OS koji je došao uz prijenosnik

poruka: 3
|
čitano: 787
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Kupio sam prijenosnik i na njemu dobio originalnu Windows Vistu Home Premium. Inače, radi se o Acer 5920 modelu. Ono što me zanima je šta bi se desilo da mi se sistem sruši, i želim ponovno instalirati tu istu originalnu Windows Vistu. Instalacijski medij s Vistom, naravno, nisam dobio. Sa donjeg dijela prijenosnika sam pročitao key pokraj kojeg stoji 'zastavica' Windowsa, ali taj ključ nije identičan onom koji vidim u Control Panel\System and Maintenance\System. U instalaciji Windowsa sam dobio i Acer eRecovery Menagment, valjda za vraćanje tvorničkih postavki, pa ako još neko ima Acera i ima iskustva s dotičnim softverom...

Znači, nakon svega ovoga, može li mi neko objasniti što trebam uradit, kad mi za koji tjedan ili mjesec nešto sruši Vistu?

Hvala!

Doć će Zoka da vas roka
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Neki prijenosnici imaju skrivenu particiju na kojima im je OS, i s koje je vraćaš ako ode ovaj u k...., pogledaj koliki ti je kapacitet harddiska i da li ti je particija manja nego što bi trebala biti. Ja ti preporučujem da napraviš backup sa acronisom (za svaki slučaj).

Windows XP is a 32-bit shell for a 16-bit extension to an 8-bit operating system designed for a 4-bit microprocessor by a 2-bit company that can't stand one bit of competition
Poruka je uređivana zadnji put sub 27.9.2008 12:28 (Paolo2612).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: OS koji je došao uz prijenosnik

Laptopi s predinstaliranom Vistom imaju skrivenu D: particiju otprilike 5 giga veliku i s koje se vrši vraćanje sustava.Ta particija
se vidi u Disc Managmentu .Vjerojatno način aktivacije te particije je u tvjim uputstvima ili jednostavno ima kombinacija tipki koja
aktivira skrivenu particiju za dotični laptop.Naravno ,bilo bi dobro da napraviš i back-up sustava ili kopiju cijele Viste kako je kolega
predložio.
Control Panel->Administrative Tool->Computer Managment->Disc Managment i tamo vidiš sve svoje particije i skrivenu.

...D: ...D:
Poruka je uređivana zadnji put sub 27.9.2008 14:23 (v_maxcpp).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice