Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.895.939
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
14 godina
Re: Windows 10 - dojmovi, problemi
Najbrži kaže...
 Googlao sam i ja, pokušao onaj check 'n' fix errors - nije ništa javljeno niti na HDD-u niti na USB-u.

Jesi riješio možda problem? Evo ja danas probao i sa USBa, ista stvar se događa, točno na istome mjestu stane.

Baš me zanima u čemu je ovdje caka, i dalje smatram da nešto s tom ISO datotekom ne valja, samo kako se i vidi ne manifestira se tako kod svih.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
16 godina
neaktivan
Windows 10 - dojmovi, problemi

Zanima me dali ima u novom buildu ovo (pogledaj sliku). Dosta toga je promjenjeno pa me zanima dali su i to makli.

Dali ima ovo u Windows 10 Build 10074 Dali ima ovo u Windows 10 Build 10074
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Ima

Moj PC  
4 0 hvala 4
17 godina
Valentin17 kaže...

Jesi riješio možda problem? Evo ja danas probao i sa USBa, ista stvar se događa, točno na istome mjestu stane.

Baš me zanima u čemu je ovdje caka, i dalje smatram da nešto s tom ISO datotekom ne valja, samo kako se i vidi ne manifestira se tako kod svih.

Nisam 'lega. Budem odspojio sve ostale diskove sada i isprobao.

EDIT: ostavio sam taj disk uštekan, napravio je i onih 350MB za sistemske datoteke or whatsoever i istu grešku mi lupi. To idućeg builda ništa

LOL: Crobrother MSN: najbrzi@live.com
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.5.2015 19:40 (Najbrži).
14 godina
Najbrži kaže...

do idućeg builda ništa

I meni se čini isto.

17 godina
Valentin17 kaže...
Najbrži kaže...

do idućeg builda ništa

I meni se čini isto.

Tu je iza ćoška, skriva se, build 10108

LOL: Crobrother MSN: najbrzi@live.com
16 godina
Najbrži kaže...
* * *

Tu je iza ćoška, skriva se, build 10108

Svaki dan izlaze novi, trenutno 10116.

Kizi zahvalite na ovom linku gdje možete pratiti Build feedove.

16 godina

Vidim ja da je to još puno bugova, nemogućnost instalacije, dupli folderi itd...ne isplati se patiti!

http://pljusak.com/sibenik_krvavice/wx.htm
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina

..eee, al možda se dobije licenca (stidljivo najavljeno za insidere), ili kolačići.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
12 godina

Da li novi build triba nanovo skidat i instalirat il će doć kroz update ?!?

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina
odjavljen

Svi buildovi dolaze kroz update.

Moj PC  
1 0 hvala 2
17 godina
kizo2703 kaže...
tnakir kaže...

A VM Ware Workstation? Ne mogu namjestit rezoluciju bez toga.

Player radi,  znači radit će i WS. Jedino što ne radi (ni na jednom guestu!) je Bridged network. 

Ma rade win i na Virtualboxu, ali jel rade Guest addons? Njih nisam na VBoxu uspio instalirat.

Rvat katolik!
11 godina
odjavljen

Guest Additions se mogu instalirati,ali autoresize guest display ne radi.

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
tnakir kaže...

Ma rade win i na Virtualboxu, ali jel rade Guest addons? Njih nisam na VBoxu uspio instalirat.

VBox uvijek kasni - guest addons očito ne rade, za razliku od onih na Vmwareu. Yebi ga, kolko para, tolko muzike.

Silwncer kaže...

Guest Additions se mogu instalirati,ali autoresize guest display ne radi.

Autoresize očito ne radi nigdje, dok se ne naprave driveri.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.5.2015 12:26 (kizo2703).
16 godina

BRISATI!!

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.5.2015 12:26 (kizo2703).
16 godina

.. izgleda da noviji buildovi ne dozvoljavaju boot s removablea, kemijaju-restrictaju.. nije problem install/licenca-verzija.. na SATA se bootne, na USB ne. Simptom kao prijašnjih par postova koji stoje u instalaciji.. (ne pomaže ni strpljivost, +1 sat).

-dal je netko probavao iznad 10.xxx boot s USBa? možda 32bit, fat32..(mada ntfs mora raditi)..

3 0 hvala 3
11 godina
odjavljen

VirtualBox ima 5.0 Beta,možda tu bude radilo,ali nisam siguran.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Envy kaže...

To mi malo (čitaj ništa) znači kad to ne mogu skinuti i isprobati.

12 godina
ihush kaže...

.. izgleda da noviji buildovi ne dozvoljavaju boot s removablea, kemijaju-restrictaju.. nije problem install/licenca-verzija.. na SATA se bootne, na USB ne. Simptom kao prijašnjih par postova koji stoje u instalaciji.. (ne pomaže ni strpljivost, +1 sat).

-dal je netko probavao iznad 10.xxx boot s USBa? možda 32bit, fat32..(mada ntfs mora raditi)..

Neznam koliko ti ta tvrdnja il pretpostavka drzi vodu jer ja sam instalira prije neki dan ovu zadnju verziju s USB stika bez ikakvih problema (čista instalacija je u pitanju)

USB sam radio s Rufusom

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.5.2015 16:40 (nicky.sl).
14 godina
ihush kaže...

.. izgleda da noviji buildovi ne dozvoljavaju boot s removablea, kemijaju-restrictaju.. nije problem install/licenca-verzija.. na SATA se bootne, na USB ne.

Ja sam instalirao build 10074 na stolni PC sa USB memorije, prošlo bez problema.

E onda me je kod instalacije na laptop zadesio drugi problem, ali i tamo je boot sa USBa prošao normalno.

16 godina

.. čitati s razumijevanjem, ne SA, nego NA usb/removable..ne install, nego boot OSa, upravo provjeravam kombinacije, fat32, 'razne stikiče' ..jer je to bitan fičer, wintogo..

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.5.2015 16:52 (ihush).

0 0 hvala 1
16 godina
ihush kaže...

.. čitati s razumijevanjem, ne SA, nego NA usb/removable..ne install, nego boot OSa, upravo provjeravam kombinacije, fat32, 'razne stikiče' ..jer je to bitan fičer, wintogo..

E, ti bi sad i W2G zabadava. E, ne može.

Instaliraj Enterprise pa se igraj, do RTM-a, kad ćeš ga morat platit. Yebi ga.

16 godina

-pa zar i ti.. naravno da je ent. (9926) i licence nisu problem, ostaje samo upitink nad glavom zašto neće (a starije hoće). Mada pogađam, jer tako kaže MS. Rekao bi da je povezano s UEFIjem .. i devicesima. Pa sad gledam nešto tablet (w8) i razmišljam koliko su murphijeva pravila jaka vs moje hrabrosti... ipak 1:0 murphy (ne roota mi se nešto što radi, ostaje nada da će crknut..).

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.5.2015 19:51 (ihush).
16 godina
ihush kaže...

-pa zar i ti.. naravno da je ent. (9926) i licence nisu problem, ostaje samo upitink nad glavom zašto neće (a starije hoće). Mada pogađam, jer tako kaže MS. Rekao bi da je povezano s UEFIjem .. i devicesima. Pa sad gledam nešto tablet (w8) i razmišljam koliko su murphijeva pravila jaka vs moje hrabrosti... ipak 1:0 murphy (ne roota mi se nešto što radi, ostaje nada da će crknut..).

Tablet i UEFI? Pa naravno da neće bootat, kaj si uopće sumnjal?

Pusti se ćorava posla, gle kakvo je vrijeme vani.

12 godina
ihush kaže...

Uuuuu ala san ga zeznija, oprosti nisan skonta oću reć krivo san skonta.

Oprosti

16 godina
kizo2703 kaže...
..

Tablet i UEFI? Pa naravno da neće bootat, kaj si uopće sumnjal?

Pusti se ćorava posla, gle kakvo je vrijeme vani.

ma ne, nije 'device' s efijem, nego razmišljam dal bi na njemu (bio omogućen boot, tj da nije onemogućen).. a efi mi pada na pamet za PC (za key) pa da bez njega neće.. stariji build hoće.

-- al, da, vrijeme je za šetnju do terse i romantičnog zalaska sunca dok konobarica nosi piće.. (kao pravi porezni obveznik, koji ne izbjegava plaćanje... + tringlt).

nicky.sl kaže...
..

Uuuuu ..

pa sad mi neugodno.. , uzmi rundu i to je to.. (bez nepotrebnih NHFilova)

meni samo w10 (dobra kratica w2g) sa stikića neda mira... jer stara je prošla deadline.

16 godina
BlackMoon kaže...

Vidim ja da je to još puno bugova, nemogućnost instalacije, dupli folderi itd...ne isplati se patiti!

Za 10074 teško da ti mogu reći da ima ikakvih Bugova. Ja ne znam kako ovi likovi dobijaju te hiroglife tipa duple ikone i sl.

Valentin17 kaže...
Envy kaže...

To mi malo (čitaj ništa) znači kad to ne mogu skinuti i isprobati.

Pa ne možeš ni 10108, samo sam ti hti reći dokle ide trenutni razvojni Build (zna njih i po par ići u toku dana), kada ti se konačno Update da ne očekuješ nešto tipa 10091 neg prije 10200 (lupam). Gori im pod petama, valja za 2-3 mjeseca na police sa proizvodom, toliko gori da su odgodili verziju za telefone.

kizo2703 kaže...
ihush kaže...

E, ti bi sad i W2G zabadava. E, ne može.

Kod mene je Enterprise, što to znači (a Insider sam od prvog dana) da nema licenci za Enterprise korisnike? Ako je tako daotmah vratim onaj tehnički preview. 

17 godina

Pošto imam laptop star 7 i nešto godina, testiranje ne dolazi u obzir. Ali, dok sam testirao sedmicu, ubile su me u pojam te "dječje bolesti".

Daj mi svoj mozak na dva sata i više nikad nećeš biti isti
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Envy kaže...
..

Kod mene je Enterprise, što to znači (a Insider sam od prvog dana) da nema licenci za Enterprise korisnike? Ako je tako daotmah vratim onaj tehnički preview. 

- to se odnosi na verziju-licencu koja dozvoljava takav boot (i promjenu hardwarea) jer je ent aktiviran.. Normalne verzije ne dozvoljavaju jer npr OEM vezan uz HW i tad je potrebno reaktivirati.. retail opet ne smije biti više istovremeno.. itd. Kao VLK licenca + HW jer w2g je upravo smisao bootanja liveOSa na drugom PCju (ne na mom).

al, da .. vjerojatno da ćeš dobiti key za običnu verziju, pro/home.. manja šansa za ent jer se ta verzija ni ne nudi 'običnim surferima' (ali tko zna).

16 godina
Envy kaže...

Dobit ćeš licencu, ali za ''običnu'' Pro verziju Desetke.

Više nije ''tehnički'' - sad se zove Insider preview, isto kao i enterprise verzija.

O, btw, za sve koji se ne žele prijavljivati na Technet, a hoće isprobavati Enterprise verziju:

Enterprise x64_EN-US

Enterprise x86_EN-US

Ključ je: VTNMT-2FMYP-QCY43-QR9VK-WTVCK, deadline je 1. listopad 2015.

Iako, jedina razlika između običnog Pro i Enterprise je Windows2Go, pa ne dobivate ništa posebno više.

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.5.2015 11:59 (kizo2703).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice