Pozdrav imam 2 računala koja su kupljena sa original windows 7 operativnim sustavom, kad je izaso windows 10 bilo je moguće prebacit se na win 10 free, ti se i učinilo, sad me znima kad bi išo reinstalirat windows dal mi vrijede serial key-ovi od sedmice koji su na kućištu, odnosno koristeći serial key od win 7 mogu li ponovno instalirati win 10
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ti samo pukni Win 10, bez ikakvog seriala...
kad se sve instalira i daš mu pipu do Interneta, povući će aktivaciju s MS servera i to je to (laptopi nemaju problema, eventualno na njima dodaješ RAM ili mijenjaš HDD s SSDom, pa nema hardverske razlike velike koja zna sježit aktivaciju desktopa)
Hvala na odgovoru, tako ću i učiniti dodao sam samo 8gb rama, ali koliko sam upoznat oem je vezan za matičnu ploču.
Ako sam imo org windows 7 home pro, sad sam odabro windows 10 pro, dal će tu doći do problema?
Pa kažeš da si već odavno odradio upgrade sa win7 na win10, i koja je tada bila verzija win10 takvu stavi i sada te će se automatski aktivirati.
ne znam koja je bila osim sto na naljepnici pise da je win 7 bio home pro
Licence su ti vezane za Microsoft Live Accounte koje si koristio na W10.
Ako nisi koristio nikakav account, onda nema veze, nakon instalacije upises W7 kljuc i trebalo bi aktivirati bez problema.
Upiso sam key od win 7 i radi aktivacija uspješna
ne znam koja je bila osim sto na naljepnici pise da je win 7 bio home pro
- ne može pisati istovremeno home i pro, može pisati home-ili-pro, uz oem ..
- pro licencom-keyom možeš aktivirati pro (i home), dok home licencom možeš samo home..
- ako je msov id vezan uz računalo-mbo tad će se automatski reaktivirati spajanjem na internet-msserver.. samo kod instalacije ostaviš prazno (nemaš key..), to win10 install dozvoljava, naravno moraš imati pravi origigi install, preporuka skinuti čisto-novo s ms stranice, aktualan build 1909-hr-x64.. ili što već želiš (ali to je već napravljeno i radi.. dok ovaj posta više služi nekome tko ima isto pitanje..) :)
- drugi način aktivacije je krerianjem-korištenjem ms-acca/online i tad se tim accom vezana licenca (obično za više uređaja ... +5).
- naravno, može se i klasičnim ukucavanjem keya ali može biti problem, može biti različit key s kojim je originalan win došao (oem predinstall je vlk, dok je na markici pojedinačni-korisnički key i ovisi s kojim je win aktiviran-nadograđen a ako to ne znaš tad je vjerojatnije vlk.. no drugi problem je ako ideš na provjeru keya, nije isto oem-retail kao i regije-proizvođači tj baš izvor licenci a time i EULA pravila o pravo prijenosa-aktivacije itd.. no to je sve nevažno jer si već u aktiviranom win10).