivirus (kao glavni uzrok razlike, tu zapravo ubuntu gubi, jer je bez AVa jednako brzo paljenje).

- 'powerjuzeri' npr gameri na w7, recimo često koriste npr CC/Glary i 'optimizacije za ubrzavanje'.. teoretski ako se počisti 'smeće' sys može biti brži (ali to nije OS), istovremeno, win je 'pametan' OS, tj agresivno koristi raspoložive resurse (RAM) i agresivno kešira potrebne/korištene stvari, npr ikone. Ako se npr CCom pobriše cache (jedna od defaultnih opcija kod gašenja..), rezultat je usporenje! Jer u idućem bootu OS rebuilda te podatke. Tad npr w10 ima prednost kao clean OS, jer takav juzer ne može ni instalirati neke utilse i napraviti 'štetu'.. defraglleri, AVi, itd itd. Može se usporediti s npr OSXom outofbox i nakon x godina može raditi jednako kao prvi dan, ali to je više posljedica softwarea kojeg juzer instalira, (pogrešno) podesi itd. Jer OS sam po sebi ne može biti brz-spor, dok je UEFI (i sve s tim povezano) ipak HW. Naravno, ako MS ne izbaci upgrade za W7 koji bi koristio neke funkcije tad to w7 ne može iskoristiti, ali to je politika MSa, ne mana OSa. npr dali će izbaciti Spartana, Cortanu, dx12 .. za w7-8? Dali će tad w10 biti bolji OS ili je to stvar appsa i drivera itd.. =stvar tumačenja.

Od svih OSeva u multibootu, w7 je (nazovimo) radni, najstariji, najnatrpaniji dodacima, igrama itd. pa opet nema nikakvog usporenja od prvog dana, ali to je moj slučaj, ja nisam x-juzer dok je moj SW+HW jednak kao kod svakog drugog usera (nemam ja uber HW ili spešl driver).

Igor666 kaže...
mrakky kaže...

.. dal radi 5,1 zvuk na novijim bildovima?

hvala!

radi, to se rijesilo sa novim driverima pa ima kojih dva mjeseca mislim..i sad su opet nedavno dosli novi driveri za realtek zvucnu tako da se to stalno poboljsava.

- radi na svima. Nije OS, nego može biti isključivo driver-HW, jer.. mada je jedan naziv realtek.. chip ne mora biti isti, kao da govorimo o nvidia/ati VGA. Opet stvar HWa. npr zbog dodatnog izlaza na liniju + zvučnike potreban mi je popup za izbor izlaza (odabir funkcije), tako da koristim kompletan driver, prije je generički bio bez tog popupa), s w10 su svi driveri kompletni, audio, vga.. i (možda nepoželjno) instalira se i (nekome) nepotrebno, +npr autoupdate kojeg ima i sam driver kao opciju (besmisleno, jer se i OS brine o tome, obrnuto, ja ne želim automatiku za to nego određenu verziju drivera i mijenjam tek kad imam razlog) + dodatni bloatware kojeg tad ako se koristi nvidia updater svaki put instalira, .. ali, sve radi outofbox od installa + potrebno vrijeme da povuče drivere s neta.

mrakky kaže...
..

edit: negdije sam pročital da je nvidia izbacila neke beta drajvere za W10

- driveri uvijek postoje, ako ne postoje tad HW ne radi.

- zbog kontrole i automatike, prolazi samo certificiran driver, tj oni koje ima OS i autoupdate, sve ostalo ovisi o proizvođaču i svi su 'beta' jer još ne postoji RTM OS pa tako ni driver za njega. Može bilo koji driver od w7-8, ali tad treba natjerati OS da ga prihvati. To je na TPu otežano, puno stvari je zaključano kroz reg./GPO pa i sam update/notification MSa i sl. .. nepotrebno (osim za uređaj koji nema w10 driver) jer VGA radi i ima sve potrebne opcije u 'MSovom' driveru. Opisani problem kao nefunkcioniranje vsynca je tad na strani igre, ne u driveru (najmanje u OSu). Sve to će najnormalnije raditi za koji mjesec, tad će svi driveri morati biti dostupni, do tad koriste MSove (zapravo nema MSovih).

Samo se nadam da će MS relaxati opcije (ne zaključati ih...) ili da će napokon netko napraviti TweakUI..(već s w7 pomalo nestajuća kategorija softa, koja je btw na ubuntuu od 10 nadalje također iz istog razloga) rađe klikam nego tipkam, za 99% juzera to je bolji način. To bi MS/OS 'morao' imati u opcijama.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
Windows 10 - dojmovi, problemi

sve 5, sam me zanima dal je ko isprobal tu opciju adaptive i povečanu rezoluciju u igrama i naravno dal dela?

mrakky
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Kad ce AMD drajveri za win 10?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
cardadule kaže...

Kad ce AMD drajveri za win 10?

s obzirom da u beta verziji njihovih drivera piše da će biti optimizacije za gta 5 (iako je gta vani dost dugo), pretpostavljam da bi pri puštanju pune verzije mogla stići podrška i za win 10

11 godina
neaktivan

Kako rade adobeovi alati kao Photoshop, Ilustrator itd ? 

13 godina

Odlično, isto kao i na Windowsima 8.1.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
mario.L_hr kaže...

Desetka je dobar OS. Mene malo živcira uduplanost istih stvari (Settings i Control Panel) također me živcira što se u start izborniku neke aplikacije stavljaju u neke direktorije (koji će ti klinaci direktoriji) i čudi me zašto nisu zadržali analogiju s 8.1 gdje su pojedine grupe aplikacija odvajali s nazivom (npr Autodesk pa ispod njega sve aplikacije od Autodeska).

Inače mi se čini da je puno više user friendly prema starijem hardveru što je jako dobro.

Za stari HW čupa neke egzotične stvari kao iz naftalina. O (ne)upotrebljivosti STart menua već sam pisao a i dalje mog par A4 stranica otkucati. Ali Win tipka + početi kucati = prava funkcinalnost, sada neki Search (još od 95-ce) konačno mi nađe slike, filmove ili bilo šta pod tim nazivo. +1 za MS

kizo2703 kaže...
* * *

Još nije sve ispolirano.

Koliko znam, sve postavke iz Control Panela ''putuju'' u Settings. U RTM-u vjerojatno više neće ni biti starog Control Panela.

Očigledno je ovo zadnje. Nego čitam da je za Fast prsten objavljen Build 10122 ali jedini Issue je sledeći:

"Only big known issue with this build is that if you’re using an AMD GPU ... " Pa budući da imaš HD5xxx zanima me kako radi kod tebe? (ja sam u onoj najgoroj situaciji HD4xxx kada su izdati driveri za 8.1 ali ne i za 8, mada i 8.x je već sada za mene davna prošlost)

16 godina
Envy kaže...

"Only big known issue with this build is that if you’re using an AMD GPU ... " Pa budući da imaš HD5xxx zanima me kako radi kod tebe? (ja sam u onoj najgoroj situaciji HD4xxx kada su izdati driveri za 8.1 ali ne i za 8, mada i 8.x je već sada za mene davna prošlost)

U međuvremenu su izdani novi driveri i sve radi bez problema.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
16 godina
neaktivan

Napravio sam fresh instalaciju build-a 10125, svi dosadašnji build-ovi su mi sami nalazi drivere za grafičku, touchpad itd. (radi se o laptopu), dok ovaj build kaže "Your device is up to date." i ne prikazuje nikakve nova ažuriranja, a trebalo bi ih biti.

Događa li se još nekome ovakva situacija?

ZOTAC: It's Time to Play.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
DmL kaže...

Napravio sam fresh instalaciju build-a 10125, svi dosadašnji build-ovi su mi sami nalazi drivere za grafičku, touchpad itd. (radi se o laptopu), dok ovaj build kaže "Your device is up to date." i ne prikazuje nikakve nova ažuriranja, a trebalo bi ih biti.

Događa li se još nekome ovakva situacija?

Zasto mislis da bi ih trebalo biti ?

Može bit da su već u instalaciji te nadogradnje koje si imao na ranijim buildovima

Sami sebi smo najveci neprijatelji
16 godina
neaktivan
nicky.sl kaže...

Zasto mislis da bi ih trebalo biti ?

Može bit da su već u instalaciji te nadogradnje koje si imao na ranijim buildovima

Pa kažem, nema drivera za touchpad jer bih trebao moći koristiti gestures, trenutno ih ne mogu koristiti. Također nema instaliranih drivera za grafičku.

ZOTAC: It's Time to Play.
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.5.2015 12:19 (DmL).
12 godina

Meni je za grafu povukao drivere sam pa mi nije jasno zasto tebi nece. Rijesice oni to samo tribamo bit strpljivi.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina

A jesu ga zasrali s ovim startom. Kako isprobavam i MS Office 2016 (preko Office 365 usluge) sada imam aplikacije razbacane svud uokolo (prema početnom slovu) a ostao mi je i folder MS Office 2016 TP.

Stručnjak za odmaganje...

1 0 hvala 0
16 godina

Došao mi novi build 10130!

http://pljusak.com/sibenik_krvavice/wx.htm
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
BlackMoon kaže...

Meni također.

14 godina
odjavljen

Zna li netko kako da prebacim u local account ako mi uopće ne daje opciju u pc settings, sign in options, za local, nego samo sign in with microsoft account, a već sam ulogiran s MS accountom? OSim toga u sync your settings mi je na off jer piše  da se to može uključiti samo s ms accountom. Dakle, on ne vidi da sam ulogiran s ms accountom izgleda, ili?

p.s. evo sada kad je instalirao novi build sve je u redu.

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.5.2015 17:58 (osvit).

0 0 hvala 0
17 godina
BlackMoon kaže...

Info o buildu

Start: You can now customize your Start experience by opening the Settings app > Personalization > Start Start: You can now customize your Start experience by opening the Settings app > Personalization > Start
Icon design Icon design
Jump Lists on the Taskbar Jump Lists on the Taskbar
Improvements to Microsoft Edge Improvements to Microsoft Edge
Cortana keyboard shortcut - Win key + C Cortana keyboard shortcut - Win key + C
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Poruka je uređivana zadnji put sub 30.5.2015 13:26 (djigibao).
11 godina
odjavljen

Hoće li biti nadogradnji za N izdanja ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

Mogu li win 10 bootati preko usb-a da ne moram brisati win 8.1 jer gore imam igre i to?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Nako sto sam ostavio PC upaljen na duze vrijeme kad sam se vratio verzija 10130 je vec bila instalirana. Zelio bih napraviti cistu instalaciju ali ne mogu pronaci ESD fajl, sa verzijom 10056 10061 10074 to nije bio problem jer je ESD fajl bio u folderu Recovery.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Meni je ovaj build uništio sustav. Nijedna se apps kao ni start meni nisu mogli pokrenuti a PC je bio totalno zbrikan. Vratio backup od builda 100122 i stojim tu do daljnjega!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RealMadrid4Ever kaže...

Nako sto sam ostavio PC upaljen na duze vrijeme kad sam se vratio verzija 10130 je vec bila instalirana. Zelio bih napraviti cistu instalaciju ali ne mogu pronaci ESD fajl, sa verzijom 10056 10061 10074 to nije bio problem jer je ESD fajl bio u folderu Recovery.

Ovdje su svi - samo prati WZora!

BlackMoon kaže...

Meni je ovaj build uništio sustav. Nijedna se apps kao ni start meni nisu mogli pokrenuti a PC je bio totalno zbrikan. Vratio backup od builda 100122 i stojim tu do daljnjega!

Tebi stalno nešto uništava sistem?

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put sub 30.5.2015 17:46 (kizo2703).
17 godina
software with the protection treated as malicious

Interesantan post koji je u originali napisan na ruskom.

Center on the Microsoft Malware Protection said that his security agents will keep track of all the software that contains the code for protection, and classify it as malware, whether active or hidden censoring search function. This campaign, Microsoft plans to start with June 1, 2015.

Search Protection uses certain software packages in an attempt to restrict user access to the management of browser settings and search. In some cases, vendors use search of protection in order to prevent the uninstall program or change the default search engine. It is also used for protection in order to prevent the user to disable or enable certain browser extensions.

Microsoft urges developers to remove any search security code from the software, warning that otherwise, the software will be regarded as malicious. Manufacturers are required to not only disable this function, it is necessary to completely give it up, no matter whether it is active.

It is worth noting that Microsoft has started blocking programs that prevent or limit the user to change the settings and functions of the browser, at the end of last year.Microsoft believes that the next step will help to regulate the enforcement of software and provide the user more freedom to work with the browser.

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
kizo2703 kaže...
..

-da, windowsi/buildovi..

djigibao kaže...

Interesantan post koji je u originali napisan na ruskom.

..

-text koji bi prije očekivao do EU komisije..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
odjavljen

I meni je instalacija zadnjeg builda ubila zvuk, dakle nema zvuka. Probao sam na drugom OS-u i zvučna kartica i zvučnici rade bez problema.

Dakle evo u čemu je problem, treba samo promjeniti i onda će raditi:

"Right-Click Speakers-> Properties -> Advanced was set to an incompatible format (24-bit, 48kHz). Changed it back to 16-bit, 96kHz and everything was A-Okay. Hope that helps!"

http://www.reddit.com/r/Windows10/comments/37sbzr/10130_completely_killed_my_sound/

0 0 hvala 2
16 godina
kizo2703 kaže...
Envy kaže...

U međuvremenu su izdani novi driveri i sve radi bez problema.

Idem na Fast prsten, Build 10130, ima li promjne što se tiče ključa, budući da imam Enterprise verziju?

16 godina
kizo2703 kaže...
RealMadrid4Ever kaže...

Ovdje su svi - samo prati WZora!

BlackMoon kaže...

Osim što po ko zna koji put opet pametuješ, napiši nešto korisno. Recimo changelog za ovaj build, ima li što novo osim ružnijeg izgleda foldera? Za razliku od tebe koji samo testiraš clean instalacije na nekoj kanturini, ja radim nadogradnje, a ovu su nadogradnju očito dobro sjebali.

15 godina

Meni build 1130 radi savršeno...zasad najbrzi i najfluidniji build

16 godina
galinjo24 kaže...

Meni build 1130 radi savršeno...zasad najbrzi i najfluidniji build

Čista instalacija ili nadogradnja?

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice