Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.895.959
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
16 godina
odjavljen
Re: Windows 10 - dojmovi, problemi

Jel samo na TV ili ti je i monitor spojen na HTPC?

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
17 godina
Windows 10 - dojmovi, problemi

Samo TV

Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Elles D. kaže...

Samo TV

razlika, oni su gledali 'pogrešan ekran'.. problem zapravo ne postoji.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
skank666 kaže...
Mr. Fugitive kaže...
skank666 kaže...
Mr. Fugitive kaže...

Ganja li tko nvidia seriju 5 na desetki? Konkretno 560ti. Treba mi savjet koji driver utrpati gore. Probao sam neki koji mi je onaj automatski alat na nvidia sajtu predložio (zaboravih verziju), ali ne fercera. Dobijem crni (sivi) screen na startu i mogu samo kursor micati.

Vidi gore moj post s istim problemom i kako sam ga ja riješio. Doduše, r9 280x kartica u pitanju

TV mi je spojen... Baš idem probati prvo njega odspojiti, to mi je najlakše. Ako ne upali, onda ovo sa comp modom... Thanks.

4 puta, slovima četiri puta, sam ja reinstaliravao windowse zbog tog govna! Nikako mi nije palo na pamet da je TV u pitanju i da je vjerovatno desktop na njemu..

Evo, šljaka! Odspojio tv i sve se nekako "sredilo". Ne bi se takve bedastoće sjetio 100 godina.  Puno hvala!

EDIT
@ Elles D., blažena S3 Virge

@ ihush, u potpunosti si u pravu. Eto, čovjek uči dok je živ...

But Father, I have dreams and courage, and the name of an excellent cosmetic surgeon. Fear not, one day word will reach you of the success of me, the great Eskimo actor, Jennifer Love Hewitt.
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.5.2015 14:10 (Mr. Fugitive).
16 godina
ihush kaže...
Elles D. kaže...

Samo TV

razlika, oni su gledali 'pogrešan ekran'.. problem zapravo ne postoji.

Možda je upravo problem u koji ekran geldati.  "Šalu na stranu" na stranu, isto sam doživio, ali nije bilo lako odagnati problem budući da sam starcima sa poktovlja 15-metarskim HDMI kablom povezao LCD (i tako im puštao 1080p filmove) TV. (Sada to radi Acer 10" Android Tablet - što ti je napredak)

Sličan problem sam doživio prije više od 10-godina kada su se aktivno počeli kupovati bežični miševi. Instalcija XP-a je bila zakovana upravo radi drivera koju XP nije imao za dotični miš. Riješio problem kod rođaka (nekako brzo i intuitivno i kasnije brdo love uzimao radi tog issuea ) 

Mr. Fugitive kaže...
* * *

Evo, šljaka! Odspojio tv i sve se nekako "sredilo". * * *

* * *

@ ihush, u potpunosti si u pravu. Eto, čovjek uči dok je živ...

Da, tko bi rekao da je LCD (TV) za PC zapravo LCD monitor i ima primat u odnosu na VGA monitor.

Da čovjek uči dok je živ je tačno, mada bi prije rekao da samo iskustvo može napraviti dobrog informatičara/servisra ili stručnjaka. Poput vožnje motociklom, koliko god dobro znaš voziti SuperBike samo su kilometri ti koji će ti dati potrebno iskusvo, nikakva pamet ili intelgencija (mogu pomoći u velikoj mjeri da, da se ne razumijemo).

Inače mali savjet vezan za instalaciju Windows 10 Previewa: (mnogi moji prijateji i kolege su odustali i 'bacili meni problem u ruke')

- USB-ovi znaju problematični, pogotovo ako su na extenzijskom kablu (kao ja što sam kupio 2 metra produćnog USB-a da se ne moram saginjati)

- Instalacija sa DVD medija je sigurnija

- I najvažnije ne vezano za gore datu situaciju: ako gdje zapne i imate osjećaj da se instalacija smrznula - ne odustajete. Čekajte ako treba i do 1h ali u svakom slučaju čekajte, nekim čudom, instalacija pročepi (provjereno na oko 6-7 mašina) i sve se fino zavšri.

16 godina
Envy kaže...
..

Da, tko bi rekao da je LCD (TV) za PC zapravo LCD monitor i ima primat u odnosu na VGA monitor.

Da čovjek uči dok je živ je tačno, mada bi prije rekao da samo iskustvo može napraviti dobrog informatičara/servisra ili stručnjaka. Poput vožnje motociklom, ..

-opet 'ispravak' jer to nije pravilo.. tj redosljed VGA izlaza kao i koliko ih ima.. + koji s kojim (ne)radi istovremeno. Nkad je primarni bio VGA, sad recimo DVI pa DP/HDMI.. tako da ovisi o starosti VGA tj firmwareu.. ali ni to nije kraj, jer se order može mijenjati u opcijama dirvera (u OSu) a nekima to ostaje trajno (u firmwareu) i bootanju-BIOS-DOS..

najjednostavnije usporditi s redosljedom boot HDDa, ovisno o BIOSu (recimo bez izmjene sata-1-2-3..) iči će redom dok ne nađe bootabilan bez obzira na redosljed, kad je jedan monitor, tek kad ih je više moguće je vijetiti takav 'problem' kao i nekadašnju razliku da npr podržava 2x VGA i 1dig izlaz, dok današnje VGA ugl obrnuto više Dig. i jedan analogni..

kad se u to imješa, TV, HDMI kabel s HDCPom, signalom kojeg možda ne detektira u bootu.. dobijemo divlji zapad, tj nema jednog pravila, nego je to skup pravila koja vrijede ovisno o ostatku HWa i podešavanju, pa i položaju zvijezda..

Rješenja mogu biti i ovakva, ''upališ'' monitor..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.5.2015 15:45 (ihush).
13 godina

Odlučio sam i ja instalirati Insider Preview na svoj PC, na prvu ruku mi se sviđa a sada idem malo isprobati Battlefield 3 sa ovim beta driverima od Nvidie.

Desktop Desktop
Moj PC  
4 0 hvala 1
17 godina
Envy kaže...
Stoga zna li netko ključ jer ovaj sa http://windows.microsoft.com/en-us/windows/preview-iso tj. Product key: 6P99N-YF42M-TPGBG-9VMJP-YKHCF -NE RADI.

Ovaj PBHCJ-Q2NYD-2PX34-T2TD6-233PK također NE RADI, ali ovaj:

• Windows 10 Enterprise Insider Preview build 10074: VTNMT-2FMYP-QCY43-QR9VK-WTVCK Radi.

Inače razlika je malo u imenima ovako to izgleda:

Windows 10 Technical Preview build 10074 i

Windows 10 Enterprise Insider Preview build 1074.

Skinuo sam s MS-ove stranice Windows10_InsiderPreview_x64_EN-US_10074 međutim ni jedan od ključeva ne radi. Napravio sam bootabilan USB (16GB USB 3.0 Corsair Voyager GT) pomoću Windows USB/DVD Download Tool. Da li je to što sam na početnom ekranu odabaro Croatia/Croatian? SHA-1 hash se podudaraju tako da nije loš download. Probao sam NKJFK-GPHP7-G8C3J-P6JXR-HQRJR - NE RADI

Envy kaže...
Inače mali savjet vezan za instalaciju Windows 10 Previewa: (mnogi moji prijateji i kolege su odustali i 'bacili meni problem u ruke')

- USB-ovi znaju problematični, pogotovo ako su na extenzijskom kablu (kao ja što sam kupio 2 metra produćnog USB-a da se ne moram saginjati)

- Instalacija sa DVD medija je sigurnija

- I najvažnije ne vezano za gore datu situaciju: ako gdje zapne i imate osjećaj da se instalacija smrznula - ne odustajete. Čekajte ako treba i do 1h ali u svakom slučaju čekajte, nekim čudom, instalacija pročepi (provjereno na oko 6-7 mašina) i sve se fino zavšri.

Pokušati ću u drugu USB rupu

EDIT: stavio u drugu rupu,  nije ni pitao za key. Što brzo ide install preko USB 3.0

LOL: Crobrother MSN: najbrzi@live.com
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.5.2015 18:06 (Najbrži).
12 godina

Normalno da nije pitao za key kad on niti ne treba za instalaciju (barem meni nije triba) već je on za aktivaciju winsa

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
nicky.sl kaže...

Normalno da nije pitao za key kad on niti ne treba za instalaciju (barem meni nije triba) već je on za aktivaciju winsa

Mene pitao odmah u startu, sada me zeza neka greška, ne mogu instalirati na formatirani 320GB WD blue disk.

EDIT: Da li me UEFI zeza? MBO je ASUS SABERTOOTH 990FX R2.0

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.5.2015 18:34 (Najbrži).
12 godina

Kad te pita za particiju na koji instalirat ti ju izbrisi pa ponovo kreiraj mozda pomogne

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.5.2015 18:40 (nicky.sl).
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
Najbrži kaže...
EDIT: Da li me UEFI zeza?

Da li si pokrenuo instalaciju u UEFI modu? Ako jesi, zašto?

ps. ako instaliraš s USBa, možda ne bi bilo loše razmisliti o instalaciji sa DVDa.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.5.2015 18:41 (Valentin17).
17 godina
nicky.sl kaže...

Kad te pita za particiju na koji instalirat ti ju izbrisi pa ponovo kreiraj mozda pomogne

Probao iz setupa, probao s diskmgmt.msc - bezuspješno.

Valentin17 kaže...

Da li si pokrenuo instalaciju u UEFI modu? Ako jesi, zašto?

ps. ako instaliraš s USBa, možda ne bi bilo loše razmisliti o instalaciji sa DVDa.

Idk da li sam pokrenuo u UEFI modu?!

Nemam sata DVD pržu -.-"

14 godina
Najbrži kaže...

Znači ideš instalirati windows, pališ PC, ubacuješ USB u utor, pojavljuje se BIOS, stišćeš F8 na tipkovnici,

pojavljuje se meni u kojem te se pita s kojega uređaja se sustav bude bootao, odnosno s kojega uređaja

bude bila pokrenuta instalacija windowsa, što se tiče USBa, imat ćeš dvije opcije, jedna je UEFI pa naziv tvoga USB sticka,

a druga je samo naziv tvoga USB sticka, trebaš odabrati ovu drugu.

Inače ako si slučajno USB priključio u USB 3.0 utor, svakako ga spoji u 2.0 utor, zna se nekada dogoditi da se pogubi kad se OS

instalira s USBa koji je priključen u USB 3.0 utor.

Ako je taj stick USB 3.0, možeš probati s nekim koji je 2.0, to ne bi trebalo imati veze, ali nikad ne znaš.

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.5.2015 19:05 (Valentin17).
11 godina
odjavljen

idk = i dont know / ne znam.

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina

Odustajem. Već desetak puta pokušao na razne načine i ništa. Uvijek ista greška. Čak sam radio boot s Rufus-om i isto se javlja. Imam li previše diskova? Čak sam i taj WD Blue formatirao pomoću upravitelja diskova, win 10 setupa i formatiranjem iz explorera - ništa nije pomoglo. Čak sam probao staviti na USB 2.0 port i to bezuspješno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Najbrži kaže...

Imam li previše diskova?

Uvijek možeš otpojiti sve ostale i ostaviti samo taj na koji ide OS.

17 godina
Valentin17 kaže...
Najbrži kaže...

Imam li previše diskova?

Uvijek možeš otpojiti sve ostale i ostaviti samo taj na koji ide OS.

Zahtjeva manualni (ručni) rad što uključuje skidanje jedne stranice kučišta, otpajanje sata kablova, bootanje s USB-a, ak' ne proradi macolom 5kg mu dati poticaja, ako ne pomogne, prozor mi je s desna, potkrovlje kuće, deset+ metara slobodnog pada, sve u svemu - 2lazy2do

17 godina
Najbrži kaže...

Odustajem. Već desetak puta pokušao na razne načine i ništa. Uvijek ista greška. Čak sam radio boot s Rufus-om i isto se javlja. Imam li previše diskova? Čak sam i taj WD Blue formatirao pomoću upravitelja diskova, win 10 setupa i formatiranjem iz explorera - ništa nije pomoglo. Čak sam probao staviti na USB 2.0 port i to bezuspješno.

Snimi si usb s Windows USB/DVD Download Tool.

Odspoji sve diskove koji ti ne trebaju pa probaj onda.

Btw: na dinamicki disk ne mozes stavit

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
17 godina
djigibao kaže...

To sam prvo uradio, kao što sam prije par postova i napisao.

Ne da mi se sve odspajati.

Znam za dinamičke diskove.

Hvala ekipa na troubleshooting-u, možda probam poslije odspojiti diskove i pokušati.

14 godina
Najbrži kaže...

Čudno mi je to, ali kad gledaš opis toga errora ispada kao da su datoteke na instalacijskom mediju oštećene.

Treba pogledati (čitaj isprobati), možda kako kolega kaže s nečim drugim probati izraditi bootabilni USB, npr.

ja za to koristim Win USB maker, windows-ov alat je isto ok.

Možda probati napraviti dijagnostiku toga diska, možda je on problem.

Jer ljudi ovdje misle da sve mora biti krasno i bajno, ali ipak ovo je testni OS i nije namjenjen da se koristi kao

primarni, već da se instalira u virtualnu mašinu ili možda za neke koji se žele, mogu i znaju boriti s problemima,

jedan dobar izazov.

A uvijek možeš negdje pronaći (posuditi/kupiti) nekakvi čitač DVDa, pa probati tako.

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.5.2015 19:29 (Valentin17).
17 godina
Valentin17 kaže...

Čudno mi je to, ali kad gledaš opis toga errora ispada kao da su datoteke na instalacijskom mediju oštećene.

Treba pogledati (čitaj isprobati), možda kako kolega kaže s nečim drugim probati izraditi bootabilni USB, npr.

ja za to koristim Win USB maker, windows-ov alat je isto ok.

Možda probati napraviti dijagnostiku toga diska, možda je on problem.

Googlao sam i ja, pokušao onaj check 'n' fix errors - nije ništa javljeno niti na HDD-u niti na USB-u. Build 9926 i 10041 sam uredno instalirao preko tog USB-a s Windows USB/DVD Download Tool.

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.5.2015 19:30 (Najbrži).
16 godina
Najbrži kaže...
djigibao kaže...

Ne da mi se sve odspajati.

Znam za dinamičke diskove.

Hvala ekipa na troubleshooting-u, možda probam poslije odspojiti diskove i pokušati.

Iskreno sada me baš zanima šta ne valja i gdje je problem jer sa tvojom konfiguracijom TP bi se ponašao možda kao da je u diznilendu. Ja mislim da ne bi znao koje divere da skida od sreće. Malo šale.

Ovo što bi ti djigibao rekao ja ne bih ni slova promjenio, i obično kada sam radio Clean instalaciju, sve diskove sam otpojio osim ovog SSD-a (ima ih ko kupus salate 3 SATA HDD-a, 1 PATA i 1 PATA pržilica) pobrisao (ne formatirao particiju, ovaj SSD ionako je pišljivih 120 GB) sve particije i onda kreirao novu nakon čega je on sam dodao onu sistemski rezervisanu od 350 MB.

Ali mislim da je trik u tvom dizanju sa USB-a (mada se ne sjećam tačno, jer ne vjerujem USB-ovima) da u jednom dijelu instalcije kada se Windowsi resetuju uđeš u BIOS ili UEFI isti đavo i da kao primarni bootabilni disk bute SSD a ne USB. Mislim da je moguće rješenje, jer kada dižeš sa DVD-a samo jednom klikneš na "press any key to continue", svako novo pritiskanje "any" tipke ulijećeš u loop petlju.

Za Windows 10 Tehnical Preview ne treba ključ ali za Enterprise verziju treba (i naveo sam koji je validan, onaj sa MS-ove stranice nije prolazio).

Još jedan važan savjet za USB: možda rupa nije kriva, ali jeste sam USB stick, uzmi i nekim Low Level Format programom ga formatiraj (sa tim programima ni slučajno HDD-ove nemoj formatirati) ja sam na taj način dvojici nastavnika spasio krepane stikove (a imali su tu te pripreme za školu i šta već, podatci vrijedni tiduće kuna) i bratu MicroSD karticu. Ne zamaraj se puno SHA provjerama i sl.

Možda te mogu razumjeti jer ja sam digao ruke već na 10041 Buildu (izgubio volju za daljnim bildanjem) pa ostavio ovaj dok me ujutru nije dočekao 10071, sa kojeg uredno pišem.

14 godina
Envy kaže...
Iskreno sada me baš zanima šta ne valja i gdje je problem jer sa tvojom konfiguracijom TP bi se ponašao možda kao da je u diznilendu. Ja mislim da ne bi znao koje divere da skida od sreće. Malo šale.

Evo problem isti kod mene, na jedan PC sve kao po špagi, ali sad na laptopu HP 4525S problem isti ovaj kao i kod kolege.

Instalacija ide sa DVDa sprženoga sa brzinom 4x, probao instalirati i u legacy i UEFI modu, opet isto, ISO je skinut sa Microsoftove stranice.

U laptopu je samo SSD, nema nikakvoga drugoga HDDa.

EDIT:

Odustao sam, podigao si Parted Magic, preko njega napravio usput secure erase SSDa i ugasio laptop.

Moj zaključak je da nešto s tom ISO datotekom nije u redu, nešto mu nedostaje, meni je stao na 10% i nisam jedini,

vidim po forumima da postoje ljudi kojima je instalacija stala na 10% Expanding files isto.

Što se tiče ovoga problema, čekam novi build, ovaj sam isprobao na stolnom PCu, na njega je instalacija išla preko USBa,

prošlo je bez zadrške, baš mi nije jasno kako, ali dobro.

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.5.2015 23:05 (Valentin17).
17 godina
Windows 10 - build 10108

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.5.2015 23:32 (djigibao).
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
Re: Windows 10 - build 10108

Jel se ovo ikome događa nakon ulaska u user folder?

14 godina
odjavljen

Recycle Bin uvijek izgleda pun prilikom pokretanja sistema, a kad klikneš na njega, piše folder empty.

0 0 hvala 0
12 godina
osvit kaže...

Recycle Bin uvijek izgleda pun prilikom pokretanja sistema, a kad klikneš na njega, piše folder empty.

Kod mene nije tako meni uredno prikazuje

14 godina
osvit kaže...

da, kad se pokrene je prazan, nakon toga kao da skoci neki command prompt prozor i odjednom je puna...mozda neka skripta koja bi trebala nesto obrisati..ali opet, u kanti niceg :)

to i poduplani folderi najvise nerviraju...mislim da je to od builda 10041

16 godina
tnakir kaže...

A VM Ware Workstation? Ne mogu namjestit rezoluciju bez toga.

Player radi,

znači radit će i WS. Jedino što ne radi (ni na jednom guestu!) je Bridged network.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice