Problem sa instalacijom Windowsa 7

poruka: 18
|
čitano: 8.259
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
pitanje

Pozdrav!

Nakon kupnje novog hard diska odlučio sam napraviti dual boot XP/Windows 7. Skinio sam prije 10.veljače dok je još bio otvoren download sa MS-ove stranice 64-bitnu verziju, spržio ISO file na DVD, odabrao da se sustav diže sa DVD-a i tu nastaju problemi. Nakon početnog Windows Files instaliranja sa trakom na dnu instalacija se pri kraju prekine i sustav mi izbaci ovu poruku:

Windows has encountered a problem communicating with a device connected to your computer.

This error can be caused by unplugging a removable storage device such as an external USB drive while the device is in use, or by faulty hardware such as a hard drive or CD-Rom that is failing. Make sure any removable storage is properly connected and then restart your computer.

If you continue to receive this error message, contact the hardware manufacturer.

Status: 0xc00000e9
Info: An unexpected I/O error has occurred.

Malo sam švrljao po netu tražeći rješenje problema, pokušao sam spržit ISO file na DVD pri nižim brzinama, probao isključiti/uključiti preostale hard diskove, a od USB periferija imam jedino miša i printer

Neznam više šta da učinim...Svaki savjet je dobrodošao

Unaprijed zahvaljujem

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Problem sa instalacijom Windowsa 7
Shook kaže...

Pozdrav!

Nakon kupnje novog hard diska odlučio sam napraviti dual boot XP/Windows 7. Skinio sam prije 10.veljače dok je još bio otvoren download sa MS-ove stranice 64-bitnu verziju, spržio ISO file na DVD, odabrao da se sustav diže sa DVD-a i tu nastaju problemi. Nakon početnog Windows Files instaliranja sa trakom na dnu instalacija se pri kraju prekine i sustav mi izbaci ovu poruku:

Windows has encountered a problem communicating with a device connected to your computer.

This error can be caused by unplugging a removable storage device such as an external USB drive while the device is in use, or by faulty hardware such as a hard drive or CD-Rom that is failing. Make sure any removable storage is properly connected and then restart your computer.

If you continue to receive this error message, contact the hardware manufacturer.

Status: 0xc00000e9
Info: An unexpected I/O error has occurred.

Malo sam švrljao po netu tražeći rješenje problema, pokušao sam spržit ISO file na DVD pri nižim brzinama, probao isključiti/uključiti preostale hard diskove, a od USB periferija imam jedino miša i printer

Neznam više šta da učinim...Svaki savjet je dobrodošao

Unaprijed zahvaljujem

isti problem ovdje
Made in: Neverland
17 godina
neaktivan

to je i meni bio problem. pa sam nanovo sprzio sa cdburnerxp-om na 4x i proradilo je

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar

Evo ja sam jutros snimio iso na novi DVD sa Nerom na 4X i sad mi vise ne javlja onaj error iz prve poruke nego mi se pojavi crni ekran sa Windows logom i piše "Starting Windows". Nakon toga se pojavi neki plavi ekran, kao background sa zrakama sunca, kursor od miša koji mogu micat i u dojem desnom kutu piše "Windows 7 build 7000 for testing puropses only" i to je to, nakon toga sve stane, nema nikakvih izbornika, nikakve tipke ne reagiraju, samo restart pomaže. Nije mi jasno kako je došlo do toga kad ni instalaciju nisam prošao jer je nemogu ni pokrenut...ovo je stvarno za poludit Plač

16 godina
neaktivan

Izgleda da vam OS javlja da je za vas dovoljna vista a kamoli i windows7 a nekako se srami to priznati putem periferne jedinice :) Jawohl!

s.t.a.l.k.e.r.
17 godina
neaktivan
Shook kaže...

Evo ja sam jutros snimio iso na novi DVD sa Nerom na 4X i sad mi vise ne javlja onaj error iz prve poruke nego mi se pojavi crni ekran sa Windows logom i piše "Starting Windows". Nakon toga se pojavi neki plavi ekran, kao background sa zrakama sunca, kursor od miša koji mogu micat i u dojem desnom kutu piše "Windows 7 build 7000 for testing puropses only" i to je to, nakon toga sve stane, nema nikakvih izbornika, nikakve tipke ne reagiraju, samo restart pomaže. Nije mi jasno kako je došlo do toga kad ni instalaciju nisam prošao jer je nemogu ni pokrenut...ovo je stvarno za poludit Plač

e to je i meni bilo. htio sam prekinut instalaciju, al svom srećom odlučio sam još malo pričekat i onda je krenulo. tako da moraš malo čekat...
17 godina
neaktivan
autorov komentar

A ništa onda ću morat malo pričekat samo mi je teško povjerovat da će se nakon tog plavog ekrana nastavit instalacija jer se dvd prestane vrtit...budem pokušao pa vam javim...

16 godina
protjeran

zasto svi snimate 7, hebo vas jos je beta e onda se zalite na forumo kako nece da radi pa ova pa ona greskaViče

Intel e5200 3.0 GHz, ati 4850, Hitachi 160GB, MB ECS P43T-A2, 4GB Buffalo, fortron 400W ,Xp sp3

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ma neka ljudi testiraju ako hoce, samo nek zaborave na normalan rad sa os-om u beti...

Intel C2D 2,66 GHz, 4 Gb RAM, HD 3850, SB 320 Gb + WD 250 Gb, Philips 200ws, 850 W RMS panasonic 5.1 sound system
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Pudge kaže...

ma neka ljudi testiraju ako hoce, samo nek zaborave na normalan rad sa os-om u beti...

A to tvrdis na osnovu cega? Ja vozim Win 7 od prvog dana kada je objavljena public beta kao promarni OS i nemam nikakvih problema. Rade mi svi programi koje koristim i sve igre koje me zanimaju...
Failure is allways an option...
17 godina

Ja sam instalirao windows 7 32 bit verziju na svoj compaq-ov laptop koji je P4 na 3.2 Ghz i ima 1 gb rama i 80 gb disk podijeljen na dvije particije... Sedmica je instalirana na drugu particiju i imam dual boot sa windowsom xp sp3 i stvarno radi laptop savrseno... cak mi je prihvatio drivere koje sam skidao za xp pa ih sacuvao u jedan folder... i sve lijepo radi i brzo...

Ovako od oka jednako brzo radi kao i xp.. jedino da testiram nekim benchmarkom da vidim sta je brze...

hmmm...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar

napokon je proradio...nakon 5 sprženih DVD-ova! Trebalo je pričekat par minuta da počne instalacija...hvala na pomoći!

P.S. Za koji operativni sustav bi trebao koristiti drivere za Attansic-ov network adapter u Windowsima 7? Ne rade oni od Viste 32/64 bit...

16 godina
protjeran

Ja sam imao 7 micu Full Maza edicija neka dodze uz nju kamara programa i tako to.Takodzer dodze uz nju neki Nord nezz koji tacno.I onda me slag spuco kad sam vidio.Radio sam upodate i skinulo mi je cak 400 mb.Mislim na moj net to nije nes strasno ipak imam limit od 10 giga.Ali vise me sokiralo ono sto je skinuo, skinuo mi je citav sp3 i pomrsio theme i windows izgled.Stoga Windows 7 ne preporucujem.probna verzija.Puna gresaka i dosta bugova, rupetina za viruse.apsolutno ne preporucujem.

http://s3.ba.battle-knight.org/index.php?loc=hire&ref=MjAzNA==
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Scorpyo kaže...
Pudge kaže...

A to tvrdis na osnovu cega? Ja vozim Win 7 od prvog dana kada je objavljena public beta kao promarni OS i nemam nikakvih problema. Rade mi svi programi koje koristim i sve igre koje me zanimaju...
 na osnovu toga sto nista neradi na njoj....nekom radi nekom ne tako je kako je ti si mozda imao vise srece i to je to....meni je pravila probleme pri instalaciji drivera za grafiku sapphire 3870x2 maticne asus maximus formula,,raznih AV....jos je to golo gov....
RoBa the ljuti
17 godina
311008 kaže...

Ja sam imao 7 micu Full Maza edicija neka dodze uz nju kamara programa i tako to.Takodzer dodze uz nju neki Nord nezz koji tacno.I onda me slag spuco kad sam vidio.Radio sam upodate i skinulo mi je cak 400 mb.Mislim na moj net to nije nes strasno ipak imam limit od 10 giga.Ali vise me sokiralo ono sto je skinuo, skinuo mi je citav sp3 i pomrsio theme i windows izgled.Stoga Windows 7 ne preporucujem.probna verzija.Puna gresaka i dosta bugova, rupetina za viruse.apsolutno ne preporucujem.

SP3?
16 godina
protjeran
Scorpyo kaže...
311008 kaže...

SP3?
 Jap skinuo mi SP3 nisam mogao vjerovat.Bugovita je dosta i puna rupa.
http://s3.ba.battle-knight.org/index.php?loc=hire&ref=MjAzNA==
17 godina
311008 kaže...
Scorpyo kaže...
311008 kaže...

SP3?
 to si pretpostavljam skinuo na torrentu? vjerojatno si dobio neki preradjeni xp... jer oficijelne verzije takve sedmice nema a pogotovo ne sa sp3.... zato ti je "bugovita" jer to uopce i nije sedmica...
hmmm...
17 godina
ovajonaj kaže...
311008 kaže...
Scorpyo kaže...
311008 kaže...

SP3?
 to si pretpostavljam skinuo na torrentu? vjerojatno si dobio neki preradjeni xp... jer oficijelne verzije takve sedmice nema a pogotovo ne sa sp3.... zato ti je "bugovita" jer to uopce i nije sedmica...

Potpisujem...

I stvarno mi nije jasno zakaj ljudi skidaju po torrentima crackane verzije Win 7 kada se do 8 mjeseca uredno moze koristiti legalna verzija...
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice