Windows 10 oem ponovna instalacija

poruka: 9
|
čitano: 1.895
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Pozdrav imam 2 računala koja su kupljena sa original windows 7 operativnim sustavom, kad je izaso windows 10 bilo je moguće prebacit se na win 10 free, ti se i učinilo, sad me znima kad bi išo reinstalirat windows dal mi vrijede serial key-ovi od sedmice koji su na kućištu, odnosno koristeći serial key od win 7 mogu li ponovno instalirati win 10

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Windows 10 oem ponovna instalacija

ti samo pukni Win 10, bez ikakvog seriala...

kad se sve instalira i daš mu pipu do Interneta, povući će aktivaciju s MS servera i to je to (laptopi nemaju problema, eventualno na njima dodaješ RAM ili mijenjaš HDD s SSDom, pa nema hardverske razlike velike koja zna sježit aktivaciju desktopa)

Ju je je? Je ju je!
14 godina

Hvala na odgovoru, tako ću i učiniti dodao sam samo 8gb rama, ali koliko sam upoznat oem je vezan za matičnu ploču.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ako sam imo org windows 7 home pro, sad sam odabro windows 10 pro, dal će tu doći do problema?

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina

Pa kažeš da si već odavno odradio upgrade sa win7 na win10, i koja je tada bila verzija win10 takvu stavi i sada te će se automatski aktivirati.
14 godina

ne znam koja je bila osim sto na naljepnici pise da je win 7 bio home pro

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
protjeran

Licence su ti vezane za Microsoft Live Accounte koje si koristio na W10.

Ako nisi koristio nikakav account, onda nema veze, nakon instalacije upises W7 kljuc i trebalo bi aktivirati bez problema.

Steel for Humans, Silver for Monsters, Gold for the Witcher...
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina

Upiso sam key od win 7 i radi aktivacija uspješna

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Over(C)lock kaže...

ne znam koja je bila osim sto na naljepnici pise da je win 7 bio home pro

- ne može pisati istovremeno home i pro, može pisati home-ili-pro, uz oem ..

- pro licencom-keyom možeš aktivirati pro (i home), dok home licencom možeš samo home..

- ako je msov id vezan uz računalo-mbo tad će se automatski reaktivirati spajanjem na internet-msserver.. samo kod instalacije ostaviš prazno (nemaš key..), to win10 install dozvoljava, naravno moraš imati pravi origigi install, preporuka skinuti čisto-novo s ms stranice, aktualan build 1909-hr-x64.. ili što već želiš (ali to je već napravljeno i radi.. dok ovaj posta više služi nekome tko ima isto pitanje..) :)

- drugi način aktivacije je krerianjem-korištenjem ms-acca/online i tad se tim accom vezana licenca (obično za više uređaja ... +5).

- naravno, može se i klasičnim ukucavanjem keya ali može biti problem, može biti različit key s kojim je originalan win došao (oem predinstall je vlk, dok je na markici pojedinačni-korisnički key i ovisi s kojim je win aktiviran-nadograđen a ako to ne znaš tad je vjerojatnije vlk.. no drugi problem je ako ideš na provjeru keya, nije isto oem-retail kao i regije-proizvođači tj baš izvor licenci a time i EULA pravila o pravo prijenosa-aktivacije itd.. no to je sve nevažno jer si već u aktiviranom win10).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice